Waardeloze service na beschadigde levering
Ik bestelde online een chocoladereep als cadeau voor mijn vrouw. PostNL heeft het pakketje helaas hardhandig door de brievenbus gepropt waardoor het beschadigd aankwam. Dat kan gebeuren, maar de manier waarop de klantenservice van De Bonte Koe dit vervolgens afhandelt, is werkelijk beneden alle peil.
In plaats van dit netjes op te lossen, word je als klant aan het werk gezet om hún claim bij PostNL rond te krijgen. Ik moest formulieren invullen en foto's van de doos sturen. Omdat het een cadeau was, had ik het inmiddels al (met excuses voor de verpakking) aan mijn vrouw gegeven en was de reep deels al geconsumeerd. Toen ik aangaf dat ik daardoor geen foto meer kon maken van de gebroken reep zélf, werd de deur keihard in mijn gezicht dichtgegooid.
Als 'compensatie' kreeg ik een kortingscode van 10% voor een volgende bestelling. Oftewel: ik heb betaald voor een kapot product, en ik moet nu nóg een keer geld bij ze uitgeven om "gecompenseerd" te worden. De mail waarin dit werd medegedeeld door medewerker Romaisa was bovendien ronduit bot, bestond uit één lange onleesbare zin en miste elke vorm van empathie of professionaliteit.
Voor een bedrijf dat zich profileert als aanbieder van 'premium' handgemaakte chocolade en zichzelf een B-Corp noemt, is dit echt een blamage. De wettelijke verantwoordelijkheid voor een deugdelijke levering ligt bij de webshop, niet bij de klant. Mij zijn ze definitief kwijt. Denk twee keer na voordat je hier online iets bestelt, want als er iets misgaat met de post, sta je er helemaal alleen voor.