Detalhes da empresa

3. Fornecedor de Cosméticos e Perfumes
  4. Loja de Cosméticos
  5. Atacadista de Cosméticos
  6. Loja de Hobbies

Dags för en ny hobby? Rensa i kemikaliehyllan och lär dig tillverka egna ekologiska hudvårdsprodukter. Vi har recepten, råvarorna och utrustningen!

Informações de contato

4,0

Muito Bom

O TrustScore é 4 de um total de 5

15 avaliações

Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

They have excellent products

They have excellent products, however the delivery logistics are not handled well. I had two deliveries from them in which I didn't receive an SMS so waited a long time to receive the packages, sometimes they were returned back to the sender and I had to pay extra to get my original order. A little frustrating.

9 de setembro de 2025
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Kvalitativa eteriska oljor med snabb och pålitlig leverans

Jag är väldigt nöjd med dessa eteriska oljor! De är certifierade ekologiska, vilket känns tryggt och bra. Doften är ren och naturlig, precis som förväntat. Leveransen var snabb och smidig, allt kom i perfekt skick. Jag kan verkligen rekommendera dem till alla som vill ha högkvalitativa och äkta eteriska oljor.

3 de junho de 2025

Resposta de Organic Makers

Tack Naim! Så glada att du är nöjd med våra fina eteriska oljor!

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

OBERVERA deras Natucent Diffucerbas…

OBERVERA deras Natucent Diffucerbas innehåller 90-100%
Methoxy Propoxy Propanol (MPP) som är en kemisk förening som används som lösningsmedel i olika industriella applikationer. Det är en blandning av eteriska föreningar som består av metoxi-, propoxi- och propanolgrupper. Den används vanligtvis i formuleringar av rengöringsmedel, färger, lacker, och andra kemikalier där lösningsmedel behövs för att lösa upp eller späda ut andra ämnen.

Med en koncentration på 90-100% innebär det att MPP är nästan ren i sin form, vilket gör den effektiv för användning i industriella processer. Eftersom det är ett lösningsmedel, kan det också användas för att förbättra flödet eller torktiden i vissa applikationer.

Notera att MPP kan vara giftigt och bör hanteras med försiktighet, och skyddsutrustning som handskar och andningsskydd bör användas vid hantering.

Märkligt att sälja kemikale som är giftig samtidigt som man marknadsför sig med slogan som "rensa i kemikaliehyllan"

11 de março de 2025

Hej Anki!

Vi har svårt att se vad dina uppgifter grundar sig på. Det finns inget giftigt med denna produkt! Vi tycker ju såklart att det är tråkigt att du bedömer hela vår verksamhet negativt på grund av att du tror att en produkt är något annat än vad den är.

Vi är mycket noga med alla våra råvaror, och Natuscent är inget undantag. Den är ofarlig, ogiftig, tillåten utan restriktioner även i hudvårdsprodukter och fullt nedbrytbar. Den innehåller inga giftiga eller hormonstörande komponenter.

Natuscent består av Dipropylene Glycol Methyl Ether, (även kallat Methoxy Propoxy Propanol), med förkortningen DPME, inte MPP. Det är en vanlig och fullt, utan restriktioner, tillåten ingrediens även i hudvårdsprodukter och den har score 1-3 (beroende på användning) på EWG Skin Deep: https://www.ewg.org/skindeep/ingredients/705255-Dipropylene_Glycol_Methyl_Ether/

Det är den absolut vanligaste basen till Reed Diffusers världen över, och vi har till vårt sortiment sourcat en version som är så naturlig som möjligt. Då den inte är 100% naturlig (men fullt nedbrytbar & ofarlig) har vi också alternativa material för den som vill göra en 100% naturlig produkt; då kan man göra en rumsdoft baserad på en oljeester i stället. Det blir inte lika bra spridning och det blir lite dyrare, men 100% naturligt.

Uppgifterna du skriver här om giftighet o.s.v. stämmer helt enkelt inte, vilket du kan utläsa från produktens säkerhetsdatablad.

Om du e-postar oss på kundservice@organicmakers.se kan vi skicka säkerhetsdatabladet till dig via e-post. Vi har tidigare, och kommer igen, att ha säkerhetsdatabladen för våra produkter tillgängliga för nedladdning direkt på hemsidan (vi håller bara på att bygga om tekniken lite).

Här är ett utdrag ur säkerhetsdatabladet för Natuscent:

Klassificering enligt Förordning (EG) nr 1272/2008
Produkten är inte klassificerad som farlig i enlighet med regelverket (EG) nr 1272/2008.

Ämnet /blandningen innehåller inga komponenter som anses vara långlivade, bioackumulerande och toxiska (PBT) eller mycket långlivade och mycket bioackumulerande (vPvB) i halter av 0,1% eller högre.

Ekologisk information: Ämnet/blandningen innehåller inga komponenter som anses ha hormonstörande egenskaper enligt REACH art. 57(f) eller kommissionens delegerade förordning (EU) 2017/2100 eller kommissionens förordning (EU) 2018/605 vid nivåer på 0.1% eller högre.

Återigen så tycker vi att det är tråkigt att bli bedömda på felaktiga grunder. Vi förstår också att det som lekman kan vara svårt att förstå tekniska data kring en produkt och försöker göra vårt bästa för att sprida kunskap. Tekniska data i datablad är främst till för de som använder produkten industriellt och det finns flera, även naturliga och ekologiska produkter, som har strikta restriktioner och säkerhetsföreskrifter (utan att för den delen vara det minsta farliga med rätt användning), men detta är inte en av dem!

Vi hoppas att du kan överväga att revidera ditt omdöme! Behöver du någon mer information är det bara att kontakta oss på kundservice@organicmakers.se!

Vänligen,
Josefin & Daniel, Organic Makers

Tack för att ni finns

Tack för att ni finns. Rena och ekologiska råvaror är precis vad vi behöver för att själva tillverka våra produkter. Priserna är ibland lägre än andra ställen .
Mycket information på deras hemsida för den som vill anstränga sig en aning. Får svar på nästan allt via den. Sökfunktionen kan dock alltid utvecklas så att vi får resultat på alla olika hud åkommor. Sökfältet är aningen litet och det ges inget utrymme för ev felstavningar.
Tror de får en väldigt mycket epost förfrågningar och hur ska de klara svara på alla? Jag har dock alltid fått fullt adekvata svar.

11 de setembro de 2024

Resposta de Organic Makers

Hej Gechen! Tack för ditt fina omdöme! Vi utvecklar vår receptblogg löpande och tar med oss dina önskemål om bättre sökfunktion.
Och visst får vi mycket epost och är ett litet företag, men vi försöker svara så mycket vi kan! :)

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Fick bulgarisk lavendelolja istället…

Fick bulgarisk lavendelolja istället för fransk lavendelolja som jag hade beställt. Rea på den franska 84.80 men ändå dyrare än den bulgariska på 72 kr. Mejlat dem , de svarar inte i telefon...😡😡😡😡😡😡😡😡

1 de junho de 2022

Fantastiskt utbud

Fantastiskt utbud!
De har dessutom massor med hjälpsamma recept att ta del av via hemsidan för att lära sig tillverka egna ekologiska hudvårdsprodukter hemma!
Deras egna deo är den bästa ekologiska jag har testat, och deras olika kit är toppen som hållbara presenter eller som en start i det egna tillverkandet. Rekommenderar starkt!!!👌

1 de março de 2022
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Hela familjen använder Organic Makers…

Hela familjen använder Organic Makers Deodorant i papphylsa (med doft) sedan ett halvår tillbaka. Funkar fantastiskt och doftar gott! Alla i familjen älskar den. Superplus för att den är naturlig och i papphylsa så vi slipper plasten. Tack!

30 de setembro de 2021

Totalt värdelösa

Totalt värdelösa. Deras färgpigment fungerade inte och jag skrev till de TRE gånger men de svarade inte en enda gång.
Handla aldrig från de här lurendrejarna!

15 de abril de 2021
Avaliação não solicitada

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.