Voldoet niet aan informatieplicht. Levert showroommodel ipv eerstehands product
Wij zijn net verhuisd en hadden meubels nodig. Toevallig zagen we deze zaak en wij hebben gelijk een bank, 4 stoelen en een salontafel besteld.
De meubels waren sneller geleverd dan verwacht, wat wel een pluspunt is.
Alleen de salontafel zat al in elkaar bij levering en er zaten flinke beschadigingen op en hij is ook nog eens wankel. Toen ik had getekend voor ontvangst en de bezorger melde dat er beschadingen op zaten meldde hij mij dat ik ook een showrroom model heb gekregen "dat past wel bij die prijs, normaal gaan ze voor 350 en jij hebt hem gekocht voor 200". Ik zei dat ik maar contact ging opnemen met livinnhome en toen vertrok hij.
Ik heb even online gekeken en kan precies dezelfde tafel eerstehands halen voor 119 euro. Nu zit ik dus met een beschadigd showroommodel, waar ik over heb gemaild. En dan krijg ik terug als reactie "sorry, je kan een showroommodel niet retourneren, je kan wel 100 euro bijleggen en hem omruilen voor een eerstehands product"
Lang verhaal kort.
Ten eerste hebben zij mij niet duidelijk gemeld dat ik een showroommodel zou kopen en voldoen ze dus niet aan de informatieplicht als verkoper.
Ten tweede voldoet het product dus niet aan de overeenkomst (non-conformiteit)
Ten derde is exact het zelfde product voor minder dan de helft van de prijs ergens anders eerstehands te halen.
Mochten ze dit nog weten op te lossen dan ben ik willig om mijn review aan te passen omdat de bank en stoelen wel goed zijn. Zo niet, dan weer de rest ook dat Livinnhome niet te vertrouwen is.
UPDATE:
Nadat ik meldde dat ik verdere stappen zou nemen mocht ik de sallontafel komen omruilen en dat niet alleen, ik heb zelfs een beter exemplaar gekregen. Ik wijzig mijn review van 1 naar 4