Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nie polecam,po latach zamiast przedstawiać lepsze oferty to wciskają badziewia.Zostałam zmuszona do wypełnienia formularza Nowe otwarcie,pod pretekstem aktualizacji danych,po czym okazało się,że podpi... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

U tego operatora nie ma gadania i korzystania z internetu jednoczenie- zapomnij! W centrum stolicy rzadko kiedy zdarza się 5g. Tak to LTE. Co chwilę gubi się sygnał, gdy na drugiej kracie SIM jest ful... Ver mais

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Jadąc pociągiem przełączyłem się na WiFi w pociągu, które odziwo okazało się o niebo lepsze i umożliwiło normalne wczytywanie stron w przeciwieństwie do operatora Plus który notorycznie pokazywał E, 3... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Najgorsza sieć telefoniczna w Pl. Człowiek placi rachunki, a z zasięgiem caly czas problemy... Od piątku 27.03.26 brak kontaktu ze światem, zgłaszane kilkukrotnie. Cały czas jedna i ta sama śpiewka "... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Empresa de telecomunicação
  2. Provedor de internet
  3. Provedor de serviços de internet
  4. Serviço de telefone e internet
  5. Empreiteira de Telecomunicações

Informação fornecida por fontes externas variadas

Plus. Lider technologii LTE. Plus należy do: Polkomtel Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-673 Warszawa, ul. Konstruktorska 4, zarejestrowana w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000419430, kapitał zakładowy 3 51...

Informações de contato

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Wkurza mnie oglądanie tv z plusem

Wkurza mnie oglądanie tv z plusem. Między kanałami aktywnym w mym pakiecie jest kilka jak nie kilkanaście gdzie pis,ą że nie jest w moim zasięgu. To po co je pokazują ? Żeby denerwować ludzi lub wymusić kupno wyższego pakietu.a niema najmniejszego. Też przy jednej reklamacji dopiero trzecia osoba poświęciła mi więcej uwagi i rzeczywiście pomogła

9 de fevereiro de 2026

Wymiana na nową kartę SIM07

Będąc w wasze placówce w markecie AUCHAN w Wałbrzych dowiedziałem się od pani ,że moja kart SIM jest z roku 2015 i należy ją zmienić. Nauczony doświadczeniem /zdarzyło mi się to kiedy utopiłem telefon będąc na rybach/spytałem jak długo potrwa aktualizacja dostępu do telefonu pani odpowiedziała całkiem spokojne 2-3 godzin w poprzednej wymianie karty - tej utopionej- czekałem 3 ale nie godziny tylko dni .Wyraziłem zgodę i pani zmieniła kartę. Wróciłem do domu i zaczeło się oczekiwanie 3 7 11 24 godziny a telefon "nic" pod wieczór zaczęły się wizyty zaniepokojonej rodziny czy nic mi nie jest .Przyjeżdżali z Świdnicy
Mieroszowa i centrum Wałbrzycha. Na drugi dzień ponownie odwiedziłem Waszą placówkę.Pani która dokonała wymiany wcale tym faktem nie była zdziwiona i stwierdziła ,że to normalna procedura i kto wie czy czas się nie wydłuży o następne dni. To chyba coś nie tak gdybym wiedział to starej karty bym nie wymieniał. Na moją usilną prośbę zmieniono kolejną i tym razem zadziałało. Czas stracony, nerwy mojej rodziny tego nikt mi nie zwróci a ja też straciłem sporo nerwów a mam już 80 lat. Namawiano mnie na internet i TV ale już mnie ochota minęła ,żebym miał znowu jakieś problemy. O nie!

7 de fevereiro de 2026

Zakupiłem starter

Zakupiłem starter, skuszony za na mapie zasięgu znajduje się w 5G wewnątrz budynkow, do byś mam 100 metrów, okazało się że zasięg to tylko LTE plus i w dodatku maksymalne pobieranie 50mbs, gigapkiet max dramat!!! T mobile w tym samym miejscu 1gbs Orange 500 mbs plus to największy syf....

9 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Internet z plusa to jest jakieś…

Internet z plusa to jest jakieś kompletne nieporozumienie nie ma dnia żeby dobrze działał co chwilę są problemy brak internetu mimo że na routerze jest zasięg nie lądują się żadne strony a żeby cokolwiek obejrzeć na YT to już można zapomnieć

8 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Umowa na internet i tv zawarta prawie…

Umowa na internet i tv zawarta prawie dwa tygodnie temu a monterów w celu położenia światłowódu nadal nie ma. Mimo wielu telefonów do sieci plus.
Po podpisaniu umowy plus nie interesuje się już klientem. Nie polecam usług tego operatora.

6 de fevereiro de 2026

Internet domowy to pomyłka

Nigdy nie zróbcie tego błędu i nie bierzcie ich internetu domowego. Płacisz za najwyższy pakiet a według statystyk masz najmniejszy. Po kilkukrotnym dzwonieniu na infolinie i wymianie przez nich routera na nowy nic się nie dzieje ciągle tak samo słaby internet. Podczas grania wyskakują ciągłe błędy o braku sieci. NIE BIERZCIE ICH INTERNETU DOMOWEGO.

5 de fevereiro de 2026
Avaliado com 4 de um total de 5 estrelas

Nie potrafię spersonalizować tej Pani…

Nie potrafię spersonalizować tej Pani na infolinii, pomimo że bardzo się starałam! W dniu dzisiejszym około godziny 8.35 jako jedyna potrafiła mi pomóc,! Powiedziała bardzo krótko, zrozumianym dla mnie językiem i... SKUTECZNIE! Nr. 517022... Pozdrawiam 😗💖.(.P.s Jedyne zastrzeżenie mogę mieć co do terminu blokady połączeń, gdy opóźnienie w płatności miałam poniżej 14 dni i taka sytuacja zdarzyła mi się jednorazowo przez okres dwóch lat)

4 de fevereiro de 2026

Najgorszy możliwy dostawca internetu

Najgorszy możliwy dostawca internetu, Nie da się absolutnie nic na ich pakiecie zrobić, strony sie nie ładują, nie wspomnę już o graniu bo nawet o najpóźniejszych godzinach odpali im się lapka w głowie żeby wywalić internet. W skrócie NIE POLECAM I ODRADZAM każdemu kto ma ochotę i liczy na dobry internet

3 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nie polecam , kłamią podczas rozmowy telefonicznej, że kończy sie umowa i musze szybko przyjechać, bo bede płacić 2x wiecej , gdy pojechałam do najbliższego salonu 15km okazało sie, ze nic sie nie kończy ale mają nagrywane rozmowy i musieli mnie sciagnac na siłę. Najgorsza firma i kłamczuchy

3 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Najgorsza obsługa klienta z jaką się…

Najgorsza obsługa klienta z jaką się spotkałam w jakiejkolwiek sieci. Jeśli chodzi o obsługę klienta to jest naprawdę poniżej krytyki. Przedstawiciele nie wyszkoleni. No chyba że we wciskaniu klienta obietnic bez pokrycia. Składanie w tym salonie jakiejkolwiek reklamacji czy pozyskanie reklamacji to już naprawdę dramat. Nie polecam!!! Odradzam zakupy w tym salonie jeśli szanujecie siebie swój czas i pieniądze omijajcie szerokim łukiem !!!!!

2 de fevereiro de 2026

Dramat

Dramat, przy przedłużaniu umowy naciągają klientów na niepotrzebne dodatkowe numery telefonów. Zawsze proponują dużo droższe oferty, nigdy niższe. Mi dorąbali jakiś dodatkowy numer i jeszcze inny na niego rachunek. Opłacałam jeden a na drugim miałam dług, bo nie wiedziałam, że mam dwa osobne konta. Nie polecam i przy najbliższej okazji rezygnuję. Nigdy więcej plusa.

15 de dezembro de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nie polecam, brak zasięgu. Trzeba się modli. Aby był... Jak się zapytałem to mi powiedziano że tak może być. W domu wyskoczyło mi H+ a mieszkam w Warszawie... Serdecznie nie polecam zacofani są z nadajnikami....

25 de janeiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Haracz za utrzymanie numeru w Plus na kartę

Dwa lata temu, kupiłem starter w Plusie "Elastyczny na kartę". Z karty korzystałem tylko będąc w Polsce, ponieważ na stałe mieszkam za granicą. W Grudniu 2025 roku dostałem z Plus sms-a," zgodnie z cennikiem naliczymy opłatę za utrzymanie numeru. Aby jej uniknąć, użyj swoich środków lub zasil konto".

Została ona wprowadzona do umowy jednostronnie, pomimo braku podstawy ustawowej czy klauzuli upoważniającej spółkę do wprowadzania takich zmian i może stanowić naruszenie zbiorowych interesów konsumentów.

Kwestionowana opłata wynosi do 5 zł i naliczana jest konsumentom, którzy nie wykonają w miesięcznym cyklu rozliczeniowym aktywności zdefiniowanych przez spółkę. W praktyce oznacza to, że mogą nią być obciążeni w każdym miesiącu, nawet jeżeli korzystają z zakupionych pakietów lub usług albo odbierają połączenia. W mojej ocenie postanowienia te mogą być sprzeczne z dobrymi obyczajami i rażąco naruszać interesy konsumentów.

Istotą ofert w systemie przedpłaconym jest swoboda dysponowania środkami pieniężnymi w zależności od potrzeb. Decyzja o dodatkowym zasileniu konta czy zakupie dodatkowych usług nie może wynikać z nacisku ze strony ich dostawcy.

Według moich danych spółka nie doręczyła treści proponowanych zmian obejmujących wprowadzenie opłaty za utrzymanie numeru w sieci, nie posiadała też podstawy ustawowej ani odpowiedniej przesłanki umownej, która umożliwiłaby jednostronną modyfikację cenników czy regulaminów. Mimo to Plus pobiera ode mnie 5 zł za utrzymanie numeru. Częstotliwość korzystania z telefonii w ofertach na kartę nie może wynikać z nacisku ze strony przedsiębiorcy.

System przedpłacony zakłada elastyczność konsumentów w kwestii czasu, kwoty zasilenia i dysponowania środkami. Polkomtel nie informował o opłacie za utrzymanie numeru na opakowaniach starterów w taryfach. Nie wiedziałem, że taka opłata będzie mnie obowiązywała, ponieważ nie jest uwzględniona w warunkach przedstawionych na opakowaniu startera, które konsument widzi przed podjęciem decyzji o jego zakupie. Na zewnętrznej części starterów spółka nie podaje informacji o tej opłacie. Przed zakupem konsument otrzymuje jedynie informację, że podsumowanie warunków umowy znajduje się na wewnętrznej stronie startera. Zatem, żeby poznać wysokość i częstotliwość pobierania opłaty za utrzymanie numeru, konsument musi najpierw starter kupić i go rozpakować.

Wiedząc, że jest taka opłata, nigdy nie kupiłbym takiego startera. To klient ma decydować, o kwocie doładowania, częstotliwości wykonywania połączeń, wysyłaniu sms-ów oraz korzystania z internetu. Ze strony Plus, jest to forma jakiegoś abonamentu i kary dla klienta, ponieważ posiada środki na koncie, a z nich nie korzysta. Mieszkam na stałe za granicą, Plus zmusza mnie, do wykorzystania moich środków na koncie, lub nakłada na mnie karę za utrzymanie numeru. Kupiłem starter, żeby korzystać z niego podczas pobytu w Polsce, a nie za granicą, gdzie obowiązują inne stawki według roamingu. Ze strony operatora, jest to wprowadzanie w błąd konsumentów i chęć zysków. Czuję presję ze strony operatora, wynikające z wysyłanych sms-ów, z informacją, że zostanie pobrana opłata 5 zł, lub moje konto zostanie zawieszone.

Presja związana z ryzykiem naliczania opłat za utrzymanie numeru w kolejnych cyklach rozliczeniowych może sprawić, że konsumenci będą korzystać z usług w większym zakresie niż wynikałoby to z ich rzeczywistych potrzeb. Innymi słowy, konsumenci, chcąc zapobiec pobraniu środków znajdujących się na koncie, mogą podejmować aktywności, których nie podjęliby, gdyby nie zastosowane postanowienia umowne.

Złożyłem reklamację do Plusa, jednak nie spodziewam się, że zaprzestaną takich nieuczciwych praktyk wobec swoich klientów.
Następnym krokiem będzie złożenie skargi do UOKiK. Utrzymanie numeru jest obowiązkiem operatora, wynikającej z zawartej umowy.

06.02.2026 Reklamacja nieuwzględniona:
Zgodnie z Cennikiem taryfy Plus Elastyczna na Kartę, opłata za utrzymanie numeru w sieci będzie pobierana po upływie 30 dni (tj. 720 godzin) od ostatniego wydatku na koncie Abonenta, jeśli w okresie tych 30 dni (720 godzin) suma wydatków nie przekroczy 5 zł.

Opłata za utrzymanie numeru w sieci pobierana jest od 7.2.2023 r. Komunikat z opisem zmian i dokumentami został opublikowany na stronie internetowej w dniu 15.12.2022 r.

Konkluzja:
Zmiana została wprowadzona do umowy jednostronnie, pomimo braku podstawy ustawowej czy klauzuli upoważniającej spółkę do wprowadzania takich zmian i może stanowić naruszenie zbiorowych interesów konsumentów.
Sprawa zgłoszona do UOKiK.
Czytajcie umowy, regulamin, zanim zdecydujecie się korzystać z usług Plusa!

24 de dezembro de 2025

Plus to gowno

Daje jedna gwiazdkę bo nie można niestety mniej a przydalo by się dać ocenę minus 100 gwiazdek. Jestem juz z plusem od 20 lat i jest coraz gorzej w okolicach koła nie mam prawie zasięgu. Niestety mam umowę do końca czerwca i spadam z tego gowna

17 de janeiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Brak Zasiegu i internetu.

Dzień dobry, sieć plus to totalne dno, zasięg i internet psują mi wieczór. Apeluje do wszystkich pracowników tej sieci, że kończe z wami współpracę, bo tak się nie da żyć. Pracownicy są wulgarni i nie widzą w niczym problemu. Nie pozdrawiam

14 de janeiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Tragiczna strona internetowa - pełno błędów

Pomijając jakość usług i zasięg. Radzę zweryfikować swoich deweloperów strony internetowej. Dlaczego trzeba się dwa razy wylogowywać? Dlaczego na produkcji konsola jest zaśmiecona logami sprawdzającymi czy jakaś funkcja się odpaliła? Pomijam już liczbę nieudanych requestów jakie są wysyłane i ciągłe błędy, przez które nie można nawet pobrać faktury... Czy ktokolwiek robi code review zanim takie buble pójdą na deploy? Na prawdę wstyd aby firma telekomunikacyjna nie była w stanie napisać prostego portalu do obsługi klienta

14 de janeiro de 2026

Esta empresa é sua?

Criar uma conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais