Uwaga oszustwo nie chęć zwrócić…
Uwaga oszustwo nie chęć zwrócić pieniądze za uszkodzony produkt
Uwaga oszustwo nie chęć zwrócić pieniądze za uszkodzony produkt
I ordered lamp from their website…and was waiting 2 month…and when it arrived…from China…quality is so poor…it looks cheap whereas I paid 50$. Customer support Aleksandra offered me 10% discount…then 20%…or return to China! Poor thing…I am going to claim everywhere I can
Oszuści. Proszę uważać. Zamówienia brak jak i pieniędzy. Wymiana meili z nimi bez sensu. Odradzam kupowania czegokolwiek na tej stronie.
Oszuści, w opisie podają jakiej wysokiej jakości jest produkt, a to jedna wielka tandeta. Miało być drewno, a jest sklejką, miały być mosiężne kraniki, a jest tandetny plastik. Ponadto nie raczą odpowiadać na wiadomości. Omijajcie z daleka
Oczywiście dałam się oszukać na ładną stronę. Lampka za ponad 200 zł opisana jako z grubego matowego szkła okazała się plastikowym badziewiem z Chin. Zaproponowali 30% zwrot bez konieczności odsyłania albo zwrot do Chin na mój koszt. Zagroziłam zgłoszeniem ich do UOKiK (co zrobiłam i niestety okazało się, że ponieważ firma ma siedzibę w Holandii muszę ją zgłosić do Europejskiego Centrum Konsumenta). Po wymienieniu wielu maili, na które otrzymywałam często odpowiedzi dopiero po ponagleniach i dłuższym czasie firma, która ciągle upierała się, że mam odesłać produkt na swój koszt i jest im bardzo przykro, ostatecznie postraszona Europejskim Centrum Konsumenta zaproponowała 50% zwrot bez konieczności odesłania. Niestety przystałam na tę propozycję zmęczoną wielomiesięczną walką mailową z nimi. Radzę unikać jak ognia i w miarę możliwości zgłaszać jako oszustów!
Odradzam!
Zamówiłem lampę i nie mam ani lampy, ani pieniędzy. Próbuję się skontaktować - brak odpowiedzi.
Scam!!! I bought a bathrobe which was supposed to be in 600gr cotton. I received from China a basic one in Polyester. they ask me to get back it in Netherland (I should paid the fees) to have my money back. I refused. They proposed me to get me back 20% of the amount and keep it. I refused again! I had to fight and threat them to have 80% of my money back...
ODRADZAM!!! Oszuści. Zero kontaktu, zero towaru, zero pieniędzy. Sklep zarejestrowany w Holandii. Zgłaszam sprawę na policję.
Miałam bardzo złe doświadczenie zamawiając lampę w tym sklepie. Po pierwsze, strona wygląda jakby była polska, jednak siedziba znajduje się w Holandii. Kiedy złożyłam zamówienie, lampa faktycznie przyszła z Chin i dotarła dopiero po ponad dwóch tygodniach.
Co więcej, lampa miała wtyczkę amerykańską, a nie europejską, a kolor był zupełnie inny niż na zdjęciu. Gdy złożyłam reklamację, odpowiedź, którą otrzymałam, brzmiała, że zwrot nie jest wygodny, ponieważ produkt mógłby zaginąć w transporcie, i że mogę otrzymać 20% zwrotu, jeśli zdecyduję się zatrzymać lampę. Nie chciałam tej opcji, ponieważ produkt nie spełniał moich oczekiwań, napisałam więc z prośbą o kolejne kroki.
Od tamtej pory czekam już 2,5 tygodnia i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Zdecydowanie nie polecam tego sklepu – oszukańczy.
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.
Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.