Upplever att Reco har engagerade medarbetare som hjälper oss som företag att få in kundomdömen på ett smidigt sätt. Känns bra att man fokuserar på att man skall skicka förfrågningar till alla kunder s... Ver mais
Veja o que dizem as avaliações
Jag har haft en mycket positiv upplevelse av Reco. Plattformen är enkel att använda och gör det smidigt att samla in kundomdömen. För mig som företagare är det ett bra sätt att bygga förtroende och ge... Ver mais
Jag som företagare använder reco och är jättenöjd med den service jag fått. Dom är måna om sina kunder och återkopplar och kommer med tips. Det känns personligt och dom arbetar för att det ska bli så... Ver mais
Reco enables customers to abuse their platform while simply not caring about their own terms & conditions, defined by themselves. Throughout multiple layers of customer service (including the... Ver mais
Sem histórico de pedidos de avaliações
Respondeu a 94% das avaliações negativas
Normalmente responde dentro de 48 horas
Kunnig personal och bra lösning
Kunnig personal och trevligt bemötande, enkel lösning för både kunder och företaget att använda.

Mycket nöjd med Reco
Mycket nöjd med Reco, varit kund i 3 år.

Bra bemötande
Efter kunden gjort ett köp hos oss får de möjlighet att genom Reco betygsätta och skriva omdöme som kan läsas av alla. De gånger jag som företag haft frågor eller behov av hjälp, har jag fått bra bemötande av Reco.

BLUFF Företag
En av deras säljare ringde oss och uppmanade oss att testa Reco. Vi blev lovade att det var helt utan bindningstid och att vi när som helst kunde ta bort företagets profil om vi inte var nöjda.
Tyvärr stämmer det inte. De lockar företag med löften om ”prova på” och flexibilitet, men när profilen väl är registrerad verkar det i princip omöjligt att få den borttagen – trots upprepade försök.
Plattformen används sedan fritt för smutskastning och felaktiga påståenden, utan att Reco tar något ansvar. I stället gömmer de sig bakom sina egna policies och hänvisar tillbaka till företagare som står försvarslösa medan deras varumärke skadas offentligt.
Seriösa aktörer borde inte behöva riskera sitt rykte på grund av otydliga villkor och bristande ansvarstagande från en omdömessida som utger sig för att värna transparens och rättvisa.
Redigerat 2025-11-19 för att bemöta svar från Reco
Tack för ert svar.
Efter att ha tagit del av era publika villkor och policysidor vill vi tydliggöra varför vi vidhåller vår kritik och begär att vår företagsprofil tas bort.
Ni marknadsför er provperiod som ”utan bindningstid” och ”helt kostnadsfri”. Enligt er FAQ är provperioden inte automatisk förlängd och kan avslutas när som helst. Men i praktiken innebär ert upplägg att även om ett företag avslutar provperioden och väljer att inte ingå avtal så kan det inte lämna plattformen och kan inte få sin företagsprofil borttagen.
Det betyder i realiteten att det finns en bindningstid utan slutdatum, även om ni marknadsför motsatsen. Er kommunikation och er praktiska hantering motsäger varandra.
Vidare skriver ni i ert svar att “alla företag i Sverige ska finnas på Reco”. Detta är ett omfattande påstående som saknar rättsligt stöd. Att ett företag är registrerat i offentliga register innebär inte en generell och obegränsad licens för en privat kommersiell aktör att använda företagsnamnet som marknadsföringsinnehåll eller skapa en plattform för omdömen, särskilt inte när företaget uttryckligen motsätter sig det och inte har ingått avtal.
Vi noterar även att era villkor medger avregistrering som medlem, vilket ytterligare förstärker att en rimlig tolkning är att relationen ska kunna avslutas helt inte kvarstå mot företagets vilja. Att ni behåller profil och recensioner trots avslutad provperiod innebär att företag inte kan utöva kontroll över sitt varumärke eller sin digitala närvaro, vilket står i kontrast till marknadsföringen om enkelhet, transparens och frihet.
Redigerat 2025-12-11 för att bemöta svar från Reco
1. ”Utan bindningstid”
Att provperioden inte övergår i ett betalabonnemang är inte kärnfrågan. Problemet är att profilen inte kan tas bort, vilket innebär en faktisk bindningstid utan slutdatum. En tjänst som inte kan lämnas är inte utan bindningstid.
2. ”Redaktionellt innehåll”
Reco är en kommersiell omdömestjänst, inte en redaktionell publikation. Ni använder företagsnamn och profiler i marknadsföringssyfte och drar trafik till dem. Detta ger ingen rätt att behålla en profil mot företagets uttryckliga vilja.
3. ”Avregistrering som medlem”
Att medlemskapet avslutas men profilen ligger kvar är en motsägelse. Företaget mister kontrollen över sin närvaro samtidigt som ni fortsätter använda företagsnamnet i en tjänst vi inte deltar i. Det är inte ett avslutat förhållande.
4. ”Vi tar inte bort profiler”
Just detta är kärnproblemet. Ett företag som inte är kund, inte använder tjänsten och inte samtycker till att vara kvar bör kunna avregistreras. Att vägra detta strider mot den frivillighet ni marknadsför.
Sammanfattning:
Vårt krav handlar inte om att ta bort omdömen, utan om att få lämna en tjänst vi inte längre använder och inte samtycker till att medverka i. Det borde vara en självklarhet i en tjänst som marknadsförs som “utan bindningstid”.
Vi håller därför fast vid vår begäran om att profilen tas bort.

Resposta da Reco
VARNAR ANDRA FÖRETAG FÖR RECO!
VARNAR ANDRA FÖRETAG FÖR RECO!
Ett företag som lurar in er i falskt avtal som inte gäller plötsligt när och om man skulle vilja avsluta sin relation med dem då helt plötsligt är det annat som gäller som inte står i deras avtal.
Har man haft samma problem innan man har diskuterat uppsägning av avtalet gäller en regel och uppstår samma problem och du som företag redan sagt upp ditt avtal med dem är det deras bitterhet över uppsägningen som gäller.
De är otroligt oproffsiga!
Vi skall nu gå över till andra proffsiga =)
Om vi hade varit medvetna om omfattningen av de många negativa omdömen som föreligger rörande Reco som företag, hade vi under inga omständigheter valt att ingå ett avtal med dem.
VARNING VARNING TILL ALLA ER DÄR UTE!

Skamlöst företag
Skamlöst företag. Tar bort omdömen fast man påvisar tydligt att man varit kund hos ett företag. Jobbar för företagen. Lita inte på detta bolag
Akta er för Thulins Bil i Arlandastad
Allt är bra tills du har köpt bilen sedan skiter dom i dig, bilen levererades inte med komplett inredning och det tar 2-3 månader att fixa fram det! Att få med hela bilen som man köper är väl inte för mycket begärt? Klassiska bilhandlare, när affären är gjord är man inte vatten värd. Det visade sig att serviceboken inte fanns och således ingen servicehistorik vilket de visste om men inte informerade oss om, jag vet att det är vårat ansvar att kolla om det finns men vi gick i fällan och litade på dem. Naiv som man är tror man att en bilhandlare ska vara pålitligare än att köpa privat men det var väldigt fel. P.g.a. ändrade familjeförhållande så ska nu bilen säljas men ingen vill köpa utan servicehistorik... Thulins Bil låstas att det regnar och nekar allt. Dålig attityd och noll vilja att lösa saker, blir aldrig affär där igen.

Resposta da Reco
De tar bort 1 stjärnors recensioner!!
De tar bort 1 stjärnors recensioner i betalning av arbetsgivarna. Gav en stjärna till ett företag, pga att de lurar äldre. Fick den borttagen pga "inte en personlig upplevelse". De ringde mig, la på i örat inte bara en gång utan två gånger när de hörde att det inte var min gamle farfar som svarade. Gav dem 1 stjärna och varnade för företaget, varpå Reco tog bort recensionen, i betalning från företaget. OSERIÖST, lite inte på deras recensioner.

Reco är inte reko!!
Ville anmäla ett företag för bedrägeri. Efter att jag skrivit min inlaga skulle jag först ange min email-adress vilket är ok. Efter det skulle jag signera med BankID. Glöm det! Hur vet jag att de inte utnyttjar mig? Stängde snabbt ned utan att signera. Känns som om Reco inte är reko!!! Varning!!!

Resposta da Reco
Kontaktade mig om att betygsätta min…
Kontaktade mig om att betygsätta min upplevelse med assistansbolaget fast jag inte ens har någon som helst tjänst där eller haft något uppdrag till dom.

Resposta da Reco
Har ingen lust att använda bankid för…
Har ingen lust att använda bankid för att verifiera mig mot reco. Hur vet jag att man kan lita på reco?
Deras svar var bara att de tycket det var tråkigt att jag tyckte det var en scam för att de krävde både mejladress samt bankid.
-Då kan det vara!

Resposta da Reco
Fasiken vad oseriöst sätt att samla…
Fasiken vad oseriöst sätt att samla omdömen, att be företagen skicka sina nöjda kunder till reco som sen ber om omdöme
Å sen ta betalt för det
Å sen påstå att omdömena är säkra

Resposta da Reco
De bedömer företags trovärdighet på sin…
De bedömer företags trovärdighet på sin hemsida
Här på trust pilot är deras egen trovärdighet rena skämtet
De tar betalt av företagen för att dessa ska skicka sina kunder till reco och reco publisersr sen omdömena
Självklart vet företagen vilka kunder som är nöjda och skickar enbart dem till reco
Alltså inte ett dugg objektivt utan det handlar indirekt om köpta omdömen
Så lite inte på reco men ej heller de företag som har många och orimligt positiva omdömen på reco

Flyttkalle
Jag anlitade Flytkalle för min flytt och är jättenöjd med hela upplevelsen. Redan från första kontakten kände jag mig trygg och väl omhändertagen. Kommunikation var tydlig, bemötandet trevligt och jag fick snabba svar på mina frågor. På flyttdagen dök teamet upp i tid, de arbetade effektivt men varsamt – det märktes att de hade erfarenhet och verkligen brydde sig om att allt skulle gå rätt till.
Alla möbler och kartonger hanterades med stor omsorg, inget skadades och hela processen gick smidigt, snabbt och väldigt professionellt – från början till slut.
Ett litet misstag uppstod först då mitt namn råkade skrivas som Christin, men det rättades snabbt till med ett gott skratt. Jag heter alltså Christian Wiklund – och jag kan varmt rekommendera Flytkalle till alla som vill ha en smidig, trygg och proffsig flytt!
/Christian Wiklund

Resposta da Reco
Har tagit bort min omdöme
Har tagit bort min omdöme. opålitlig Hemsida.

Resposta da Reco
Reco kräver namn på skribenten
Reco kräver att de som skriver omdönen åtminstone framstår med sitt förnamn och initialen av efternamnet.
Ifall man då har ett ovanligt förnamn blir det alltför lätt att lista ut vem den skribenten är.

Totalt oseriösa
Totalt oseriösa. De lägger ut kunds recensioner om mitt företag som egentligen inte stämmer. Det blir en polisanmälan mot dem för förtal

Resposta da Reco
Plockar bort omdömen som är negativa
Har skrivit ett omdöme om Martin Floren från Karlshamn dem plocka bort det. Det säger mycket då hur en person har så högt medelvärde när företaget fifflar med resultaten. Så kan inte alls lita på Recos resultat framöver.

Resposta da Reco
Man kan inte lämna recension eller…
Man kan inte lämna recension eller omdöme för en kod som aldrig skickas till mejladressen skall fyllas i .

Resposta da Reco
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.