Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ik wacht nu meer dan 6 weken op de eindafrekening. In eerste instantie wanneer ik erom vroeg zeiden ze dat hij er nog aankomt en dat ik even moest afwachten. Ondertussen zijn we de 6 weken gepass... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Update: medewerker gesproken. Kundige antwoorden. Waarvoor dank. _______________________________________________________________ Ik probeer al drie dagen Van de Bron te bereiken. Telefonisch ruim... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Companhia Elétrica

Vandebron is de eerste energieleverancier waar je energie rechtstreeks van een duurzame en onafhankelijke bron koopt. 100% groen, 100% Nederlands.

Informações de contato

3,5

Bom

O TrustScore é 3.5 de um total de 5

2 mil avaliações

Respondeu a 97% das avaliações negativas

Normalmente responde dentro de 2 semanas

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Voor mij is belangrijk dat de…ze telefonisch bereikbaar zijn.

Voor mij is belangrijk dat de leverancier telefonisch bereikbaar is en dat je niet uren in een chatbox moet wachten. Prijzen zijn gunstig en de omgang met klant verloopt correct. Zus, zoon en vriendin zijn op mijn advies overgestapt naar Vandebron en zijn tevreden. Ben helaas zo dom geweest om geen gebruik te maken van de premie die je daarvoor kunt krijgen.

6 de fevereiro de 2026
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Goede service, snel en deskundig geholpen. Van de Bron doet wat ze beloven, komen hun afspraken na.

17 de abril de 2026

Nog steeds geen eindafrekening

Ik wacht nu meer dan 6 weken op de eindafrekening.
In eerste instantie wanneer ik erom vroeg zeiden ze dat hij er nog aankomt en dat ik even moest afwachten. Ondertussen zijn we de 6 weken gepasseerd en bel ik opnieuw, dit keer wordt er medegedeeld dat er helemaal geen eindafrekening klaar ligt en dat ze dit moeten onderzoeken.

Ik weet dat ik voor een paar honderd euro terugkrijg, omdat ik mijn termijn altijd hoger zet dan we verbruiken. Je gaat je dan toch wel afvragen of ze ook zo omgaan met een jaarafrekening als je hun moet betalen ipv zij jou

Hoop dat ik snel die eindafrekening ga krijgen en mijn geld terug krijg.

15 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Hi Romy, vervelend om te horen dat je je eindafrekening nog niet hebt ontvangen. In het geval dat je je contract hebt stopgezet en een nieuw contract bij ons hebt afgesloten naar aanleiding van de nieuwe voorwaarden zal je afrekeningperiode hetzelfde blijven als voorheen. Dit betekent dat je geen eindafrekening voor je vorige contract zal krijgen, en deze gewoon rond dezelfde tijd als vorig jaar opgesteld zal worden. We kunnen echter via deze weg je gegevens niet inzien en daarom ook niet inzien of dit voor jou het geval is. We raden je daarom toch aan om telefonisch contact met ons op te nemen als je meer wilt weten. Je kan ons bereiken door te bellen naar 0880 444 555. We helpen je graag verder om dit uit te zoeken. Excuses voor het ongemak!

Trage opvolging contractopzegging

Heb voor 1 maart 2026 contract opgezegd. Dit na een, eenzijdig bepaalde, contract- wijziging door Vandebron die pas achteraf werd gecommuniceerd. Wacht nog steeds op de eindafrekening.......waarbij Vandebron moet terugbetalen.

15 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Hi Stan, wat vervelend om te horen dat je ons niet kan bereiken en dat je je eindafrekening nog niet hebt ontvangen. Het is de afgelopen tijd erg druk geweest op onze klantenservice waardoor wachttijden helaas langer waren dan je misschien van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor.

Wat betreft de eindafrekening, deze ontvang je altijd binnen 6-8 weken na het beëindigen van je contract. Omdat je je contract per 1 maart hebt opgezegd, gaan we er daarom vanuit dat je je eindafrekening ergens in de komende twee weken zal ontvangen. Het klantnummer dat je eerder al stuurde kunnen we niet terugvinden in ons systeem. Als je over twee weken nog geen eindafrekening hebt ontvangen kan je dan proberen ons telefonisch te bereiken op 0880 444 555? We helpen je graag verder om te kijken wat er aan de hand is en dit voor je op te lossen.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Pas kort lid, maar so far so good 👍

Nu enkele maanden klant bij Vandebron, so far so good. Goede prijs/ kwaliteit, en app die veel info geeft.

14 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Fijn om te horen dat je tot dusver tevreden bent. Bedankt voor je review!

Onterechte opzegvergoeding

I.v.m. een wijziging van de leveringsvoorwaarden, had ik het recht om zonder opzegvergoeding mijn contract tussentijds te beëindigen. Dit vooraf nog eens telefonisch nagevraagd voor de zekerheid, en dit werd inderdaad bevestigd.
Echter, na opzegging ontving ik meteen een mail met een bericht dat ik een opzegvergoeding verschuldigd ben. Mijn mail hierop is nooit beantwoord!
Telefonisch is Vandebron moeilijk bereikbaar.

Neem met een rare smaak afscheid van de organisatie, omdat ze tegen de wettelijke regels en afspraak alsnog proberen om je een opzegvergoeding te laten betalen. Bij hoeveel klanten zou het ze wel lukken vraag ik me dan af?

20 de fevereiro de 2026

Resposta de Vandebron

Hi Leon, wat vervelend om te horen dat de opzegboete onterecht toch op de eindafrekening staat. Het is de afgelopen tijd erg druk geweest op onze klantenservice waardoor wachttijden helaas langer waren dan je misschien van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. We proberen de mails zo snel mogelijk te beantwoorden maar dit duurt op het moment helaas wat langer.

Uiteraard is het niet onze bedoeling om klanten alsnog te laten betalen voor een onterechte opzegboete. We gaan ervan uit dat dit een fout is die we graag voor je oplossen. Zou je misschien toch kunnen proberen ons telefonisch te bereiken op 0880 444 555? We helpen je graag verder om te kijken wat er aan de hand is en dit voor je op te lossen.

Geven goede info

Geven goede info. zijn ook met maatschappelijke vraagstukken bezig en helpen je dit beter te doen

9 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Bedankt voor je positieve review!

Gebruik groene energie

Gebruik van groene energie, oog voor milieu en maandelijks goed op de hoogte gehouden van gebruik

8 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Fijn dat je blij bent met onze service Marcel!

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Klanten adviseren kunnen ze bij vandebron niet, mij zien ze hier nooit meer.

Op basis van mijn gegevens adviseerde vandebron mij een voorschotbedrag van 68 euro per maand. Dit leek mij weinig en ik wil geen verassing achteraf dus ik heb dit zelf verhoogd naar 100 euro. Ik krijg nu de afrekening en moet 140 euro bijbetalen. Bijna 40% meer dan dat van tevoren wordt geadviseerd! Geleverde stroom koste mij 175 euro en terug geleverde koste 495 euro! Niet uit teleggen, nou dat kon degene die ik aan de lijn had ook niet. Kwam niet verder dan dat alles volgens de regels was gebeurt.

7 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Hi Sjaak, vervelend om te horen dat het termijnbedrag niet passend was bij je verbruik waardoor je moest bijbetalen op de jaarafrekening. Via deze weg kunnen we helaas je gegevens niet inzien en daarom niet zien hoe deze verkeerde inschatting is veroorzaakt.

In sommige gevallen gebeurt dit wanneer de overstap via een vergelijkingswebsite is gegaan. Omdat de schatting dan vaak is gemaakt op basis van historisch jaarverbruik in plaats van recent jaarverbruik. Nogmaals, via deze weg kunnen we niet zien of dit voor jou het geval was. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Dit is uiteraard niet de bedoeling. In de toekomst raden we je aan om zo nu en dan een herberekening door ons (of een andere leverancier) te laten uitvoeren om te checken of je termijnbedrag nog steeds past bij je verbruik. Zo voorkom je dat je onverwachts moet bijbetalen aan het einde van het jaar.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Een blijvertje in groene stroom Top

Al vele keren een contract bij van de Bron gehad en nu nog.
is altijd goed geweest ook telefonisch contact was goed werd snel en goed geholpen door haar medewerkers(sters)
En ook de app is zeer overzichtelijk zodat je kan zien wat je verbruik is.
En natuurlijk zeer belangrijk groene stroom.
Dus voor mij ga zo door.
Ik beveel deze energie maatschappij aan.

4 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Hi Cor, heel fijn om te horen dat je zo tevreden bent en dat je snel en goed geholpen bent. Bedankt voor je positieve review!

Slechte app

Slechte app: Op dit moment ( 4 april) kan ik wel het stroomverbruik van maart zien maar niet het gasverbruik; hierdoor worden ook de kosten niet correct weergegeven. Dit is al enkele keren gebeurd en ik vind dit behoorlijk irritant. Na een aantal dagen is alles weer in orde; het lijkt alsof de app moeite heeft met de overgang van de ene maand naar de andere.

4 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Vervelend om te horen Erik. We zijn constant bezig om onze app verder te ontwikkelen en zullen dit zeker meenemen. In de meeste gevallen helpt het om je app te verwijderen en opnieuw te installeren. Als het probleem blijft voorkomen, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder om dit op te lossen. Bedankt voor je review!

Aan te raden!

Ik ben nu negen jaar bij Vandebron. Super overzichtelijke app, vriendelijke klantenservice, goede uitleg bij iedere vraag, betrouwbaar. Niet het idee dat ze ‘graaien’ naar winst.

3 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Fijn dat je zo tevreden bent Tom. Zo horen we het uiteraard graag. Bedankt voor je review!

alles is prima

2 de abril de 2026

Resposta de Vandebron

Dankjewel voor je bericht, dat vinden we prettig om te horen!

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.