Wat een waardeloos bedrijf! Op 18 april zonnepanelen besteld en aanbetaald bij Daan ten Broeke van Bob.Solar. Opdracht is doorgegeven aan ElektraUnie, na contact gehad te hebben zouden wij word... Ver mais
Veja o que dizem as avaliações
50% aanbetaald, nooit zonnepanelen ontvangen. ElektraUnie die het moeten uitvoeren is niet bereikbaar. BobSolar die het hebben geregeld en via Diyon B.V. het geld hebben ontvangen, doen niks. Update... Ver mais
Heb me georiënteerd bij veel verschillende zonnepanelen bedrijven. Uiteindelijk is hier bobsolar uitgekomen en heb ik nooit spijt van gehad. Van snelle levertijd tot aan goeie service. Er is veel vraa... Ver mais
Prima installatie en snel geleverd. Na goede voorlichting hebben we 12 panelen met toebehoren besteld. Binnen een paar weken zijn de panelen geïnstalleerd. Ze zijn netjes gelegd ( mooi vlak en goed... Ver mais
Detalhes da empresa
Direct besparen op je energierekening. Met het energiezuinig maken van je woning tot het geven van advies. Solar groothandel helpt met kleine bespaartips tot het installeren van zonnepanelen.
Informações de contato
Keizersgracht 241, 1016 EA, Amsterdam, Holanda
- bob.solar
wij zijn super blij met onze…
wij zijn super blij met onze zonnepanelen.
wij hebben een systeem van 25 zonnepanelen gekocht bij bob.
de afspraken waren snel gemaakt en wij kwamen snel tot een besluit.
de monteurs die ons hebben geholpen waren super vriendelijk en optijd.
ik kan bob zeker aanbevelen.
eindelijk heeft de monteur mijn app…
eindelijk heeft de monteur mijn app voor elkaar gekregen,ben er super blij mee.het heeft een tijdje geduurd maar nu is het klaar.
Super tevreden en super fijne service…
Super tevreden en super fijne service bedankt 👍
Leveringstijd niet nakomen
Contact gezocht met Bob Solar om panelen bij te plaatsen, binnen 2 dagen was er al iemand langs geweest en binnen 1 week was de offerte al binnen. Offerte goed gekeurd en omdat onze meterkast nog niet klaar was moesten we wachten (dit ging buiten bob solar om). Na 6 weken kregen we te horen dat wegens drukte bob solar samen ging met elektra unie.
Toen we een afspraak wilde maken is de levertijd van 6 naar 8 weken gegaan vanwege drukte. Vandaag zouden de panelen geplaatst worden helaas zijn ze ons vergeten te bellen en heb ik vandaag na 7 telefoontjes te horen gekregen dat de spullen niet op voorraad waren (terwijl bij het offerte gesprek aangegeven was alle spullen ruim ingekocht werden en dat geen probleem kon worden). Het enige pluspunt is dat ik de verkoper wel goed kon bereiken alleen die kon weinig betekenen.
Van a tot z een goed bedrijf.
Van a tot z een goed bedrijf.
Nette installatie en fijne uitleg.
Hartstikke tevreden .
Hartstikke tevreden .
Wij hadden op tijd een team van vakmensen op de oprit alles is uitgelegd en hoe de bedraden moest komen lopen is met ons in overleg buiten het huis om gegaan .
Fijne mensen en een super team ik kan dit bedrijf alleen maar aanbevelen .
Zeer zeer tevreden fijne service en…
Zeer zeer tevreden fijne service en goed bereikbaar goede monteurs die meedenken en meekijken naar de juiste manier van aansluiten wij hebben een nieuwbouw woning en wij wilden geen kabel zien de monteur is meer dan een dag bezig geweest de kabels uit het zicht te plaatsen wij zijn op en top tevreden over dit bedrijf
Een weekje na betaling stonden ze al…
Een weekje na betaling stonden ze al voor de deur om te installeren dit kwam wel doordat de buuren het ook hadden gekocht dus we hadden flink geluk goede belgische installateurs.
Leg datum is een keer verzet maar de…
Leg datum is een keer verzet maar de installateurs waren top en het werkt.
Wij zijn tevreden .
Prettig contact met de sales mensen en…
Prettig contact met de sales mensen en met de planning.
De installateurs waren kundig en zo klaar met onze installatie. Wij raden dit bedrijf aan.
Goed en professioneel bedrijf en…
Goed en professioneel bedrijf en vriendelijk personeel zeker een aanrader
Zoals ik nu lees op dit platform is dat…
Zoals ik nu lees op dit platform is dat sommige mensen hun geld terug hebben gehad van Bob en dan een 1 ster score geven. Dat is niet eerlijk. Wij hebben ons geld terug gehad van Bob en gelijk de aanbieding gehad om het voor een lagere prijs bij Elektra aan te kopen. Elektra is komen plaatsen bij ons en wij zijn erg tevreden met installatie mensen en met de service van Bob. Een betere prijs en toch dezelfde spullen.

Afgelopen dinsdag zonnepanelen…
Afgelopen dinsdag zonnepanelen geplaatst. We hopen de warmtepomp die we net hebben besteld net zo snel te krijgen als de zonnepanelen.
Ik ben super tevreden over dit bedrijf.
Zeer goed advies
Zeer goed advies. Warmtepomp en zonnepanelen laten plaatsen. Het bevalt goed. Kundige installatie door Bulant. Alleen de mobiele applicatie voor het energieverbruik werkt nog niet, ik kan er via YouTube niet veel wijs uit worden.
Bob Solar is een donkere wolk
Bob Solar heeft bij monde van een uitbestede verkoper contractueel vastgelegd dat de zonnepanelen in de week van 26 feb 2023 gelegd zouden worden. Het is inmiddels 15 maart 2023, en ik krijg nu van een onderaannemer van dit bedrijf te horen dat de eerstvolgende mogelijkheid voor leggen van de panelen op 24 mei is. Hoezo plaatsing binnen 6 weken na aanbetaling? Dit is bedrog en contractbreuk. Daarnaast gemiste zonopbrengst van zo'n 3 maanden. Wie gaat dat compenseren?
Update 22/3: Nee, ik heb mijn aanbetaling niet retour ontvangen, maar inmiddels is wel de planning omgegooid naar een eerdere datum. Ik ben benieuwd.
Update 24/3: Vandaag zou het dan zover zijn. De monteur kwam, zag ... en verdween weer, omdat hij de hoogwerker was vergeten, die tijdens de voor-inspectie duidelijk was genoteerd. Het zou bijna komisch zijn als het niet zo dramatisch was.
Update 31/3: Inmiddels is het aanbetalingsbedrag zonder overleg teruggestort en heeft Bob Solar de opdracht uit handen gegeven aan een andere installateur. De nieuwe planning is medio Mei.
Eind-conclusie: vermijd deze club, het zijn oplichters.
Naschrift n.a.v de reactie van Bob Solar: ik moet blijkbaar via Trustpilot reactie krijgen want op discrete emails reageert Bob niet. Terugstorten van een aanbetaling vrijwaart je niet van aangegane verplichtingen, zoals een compensatie voor gemiste zonopbrengst, zoals ze in hun eigen contract aangeven. Maar ik krijg geen response op mijn vragen hierover.
Conclusie blijft dus hetzelfde: oplichters.

Resposta de bob.solar
het bedrijf heeft het in handen gegeven…
Bob Solar heeft het in handen gegeven van Elektra Unie, die de installatie nu doet. Tot nu toe verliep het contact met hun goed. Ik wacht nu op Elektra Unie.

Resposta de bob.solar
Prima installatie en snel geleverd
Prima installatie en snel geleverd.
Na goede voorlichting hebben we 12 panelen met toebehoren besteld. Binnen een paar weken zijn de panelen geïnstalleerd. Ze zijn netjes gelegd ( mooi vlak en goed uitgelijnd ). Verder is de installatie binnen in huis netjes afgewerkt, evenals in de meterkast. Aardige installateurs waar je mee kunt overleggen. Alles bij elkaar een uitstekende keuze.
Misschien niet de goedkoopste
Misschien niet de goedkoopste, zeker niet de duurste. Snel na het teken van de offerte is een afspraak gemaakt voor plaatsing van de zonnepanelen installatie.
De werkzaamheden hebben iets langer geduurd dan verwacht maar eerlijk is eerlijk, het werk is heel netjes uitgevoerd. De installatie meneer was heel aardig en vriendelijk.
Ik zou hen zo weer inschakelen.
een weekje later dan gepland maar het…
een weekje later dan gepland maar het is de markt. Verder is de installatie prima verlopen en wij zijn tevreden.
Slechte communicatie
Graag willen wij ons ongenoegen met Bobsolar naar u uiten.
Uw accountmanager kwam eind vorig jaar bij ons langs. Hij gaf ons een goed gevoel en schetste een mooi vooruitzicht. De zonnepanelen zouden binnen 6 weken gelegd kunnen worden. Hij had 2 goede offertes opgestuurd, een voor met de micro omvormers en 1 voor met de stringomvormer.
Voor zover ging het goed en waren wij enthousiast. De factuur zou 1 januari opgestuurd worden. Dit ging allemaal zoals het hoorde, en we deden de 50% aanbetaling.
De zonnepanelen zouden volgens afspraak in week 6 gelegd worden. 5 februari kwam de schouwer, met 2 monteurs. Dit verliep ook goed. Op donderdag in week 6 nog steeds niks vernomen over wanneer ze zouden komen plaatsen. Zelf contact opgenomen met de accountmanager, waarna er eindelijk contact opgenomen werd.
Het was druk, dus ze waren iets later. Ze zouden de week er op (14 februari) komen leggen. Hier had ik begrip voor en zorgde er voor dat ik die dag vrij zou zijn van werk.
14 februari, tussen 8 en 11 zouden ze langskomen. Ze kwamen aan het einde van die tijd, maar dat nam ik voor lief. Er was iemand van Bobsolar (zijn naam ben ik kwijt, maar hij was er ook bij de schouw), en 2 monteurs. Ze belden aan en begonnen alle spullen in de voortuin te zetten. Het duurde daarna heel lang tot ze weer contact met mij zochten. Stonden lang voor de deur te bellen en te overleggen. De man van Bobsolar kwam uiteindelijk binnen om te zeggen dat hij geen goed gevoel had bij deze monteurs, ze waren hem niet bekend, spraken geen Nederlands of Engels. De monteurs die bij de schouw waren, waren nu dus niet mee.
Ik dacht; nou als hij er al geen goed gevoel bij heeft, dan ik al helemaal niet. Dus zijn ze overgegaan naar de spullen in de achtertuin en schuur te zetten en een andere keer terug te komen met andere monteurs. Uiteindelijk kwamen er pas nieuwe monteurs zaterdag de 18e. Tot die tijd hebben dus alle spullen in onze tuin en schuur gestaan en vonden wij het maar onverantwoord. Wederom de 18e vrij geregeld van het werk. Ze zouden tussen 9 en 10 komen. Uiteindelijk heb ik zelf maar gebeld om 10.40 omdat ik nog niks had gezien of gehoord. Ik had het telefoonnummer van de 'planner' van het bedrijf dat kwam leggen.
Deze meneer gaf mij een lang verhaal over dat de monteurs bij een verkeerd adres waren in Amersfoort. Waardoor het nog wel een uur zou duren voordat ze er waren. 11.50 nogmaals gebeld omdat er nog niemand was, nu zouden ze er binnen 20 minuten zijn. Heel naar dat ik hier zelf telkens achteraan moest bellen en er geen enkele communicatie naar mij toe is geweest. Ze waren er dus rond 12 uur. Er werd mij bij de schouw gezegd en op 14 februari nogmaals dat deze klus in een halve dag klaar zou zijn.
De monteurs zijn tot 21.30 bezig geweest zaterdag. En de klus was nog niet af!!! Er was ook een dakpan gesneuveld, die had ik niet zo voorhanden en moest ik bij de buren gaan halen. Op dat moment was het al laat en heb ik dit niet meer gedaan. De monteurs verzekerden ons de volgende dag terug te komen, in de namiddag/avond om de klus af te maken. Wederom dus geregeld dat een van ons thuis zou zijn.
De volgende dag regelde ik een nieuwe dakpan en zaten wij in afwachting van de monteurs. De dag vorderde, maar we kregen geen enkel bericht. Opnieuw zelf er achter aan moeten gaan, moeilijk contact te krijgen en duidelijkheid. Ze bleven maar verzekeren dat ze zouden komen. Uiteindelijk laat in de avond telefoon dat het allemaal uitliep bij de klus en dat hij mij die avond (nadat hij in de planning had gekeken) zou laten weten wanneer ze dan zouden komen. Die avond, geen bericht meer gehad. Zelf nog bericht gestuurd dat hij dit nog zou laten weten, maar geen bericht terug.
Dag erna weer er achter aan geweest. Ze verzekerden ons elke dag te komen. Na veel moeite weer contact gekregen met de afspraak dat ze die dag zouden komen, ze zijn geweest en hebben de klus afgemaakt. Het was wederom al donker toen we de eindovereenkomst tekenden. Hierdoor zagen we de dag erna pas goed dat de afwerking niet geheel netjes was. Een kabel is te zien op het dak, een stuk behang is kapotgegaan tijdens het boren, afwerking van de kabelgoot is niet geheel netjes, geen app gekregen voor het rendement, en achtergebleven gereedschap.
Wij hebben meerdere dagen nu vrij moeten maken, en vele van die dagen voor niks. Ons eigen kluswerk in huis lag nu al zo lang stil omdat we gewoon niet verder konden hierdoor. We zaten in de rommel omdat we alles vrij hadden gemaakt voor jullie werkzaamheden. Ik vind dit echt van der zotte. Er is geen enkele communicatie vanuit jullie, er is geen contact te krijgen met de klantenservice. Onze accountmanager heb ik meerdere berichten gestuurd.
Update 26-4: de monteur van ElektraUnie is uit zichzelf langsgekomen en heeft alles netjes afgewerkt. Feit blijft; erg slechte communicatie vanuit BobSolar.

Resposta de bob.solar
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.