Riktigt usel inkassobolag Jag kontaktade dom för att göra upp en avbetalningsplan då säger dom att jag måste komma in med en summa för att dom ska tänka sig göra en avbetalningsplan annars skickas de... Ver mais
Veja o que dizem as avaliações
Detta inkassobolag har ingen förståelse för kundens situation utan hotar med Kronofogden och erbjuder betalningsplaner på 20 000:-/månad som är helt orimliga för att kunden inte ska klara av dessa.... Ver mais
Não respondeu a avaliações negativas
Riktigt usel inkassobolag
Riktigt usel inkassobolag
Jag kontaktade dom för att göra upp en avbetalningsplan då säger dom att jag måste komma in med en summa för att dom ska tänka sig göra en avbetalningsplan annars skickas det vidare till KFM, när jag väl kom in med det summa som dom ville att jag skulle betala då vill dom fortfarande inte komma överens om en avbetalningsplan utan hellre att KFM fortsätter med utmätning istället.
Fruktansvärt otrevliga anställda
Fruktansvärt otrevliga anställda. Undrar om dom får mer betalt i lön om dom är otrevliga och ohjälpsamma? Total avsaknad av att vara lösningsorienterade. Har haft kontakt med tre olika handläggare där och dom tre har med all säkerhet gått samma utbildning i att vara absolut sämst på kundservice.
Skickar ut falska fakturor och…
Skickar ut falska fakturor och betalningspåminnelser. Även efter bestridande och med hjälp av Konsumentverkets rekommendationer så fortsätter dom. Undvik bäst det går!
Detta inkassobolag har ingen förståelse…
Går absolut inte att förhandla med och dessa hot om Kronofogden är inte etiskt och moraliskt rätt.
Kan inte förstå att kreditgivare använder sig av detta oseriösa inkassoföretag.
⚠️ VARNING
⚠️ VARNING – LÄS INNAN DU BETALAR INKASSOKRAV (LOWELL m.fl.)
Det här är en saklig varning till konsumenter.
Många upplever att inkassobolag som Lowell använder kommunikation som skapar stress och rädsla, till exempel genom korta tidsfrister, formellt språk och återkommande hänvisningar till Kronofogden och rättsliga åtgärder. För många leder detta till att man betalar utan att först kontrollera om skulden verkligen är korrekt.
Viktigt att veta:
• Ett inkassokrav är inte en dom
• Ett inkassobolag måste kunna visa underlag och bevis för skulden
• Du har alltid rätt att bestrida en skuld skriftligt
• Vid korrekt bestridande får skulden inte drivas vidare utan rättslig prövning
• Hot, vilseledande formuleringar eller trakasserande kontakter strider mot god inkassosed
Många skulder som drivs av inkassobolag är övertagna från andra företag, ibland gamla eller omtvistade. Därför är det extra viktigt att aldrig betala av rädsla eller tidspress.
👉 Råd:
Betala inte automatiskt. Begär alltid full dokumentation. Bestrid skriftligt om något är oklart. Ta kontakt med konsumentvägledare eller juridisk rådgivning vid behov.
Att känna till sina rättigheter kan spara både pengar och psykisk stress.
Oseriöst
Betalade för mycket av misstag. För att återbetala aktuellt belopp tog de ut en avgift på 100 kronor- något som inte är tillåtet. Påtalade detta och fick svaret att "det gör vi som vi vill". Otrevliga, hotfulla, obehagliga och oseriösa! Även bank, konsumentvägledare och polis som varit inkopplade har påtalat att de är väldigt oseriösa och tar till otillåtna metoder för att driva in skulder.
Fruktansvärt kalla och inte alls…
Fruktansvärt kalla och inte alls tillmötesgående, åkte på en räkning när bilen gick sönder och försökte få till att antingen vänta med månadens betalning eller göra om den och få en lägre summa, men nej det går absolut inte trots att det själv står på deras sida att dem "går efter kundens betalningsförmåga", jo eller hur!!
Dem låter hellre sina kunder få Kronkalle efter sig än att försöka hjälpa dem!!
USCH
Mycket trevligt bemötande och…
Mycket trevligt bemötande och samarbetsvilliga. Tacksam för allt!
OBS! Läs, viktig info 'Nya regler fr o m 1 juli -25'
Skyll inte bara på Lowell utan även de företag som anlitar dem, i mitt fall Nordax, ägt av Noba Bank Group AB.
Jag blev utsatt för brott som resulterade te att ja hamnade efter me precis alla räkningar ni kan tänka er. Samma da ja hamnade illa te kontaktade ja alla & alla hjälpte mig, allt från fryst amortering te sänkt ränta, måste säga att allt detta hände mitt bland de värsta räntehöjningarna vi varit me om på bra länge. Kontaktade Nordax & bad dem om hjälp, de höjde månadsbeloppet istället. Efter nga månader gick de vidare te Lowell som höjde månadsbeloppet me ett 5 siffrigt belopp. Förklarade att de finns ingen möjlighet i hela världen att ja klarar sådant månadsbelopp, då va de domstol som gällde. Lowell & Nordax skickade mig te domstol & fick lånet höjt me div. avgifter etc., de slutade me att ja fick börja om från början igen...så alla tusenlappar ja betalt innan e en ren vinst för Nordax. Ja skulle prata me Lowell om en eventuell avbetalningsplan men under 3 månader nonchalerade Lowell alla mina försök me att nå dem. Ringde, lämnade telefonmeddelande, mailade samt skickade Att. brev te Lowell, ombudet för Nordax, ingen hörde inte av sig. Istället slängde Lowell på ett 6 siffrigt belopp på summan & skickade allt vidare te Kronofogden som just i detta nu beslutat att ta mitt hem, utmätning.
Så japp, Lowell skyr inga medel alls, de ignorerar & tar allt ifrån dig. Lowell har, fortfarande, inte hört av sig för att ens prata om en eventuell avbetalningsplan utan som sagt, de tar allt ifrån en istället.
Ja måste även påpeka att ja har velat betala från 1:a dgn allt började men ingen av dem va intresserade av att hjälpa te utan de ser rött om man hamnar illa te, orden 'oförutsägbar händelse i livet' existerar INTE på Lowell lr hos Nordax för den delen.
Lowell e inte ute efter att hjälpa ngn utan de gör allt de kan för att begrava en. De märker vi alla som skriver här, ingen, INGEN, på Lowell svarar ju ngn, de nonchalerar & skiter fullständigt i oss alla. I mitt fall ville ja ha hjälp i nga månader bara, ja hade då hunnit ikapp me avbetalningen & hamnat i fas hos Nordax, då hade ja sluppit helvetet Lowell satt mig i, medvetet.
Kronofogden gör likadant som Lowell, skiter i en om de hänt ngt oförutsägbart. De tar absolut, & verkligen, ingen hänsyn om ngt allvarligt hänt en i livet som gjort att man hamnat i en svår situation, i mitt fall blivit utsatt för div. brott & lämnad me över 1.1 miljon i skulder. Hjälpen ja fick från Lowell var nonchalans under 3 månaders försök att nå dem & skickad te Kronofogden för utmätning.
Nya regler fr o m 1 juli -25.
Ja vet inte om ni alla vet om detta men de finns nya regler angående inkassobolag, ja har nu ringt runt under 3 dgr's tid & ja fick hjälp om hur ja ska gå te väga mot Lowell.
Nedan kommer infon ni behöver för att få all hjälp ni behöver mot Lowell. Spara allt ni får från Lowell, ju mindre ni får desto bättre för er. Har Lowell ignorerat ngn av er e de bara positivt för er fördel, tro mig.
Kontakta först ngt som heter:
# Konsumenternas Bank- och finansbyrå (konsumenternas.se)
& sen:
# Finansinspektionen (fi.se)
Lite nya regler:
Finansinspektionen har hela tillsynsansvaret för inkassobolag sedan 1:e jan -24. De innebär att inkassobolag måste ha tillstånd från FI & att FI har tillsyn över hur de följer lagar och regler, inklusive de nya föreskrifterna om god inkassosed som trädde i kraft den 1:e juli -25.
FI:s tillsyn?
# Tillståndsplikt:
Inkassoverksamhet är tillståndspliktig, och det är FI som beviljar dessa tillstånd
# Tillsyn över regelverk:
FI har tillsyn över att inkassobolagen följer inkassolagen, och sedan den 1 juli 2025 gäller nya, bindande föreskrifter och allmänna råd om god inkassosed
# Konsumentskydd:
Syftet med de nya reglerna är att stärka konsumentskyddet genom att bland annat reglera hur inkassobolag ska agera och hur de ska kommunicera med konsumenter
# Klagomål:
Konsumenter kan vända sig till FI med klagomål på inkassobolag och anmäla fel och brister i hur lagar och regler följs
# Kreditförvaltning:
FI har även tillsyn över inkassobolag som bedriver kreditförvaltning, vilket kräver ett separat tillstånd som kreditförvaltare
Hoppas ni alla som läser detta får hjälp mot Lowell & tänk på att de e inte bara Lowell ni ska skylla på utan de som anlitar dem har oxå ett finger i hur Lowell behandlar en.
När ja e färdig me Lowell kommer ja endast handla me företag som inte, INTE, använder sig av Lowell som indrivare. Företag som tar hänsyn & hjälper kunder om olyckan skulle va framme & de skulle hända en oförutsägbar händelse i livet. De e nog inte många företag som gör de men de få företag som gör sådant använder sig inte av företag som Lowell. Nu e d snart nov -25 & allt som händer me Lowell & Kronofogden händer ida, Lowell nonchalans började juli -25.
Jag har fått en mycket dålig behandling…
Jag har fått en mycket dålig behandling av en av era kundtjänst avbetalningsplan . Hon började skratta åt mig och hotade med att skicka ärendet till Kronofogden. Jag tycker att detta är en oprofessionell och respektlös behandling, och jag är inte nöjd med den service jag har fått. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig mer med avbetalningarna.
Ingen förvarning
Ingen förvarning, inkasso direkt, vilket blufföretag. Kommer inte att handla online mer.
Hemskt företag
Hade en faktura som gick till dom på ca 2200kr.
Bad om att få dela upp den på två st månader pga plötslig operation som gjorde mig sjukskriven. Fick föst ok på detta. Efter första betalningen gjordes skickade dom den till kfm. Tog då kontakt med dom igen men fick då att skulden inte går att delbetala pga att den är hos KFM. Sa att de finns ju redan en deal men de kunde hon minsann inte se. Nu är de på de dubbla av ursprungs skulden. Dessutom ringer dom en ca 3-5ggr per dagen inom loppet av en timme. Helt hemska har bett dom skicka mejl eller brev samt skickat anmälan till finansinspektionens.
Rude staff and incredibly unprofessional
Rude staff and incredibly unprofessional
Inget att ha
Vet inte vart jag ska börja med det här företaget, att dom höjde månadskostnaden för mig hela tiden, var mer än avskyvärt. Sen hotade med kronofogden lite då och då. Sen undrade en av dom, om jag kunde sälja bilen, Ja sa jag, hur ska jag kunna jobba då och betala till er. Men till slut, lyckas jag betala av hela min skuld på många kronor. Men då, då var dom så giriga, att jag skulle minsann betala 368 kronor i räntehöjning innan det hela var avslutat. Alltså det här bolaget måste ju vara ihopsatt av någon kriminell verksamhet. Men nu är jag överlycklig över att inte behöver ha något att göra med dom, något mera. Skulle ge minus på stjärnor, om jag kunde.
Har aldrig haft nåt problem med lowell
Har aldrig haft nåt problem med lowell, betalade av min skuld 2023 och fick 2 år senare(4/9-2025) veta att jag betalat in för mycket och de ville betala tillbaka ett visst belopp. Jag tror jag undviker att lämna mina nya bankuppgifter dock, är skuldfri och vill inte ha nåt med dessa aktörer att göra längre. Betalar man enligt plan så inga bekymmer.
Ett fruktansvärt företag som behandlar…
Ett fruktansvärt företag som behandlar privatpersoner väldigt illa. Skulle aldrig i mitt liv anlita det här bolaget. Att privatpersoner kan hamna snett är inget de över huvud taget kan ta hänsyn till. Inte ens när du har bra ekonomi och aldrig i hela sitt liv haft en betalningsanmärkning.
They are only looking for profits
Dealing with Lowell Inkasso has been one of the worst experiences I’ve ever had with a company. Their communication is confusing, inconsistent, and often feels deliberately intimidating rather than helpful. Instead of trying to solve problems in a fair and professional way, they come across as pushy, uncooperative, and completely uninterested in treating people with dignity.
Getting straight answers from them is nearly impossible — every call or letter seems to contradict the last one. They make a stressful situation even worse by failing to explain things clearly or show any flexibility. It honestly feels like they thrive on making things more difficult instead of helping people resolve their issues.
If you can avoid dealing with them, do so.!
I would not recommend this company to anyone
Sämsta någonsin som jag hamnade
Sämsta någonsin som jag hamnade, trots att jag betalade 3 gånger samma faktura, men ändå hamnade jag på Kronofogden! Helt sjukt, hur får dem jobba på det sättet här i Sverige! Måste vara anmäld till polisen samt konsumentverken!
Riktigt uselt företag
Riktigt uselt, delade upp min betalning och betalade in, så några dagar senare skickar dom mig direkt till kronofogden, ni som äger det här företaget borde skämmas.
Lowell sämst av alla och bemöter inte omdömen
När Lowell ser hur man kämpar och gör rätt för sig och med nöd och näppe klarar månad för månad så borde det finnas ett utrymme för en betalningsfri månad alt nedsättning 1 månad av 12 av månadsbeloppet. Övriga inkassobolag är smidiga och hörsammar ens situation men hos Lowell finns inget av detta. Det är tråkigt att deras enda önskan är att kasta människor till Kronofogden.
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.