Bra utfört arbete, men katastrofal och arrogant administration
Jag anlitade detta företag för ett elarbete. Jag vill börja med att ge beröm till själva elektrikern på plats. Arbetet utfördes väl och elektrikern var trevlig och professionell. Tyvärr dras helhetsintrycket ned totalt av företagets bristande administration och dåliga kundhantering.
Efter att arbetet slutförts skickades fakturan via e-post, vilket tyvärr missades då den hamnade i mitt spam-filter. Istället för att agera professionellt när betalningen uteblev, exempelvis genom att skicka en påminnelse via vanlig post eller skicka ett SMS, lät företaget det gå hela 6 månader i total tystnad. Ekonomichefen hävdade i vårt samtal att det faktiskt hade gjorts försök att ringa mig under denna period. När jag då ställde den självklara frågan varför man i så fall inte valt att tala in ett röstmeddelande, skicka ett kort SMS eller använda andra kontaktvägar under ett halvt års tid, fick jag inget svar alls.
När jag väl fick kännedom om fakturan ringde jag upp i syfte att få klarhet i tidsdebiteringen. Jag var själv på plats och vet att arbetet tog ca 1 timme. Med en separat debitering för bilkostnad och en restid på max 20 minuter tur och retur kändes en debitering på 2 fulla timmar märklig.
Istället för en professionell dialog blev jag bemött med en djupt nedlåtande "kära nån, vad är det jag hör"-attityd, där man suckande fick det att låta som att det var jag som gjorde fel som ens ställde frågor. Det menades mer eller mindre att jag skulle vara tacksam över att fakturan inte skickats till inkasso eller utökats med dröjsmålsränta. Istället för att faktiskt svara på min fråga om tidsavdraget avfärdade ekonomichefen det kort med att de "inte saltar några fakturor", och lade till att dröjsmålsränta faktiskt skulle läggas på om jag fortsatte att driva frågan. När jag då nämnde att jag övervägde att lämna en recension om detta bemötande, vände ekonomichefen på det och hävdade att det var jag som kom med ogrundade anklagelser.
Jag har nu valt att betala fakturan för att få detta ur världen, men jag vill varna andra. Det här företaget har duktiga hantverkare ute i fält som bygger upp varumärket, men en ledning på kontoret som använder ren skrämseltaktik och ett djupt förminskande kundbemötande när man ställer helt vanliga frågor. Jag kommer aldrig att anlita dem igen.