Ikano Bank Sverige Avaliações

O TrustScore é 1.5 de um total de 5

1,5

Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Evigheters väntan i telefonkö. Hur svårt kan det vara att ha tillräckligt med personal för att svara inom rimlig tid. Det går inte att få faktura via Kivra trots att det går bra för alla andra. Det... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Det är det värsta som jag har varit med om , kunde inte överföra mina pengar eftersom mitt överföringskonto försvann i deras system, fick vänta i flera dagar på deras godkännande av mitt eget bankkon... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Hej! Jag har läst så många negativa kommentarer om Ikano bank och var rädd i början att öppna sparkonto hos de. Men jag vågade och gjorde det. När jag vill göra en viktig ändring på mitt sparand... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ikano skulle ha skickat drygt 16 000kr i mitt namn till en annan aktör den 25/11. Mottagaren har ännu inte mottagit beloppet. Har ringt Ikano tre gånger och varje gång har de lovat att undersöka... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Banco

Informação fornecida por fontes externas variadas

Lån, sparkonton och kreditkort för livets alla skeden.

Informações de contato

Muito Ruim

O TrustScore é 1.5 de um total de 5

274 avaliações

Sem histórico recente de pedidos de avaliações

Não respondeu a avaliações negativas

Todas as avaliações

22 avaliações nos últimos 12 meses

Escreva uma avaliação

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ikanobank inte så bra som jag trodde

Uppdatering: Bestämde mig för att använda annan aktör och avsluta allt med detta skämt till bank. Ni ska ge er f*an på att dom inte förenklar processen att avsluta kontot heller, bara massa krångel. Håll er borta och välj någon annan är mitt tips. /Slutuppdaterat.

Precis öppnat ett sparkonto men aldrig varit med om sådant omständigt strul vid registrering och överföring av pengar.

Tog typ 5dagar innan man ena kunde använda kontot. Teatade att göra en överföring och det funkade. Nu ska jag testa igen och det är bara felmeddelanden vid försök till överföring. Vart så i flera dagar nu. Ingen info på hemsidan, ingenting.

Helt omöjligt att kontakta kundtjänst via chatten. Då ska man sitta och vakta och aktivera chattfönstret i tid och minut för att inte bli utkastad. Tröttnade efter 3e försöket för att få svar vad dom håller på med.

Trodde helt ärligt att Ikanobank var stor och seriös aktör, därav att jag valde dom. Ack så fel man hade. Allt känns så utdaterat, gammalt, osmidigt och helt ärligt inte bra. Får ingen bra känsla över dom och dom ska hantera folks pengar? Vill inte ens veta hur det då funkar med bolån där om dom inte ens kan hantera vanliga sparkonton smidigt.

Andra aktörer har fått detta att funka för över 10 år sedan och det var smidigare då än eran tjänst nu.

10 de outubro de 2022
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Villkor vid öppning av sparkonto

Försökt få kontakt med Ikano med frågor ang öppning av sparkonto. Efter ifyllnad av uppgifter anges att väntetiden för att kontoöppning är "inom tre veckor"!! För att öppna ett sparkonto! Överföring måste därefter ske genom autogiro från det egna kontot! Helt obegripligt! Har tidigare anlitat ett flertal andra banker där överföring kan göras direkt efter kontoöppning. Försökt komma i kontakt med Ikano för klargörande. Väntetid i telefonkö 1 tim 20 min. Måste logga in för att chatta, vilket inte går innan man är kund! Ingen kan anlita en sådan bank. Helt utan kundservice!

6 de outubro de 2022

Värdelöst och otroligt dåligt

Slutligen avslutat mitt konto och fått mina pengar tillbaka + 5kr i ränta och det skulle vara ca 80kr. Vad gör FI?!

KAN INTE LÅGA IN MIG FÖR ATT AVSLUTA MITT KONTO - ALVARIGT!!!! ANMÄLT TILL FI

ÄNTLIGEN LUKATS FÅ MINA PENGAR TILLBAKA MEN INGEN RÄNTA TROTTS ATT PENGARNA LEGAT I 3 DAGAR HOS DEM.

Öppnat ett sparkonto hos dem dock ej fått denna ränta som dem utlovat. För att komma i kontakt med dem behöver man vänta jätte länge (nr38 i chat och 47min i telefon). Efter att slutligen lukats kontakta dem i deras chat får jag förklaring att den rätta räntan visas dagen efter att man registrerat pengarna på kontot. Jag ser att pengarna registrerats 5/10 och idag är det 6/10. Personen som heter N... från chat skriver bara lögner. Skriver att pengarna registrerats 6/10. Efter detta har man naturligtvis svårt att tro på dem. Blev utloggad från deras chat till slut. Försöker komma i kontakt med dem igen via chat men när det blir min tur blir jag utloggad från internetbanken hella 2 gånger i rad.
ABSOLUT EJ REKOMMENDERAS
Gör inte samma fel som jag, tro på alla negativa omdömen!

UPPDATERING: Drar ut mina pengar från dem efter att jag läst 2 omdömen från kunder som precis som jag blivit lurade av Ikano med hög ränta på 2%. Ser också att Ikano försvann från jämförelsesidor Compricer pch Finansportalen. UNDVIK!!! säger jag bara.

6 de outubro de 2022
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Tre veckor för att öppna konto!

När man ska öppna ett hos Ikano står det måste man göra det med engångsöverföring med autogiro. Otroligt märkligt redan där. Därefter står det att pengarna kommer föras över så snart kontot öppnats, normalt inom tre veckor (!)
Svårt att tro det är sant. Kanske för 40 år sedan men 2022…. I andra banker öppnas ett konto i samma stund man ber om det.

3 de outubro de 2022
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ej fungerat att logga in eller kolla saldo på flera dagar

Ej kunnat logga in på sparkonto eller kunnat kolla saldo på flera dagar, kundtjänst har noll koll på vad som är fel och när det är åtgärdat. De har inte ens gått ut med information någonstans överhuvudtaget om att de har problem. Amatörer.

28 de setembro de 2022

Väntetid

Ringde Ikano bank igår, det var 3 samtal före mig men efter 30 min var jag tvunget att lägga på och jobba istället. Idag ringer jag igen denna gång är det bara 2 samtal för mig :-) men det tog 35 min att komma fram. Det är för lång tid!

20 de setembro de 2022
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Ett kundbemötande och omhändertagande i…

Ett kundbemötande och omhändertagande i världsklass!

Jag skaffade Wolksvagenkortet för att kunna delbetala mitt verkstadsbesök. Hela Ansökningsprocessen gick smidigt och hade minuten senare ett digitalt kort som jag skulle visa verkstaden för att kunna betala!

Sen kom problemen, dock INTE för IKANO BANK!

Efter x antal samtal till banken i omgångar och alltid trevligt bemötande och proffsig handläggning mot mig men också att dom tog över samtalet med verkstaden för att försöka lösa problemet och förklara hur man gör!

Det visade sig tillslut att verkstaden inte kunde ta emot kortet för att dom inte hade nått slags avtal med utgivaren med kortmaskinhållaren... detta skulle signerats direkt när man kopplade upp verkstaden.

Detta resultera i att jag inte kunde använda mitt kreditkort ( digitala) och fick casha hela verkstadbesöket själv. Tråkigt? Ja!

Dock måste jag belysa hur proffsiga dom va på IKANO för bemötandet och att problemet inte låg hos mig. Fick säga upp krediten samma dag som jag skaffade kortet för att syftet med kortet försvann genom att jag inte kunde delbetala. Super trevliga handläggare som hjälpte mig och avsluta och dessutom ta bort min kreditupplysning!

STORT TACK och blir det kreditkort framöver är ni i mina tankar!

15 de setembro de 2022

Otroligt omständligt...

Otroligt omständligt.... Det tog över en vecka att jag fixade fram all papper de ville. La otroligt mycket tid o energi. En vecka senare erbjöd de mycket högre ränta än de hade föreslagit. Drar ut på tiden medvetet för att sen motivera att "räntesatsen bestäms på utlånings dagen". Fattade aldrig hur räntesatsen kunde bli så högt på en vecka. Hade jag vetat från början skulle aldrig lägg så mycket tid o kraft. Banken tar tillfälle i akt att mjölka folk sista sekunden. Oseriösa amatörer, saknar samvete. En fusk bank

24 de agosto de 2022

Väldigt otydliga villkor

Kan väl börja med att jag har haft Ikanokortet sedan fem år tillbaka, har använt den vid flera tillfällen, bara nu det strular för mig då Ikano är väldigt otydliga med sina villkor. Nu senaste gången jag använde det var för att inhandla lite kläder. På mina sidor finns alternativ att delbetala faktura utan ränta i 6 eller 12 månader. Där står det:

"Köp på minst 2 000 kr kan du välja att delbetala utan ränta i 6 eller 12 månader."

Låter bra, men jag kan inte välja detta. Istället så står det på min faktura att jag kan antingen inbetala minsta beloppet eller hela. Väljer jag minsta så tillkommer ränta på hela beloppet (räntan utöver det jag har handlat för motsvarar 14,80% i dagsläget).

Jag får då chatta med vad jag misstänker vara en bot som inte kan hjälpa mig med mitt ärende. Då ringer jag upp Ikano och får tala med en medarbetare. Enligt denne så gäller villkoren endast för "separata köp" som överstiger 2 000 kr. Jag hade redan kollat upp villkoren som gäller fr.o.m. 2022. I villkoren "B2. SÄRSKILDA BETALNINGSVILLKOR VID DELBETALNING UTAN RÄNTA" står följande:

"Köp över 2 000 kr kan kontohavaren välja att delbetala utan ränta. Valet görs på Mina Sidor
eller via kontakt med bankens Kundservice."

Det står ingenstans i texten att det gäller för ENSKILDA köp!

Medarbetaren insisterar fortfarande att det är det som gäller och för att jag inte ska bli förbannad väljer jag att tacka för samtalet.

Min fråga till Ikano: Hur ska jag som kund förstå detta när det inte ens framkommer tydligt i texten ni har skrivit?

Detta är bland det fulaste jag har varit med om, allvarligt talat.

8 de agosto de 2022
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Har bara positivt att säga

Jag har tidigare lånat av IKANO Bank 🏦 och att betala gör man med några tryck på mobilens skärm. Ser att det finns mycket kritik mot IKANO men tycker kritiken är obefogad. Jag kommer flytta inom kort och tar då ett lån av dessa trevliga människor igen. Jag har förstått att en del haft problem, men Ni torde förstå att detta är en bank 🏦 och inte Moder Theresa inkarnerad. Det tillkommer självfallet räntor. Däremot gillar jag inte MoneyGo för de tar helt absurda räntor. Men IKANO fungerar bra. Tänk på att det är människor Ni skriver om och inga robotar 🤖 utan känsloliv. Det är gravt sårande.

20 de maio de 2022

Har haft 2 erfarenheter med IKANO Bank

Har haft 2 erfarenheter med IKANO Bank.
Den första erfarenheten var när jag skulle avsluta ett lån så betalade just lite extra för att vara säker på att fullt belopp skulle vara inbetalt och det resterande kunde återbetalas. Men, nej. Överskottet betalades inte tillbaka.
Min andra erfarenhet är när vi skulle byta bank och kontakta IKANO via telefon för att betala månads avin. Så tar det timmar, nej dagar att få kontakt med dem.
Om dom nu vill ha förseningsavgift så kommer vi att stämma dom!!!

5 de maio de 2022

Skäms Ikano

Hade som en del andra viljat ge 0 i betyg. Ikano bank, banken som inte kan pausa en kredit vid dödsfall! Fortsätter att skicka ut nya fakturor med extra ränta och förseningsavgifter till dödsboet varje månad. Ringde kundtjänst och frågade varför dom inte kan pausa krediten som alla andra kreditinstitut men fick inget bra svar. Skäms Ikano.
Hälsningar från en anhörig som förlorat sim sambo.

27 de fevereiro de 2022