Forskelsbehandling
Forskelsbehandling
Jeg var til jobsamtale hos PVB, pædagogisk vikarbureau, hvilket var en særdeles uforglemmelig oplevelse. Samtalen var meget hurtigt overstået. Først fik jeg fortalt at "dine slags" navne ikke nemme at udtale eller svære at udtale, da jeg ikke hed Jensen eller Hansen. En meget underlig måde at starte en samtale på.
Jeg blev ikke ansat pga. af min kulturelle/muslimske overbevisning. Heidi Frehr som jeg var til samtale hos er vikarformilder, og hun var meget klar og tydelig at PVB ikke ansætter mine slags. Jeg hilste pænt på Heidi ved, at lægge min hånd på hjertet og bøje min lidt forover mens jeg smilte som gestus. Jeg mener at Rasmus Thornval, som er en af direktørene i PVB også var tilstede. Jeg ved godt at det er et kæmpe politisk emne i øjeblikket osv. Men sagens kerne er meget enkel: ortodokse jøder, ortodokse kristne, hinduer, buddhister muslimer osv. mange forskellige mennekser (forskellighed er faktisk en værdi, som PVB fremhæver i deres etiske overvejelser) hilser på en anden måde end et håndtryk. Jeg respekterer og anderkender enhver kvinde for det hun repræsenterer som en kvinde, mor, datter, fagperson, arbejdsgiver eller arbejdstager.
Her er citater fra PVB's værdier/vision/mission:
"Vi har fokus på en kvalificeret og seriøs dialog med engagement og gensidig respekt."
"Vi har klare retningslinjer for håndtering af tilbagemeldinger fra vore samarbejdspartnere vedrørende samarbejdet på institutionen/skolen. Vi respekterer faglige, kulturelle og individuelle forskelligheder og lægger vægt på, at social ansvarlighed udgør et element i enhver form for pædagogisk og undervisningsmæssigt arbejde."
Ovenstående citater kan læses på PVB's hjemmeside.
Og dette er også fint med mig, men så skal PVB ikke på deres hjemmeside under deres vision, mission, værdigrundlag og etik fylde os imaginær værdier som: "Respekt i faglighed" eller "nøglebegreber i vores praksis." PVB mangler corporate social responsibility. Jeg ved ikke hvilken faglig baggrund ledelsen og medarbejderne i PVB besidder. Jeg vil under ingen omstændigheder repræsentere en virksomhed, som udbyder pædagogisk konsulent arbejde ( uden at have fanget kernen i pædagogisk arbejde), men samtidig er snæversynet og helt klart påvirket af Inger Støjberg's symbolpolitik.
30 de janeiro de 2019
Avaliação não solicitada