Prima experiență cu Hello Holidays și
Prima experiență cu Hello Holidays și, din păcate, ultima
Am ales Hello Holidays în urma recomandării unei persoane care călătorise anterior cu agenția și avusese experiențe bune. Nu mai călătorisem niciodată cu ei și, tocmai datorită acestei recomandări, am avut încredere să îmi organizez vacanța prin intermediul lor.
Din păcate, nici măcar nu am apucat să efectuez prima călătorie cu Hello Holidays, iar după modul în care a fost gestionată situația, cu siguranță nu voi mai încerca.
Am contractat și achitat integral pachetul turistic din timp, ultima diferență fiind plătită cu aproximativ o lună înainte de plecare. Mi-am organizat concediul în jurul acestei vacanțe, mi-am pregătit bagajele și tot ceea ce era necesar pentru călătorie.
În ziua plecării, cu mai puțin de două ore înainte de ora la care trebuia să mă prezint la punctul de îmbarcare, am fost informat că nu voi mai beneficia de cazarea contractată și că trebuie găsită o variantă de relocare.
Nu locuiesc în apropierea punctului de îmbarcare. În timp ce eu trebuia deja să îmi iau bagajele, să îmi organizez transportul și să plec spre autocar, agenția încă încerca să stabilească unde urma să fiu cazat.
Mi-au fost propuse în ultimul moment mai multe variante care nu mi-au fost convenabile. Pentru una dintre ele mi s-a comunicat telefonic că nici măcar nu exista confirmare imediată. Ajunsesem astfel în situația în care mai aveam mai puțin de 50 de minute până la ora la care trebuia să fiu prezent la îmbarcare, iar eu încă nu aveam o soluție fermă privind cazarea.
Am încercat până aproape de ultima clipă să obțin o rezolvare. Am fost eu cel care a revenit către agenție și a atras atenția că ora îmbarcării se apropie și că trebuie să știu concret ce se întâmplă. În cele din urmă, în condițiile create, am refuzat modificarea serviciului contractat și am solicitat încetarea contractului și rambursarea integrală.
La fel de dezamăgitoare mi se pare însă și gestionarea ulterioară. Consider că atunci când o situație atât de gravă este creată chiar în ziua plecării, soluționarea problemei clientului ar trebui să devină o prioritate pentru departamentele responsabile. În cazul meu, nu am avut această impresie. Tot eu am fost cel care a trebuit să revină în mod repetat pentru informații și să solicite prioritizarea cazului.
Consecințele nu au însemnat doar pierderea vacanței respective. Mi-am programat concediul special pentru această călătorie, iar întârzierea recuperării banilor mi-a afectat inclusiv posibilitatea de a utiliza zilele de concediu rămase pentru a-mi organiza rapid o altă plecare. În loc să mă aflu în vacanța pe care o plătisem, am ajuns să îmi consum concediul încercând să obțin soluționarea situației și recuperarea banilor mei.
În final, după încercările repetate de soluționare directă, am depus reclamație la ANPC.
Am venit la Hello Holidays prin recomandare și cu încredere. Nu am apucat nici măcar să fac prima călătorie cu ei, iar această primă experiență va fi și ultima.