Zeer teleurgesteld over mijn ervaring…
De eerste diagnose en offerte werden opgesteld op basis van een videogesprek. Achteraf bleek dat de diagnose onvolledig was en dat er volgens de technieker ter plaatse nog verschillende onderdelen vervangen moesten worden. Voor mij toont dit aan dat een dergelijke technische diagnose beter ter plaatse gebeurt.
Tijdens de herstelling werd mijn oorspronkelijke deurklink vervangen door een andere deurklink die duidelijk gebruikt was. Eerst werd mij gevraagd om hiervoor €200 cash te betalen. Toen ik dat weigerde, bleek dit plots toch binnen het oorspronkelijke offertebedrag te kunnen. Dat vond ik een zeer vreemde gang van zaken en het heeft mijn vertrouwen volledig ondermijnd.
Ook de offerte voor de bijkomende herstelling vond ik erg hoog en onvoldoende gedetailleerd. Er werd geen duidelijke uitsplitsing van de kosten gegeven, waardoor het moeilijk is om na te gaan waarvoor je precies betaalt.
Wat mij eveneens stoorde, was de manier van betalen. Ik moest de factuur onmiddellijk ter plaatse via overschrijving betalen en het betalingsbewijs tonen voordat de techniekers vertrokken. Persoonlijk vind ik het veel logischer dat een klant eerst de uitgevoerde herstelling kan controleren en de factuur vervolgens binnen een redelijke termijn kan betalen.
Daarnaast vond ik het opmerkelijk dat er twee techniekers aanwezig waren voor een relatief eenvoudige herstelling. Eén persoon voerde de herstelling uit, terwijl de tweede voor mij geen duidelijke technische meerwaarde leek te hebben. In combinatie met de onmiddellijke betalingsverplichting gaf mij dat als klant geen prettig gevoel.
De communicatie achteraf stelde mij eveneens teleur. In plaats van mijn opmerkingen ernstig te nemen, kreeg ik de indruk dat mijn bezwaren werden weggewuifd en dat mijn versie van de feiten niet correct werd weergegeven.
Mijn algemene indruk is dat de diagnose, de transparantie over de kosten, de communicatie en de klantvriendelijkheid ruim onder de verwachtingen bleven. Op basis van mijn persoonlijke ervaring kan ik dit bedrijf dan ook niet aanbevelen.
Er kwam nog een vervolg mail :
Beste
Bedankt voor uw bericht.
Het spijt ons te vernemen dat u onze vorige uitleg op deze manier heeft ervaren. Om verdere misverstanden te vermijden, wensen wij de feiten nog eenmaal duidelijk toe te lichten.
1. De eerste prijsindicatie werd opgesteld op basis van de informatie en de beelden die op dat moment beschikbaar waren. Tijdens de interventie ter plaatse stelde onze technieker echter vast dat er bijkomende defecten aanwezig waren die vooraf niet zichtbaar waren, waaronder de Sobinco kunststof renvoi d'angle. Om die reden hebben wij u nadien een nieuwe offerte bezorgd voor de vervanging van dit onderdeel.
-> offerte werd op basis van een video gesprek gemaakt.
2. Wat de deurklink betreft, heeft onze technieker vastgesteld dat deze eveneens defect was. Daarom werd voorgesteld om hiervoor een prijsaanvraag te doen en de deurklink te vervangen. U gaf aan dat u de vervanging van de deurklink niet noodzakelijk vond. Daarom werd de bestaande deurklink behouden en is er geen vervanging uitgevoerd.
-> Ik heb dat helemaal niet aangegeven. Mijn bestaande deurklink is vervangen door een 2e hands deurklink in een andere kleur en zonder slotje. Hier werd eerst nog 200 euro cash voor gevraagd van het boefje.
3. Wat de betaling betreft, was er geen sprake van enige verplichting buiten onze normale procedure. Volgens het betalingsbeleid van onze onderneming dient de betaling te gebeuren bij afloop van de werken. Dit werd ook duidelijk vermeld in onze e-mail van 24 juli, waarin wij schreven:
"Wij willen u vriendelijk vragen om de betaling ter plaatse uit te voeren, dit kan via overschrijving, contant of met bankkaart (Bancontact)."
-> Ik heb herhaardelijk gevraagd dat ze mij een betaalverzoek zouden aanmaken, boefje zei dat hij geen bankapp had
Er werd dus uitsluitend gehandeld volgens onze gebruikelijke betalingsvoorwaarden.
4. Tot slot wensen wij te verduidelijken dat onze techniekers steeds in teams van twee personen werken. Dit is de standaard werkwijze binnen onze onderneming, aangezien veel herstellingen de aanwezigheid van twee techniekers vereisen. Dit heeft op geen enkele manier betrekking op u persoonlijk.
Wij betreuren dat onze samenwerking niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. Vanuit onze kant hebben wij de werkzaamheden uitgevoerd volgens de vastgestelde technische bevindingen en onze gebruikelijke werkwijze. Wij beschouwen ons standpunt hiermee als voldoende toegelicht.
Met vriendelijke groeten
Marc Messian (Wie is die Marc ???)
Lambiottestraat 138 (Postbus adres ??? Waarom is er geen gemeente ???)