Inferno Ook Jij Kan Het Leren...... Avaliações

O TrustScore é 4.5 de um total de 5

4,6

Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Op een prachtige lokatie gevlogen met Inferno de 2e kr alweer in Serre-poncon: aan het turqoise-blauwe meer omgeven door prachtig berglandschap. Elke dag vertrokken we. vanaf de camping in een ami... Ver mais

Excelente

O TrustScore é 4.5 de um total de 5

25 avaliações

Sem histórico de pedidos de avaliações

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Todas as avaliações

19 avaliações nos últimos 12 meses

Escreva uma avaliação

Superlokatie Z-Frankrijk voor paragliding

Op een prachtige lokatie gevlogen met Inferno de 2e kr alweer in Serre-poncon:
aan het turqoise-blauwe meer omgeven door prachtig berglandschap. Elke dag vertrokken we. vanaf de camping in een amicaal gezelschap van studenten en hun instrukteurs. Veilig, vriendelijk en betrouwbaar werd dit weer een succesvolle vliegweek met Inferno. Topprestatie! 🙏🏽
Z-Frankrijk

12 de julho de 2026

Van de Introductiecursus Paragliding naar Vrij vliegen in Frankrijk

Ruime tijd geleden moest ik stoppen met paragliding ivm gezinsomstandigheden. Maar nu heb ik weer de mogelijkheid om te vliegen. De introductiecursus bood mij de gelegenheid om gezellig samen met medecursisten de eerste beginselen wederom te oefenen en kleine vluchten te maken. Dat gaf zoveel zin en zelfvertrouwen dat ik me direct voor vrijvliegen in Frankrijk heb opgegeven deze zomer.

11 de julho de 2026

Beginnerscursus Sauerland

Beginnerscursus Sauerland. Wat een onvergetelijke ervaring om in aanrakig te komen met paragliding. Daarnaast de opmaat voor een vervolgcursus. Roland en mede leraren en mede cursisten bedankt!

12 de julho de 2026
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Geweldig lokatie en een aangename sfeer

Samen met mijn vrouw en hond hebben wij een fantastische tijd gehad bij Saint vincent. Ons verblijf was in de ParaLodge een echte aanrader. Je kunt vanuit hier direct starten en landen ( top landen wel voor ervaren piloten)
Daarnaast kan je in dit gebied heerlijk wandelen, shoppen en zwemmen in het azuurblauwe meer Lac de Serre Poncon. De sfeer is er opvallend goed onder de Fransen en toeristen. Daarnaast zijn er meerdere locaties in de buurt waar je heel goed kunt starten en mooie XC vluchten kunt maken. Ik heb het team Inferno en de groep als zeer prettig en betrokken ervaren. Zeker voor herhaling vatbaar.

5 de junho de 2026

Veiligheid voorop!

Ik heb met veel vertrouwen onze jonge dochter overgedragen aan eigenaar Roland voor een tandemvlucht. Zeer rustige en duidelijke instructies, veiligheid voorop was duidelijk! En dan genieten van deze mooie sport.
Wat een fantastische ervaring. Fly like an Eagle, Lulu!

24 de maio de 2026

gezellig weekend

Was een erg leuk en gezellig weekend. Er word met alle geduld en aandacht voor iedereen les gegeven.en als iemand het lukt voor het eerst jeugd iedereen even had.
Mvg henri

30 de maio de 2026
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Het was een fantastische ervaring

Het was een fantastische ervaring, een prachtige mooie start voor een 🪂 toekomst. De opbouw van de cursus is goed en doordacht. De begeleiding is professioneel maar ook erg gezellig. Als je toe bent aan een leerzaam weekend en je vind het leuk om buiten je comfortzone te gaan, dan is dit jouw weekend.

23 de maio de 2026

2 weekse beginner cursus Turkije

Eind vorig jaar aangemeld voor 2 weekse reis naar Turkije. Eerste contact met Esther was voor mij al zeer fijne ervaring, ik zat bijvoorbeeld met vervoer Esther stelde mij gelijk gerust dat ik me gewoon kon aanmelden en ik er hoe dan ook zal komen. Dank je wel Esther.

Na aanmelding eerst in Nederland grond oefeningen gedaan was al zeer leerzame ervaring. Werd zeer warm ontvangen door Roland en instructeur Leander gaf mij al erg fijn gevoel voor reis naar Turkije.

In Turkije echt kunnen leren paragliden instructeurs hadden duidelijk plan, stap voor stap elke nieuwe stap werd duidelijk besproken en werd ook om je mening gevraagd of je er zelf goed bij voelt voor volgende stap. Dit gaf mij erg veel vertrouwen in combinatie dat beide instructeurs jaren en jaren ervaring hebben en met vol enthousiasme hun kennis graag met je delen. Ik heb in 2 week hele goede basis gelegd waar ik mee veder kan.

Turkije wat een plek om te vliegen alleen al de locatie in combinatie met deze vliegschool is voor mij reis om niet te vergeten. We waren met een leuk clubje paar beginners en mannen die al vanaf jaren 80 vliegen waar je ook veel van kan leren en de mannen vertelde graag over hun jaren vliegen, als je goed luistert krijg je zoveel gratis extra informatie waar je mee veder kan.

De reis naar Turkije was zeer goed geregeld. Je meld je aan enige wat je moet doen is zorgen dat je op tijd op vliegveld bent rest is allemaal geregeld. Hotel all in waar deze vliegschool gebruik van maakt een zeer fijn hotel. Als je leuk vond kon je in de avond met de ervaren mannen een drankje doen. Wou je iets weten ze waren allemaal erg open en vertelde graag.

Als je vliegschool zoekt met veel kennis en ervaring zou ik gauw Esther bellen en een reis bespreken. Ik ben inmiddels al bezig met plannen voor volgende reis met Inferno omdat ik graag met deze vliegschool mijn reis naar een zelfstandig pilot te worden wil maken omdat voor mij het eerste contact met Esther tot laaste dag met instructeur Roland en Leander zeer goed bevallen is. Ik raad Inferno dan ook aan!

Vriendelijke groet,
Nicky

3 de maio de 2026
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Onze ervaring met Inferno in Turkije…

Onze ervaring met Inferno in Turkije was onvergetelijk. Wat deze trip voor mij extra bijzonder maakte, is dat ik samen met mijn vader van 75 ben gegaan en hij is niet alleen veilig geland, maar ook echt goed heeft leren paragliden. Dat zegt veel over de begeleiding, deze is direct en treffend! Mocht je van de subtiele aanpak zijn denk dan aan; zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

De omstandigheden zijn in Ölüdeniz ideaal, je start op hoogtes tussen de 1200 en 1900 meter, wat zorgt voor prachtige, lange vluchten(soms 30+ min). De zon, het uitzicht en de landingsplek op de boulevard maken het compleet.

Oh ja het hotel is all inclusive wat voor een heerlijk contrast zorgt. Terwijl de imam het avondgebed luidt zitten er gepensioneerde Engelsen met uitgelopen tattoo’s te Rumikuppen aan het zwembad.
Het eten is goed en gezond, voor iedereen is er wel wat.

Kortom: professionele begeleiding, goede omstandigheden en een ervaring die je nooit vergeet. Absoluut een aanrader, voor zowel beginners als mensen die het serieuzer willen oppakken.

26 de abril de 2026
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Één groot geluksmoment met inferno

Ik kan niet anders zeggen dat een reis met inferno mijn mooiste ervaring was ooit. Dit was een groot geluksmoment. De trainers zijn fantastisch de sfeer is magisch, de ervaring is overweldigend. Als je ooit de kans krijgt? zeker doen!! Ik ga zeker weer.

19 de junho de 2025

Wat een avontuur

"Mij God, waar ben ik aan begonnen?" denk ik, terwijl ik met knikkende knieen bovenop een berg in de Franse Alpen sta. Mijn leven toevertrouwend aan de dunne draadjes en de lap stof die achter me ligt uitgespreid. "Klaar?" hoor ik de instructeur in de verte zeggen, nadat hij alles nog een keer heeft gecheckt. Ik knik en bijt op m'n lip. "Zet 'm maar op" hoor ik. Ik loop naar voren, het scherm komt boven me. "Versnellen!" klinkt het. Ik ren vooruit en duik de afgrond in. Ik voel hoe het scherm me los van de aarde tilt en vlieg. "Ik vlieg!!" klinkt het keihard in mijn schedel. "Je vliegt!" klinkt het door de portofoon. "Veel plezier en geniet van het uitzicht!"
Genieten doe ik, het uitzicht laat ik even voor wat het is, te gefocust op lijnen, scherm, houding, luchtstromen en het huisje met het rode dak waar ik naartoe moet.
Gelukkig hebben ze me goed voorbereid, geoefend en zaken besproken en uitgelegd. Ik vertrouw op de deskundigheid en voel me in goede handen. Beneden in het dal word ik via de portofoon naar binnen gepraat en land ik precies waar ik wezen moet. De instructeur komt aanlopen met een grijns van oor tot oor. "En, hoe was het?" "Grandioos!!" gil ik. Het duurt nog even voordat de adrenaline gezakt is en dan besef ik me pas echt dat ik gevlogen heb. Een droom die uitkomt.
Zo begon de hobby die me gegrepen heeft en niet meer loslaat. Vliegen als een vogel. Vrijheid. Ruimte. Ongelofelijk gaaf!
Na de Franse Alpen met Inferno naar Turkije geweest en op vliegsafari naar Marokko. Prachtige vliegplekken, deskundige begeleiding (de directe benadering is even wennen, maar duidelijk en to the point, belangrijk is goed luisteren :-) ). Behalve het vliegen zijn de buitenlandreizen ook een uitstekende gelegenheid om mensen van allerlei pluimage te ontmoeten, die allemaal dezelfde passie delen. Vliegen!
Ik hoop nog vele jaren met Roland op stap te gaan, de lucht te veroveren, leuke mensen te ontmoeten, prachtige plekken te bezoeken en vooral veel plezier te hebben. Heel veel plezier!

22 de abril de 2026

Fantastische vliegschool

Fantastische vliegschool; voor als je iets meer wil dan alleen een weekje cursus wil doen. Voor als je naast het leren vliegen ook een leuke leuke week wil hebben! Bij Roland niet het parawaiting, maar wordt verteld zoals het is. Er wordt wel of niet gevlogen helder en duidelijk wat je wel of niet kan verwachten: Er wordt altijd het uiterste uit gehaald. En daarmee tijd naast het vliegen de ruimte om te socialiseren met de altijd leuke groep!

Qua begeleiding wordt je alle ruimte en vertrouwen gegeven welk niveau het toelaat. Hier veel geleerd maar ook teruggefloten wanneer nodig, ruim wanneer kan, eerlijk en duidelijk wanneer nodig.

Al veel met Roland meegeweest en nog steeds "gerne wieder"! Op naar de volgende!

21 de abril de 2026

Hier zit een ’luchtje‘aan…,

Bij het schrijven van een review lees je natuurlijk uit nieuwsgierigheid ook eerst de andere reviews door.
Ik was verbaasd over de onzin die ik tegen kwam.
Van materiaal, tot controle bij de start, begeleiding in de lucht en landing, staan opmerkingen die gewoon niet kloppen.
De instructeurs speuren naar eventuele onvolmaaktheden tijdens de start en roepen’Stop’!! als er iets niet goed is.
Bij vliegen/ paragliding is dat best een lastig moment, dichtbij het ‘moment of no return’.., en ja, dan kan je struikelen. Het is net zo als bij skiën of boarden, duiken of biken.., soms wel even spannend.
Het is net zo als bij skiën of boarden, duiken en biken,
Het hangt dus ook af van hoe je zelf reageert.., dan is er ook nog de “onzichtbare wind”
Afgeven op een school en de begeleiders is wel erg makkelijk maar zoek het eerst even bij jezelf.
Ben je fit genoeg…? Weet je Links - Rechts..,?
En kan je snel reageren als het moet..,?
Ik heb goede begeleiding gehad bij Inferno, super materiaal gebruikt, en de plekken waar gevlogen wordt zijn geweldig..!!!! Daar kunnen andere scholen nog een puntje aan zuigen.
Veel vliegplezier straks bij Inferno

21 de agosto de 2025

Een fantastische week

We hebben met de hele familie een fantastische week gehad aan het prachtige Lac de Serre-Ponçon. Het was heel bijzonder om bij deze paraglidingschool een team aan te treffen waarvan de ene instructeur als wedstrijdvlieger prestaties levert op hoog niveau, een ander materiaal test voor een internationaal tijdschrift en weer een ander de auteur is van een veelgebruikt handboek dat zelfs in het Engels is vertaald. Veel kennis van zaken en vooral ook volop enthousiasme om ons te laten delen in hun ervaringen. Dat alles onder het nieuwste materiaal op geweldige vliegstekken. Een absolute aanrader!

24 de agosto de 2025

Inferno paragliding school

Ik ben in de week van 17 augustus bij Inferno in Zuid-Frankrijk geweest.

Ik ben hier alleen heen gereden en dit was mijn 2de week bij inferno vorige keer was 2 jaar geleden.

Ook toen een heerlijke week gehad bij inferno. Deze week ook weer de eigenaar is een vriendelijke man maar wel rechtdoor zee en direct ik vindt dit heel erg fijn je weet gelijk wat je kan verwachten. ook vroeg hij gelijk wat ik wilde omdat er een jaar tussen zat en of ik eerst wilde oefenen.

Tijdens deze week ook wat mindere dagen gehad met weer maar dat werd heel mooi opgelost door op zaterdag toch nog even te vliegen hier voor zorgde de eigenaar maar ook zijn personeel voor dat we toch wat mooie vluchten hebben gemaakt. Tijdens één van mijn vluchten heb ik een noodlanding moeten maken. Na mijn landing kwamen ze ook aanrennen en waren ze echt geïnteresseerd hoe het mij ging en wat er precies gebeurd was.

Bij Inferno zorgt niet alleen de groep werknemers dat je goed les krijgt maar ook dat je voelt dat je bij de groep hoort en dat ze het leuk vinden om je er bij te hebben.

Ik wil Inferno heel erg bedanken voor de leuke week en kom zeker terug.

17 de agosto de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

waardeloos, geldklopperij én ONVEILIG!

Net zoals iemand hieronder heb ik ook een zéér slechte ervaring bij deze vliegschool. Een aantal jaar geleden ben ik ook getuige geweest van een aantal verontrustende dingen bij deze vliegschool. Het ergste, we werden met groepen van 15-20 man op pad gestuurd. Met slechts één betaalde, gecertificeerde instructeur. Daarnaast stond een stagiair, onbetaald en gecertificeerd. Deze stond ook nog voor eigen kosten op de camping en kreeg geen enkele vergoeding van de vliegschool, knettergek. Enfin. Op een gegeven moment werden twee groepen samengevoegd, het totaal komt uit om +- 15 beginners en +- 15 ervaren vliegers. De instructeur op de grond mist overzicht, er zwaait een beginner af en stort neer op de grond. Ik bespaar jullie verdere details.
Paraglidingschool Inferno is slechts gericht op één ding, geld verdienen. En terecht, het is immers een bedrijf. Alleen moet het niet ten koste gaan van veiligheid van deelnemers. De eigenaar van het hele zooitje leeft als een god in Frankrijk op die camping met zijn gezin. Deelnemers betalen voor "vervoer in de bergen" met krakkemikkige negenpersoon busjes waar op sommige plekken geen werkende gordels in zitten. Er worden meer dan negen personen in die busjes gedrukt.
Deelnemers betalen verzekering voor de schermen, 'want die zijn heel fragiel'. Een pechvogel uit mijn groep vliegt in een boom, scherm helemaal vast. Waarop een van die instructeurs die boom in klimt en het ding er zo uit trekt. Hij gaf zelf aan dat ze daar prima tegen kunnen, hoezo fragiel? Deze deelnemer kwam gehavend uit die boom. Vette schrammen en sneden op zijn been, maar hij kon ter plaatse niet echt geholpen worden. Er was namelijk geen EHBO set mee....
We moeten persé hoge schoenen aan, want dat is beter voor je enkels. Als je geen hoge schoenen hebt verplicht huren bij de vliegschool. Komt op de eerste dag van de cursus die clown van een eigenaar uit de lucht zetten, met lage schoenen. Bijzonder toch?
Op dag 1 gingen we oefenen in tweetallen, ik had het mijn buddy hetzelfde scherm. Wij gingen oefenen met mijn scherm, zijne bleef in de tas. De volgende dag hetzelfde liedje. Toen zei hij zullen wij mijn scherm nemen? Bleek het scherm van mijn buddy een afgeknapte stuurlijn te hebben. De volgende dag gingen we echt vliegen, er wordt 0 aandacht besteed aan de staat van het materiaal. Als wij niet gecheckt hadden was mijn buddy met een kapotte stuurlijn de berg afgestoven...
Het ongeluk van een van onze deelnemers heeft diepe indruk achtergelaten op mij en vooral haarzelf en haar partner. Zelfs nu, jaren later, terwijl ik dit schrijf word ik er nog boos om. Mensen, GA DAAR NIET HEEN.

7 de janeiro de 2025

Esta empresa é sua?