Bra produkter kanske – men en oacceptabel leveransupplevelse som butiken också måste ta ansvar för
Jag vill vara tydlig med att jag ännu inte har hunnit utvärdera själva produkten och därför inte kan uttala mig om dess kvalitet. Denna recension handlar istället om leveransupplevelsen, som tyvärr var så allvarlig att den påverkar mitt helhetsintryck av butiken.
Vid leveransen utsattes jag för ett mycket obehagligt och aggressivt bemötande från budchauffören. Trots tydliga leveransinstruktioner följdes dessa inte alls. Chauffören vägrade använda porttelefonen enligt instruktionerna, höjde rösten, skrek, krävde information som inte existerade, försökte få mig att hämta paketet själv trots att jag betalat för hemleverans och fortsatte sedan att uppträda aggressivt när vi möttes personligen. Situationen blev så pass obehaglig att jag kände mig otrygg i mitt eget hem. Mitt nyfödda barn vaknade dessutom på grund av detta och det oväsen som uppstod.
Jag är fullt medveten om att det primära ansvaret för chaufförens beteende ligger hos transportföretaget och inte hos butiken. Samtidigt anser jag att butiken inte kan frånsäga sig allt ansvar. Som kund handlar jag av er och det är ni som väljer vilka samarbetspartners som representerar en del av kundupplevelsen efter köpet.
Det som gör mig extra besviken är att det inte fanns något alternativ till det aktuella transportföretaget vid beställningen. Hade det funnits möjlighet att välja en annan leverantör hade jag utan tvekan gjort det. När en butik endast erbjuder ett enda leveransalternativ blir kunderna helt beroende av den aktören, oavsett tidigare erfarenheter eller kvaliteten på tjänsten.
Jag hoppas därför att butiken ser över sina transportlösningar och antingen ställer betydligt högre krav på sin nuvarande leveranspartner eller erbjuder flera olika leveransalternativ så att kunder själva kan välja. Ingen kund ska behöva känna sig otrygg i sitt eget hem på grund av en aggressiv, hotfullt och kränkande chaufför.
Jag kommer att uppdatera min bedömning av produkten när jag har haft möjlighet att testa den. I nuläget överskuggas tyvärr hela köpupplevelsen av den mycket negativa leveransen.