Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Het is echt zijn geld ni waart,en endenya trekt op niks,het is de eerste en laatste keer dat ik daar geweest ben,bijna geen dieren te zien en onderhoud van park laat ten wensen over,je kon ook bijna n... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Ce parc est merveilleux et en meme temps il y a des aspects à améliorer absolument - voir les avis négatifs. J'écris cet avis surtout avec la tristesse de voir beaucoup de commentaires des personnes... Ver mais

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Très grosse déception ! Après notre visite du parc, nous souhaitions prendre un verre à la brasserie. Nous avons dû prendre nous-mêmes la carte sur une autre table, puis attendre plus de 20 minute... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Weinig dieren te zien, als je die al zag zaten ze in veel te kleine omgeving droevig te kijken.Afwijkend stressgedrag, dezelfde tourtjes wandelen, echt zielig om zien.Mensen die roepen naar de dieren... Ver mais

Detalhes da empresa

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Sem histórico de pedidos de avaliações

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

2,1

Todas as avaliações

116 avaliações nos últimos 12 meses

Escreva uma avaliação

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Ik heb me echt vreselijk gevoeld in…

Ik heb me echt vreselijk gevoeld in mijn rolstoel. Het is totaal niet rolstoelvriendelijk. Slechte paden waardoor je compleet door elkaar word geschud. Paden die je volgt die eindigen bij een trap waardoor je weer helemaal terug moet. Openingen waar je niet doorheen kan waardoor je terug moest. Aquarium zo smal dat je er amper door kon met rolstoel en nergens kon blijven kijken omdat niemand er dan meer langs kan.Ik heb me nog nooit zo ongelukkig gevoelt en ik extra geconfronteerd werd met mijn handicap. Het heeft het uitje waar we zo naar uitkeken en voor gespaard hadden echt verpest

27 de agosto de 2026
Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Cela faisait une dizaine d’années que…

Cela faisait une dizaine d’années que je n’étais plus venue à Pairi Daiza, et j’étais donc curieuse de redécouvrir le parc.
Il faut reconnaître que le parc est magnifique : les décors sont très travaillés, les différents univers sont immersifs et le domaine est immense. Le parking est également très pratique et bien organisé. J’ai particulièrement apprécié la nouvelle serre, qui est vraiment très belle. Le fait de pouvoir observer certains animaux depuis le dessus donne, à mon sens, une expérience plus respectueuse et semble permettre de moins les déranger. On peut davantage prendre le temps de regarder leur comportement plutôt que d’être constamment au même niveau qu’eux.
Mais malgré ces aspects positifs, je ressors avec un sentiment assez mitigé concernant l’évolution du parc.
J’ai eu l’impression que Pairi Daiza s’oriente de plus en plus vers un tourisme haut de gamme et une logique de parc d’attractions, avec des logements qui se multiplient et privatisent certains passages ou espaces. Le parc semble également chercher à maximiser toujours davantage le nombre de visiteurs et les activités proposées.
Et c’est justement là que je trouve qu’il y a parfois un décalage avec ce que devrait être, selon moi, l’expérience d’un parc animalier.
Certains enclos m’ont semblé vraiment trop petits, notamment ceux des lions ou des tigres blancs. Même si je pense que les soigneurs font un excellent travail et que le bien-être des animaux leur tient à cœur, l’environnement global du parc me questionne davantage.
J’y suis allée un jour de semaine que je pensais relativement calme, et pourtant j’ai trouvé l’environnement déjà très bruyant. Entre les visiteurs, les enfants qui crient, les personnes qui tapent encore aux vitres malgré les consignes, les flashs et autres comportements inadaptés, les animaux sont constamment sollicités. À cela s’ajoute la musique diffusée dans le parc.
Avec des horaires d’ouverture de 9h à 19h, 7 jours sur 7, auxquels s’ajoutent les soigneurs et les visiteurs des logements pouvant accéder au parc à d’autres moments, je me demande parfois où se trouve réellement la possibilité pour certains animaux de bénéficier d’un environnement calme.
Je pense qu’un véritable rappel au civisme dès l’entrée du parc serait utile. Même un enfant peut comprendre qu’on ne crie pas devant des animaux, qu’on ne tape pas sur les vitres et qu’on ne cherche pas à attirer leur attention. Pourquoi ne pas davantage encourager les visiteurs à ralentir, observer, écouter et respecter le rythme des espèces ?
Aujourd’hui, certains visiteurs passent presque plus de temps à prendre des photos qu’à regarder réellement les animaux avec leurs yeux. 😵‍💫
Même dans la nouvelle serre, que j’ai beaucoup appréciée, j’ai trouvé dommage d’ajouter des faux sons d’animaux. J’aurais préféré pouvoir entendre les véritables bruits de la serre, écouter les oiseaux et essayer de les repérer. Cela aurait rendu l’expérience beaucoup plus naturelle et immersive.
Au final, je reste un peu sur ma faim concernant le concept actuel de Pairi Daiza.
Le parc pourrait réellement proposer une expérience totalement différente : moins basée sur la quantité, l’animation et la consommation, et davantage sur l’observation, le silence, la découverte et le respect des espèces.
Je ne remets pas en cause le travail des soigneurs, bien au contraire. Mais je pense que la manière dont le parc est conçu et fréquenté aujourd’hui pourrait davantage prendre en compte les besoins comportementaux des animaux.
Après dix ans sans y être venue, je trouve le parc toujours aussi beau… mais j’aurais aimé y retrouver davantage cette sensation d’être invité dans l’univers des animaux, plutôt que d’avoir parfois l’impression que ce sont eux qui vivent au milieu de notre parc d’attractions.

27 de agosto de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Vreselijk park kwa voorziening voor…

Vreselijk park kwa voorziening voor eten en drinken ik heb hier honger geleden alle eetgelegenheden zijn om 14h en 15h dicht dan niets deftig te vinden op te eten
Zeer weinig keuze voor drinken
Het park mag dan wel mooi gebouwd zijn de rest trekt op niks

29 de agosto de 2026

Très grosse déception

Très grosse déception – absolument pas à la hauteur de sa réputation

Nous avions beaucoup entendu parler de Pairi Daiza, souvent présenté comme l’un des plus beaux zoos d’Europe. Au vu de cette réputation et surtout du prix des billets, nous nous attendions à vivre une journée exceptionnelle. Malheureusement, la réalité a été tout autre et nous sommes repartis extrêmement déçus.

Nous avons trouvé le parc sale et mal entretenu par endroits. Les pavés et certains chemins sont très difficiles à pratiquer avec une poussette. Nous nous demandons sincèrement comment les personnes en fauteuil roulant peuvent circuler confortablement dans certaines zones. Pour un parc de cette renommée, c’est incompréhensible.

Il y a également très peu de bancs pour s’asseoir et faire une pause. On marche énormément, parfois avec l’impression de marcher et marcher sans réel but. La signalétique est très insuffisante : peu d’indications claires pour savoir où aller ou comment rejoindre les différents espaces.

Concernant les animaux, grosse déception également. Beaucoup sont difficiles, voire impossibles à voir. Avec un enfant installé dans une poussette, c’est encore pire : certaines vitres sont tellement sales qu’il ne voit pratiquement rien à travers.

Et surtout, au prix déjà très élevé du billet d’entrée, nous trouvons honteux de devoir encore payer pour certaines activités à l’intérieur du parc. Vous voulez prendre le petit train ? Comptez 7 € supplémentaires par personne. Vous voulez faire Endeya ? Encore 7 € par personne. Pour une famille, l’addition grimpe extrêmement vite, sans compter les boutiques et consommations dont les prix sont également très élevés.

Quand on paie un tel prix, on s’attend à ce qu’un minimum d’activités et de services soient compris dans le billet, mais surtout à trouver un parc propre, entretenu, accessible et agréable à visiter.

Et concernant cette réputation de « plus beau zoo d’Europe », après notre expérience, nous avons énormément de mal à la comprendre. Nous avons trouvé le décalage entre cette image prestigieuse et ce que nous avons réellement découvert sur place assez incroyable. Pour un parc qui bénéficie d’une telle réputation et pratique de tels tarifs, l’état et la qualité de l’expérience que nous avons constatés sont franchement honteux.

Entre la saleté, les chemins peu adaptés aux poussettes et fauteuils roulants, le manque de bancs, la signalétique insuffisante, les animaux difficiles à observer et tous les suppléments à payer une fois à l’intérieur, nous avons vraiment eu le sentiment de payer très cher pour une expérience qui n’est absolument pas à la hauteur de la réputation de Pairi Daiza.

Une énorme déception. Nous ne comprenons vraiment pas l’engouement autour de ce parc.

20 de agosto de 2026
Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Un peu déçu

Un peu déçu, c la deuxième visite...
De moins en moins d animaux ...2 petits giraffons, deux pauvres éléphants...la nouvelle attraction Edenya...plustot joli endroit...mais très peu d animaux,et annonce mensongère de faire attention aux chapartage des singes....ils n y en a pas en liberté...déçu

23 de agosto de 2026
Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Leuke dag met de kleinkinderen

Voor het eerst in lange tijd en met grote belangstelling weer eens richting Brugelette getrokken om met de kleinkinderen van 5 en 2 jaar op ontdekking te gaan. We hadden het goede weer mee enkel een wolkbreuk in de namiddag en voor de prijs van de tickets mocht je toch wat verwachten, met het treintje extra en de dure parking betaalden we al bijna 200€ terwijl het jongste gratis meemocht. De indrukwekkende entree beloofde een geweldige ervaring...
Een eerste drankje was ook prijzig en een frietje prikken dicht bij het speelplein was heel fijn.
Bepaalde oude delen vh park zijn wel aan opfrissing toe, grote groeven en voegen bemoeilijken wel het wandelen met kinderwagens.
Overal steken elektrische kabels uit de grond.
Op de aanwezige plattegrondsborden miste ik de (je bent hier) aanduiding omdat constant rondlopen met de smartphone in de hand of het papieren plannetje in de regen niet zo fijn is.
Het visverblijf is proper maar er ontbreken bordjes en overal liggen er elektrische kabels bloot...
Het treintje was zeer duur tov hetgeen we gezien hebben, lege hokken vooral...
De goed onderhouden tuinen zijn alvast een verklaring voor de stevige loonkost van dit onderhoud, alhoewel er op bepaalde plaatsen veel personeel aanwezig is, die voornamelijk niet werkgerelateerd aan het kletsen is.
Het bezoeken zeker waard, maar voor de prijs renoveren ze beter het oud gedeelte of sluiten ze deze.
Dan kunnen alle bezoekers genieten van Eydena zonder extra kosten.
Misschien komen we nog wel ns terug...

21 de agosto de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

J'allais régulièrement à Paris Daiza je…

J'allais régulièrement à Paris Daiza je n'ai pas pu y aller pendant 4 ans je n'ai plus reconnu le Paris Daiza que je connaissais , ici il est sale on peut même pas regarder à travers les vitres parce que c'est sale, de la rouille sur les barierre, c'est mal entretenu au niveau des enclos une bonne partie des animaux étaient invisibles même chose pour les girafes avant elles étaient 5 là il y en avait plus que deux et on pouvait même pas monter sur le plateaux interdit, et même regarder les phoque, les loutre..... Impossible l'eau tellement salé et verte impossible de les voir, plein d'enclos totalement vide tout ce que vous faites c'est simplement valoriser la nouvelle entrée, hôtel les chambres et autres mais les animaux vous y pensez parce que j'ai plus l'impression d'être dans un zoo là maintenant j'ai l'impression d'être dans un grand hôtel où il y a plus que ça qui compte et les animaux passe en second si pas même encore plus bas et ça devient de plus en plus cher vous avez mis de l'argent dans la nouvelle entrée dans les chambres d'hôtel dans les petites cabanons là où je sais pas quoi à la place de le mettre pour les animaux même si j'adorais aller là-bas maintenant je n'irai plus parce que tout ce que vous regardez maintenant comparé à avant c'est argent argent argent argent et pas le bien-être des animaux et vous nous faite payer pour pleins de chose que l'on peux pas accéder ou voir.

16 de agosto de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Je trouve que les prix sont devenus…

Je trouve que les prix sont devenus exorbitants pour 3 personnes entrée plus parking 160 euros et on n'est pas encore dans le parc c'est devenu très très très cher ;) sans compter l'essence pour y arriver sans compter les consommations sur place et en fin de journée les souvenirs
200 euros pour aller voir des animaux ça devient exagéré

10 de agosto de 2026

Teleurstellend

Ik wou dat we de negatieve reviews hadden gelezen vóór ons bezoek aan Pairi Daiza, want ze kloppen spijtig genoeg.
Absoluut niet buggy-vriendelijk, laat staan dat je het met een rolstoel moet doen. Slechte bewegwijzering in het park. Onvoldoende aanduiding van welk dier er zou moeten zitten in de (vaak lege) verblijven. Erg weinig dieren te zien en vaak ook slechts 1 exemplaar. Vuile ramen in de aquaria.
We hadden er veel van verwacht en het werd een (dure) teleurstelling. Uiteindelijk bleek de grote speeltuin nog het leukst voor onze kleinzoon...

Afgelopen vrijdag geweest

Afgelopen vrijdag geweest, voor ons de laatste keer vind de prijzen niet normaal voor wat je krijgt wil je in een treintje betaal je voor… een buiten kast waar je dan iets apparts zou moeten zien waar je dus ook extra voor betaald, beetje geld kloppen rij allemaal, we hadden daar wat te eten pizza 13euro voor een klein stukje heb ik gewoon terug gebracht omdat die mega droog en koud was dit kan toch niet, de dieren die je ziet zie ook amper helaas, en de dieren die je ziet is gewoon zielig hoe ze leven daar naar mijn mening zeg niet alle dieren meer over de zeedieren! Dus voor ons was dit niet voor herhaling vatbaar

Een regelrechte schande…

Een regelrechte schande…. Heel duur weinig of geen beesten te zien tegen dat je het park plan ontcijferd hebt is de goesting over. Nee dankuwel.

10 de agosto de 2026
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

29 en 30 juli geweest

29 en 30 juli geweest. We hadden de ijsberen kamer en het was geweldig om op ooghoogte te zitten met de ijsberen! Ondanks de warmte bijna alle dieren kunnen zien en fijn dat de verblijven zo groot zijn voor de dieren. Wat wij vooral heel leuk vonden was dat je na sluitingstijd nog door bijna het hele park kon lopen. Wij liepen er nog om 00:30. Avond eten en ontbijt was uitgebreid en lekker. Enige minpuntjes is dat er beter gecontroleerd kon worden op het roken in het park. Voor de rest goede service en niks te klagen. En tja niet alle dieren gezien, maar daar kan het personeel ook niks aan doen. Ze laten zich zien of niet

29 de julho de 2026

Absolument honteux.

Absolument honteux.
Bien dommage que je ne puisse pas joindre de vidéo à ce commentaire car l'ours polaire ne faisait que tourner en rond dans le coin de son enclos avec le même geste répétif et le même circuit.
Horrible de voir l'animal dans cet état, synonyme de mal-être et de stress.
Il n'y est pas du tout à sa place, comme beaucoup d'autres animaux inadaptés à notre climat.
Par ailleurs, la majorité des enclos sont bien trop petits.

Si le bien-être animal vous importe un minimum, je vous prie d'arrêter de financer ce type d'établissement.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Het wordt hoog tijd dat de aquariua en…

Het wordt hoog tijd dat de aquariua en teraria eens grondig worden opgeknapt. Het stof op de kunstplanten hoopt zich op en alles ziet er daardoor heel overzord uit. Ook de ruiten zijn heel vuil. Ook de grachten rond de dierveblijven en andere waterpartijen zijn serieus vervuild en ovrrgroeid met algen.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nous avons été au parc Pairi Daiza hier…

Nous avons été au parc Pairi Daiza hier très mécontente aucun circuit de circulation sur tous le parc nous avons aperçu oiseaux poissons singe éléphant Ours loup se qui et très peu pas assez de visibilité sur les animaux. Très dessus prix très excessif 3 petite bouteille d'eau 15€ et prix de billets d'entrée pas très rentable par rapport a son prix. Très déçu !

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Mooie dierentuin, maar sterk overprijsd en onduidelijke bewegwijzering.

Mooie dierentuin: Pairi Daiza is absoluut prachtig aangelegd en heeft indrukwekkende themagebieden. Dat wil ik nadrukkelijk erkennen.

Maar sterk overprijsd: €57 entree voor een dag vind ik exorbitant hoog, zeker gezien wat je daar uiteindelijk voor krijgt.

Te weinig dieren: Het probleem is niet alleen dat er weinig dieren te zien waren vanwege de warmte; er zijn ook regelmatig maar één of enkele dieren van een bepaalde soort aanwezig. Tijdens ons bezoek zag ik bijvoorbeeld één giraffe, één antiloop, één tijger, één leeuw en één gorilla. De drie olifanten waren min of meer bij toeval te vinden.

Veel lege verblijven: Door de enorme oppervlakte kom je regelmatig bij grote verblijven waarvan je verwacht dat daar een dier zit, terwijl er niets te zien is. Dat geeft het gevoel dat je door een prachtig aangelegd park loopt waar op veel plekken het belangrijkste onderdeel — de dieren — ontbreekt.

Gigantisch groot: Het park is zó groot dat je heel veel moet lopen om van het ene gebied naar het andere te komen.

Slechte/onduidelijke bewegwijzering: De route door het park is niet altijd logisch. Je weet soms niet goed welke kant je op moet, waar een dier zich precies bevindt of hoe je bij een bepaald gebied komt. Dat wordt extra vervelend omdat de afstanden enorm zijn.

Zwaar voor mensen die slecht ter been zijn: Dit vind ik een belangrijk kritiekpunt. Het park is naar mijn ervaring niet bepaald rolstoel- of mobiliteitsvriendelijk. De enorme afstanden, hoogteverschillen en vele trappen maken het voor mensen die slecht ter been zijn erg zwaar. Dat vind ik bij een park van deze omvang en prijs een gemiste kans.

Horeca: Er zijn naar mijn mening te weinig horecapunten en je kunt niet overal makkelijk even neerstrijken voor een koffie, drankje of kleine versnapering. Daarbij vond ik de horeca behoorlijk prijzig.

Extra betalen: Voor onderdelen zoals het treintje moet je nog afzonderlijk betalen, terwijl de entreeprijs al erg hoog is.

Edenya: Edenya vond ik daarentegen wel absoluut de moeite waard maar belachelijk dat daar apart voor moet worden bijbetaald.

Vergelijking met Beekse Bergen: Voor mij komt Safaripark Beekse Bergen veel beter uit de vergelijking. Het is kleiner en daardoor overzichtelijker en beter begaanbaar, maar je krijgt naar mijn ervaring veel meer dieren voor een aanzienlijk lagere entreeprijs.

Eindoordeel: Pairi Daiza is absoluut een mooie dierentuin en de aanleg en thematisering zijn indrukwekkend. Maar mooi alleen maakt voor mij de extreem hoge entreeprijs niet gerechtvaardigd. Ik zou daarom vooral de verhouding tussen prijs, dierenaanbod, toegankelijkheid en gebruiksgemak als belangrijkste kritiekpunten noemen.

Pairi Daiza is zonder twijfel een prachtige en indrukwekkend aangelegde dierentuin, maar voor mij weegt de schoonheid niet op tegen de zeer hoge entreeprijs. Het park is gigantisch, moeilijk te overzien en naar mijn mening onvoldoende toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast vind ik het dierenaanbod teleurstellend: in zo'n enorm park verwacht je meer dieren en vooral meer dieren van dezelfde soort. In vergelijking met Beekse Bergen, dat kleiner, overzichtelijker en beter begaanbaar is en naar mijn ervaring meer dieren biedt voor een veel lagere prijs, vind ik Pairi Daiza sterk overprijsd.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Parc qui ce dégrade et n’agit pas pour la planète avec la generation des déchets plastiques

Le seul point positif et la nouvelle serre! Sinon tous le reste manque énormément d’entretien et de remplacement!
Des parcours sensoriels avec tronc d’arbre pourrit impossible à traverser pour des enfants, des marche en bois qui croule sous le poids d’une personne, cela devient une catastrophe!

Le plus gros point négatif et le prix de l’eau! 3€50 la bouteille de 500ml en PLASTIQUE une honte pour la planète et le bien être des visiteurs
On vous proposera a la vente des petits gourde partout dans les boutiques a un prix abusé mais inutilisable car aucune eau potable sur le site!

Ce parc est un braquage de votre portefeuille qui laisse un goût amère car l’expérience est gâchée par manque d’entretien des installations, la courtoisie du personnel et un mauvais aménagement de certain enclos!

Triste quand on vois les possibilités

Enorme teleurstelling

Het park is enorm verouderd, onverzorgd en veel losliggende elektrische kabels langs wandelpaden en in het aquarium gedeelte waar kinderen die gewoon kunnen aanraken! Geen infobordjes bij de aquariums welke vissen het zijn, losliggende planken op bruggetjes, losliggende voetpaden, trappen die verzakt zijn, veel niveau verschillen waar je je voet kan omslaan, beelden die stuk zijn. Het viel ons enorm op dat het park sterk achteruit aan het gaan is en dat er nog maar weinig dieren te bespeuren zijn. Ook is het park niet meer zo onderhouden zoals vroeger en is het veel verwilderd zoals hoge brandnetels langs de paden, onverzorgde struikjes en dierenverblijven. Lege aquariums, dieren die je amper kunt zien door het veel te groene water enzovoort, kortom het viel ons enorm tegen en wat vroeger een leuke daguitstap was is nu vergane glorie !

Esta empresa é sua?

Criar uma conta gratuita

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais