Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Ik ben zeer tevreden over deze verzekering altijd heel snel geregeld en altijd heel behulpzaam en vriendelijk aan de telefoon, ook heb ik met Obi de eerste maand gratis gehad en ben ik na die maand er... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Hallo er waren wat probleempjes maar isabelle en aurelie hebben dit heel goed opgelost voor ons Is er een verandering met het dossier van sky krijgen we steeds een mailtje Tis gewoon een top team... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ik koos bewust voor figopet omdat ik een teckel heb en die worden bij andere maatschappijen niet verzekerd. Wat gebeurde er: op het einde vd wachttijd mankt Odette de teckel, zag er zeer pijnlijk uit.... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

De afhandeling van de facturen verloopt zeer vlot en snel. Zijn zeer positief over de snelheid en de makkelijke communicatie met Figo. Gij kunt altijd terecht voor de nodige informatie. Vinden een ech... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Seguradora de Animais

Sobre Figo pet België

🇳🇱
Voor jouw huisdier is alleen het beste goed genoeg. Dat begrijpen we maar al te goed. Helaas worden ook huisdieren ziek. Met onze huisdierenverzekering is je huisdier verzekerd zoals jij dat zelf ook bent. Zo krijgt je beste vriend de verzorging die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

✅ 90% van je dierenartsrekening terugbetaald
✅ Ongelimiteerde uitbetaling van de kosten
✅ Supersnelle terugbetaling van je rekening

🇫🇷
Votre fidèle compagnon mérite les meilleurs soins. Nous sommes les mieux placés pour le comprendre. Mais les animaux de compagnie peuvent malheureusement tomber malades de manière inattendue. Cependant, grâce à une assurance pour animaux de compagnie Figo, votre animal pourra toujours être soigné comme il se doit, sans mauvaises surprises pour vous.

✅ 90% de la facture du vétérinaire remboursée
✅ Prise en charge illimitée des frais
✅ Remboursement trés rapide de votre facture

Informações de contato

3,8

Muito Bom

O TrustScore é 4 de um total de 5

272 avaliações

Respondeu a 95% das avaliações negativas

Normalmente responde dentro de 1 semana

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Alles verloopt nu heel vlot

Alles verloopt nu heel vlot, snelle afhandeling ...

10 de outubro de 2025

Dankjewel Kurt!
Wat leuk dat alles zo vlot verloopt. We blijven ons best doen om dat zo te houden.

A éviter

A éviter.
Trouve toujours un moyen pour ne pas effectuer le remboursement.
Facture avec cachet du vétérinaire mais c'est "mal" écrit et ne savent pas bien lire le diagnostic donc ne veulent pas rembourser. Par mail c'est pas bon non plus..
Manque toujours quelque chose pour faire un remboursement.
A tel point que mon vétérinaire préfère ne plus nous avoir comme client car trop d'ennui avec leurs demandes d'informations supplémentaire incessante.

1 de outubro de 2025

Bonjour,

Nous sommes désolés de lire que vous avez eu une expérience décevante avec notre service. Nous comprenons parfaitement votre frustration. Nos équipes examinent chaque dossier avec soin et selon les conditions de la police, afin de garantir des remboursements corrects et transparents. Parfois, des informations complémentaires sont nécessaires pour que le traitement soit conforme et complet.

N’hésitez pas à nous recontacter afin que nous puissions revoir ensemble votre dossier et clarifier la situation.

Cordialement,

Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Waarom kan je telefonisch geen contact…

Waarom kan je telefonisch geen contact opnemen met een, verzekeringsmaatschappij notabene,
als je een dringende vraag heb...??

5 de setembro de 2025

Dag Mireille,

We begrijpen dat het vervelend kan zijn dat je ons niet telefonisch kunt bereiken, zeker wanneer je een dringende vraag hebt. Wij werken met digitale kanalen zodat we elke vraag zorgvuldig kunnen opvolgen en snel de juiste oplossing kunnen bieden. Via mail en het online platform staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Indien gewenst kunnen wij ook na een verzoekje contact opnemen met jou, laat het ons zeker weten. Dank voor je begrip!

Groeten,

Niet te betrouwen

De aanvangsdatum van de gratis verzekering voor 1 maand kon niet gewijzigd worden naar de datum van vertrek bij de fokker. Veertien dagen verzekering kwijt.
Mails werden niet beantwoord, wegens volgens hen een mailadres waarop niet gemaild kan worden, maar nooit een foutmelding gekregen.
Klachtenformulier kon niet verstuurd worden via de voorziene knop.
Verwittiging dat de gratis periode verloopt werd tien dag na de einddatum verstuurd.
Deze mensen kennen blijkbaar niets van verzekeringen en zijn dus niet te betrouwen op dat vlak.
Positief: dame aan de telefoon was vriendelijk.

27 de agosto de 2025

Beste Beatrijs,

Spijtig om te lezen dat u deze ervaring zo heeft beleefd. We nemen uw feedback mee om onze werking verder te verbeteren.

Het Figo-team

Un immense merci à Figo🐾

Un immense merci à Figo🐾
Mon chien Taiyō s’est ouvert assez gravement le coussine, ce qui a nécessité des points de suture. Malheureusement, comme c’est un malinois hyper actif, les points de sutures n’ont tenu… résultat : plusieurs aller-retour chez le vétérinaire pour des soins de plaie.
Je remercie Figo pour leur intervention rapide dans les frais de vétérinaire, car cela m’a permis de me concentrer entièrement sur la guérison de mon gros Loulou sans devoir me préoccuper de l’administratif ou des frais de vétérinaire.
Taiyō et moi-même recommandons Figo à 100%!

2 de março de 2025

Bonjour Tatiana,

Merci pour votre confiance. Nous sommes heureux d’avoir pu vous aider et souhaitons à Taiyō un prompt rétablissement 🐾.

Bien à vous,

Nutteloze verzekering

LAATSTE UPDATE
Eindconclusie: Nutteloos en geldverspilling!
Ze zullen je dier altijd verzekeren en het geld van de bank trekken, maar ze zullen nooit een dienst verlenen. Ze hebben alle clausules goed op hun kant gesteld.
Mijn kat had een hartaandoening en ze hebben alle behandelingen met betrekking tot het hart uitgesloten van hun terugbetalingen. Ik was akkoord. Maar als mijn kat sterft wegens kankerziekte, betalen ze niks terug wegens een aandoening die al aanwezig was op het moment van de aansluiting.
Opnieuw: geldverspilling en geen hart voor dieren, wel voor het geld.
Ik zou het nooit aan iemand raden.

UPDATE
Met betrekking tot zijn hartaandoening heb ik geen opmerking, dit heb ik ook aanvarden op het contract dat deze kosten voor mij waren.

Maar als we een nieuwe kat adopteren, met een bepaalde leeftijd, dan is het onmogelijk voor jullie en ook voor mij om te weten alles wat de kat heeft meegemaakt in zijnlange leven vooral omdat hij een zwerfkat was. Maar jullie hebben deze risico ook aanvaarden volgens jullie contract, want zijn niertumor was nooit vastgesteld. Enkel 3 maanden na de aansluiting bij jullie. Daardoor dienen jullie deze kosten zeker vergoeden.
Opnieuw: voor een zwerfkat die net geadopteerd is is het ONMOGELIJK om een medisch dossier te voorleggen. Jullie verzekering blijft dus nutteloos. Vooral omdat jullie enkel dit dossier vragen als er kosten zijn, maar niet voor de aansluiting en de maandelijkse bedrag aan te rekenen.

Momenteel zal ik mijn geduld oefenen, jullie hebben mij beloofd om dit verder te nemen met mijn dierenarts (jullie hebben zijn contact gegevens). Als dit toch negatief blijft zal ik dus verder blijven vechten via de rechter en met alle bewijs dat ik heb bemachtigd.

OORSPRONKELIJK CLAIM
Ze blijven kosten weigeren zonder reden. Ze baseren zich op het feit dat ik geen medisch dossier kan overleggen voor een kat die ik net geadopteerd heb. Bovenop heb ik een clausule dat ze geen kosten vergoeden voor hartaandoeningen, en dat is oké. Maar omdat ik naar een cardioloog ging om een röntgenfoto en een echo te laten doen wegens een verdachte niertumor, weigeren ze de kosten ook. Nutteloze verzekering en geen hart voor mensen.

25 de agosto de 2025

Dag Santiago,

Dank voor uw bericht. We begrijpen dat het erg teleurstellend is wanneer een vergoeding niet kan worden toegekend.

Onze verzekering kan medische kosten enkel beoordelen op basis van een volledig medisch dossier. Dit dossier hebben wij meerdere keren bij u en de behandelende dierenarts opgevraagd, maar niet volledig ontvangen. Zonder die informatie is het voor ons niet mogelijk om vast te stellen welke aandoeningen nieuw zijn en welke reeds bestonden voor de start van de verzekering.

Daarnaast geldt dat er voor elke verzekering een wachttijd is en dat bepaalde aandoeningen, zoals hartaandoeningen, uitgesloten kunnen zijn. In dit geval konden wij de ingediende kosten niet vergoeden omdat zowel voorafgaand als na adoptie geen volledig medisch overzicht beschikbaar was.

Wij begrijpen dat dit voor u een vervelende ervaring is, maar deze manier van beoordelen is noodzakelijk om aangiftes correct en eerlijk te behandelen voor al onze klanten.

Team figo

Wegblijven wegblijven wegblijven

Wegblijven wegblijven wegblijven. De jonge telefonisten zijn zeer vriendelijk. Ze zijn gerekruteerd door een bende haaien aan de top om je vertrouwen te winnen. Je zal maanden verliezen met steeds weer hetzelfde bewijsmateriaal aan te leveren. Na 4 maanden zelf opvolgen en aandringen, moet je plots een historiek van 13 jaar opgeven. Je krijgt telefonisch te horen dat ze zelden uitbetalen bij oude dieren omdat dierenartsen vroeger geen historiek hadden. Slim van Figo dat je dan toch eerst een verzekering voor je oude dier bij hen mag nemen:-))) Een dag na opgeven van de feilloze historiek -poes was NOOIT ZIEK tot dit jaar -, verzinnen ze een reden om NIKS van de 5000 euro kosten terug te betalen. Plus geld polis verloren, plus uren opzoekingswerk. De haaien aan de top steken enkel tijd in het beantwoorden van barslechte reviews en positieve beeldvorming.

20 de agosto de 2025

Dag Hilde,

Dank voor uw uitgebreide feedback. We begrijpen dat uw ervaring erg teleurstellend voor u is geweest. Wij willen graag benadrukken dat wij steeds werken volgens de polisvoorwaarden. Daarin staat duidelijk dat kosten voor ziektes of aandoeningen die al aanwezig waren voor de start van de verzekering, niet onder de dekking vallen.

Pas na het ontvangen van het volledige medische dossier bleek dat de klachten verband hielden met een chronische aandoening die al voor de ingangsdatum aanwezig was. Hierdoor konden wij de gemaakte kosten helaas niet vergoeden.

We begrijpen dat dit een moeilijke boodschap is en hadden u uiteraard graag anders geholpen. Mocht u dit verder willen bespreken, staan we steeds open voor een persoonlijk gesprek.

Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Doen alsof ze een hart voor dieren hebben maar uiteindelijk gewoon een op geld beluste verzekeringsmaatschappij zoals alle anderen

Voor gedrag werken ze enkel met therapeuten op een lijst. Dit wisten wij helaas niet op voorhand. Wij gingen bij een dierenarts langs die gespecialiseerd is in gedrag, en dus veel gekwalificeerder dan iemand die een cursusje volgde lijkt mij. Helaas dus geen terugbetaling. Over medicatie doen ze in het begin niet moeilijk, maar om een echo terugbetaald te krijgen heb ik 3 maanden moeite moeten doen. "Te weinig informatie" zeggen ze, dan vraag je de dierenarts om meer info en stuur je dit door en krijg je opnieuw een weigering vanwege te weinig info. Zo heb ik hen nog verschillende keren gemaild waar geen gehoor aan werd gegeven en zelfs opnieuw een aanvraag ingediend doe geweigerd werd omdat deze "al behandeld" was. Een diagnostisch onderzoek zou zonder meer terugbetaald moeten worden.
Helaas is het de enige die oudere dieren verzekert, anders was ik al lang overgeschakeld. Benieuwd hoe de volgende aangiftes gaan lopen van de operaties die gepland zijn.

3 de julho de 2025

Dag Jens,

Dank voor uw feedback. Zoals intussen met u besproken, hebben we uw dossier opnieuw beoordeeld en is er reeds een terugbetaling uitgevoerd. We zijn blij dat we dit voor u hebben kunnen oplossen en staan uiteraard ook in de toekomst klaar om u verder te helpen.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

In het begin zijn ze vriendelijk

In het begin zijn ze vriendelijk, maar wil je het opzeggen is het eingenlijk een wurgcontract je kan het niet opzeggen ook al zeggen ze in het begin dat opzeggen geen probleem is, maar je moet voor alles iets voorleggen waar ze eigenlijk geen toestemming voor hebben dus beste dierenliefhebbers doe het niet.

12 de agosto de 2025

Dag Christoph,

Bedankt dat u uw ervaring deelt. We vinden het jammer dat u onze verzekering als een "wurgcontract" ervaart. We willen graag toelichten dat in onze polisvoorwaarden staat dat de verzekering een looptijd heeft van minimaal één jaar. Binnen dat eerste verzekeringsjaar kan de polis enkel worden beëindigd in een beperkt aantal uitzonderingssituaties, zoals overlijden van het huisdier of een verhuizing naar het buitenland.

Na dit eerste jaar kan de verzekering jaarlijks worden opgezegd met een opzegtermijn van 2 maanden. We hanteren deze regeling om de verzekering voor al onze klanten betaalbaar en stabiel te houden.

We begrijpen dat dit niet aansluit bij uw verwachting en vinden het vervelend dat dit zo is overgekomen. Mocht u uw situatie verder willen bespreken, horen wij dat graag.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Zéér vlotte en correcte afhandeling en…

Zéér vlotte en correcte afhandeling en terugbetaling. Overzichtelijk en duidelijke uitleg ivm je terugbetaling,geld staat binnen de week op je rekening 👍

4 de agosto de 2025

Dag Caroline,

Hartelijk dank voor uw fijne feedback! We zijn blij dat u tevreden bent over de duidelijke uitleg en snelle terugbetaling. We blijven ons elke dag inzetten om onze klanten en hun huisdieren zo goed mogelijk te helpen.

GROSSE ARNAQUE!!!!

GROSSE ARNAQUE!!!!

Fuyez tant qu’il est encore temps. Je vous déconseille fortement cette assurance qui n’en est finalement pas une. Il refuse de vous rembourser avec des excuses à chaque fois différentes. Ils inventent de nouvelles closent et vous font croire que vous n’êtes pas dans vos droits. Il ont réussi à me dire que mon chien était dans les 30 jours alors que l’assurance est prise depuis 6 MOIS …. Soit disant également que mon chien était interdit de maladie pendant x temps et aussi que j’avais demandé un remboursement pour quelque chose qui n’existe pas sur la facture. En gros ils font TOUT pour ne pas rembourser.

Évidemment on ne peut pas rompre le contrat avant 1 an ce qui fait qu’ils m’arnaquent des centaines (voir même plus) d’euros en toute légalité.

S’il est possible de les attaquer pour obtenir réparation je serais ravie de le savoir ou même de demander à un avocat son avis.

17 de julho de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Clausule die eerst niet in verzekering stond werd zonder enige reden aangepast.In onze aanvraag voor een…

In onze aanvraag voor een dierenverzekering maakten we onwetend geen gewag van eerdere bezoeken aan dierenarts omdat die niet relevant waren voor de aanvraag. Elke hond bezoekt de dierenarts wel eens omdat die mankt tgv een eerdere verstuiking . Ze gaan er nu van uit dat we dingen verzwegen hebben en veranderen ineens de clausules waarvoor we eerst wel verzekerd waren. Dit is zo onrechtvaardig...de voorgeschiedenis ging over totaal andere issues aan zelfs andere poten als waar de hond nu mee kampt. Nee dit is je reinste bedrog en zal deze verzekering dan ook zeker niet aanbevelen.

10 de julho de 2025

Dag,

Dank voor uw bericht. We begrijpen dat dit vervelend voor u is. We willen graag benadrukken dat wij altijd, en voor alle klanten, werken volgens de polisvoorwaarden. Dit betekent dat bestaande klachten, symptomen of aandoeningen die vóór het afsluiten van de verzekering aanwezig zijn, niet worden meegenomen in de dekking. Dit is belangrijk om eerlijk en transparant te blijven voor iedereen. We staan open voor een persoonlijk gesprek om uw situatie verder te bekijken.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Na langdurig probleem om in te loggen…

Na langdurig probleem om in te loggen via telefonisch contact alles snel opgelost door vriendelijke Isabelle.
Top

30 de junho de 2025

Dag Manuela,

Wat fijn om te lezen dat alles uiteindelijk goed is opgelost en dat je zo vriendelijk geholpen werd door onze collega Isabelle. We geven jouw compliment zeker aan haar door!

Bedankt voor je geduld en voor het delen van je ervaring. We zijn blij dat je nu vlot verder kunt, en staan altijd klaar als je nog vragen hebt.

Met diervriendelijk groet,

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Figo is een super verzekering voor mijn…

Figo is een super verzekering voor mijn hondje.
Alle dames van de klantendienst zijn super vriendelijk en behulpzaam

4 de junho de 2025

Dag JD,

Wat een lieve review, dank je wel! We zijn ontzettend blij om te horen dat je tevreden bent met Figo en dat je onze klantenservice als vriendelijk en behulpzaam ervaart. We doen het graag voor jou en je hondje! Mocht je nog vragen hebben, weet je ons te vinden.

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Wegblijven ze bedriegen jou van alle kanten

Extra tandenverzekering genomen. Facturen binnen gegeven van een tandsteenbehandeling. Kosten worden geweigerd...
Reden...de ziekte, symptomen aandoening of klacht was er al voor dat de verzekering aangegaan werd.
Schandalig oplichterij!!
Tandsteen een ziekte, aandoening. Elke mens/dier heeft tandsteen. Denk na voor je laat bedriegen!!!
Als je de verzekering vroegtijdig wilt stop zetten en niet meer wilt betalen dreigen ze met incassobureau om toch hun centen te krijgen.
Dit zou allemaal in het voordeel moeten zijn van het dier...zakkenvullers

19 de maio de 2025

Dag Kristel,

Het spijt ons te horen dat je zo'n negatieve ervaring hebt gehad. We begrijpen dat het teleurstellend is wanneer een vergoeding niet wordt toegekend, zeker wanneer het om de gezondheid van je huisdier gaat.

Zoals ook door onze klantendienst is toegelicht, werken we bij het beoordelen van aangiften altijd volgens de voorwaarden van de polis. Daarin staat dat aandoeningen, symptomen of klachten die al aanwezig waren vóór de start van de verzekering, helaas niet vergoed kunnen worden. Dit geldt ook voor vervolgbehandelingen die voortkomen uit die reeds aanwezige klachten.

We willen benadrukken dat we geen beslissingen nemen om klanten te benadelen, maar om eerlijk en gelijkwaardig te handelen voor al onze verzekerden.

Als je nog verdere vragen hebt of de situatie met ons wilt bespreken, staan we daar uiteraard voor open. Neem gerust opnieuw contact op met onze klantendienst.

Avaliado com 4 de um total de 5 estrelas

Hangen men voeten uit..

Jullie beginnen men voeten uit te hangen. Iedere keer ik iets indien krijg ik het terug met geweigerd owv geen chip-nummer op factuur.

Die staat er duidelijk wel steeds op en post dan nog steeds een aparte foto met ne pijl en tekst bij dit is de chip nummer maar nog blijkt dit te moeilijk voor jullie keer op keer om deze te vinden...

Zo dom doen kan toch alleen maar express zijn???

Bedankt voor je antwoord. Heb ondertussen bericht gehad van jullie dat het allemaal automatisch gaat. Het beste dat ik dan kan doen is zelf men factuur manueel bewerken en er zelf de chipnummer nog eens extra bijzetten bv... chipnummer=....
Dierenarts wil dit alleen maar (standaard) naast men naam zetten.... (staat zo in hun computer...)

16 de maio de 2025

Dag Bart,

Bedankt voor je bericht. We begrijpen dat dit frustrerend voor je moet zijn geweest en willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden.

Je had helemaal gelijk: het chipnummer stond wel degelijk op de documenten, maar ons systeem had moeite om het automatisch te herkennen. Dat is uiteraard niet jouw verantwoordelijkheid, en we hadden dit sneller en beter kunnen oplossen. Intussen hebben we je aangifte opnieuw bekeken en is de vergoeding in orde gebracht.

We nemen je feedback ter harte en blijven werken aan het verbeteren van onze processen, zodat dit in de toekomst vlotter verloopt.

Bedankt voor je geduld en voor het contact met onze klantendienst.

Teleurstellend

Teleurstellend. Tijdens de testperiode van één maand moest onze pup naar de dierenarts met braak- en diarreeverschijnselen. Hierdoor wordt hij voor de rest van zijn leven uitgesloten van dekking voor alle maag- en darmgerelateerde zorgkosten. Zelfs met een attest van de dierenarts, waarin duidelijk werd aangegeven dat het om een eenmalig en niet-chronisch voorval ging, weigerde de verzekeraar hun standpunt te herzien. Opzeggen is bovendien pas mogelijk na één jaar. Wees dus zeer voorzichtig voordat je met deze verzekering in zee gaat.

16 de abril de 2025

Dag Michiel,
Hartelijk dank voor uw feedback. We vinden het erg jammer om te horen dat u niet tevreden bent over uw ervaring met onze verzekering.

Graag lichten we toe dat er vanaf de begindatum van de polis een standaard wachttijd van 30 dagen geldt voor medische kosten die voortkomen uit ziektes of aandoeningen. Deze wachttijd is bedoeld om te voorkomen dat kosten voor reeds bestaande of zich snel ontwikkelende klachten direct na de startdatum worden gedeclareerd.

Als klachten ontstaan binnen deze wachttijd, ook al worden de kosten pas later gemaakt, dan vallen die niet onder de dekking. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, vooral als u verwacht dat de dekking meteen volledig ingaat.

U kunt ons uiteraard altijd contacteren als u verdere vragen heeft of als u graag wilt dat we nogmaals samen naar uw dossier kijken. We helpen u graag verder via 011 986 661.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ik kan niet anders zeggen dan dat het…

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een oplichtersclub is. 1 maand voor de vervaldatum van mijn polis sturen ze een nieuw polisblad met de nieuwe premie. Die is maar liefst 20% hoger dan in het 1e jaar. Reden om op te zeggen lijkt me. Dan hoor ik dat de opzegtermijn 2 maanden is na het 1e jaar. Dan hadden ze het nieuwe polisblad ook wel eerder mogen sturen. Dan had ik al eerder opgezegd en had ik ook nooit mijn nieuwe pup nog aangemeld waar ik nu weer een jaar voor aan de polis vast zit. Als argument wordt gegeven dat in de algemene voorwaarden staat dat ze het maandbedrag mogen verhogen. Dat klopt ook. Er staat alleen niet bij dat het verhoogd wordt omdat je hond een jaar ouder wordt en er wordt gekeken naar hetgeen je ingediend hebt. Dat staat nergens vermeld. Wel jammer dat je maandbedrag niet omlaag gaat op het moment dat je niets hebt ingediend... Het is beter om iedere maand een bedrag opzij te zetten dan je dieren bij deze club te verzekeren. Ze verhogen de premie zonder echt duidelijkheid te verschaffen waar dit uit opgebouwd is. Wie weet hoe hoog je premie wordt als je hond wat ouder wordt. Zeker geen aanrader!!

10 de abril de 2025

Dag Klausje Van H,
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We vinden het erg jammer om te horen dat u teleurgesteld bent in onze dienstverlening.

We begrijpen dat een premieverhoging vervelend kan zijn, zeker wanneer dit onverwacht komt. Bij Figo baseren we de premie jaarlijks opnieuw op verschillende factoren, waaronder de leeftijd van uw huisdier en algemene marktontwikkelingen. Dit is inderdaad opgenomen in onze voorwaarden, maar we nemen uw feedback mee over het moment van communiceren.

Als u wenst, kijken we graag samen met u naar uw specifieke dossier om u meer inzicht te geven in de premie opbouw. U kunt ons altijd bereiken via 011 986 661.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ne quittez pas votre assureur actuel !

Une énorme déception et un sentiment d'arnaque. Ma petite chienne était assurée chez un autre assureur lorsque l'on ma recommandé Figo pet. J'ai donc introduit une demande chez Figo mais il m'a été répondu que je devais d'abord renoncer à mon contrat avant d'établir un dossier. Après la résiliation effective de mon ancien contrat et l'introduction d'une nouvelle demande qui fut plus onéreuse et sans les avantages de la première offre j'ai subi un parcours du combattant : mail après mail, je devais fournir des preuves supplémentaires jusqu'à un blocage final. Impossible de démontrer que ma petite chienne est en bonne santé. En fin de compte, je me retrouve sans couverture pour ma chienne. Si Figo avait considéré ma demande dès son introduction en démarrant leur contrat avec la preuve de résiliation de l'ancienne assurance, leurs hésitations n'auraient pas eu d'impact négatif sur ma petite chienne qui se trouve maintenant sans protection.

3 de abril de 2025

Bonjour Zina,
Nous sommes sincèrement désolés de lire votre expérience. Ce n’est jamais notre intention de compliquer la vie des propriétaires d’animaux, bien au contraire. Nous comprenons votre frustration et regrettons que la procédure ait eu un tel impact. Votre avis est entendu et transmis à notre équipe pour que des situations similaires soient évitées à l’avenir. N’hésitez pas à nous contacter à info@figopet.be, nous restons à votre disposition.

Bien à vous,

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Zero client friendliness or flexibility.

This insurance company looks to have good conditions on paper but in real life it is a struggle to fight bureaucracy, the endless requests to ask vets for the file on your pet over and over again, the lack of trust when you ask for a refund after a vet's visit. They state a 6 month waiting period e.g. excluding everything that has to do with a previous injury (which is normal of course) but they claim every vet visit is related to that previous injury even if a vet officially claims that is not the case. They do not comply to their own conditions in the insurance policy and refuse to pay back those items you are entitled to. It seems money makes this company go round and the less they pay you back, the happier Figo pet is. Company employees lack a sense of empathy or will to listen to requests. It is as if one is fighting windmills. This is not the kind of insurance I am looking for. Zero client friendliness or flexibility.

1 de abril de 2025

Dear I.C.,
Thank you for your honest feedback. We're truly sorry to hear about your negative experience. At Figo, our goal is to support pet owners with empathy and fairness, and we regret that this didn’t come across in your case. Your concerns have been shared internally and will help us review our approach. If you're open to it, please contact us at info@figopet.be so we can better understand and assist.

Warm regards,
The Figo team

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.