Jsem velmi zklamaná způsobem
Jsem velmi zklamaná způsobem, jakým Vinted Česká republika řešila můj případ.
Po letech používání platformy, s ověřeným účtem petrab24 a pozitivní historií hodnocení, byl můj účet zablokován, přestože jsem vždy prodávala pouze originální zboží ze svého osobního šatníku.
Za důvod blokace byla označena originální kabelka Dior. Přestože jsem poskytla veškeré požadované podklady, včetně účtenky, dokladu o nákupu a dalších dokumentů potvrzujících pravost zboží, můj účet zůstal zablokován.
Nejvíce mě zklamalo, že jsem místo konkrétního vysvětlení opakovaně dostávala pouze automatické odpovědi. Měla jsem pocit, že předložené důkazy nebyly skutečně individuálně posouzeny.
Považuji za velmi nespravedlivé, že dlouholetý uživatel s pozitivním hodnocením může přijít o svůj účet i přes předložení dokumentace potvrzující originalitu prodávaného zboží.
Vzhledem k tomu, že se mi nepodařilo dosáhnout uspokojivého řešení přímo s Vinted, předala jsem celý případ právnímu zástupci a obrátila jsem se také na Evropské spotřebitelské centrum (ECC-Net) se žádostí o posouzení postupu společnosti.
Po přečtení zkušeností dalších uživatelů jsem zjistila, že podobné případy nejsou ojedinělé. To ve mně vyvolává obavy, zda jsou podobná rozhodnutí přijímána dostatečně pečlivě a transparentně.
Očekávala bych skutečné individuální posouzení každého případu, možnost komunikace s odpovědnou osobou a jasné vysvětlení důvodů rozhodnutí.
Moje důvěra ve Vinted byla touto zkušeností výrazně narušena.