Ryslingefriskole Avaliações 9

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Nogenlunde skole, men mistillid ved lærerne trækker ned.

Gik på skolen i godt 8-9 år. Over de fleste år har det været godt, og jeg har ikke set nogle store problemer. Men senere, da jeg startede i 7. klasse, var der et klasselærerskift. Oven i det var det en helt ny lærer der startede, som skulle være vores klasselærer (så ikke en allerede ansat lærer, men en ny).

I løbet af de første uger skulle både os elever og vores nye klasselærer lige lære hinanden lidt at kende, og komme ind i rutinen igen med at skulle i skole. Men meget hurtigt kunne der blive gjort lidt pjat i de timer vi havde med klasselæreren (der var en del timer med ham om ugen, da han jo var vores klasselærer). Vi skulle oftest "lige" lave nogle quizzer, spil eller andet i slutningen af vores timer (som er ok i 5-10 minutter indimellem), men her blev det gjort MEGET ofte. Det fik det hurtigt til at føles useriøst, og som om vi spildte tid, som kunne have været brugt til at lave noget skole arbjede istedet. Og oven i købet var det nærmest de samme 4-5 personer (ud af omkring 18-19 elever i klassen) som svarede/faktisk deltog hver gang.

Men som vores klasselærer skulle han også snakke med os, hvis der var problemer eller andet. Når det endelig kom til stykket, ville der oftest blive brugt 40-60 minutter hver gang, hvor det nemt kunne have været kortere tid de fleste af gangene. Det kunne også tit for det til at føltes unødvendigt, og spild af tid igen, da vi kunne have snakket om det på kortere tid.

Men det helt store problem jeg har haft i forhold til den klasselærer vi fik der, var at der har været 3 gange, hvor han har talt usandt. Og alle 3 gange har været over for mig, men også mine forældre (heldigvis vidste jeg selv hvad sandheden var, men mine forældre vidste ikke, hvad der var rigtigt og forkert i forhold til det han sagde). De første 2 gange var i løbet af en skole-hjem-samtale (det tog ca. 15 minutter), hvor der blev løjet over for mig og mine forældre om hvordan jeg var i timerne, og min deltagelse i timerne. Der blev fortalt 2 usande ting. Heldigvis vidste jeg selv hvordan jeg var i skolen og i hans timer, og fortalte mine forældre det bagefter.

Den tredje gang var under et telefonopkald med min far i forhold til noget, jeg havde spurgt om han kunne tale med klasselæreren om. Min far fortæller så senere, at klasselæren under opkaldet havde fortalt, at han lige var kommet på skolen/parkeringspladsen (da han skulle møde senere), og at han allerede havde snakket med mig om det min far ringede om. Men tingen er, at min klasselærer som det første når han kommer, går ned til mig i frikvarteret og snakker med mig om det. Det viser, at det han sagde til min far om, at han allerede havde talt med mig, ikke passede, da han først gjorde det lige efter han kom ind på skolen. Og det havde vi (min far & mig) regnet ud efter, da vi snakkede om hvad han havde sagt til os begge.

Så generelt set har det været en specifik lærer, der har ødelagt hele meningen med "den gode skole", som Ryslinge Friskole oftest bliver set til at være. Ellers har de fleste andre lærere været gode, og har haft god undervisning. Men netop grundet at vi havde vores klasselærer næsten hver dag i løbet af ugen i 3-4 fag, blev det ødelagt, da det oftest blev noget useriøst de fleste gange vi havde ham. I sidste ende kunne jeg føle, at jeg stort set intet havde lært i de år, da der var meget useriøsitet. Både ift. de laaaange snakke meget af tiden, massere af spil & andet og at vi oftest bare blev sat til at læse noget selv og "bare" passe os selv.

I løbet af 7. klasse til 8. klasse (da jeg gik der) var der også i alt 6 elever som endte med at stoppe (inklusiv mig selv), og af hvad jeg ved, var der 2 mere i 9. klasse, der stoppede. Det er et ret stort fald i elever på kun 2-3 år (det behøves ikke specifikt at være vores klasselæres skyld, men der var generalt en del forskellige ting som ikke var helt gode i en periode dengang). Og har senere fået fortalt af noget at der har været en del forskellige ting senere hen, med mange der stopper og meget andet.

Så min anbefaling til skolen er lidt blandet, da det måske kan være bedre i de mindre klasser (0. klasse til 6. klasse – ved dog ikke hvordan det står til i dag, og hvilke lærere der har eleverne i de klassetrin, da det nok har været lidt noget andet da jeg gik i de klassetrin, en god håndfuld år siden). Hvorimod jeg ville være mere bekymret for de større klasser. Der er også en god række af lærere, der befinder/befandt sig i de store klasser da jeg gik der, som var gode. Men det kan være den ene som nok også befinder sig i de større klasser, og det ville ikke undre mig, hvis nogle timer kunne føles træls, hvis min gamle klasselærer stadig arbejder der, da der til sidst var mange elever (da jeg gik der), der viste en utilfredshed over ham, min klasse havde som klasselærer, da alle os i 7. klasse til 9. klasse havde ham.

12 de agosto de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Farligt sted for voksne og børn

Det er et sted med flotte ord, som desværre ikke stemmer overens med handlinger og virkeligheden. De grundtvig-koldske tanker skal man kigge langt efter. Der er ikke mulighed for dialog, det er slet ikke tilladt at stille spørgsmål eller være nysgerrig. Hvis nogen alligevel gør det, bliver både børn og voksne ekskluderet og udskammet både på og uden for skolen. Det skaber en meget tvangspræget overdrevet positiv tone om skolen, hvor folk står i kø for ukritisk at skamrose skolen. Dem, der har andre og dårlige oplevelser med skolen, tør ikke åbne munden af frygt for, at det går ud over deres børn eller dem selv både på skolen og i lokalmiljøet. Det er en meget effektiv kontrol til at få folk til at være tavse.

29 de setembro de 2024
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Det bedste sted at være og lære

På Ryslinge Friskole oplever mine børn at være en del af et stort trygt fællesskab, hvor alle kender hinanden og hjælper hinanden. Skolen er prøvefri og har foruden den almindelige undervisning en masse temauger, kreative fag, morgensang hver dag, kulturoplevelser og lejrskole hvert år. Skolens personale er engageret og møder børnene med varme, anerkendelse og ligeværd hver dag - respekt til dem ❣️
Når man henvender sig til personalet, både med stort og småt, bliver man taget alvorligt og der bliver fulgt op på tingene.
Som forældre og uddannet lærer kan jeg ikke tænke mig et bedre sted for mine børn at være og lære.

Børnenes skole

Jeg giver skolen mine allervarmeste anbefalinger. Der er masser af gode lærere, der forstår at give børnene både omsorg og viden. Vores store datter har haft brug for ekstra støtte i hverdagen - og skolen har altid ville samarbejde og hjælpe hende til at få en tryg og god hverdag. Udearealerne er helt fantastiske og skaber en masse udendørsleg. Jeg kan ikke forestille mig en bedre skole for mine tre børn - og skolen var en af grundene til, vi flyttede til Ryslinge, og vi har ikke fortrudt et eneste sekund.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

En skole med hjerte og fællesskab

Ryslinge Friskole er en helt særlig skole, hvor børnene bliver mødt med omsorg og nærvær. Som prøvefri skole giver den eleverne mulighed for at lære og udvikle sig uden det konstante pres fra karakterer og prøver. Det skaber en ro og glæde ved at gå i skole, som man tydeligt kan mærke på børnene.

Lærere og personale er utroligt engagerede og jeg har fuld tillid til dem alle.

Det er en skole med et stærkt fællesskab og hvor man som forælder føler sig tryg ved at ens børn bliver set og hørt.

Kan varmt anbefales til alle, der ønsker en skole baseret på tillid, nærvær og fællesskab.

19 de setembro de 2025

Fantastisk friskole

Jeg er meget stor fan af Ryslinge Friskole, vi flyttede til byen pga skolen. Der har et fuldstændigt fantastisk børnesyn og helt igennem magiske undervisere.
Skolen er eksamensfri, projektorienteret og med et langt teater-projekt i udeskolen. 🤩
Jeg vil på det varmeste anbefale skolen.

Verdens bedste skole!

Ryslinge Friskole er en skole, der ser hver enkelt elev og ser mennesket først - som en rigtig friskole bør gøre! Alle lærerne er utrolig engagerede og møder børnene i øjenhøjde, og lærere og elever skaber sammen tryg og lærerig hverdag. Jeg har i hele mit liv (både som privatperson og lærer) ikke oplevet en friskole, der var så god som Ryslige Friskole. Det er det mest givende fællesskab for mine tre børn! Kan ikke anbefale denne skole nok!

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Kan ikke anbefale denne skole

100 år er flot for en skole, men ikke når børnesynet også er 100 år gammelt.
Flotte værdier på tryk, men de lever desværre slet ikke ude i skolehverdagen.
Min opfattelse er, at fællesskabet på Ryslinge Friskole absolut ikke er for alle!
Kan ikke anbefale denne skole.

30 de janeiro de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

En skole hvor løgn og omgåelse af…

En skole hvor løgn og omgåelse af sandhed er udpræget blandt de ansatte.
Fokus er ikke på børnene!
Står du og overvejer at indskrive dit barn er det bedste råd: lad være!
Tal først med nogle af dem, der enten har fået smidt deres barn ud eller med en af dem, der har valgt at udskrive deres barn.

1 de agosto de 2025

Esta empresa é sua?

Criar uma conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais