Veja o que dizem as avaliações

Detalhes da empresa

1. Loja de Roupas
  2. Loja de Acessórios de Moda
  3. Loja de moda feminina

Ahhh wat een leuke review, dankjewel! 🥰💖 Zó fijn om te horen dat je telkens weer verrast wordt door onze collecties ✨ Het Nannie Denim Jasje is inderdaad zo’n favoriet, fijn dat ‘ie overal bij past 😍👌 En yay voor de pre-order ervaring: we vinden het super belangrijk dat je precies weet wanneer je pakketje komt! Dat je ook de kleine extraatjes zoals de lollie voor je zoon waardeert, maakt ons helemaal blij 🌸🍭

Informações de contato

3,1

Bom

O TrustScore é 3 de um total de 5

34 avaliações

Respondeu a 100% das avaliações negativas

Normalmente responde dentro de 1 mês

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Slechte kwaliteit & rooklucht

Ik had een bestelling geplaatst met 3 items waarbij per item de verwachte leverweek vermeld stond. Het zou dan ten laatste over een week geleverd moeten worden. Echter duurde het uiteindelijk 3 weken. Toen de items binnen waren rook 1 item enorm naar sigarettenrook en de kwaliteit van de items laat zeer te wensen over.

10 de março de 2026

Hoi Yvonne,

Wat jammer om dit zo te lezen🙈 😔 We begrijpen heel goed dat het super vervelend is als een levering langer duurt dan verwacht, zeker als je uitgaat van een bepaalde week. Sorry hiervoor🩷 We hebben je destijds nog even een update gestuurd over het item dat iets later binnenkwam, maar we snappen helemaal dat dat alsnog teleurstellend kan zijn🌸🌻

En dan de kwaliteit en de geur van het item… dat vinden we echt heel naar om te horen 😔 Dit is bij ons niet bekend en hoort natuurlijk absoluut niet zo te zijn.

We willen dit heel graag netjes en goed met je oplossen 🤍 Wil je ons alsjeblieft even een mailtje sturen via aftersales@sweetjewellery.nl met deze klacht? Dan gaan we bekijken wat we voor je kunnen betekenen🩷

Lieve groetjes🌸

Leuke mooie kleding

Leuke mooie kleding. Altijd wel iets moois om te kopen. Langere levertijd staat altijd duidelijk gecommuniceerd. Preorders en er staat altijd een datum bij. Pas besteld. Stond bij uitlevering week 13. Week 13 op vrijdag ook verzonden. Maandag pakje aan de deur.
Duidelijke communicatie. Top producten

31 de março de 2026

Hoi Kelly,

Wat een fijne review om te lezen, dankjewel! 🤍✨ Superleuk dat je telkens iets moois weet te vinden in onze collectie 😍🛍️

En heel fijn dat de communicatie rondom levertijden en pre-orders duidelijk voor je is geweest 💌 We doen ons best om alles zo transparant mogelijk te houden, zodat je precies weet waar je aan toe bent😍💪🏼

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Op 8 maart kleding besteld voor bijna…

Op 8 maart kleding besteld voor bijna 300 euro ! En nog helemaal niks ontvangen . Het is een leuke insta pagina de kleding op de filmpjes ziet er heel leuk uit maar je wil toch niet 4 weken wachten en nog niks hebben ?

31 de março de 2026

Hoi Moniek,

Wat jammer dat je dit zo hebt ervaren, dat is natuurlijk niet de bedoeling 🥺 Bij jouw bestelling gaat het (zoals ook aangegeven bij het item én in je bestelbevestiging 💌) ook om een pre-order item. De verwachte leverdatum staat daar duidelijk bij vermeld. Helaas was er één item in jouw bestelling vertraagd🌸 sorry hiervoor! Daar hebben we je zo snel mogelijk ook per mail over geïnformeerd met een update ✨

Om je niet langer te laten wachten op alles, hebben we een deellevering voor je verzonden zodat je alvast een groot deel van je bestelling kon ontvangen 💗 En gelukkig kan je nu ook genieten van het laatste item. We snappen heel goed dat wachten op je nieuwe items vervelend is, zeker bij een bestelling waar je zo naar uitkijkt 🫶

Mocht je nu graag items willen hebben met snelle verzending? Neem dan een kijkje op onze snelle verzending pagina, die hebben geen pre-order data🩷😀 En heb je zo in huis.

Top service

Goede kwaliteit. Top communicatie. Zeer vriendelijke klantendienst. Snelle levering en alles netjes verpakt.

17 de março de 2026

Hoi Inge,

Wow! 5 sterren⭐⭐⭐⭐⭐ Daar worden wij heel blij van! Wat fijn om te horen dat je tevreden bent over de kwaliteit, communicatie, levering en het netjes verpakken van je bestelling 😍 De meiden pakken elke bestelling met veel liefde🌸😍 in! Dankjewel voor je review!

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Leuke kleding echter het retourbeleid is zeer slecht…

Leuke kleding echter het retourbeleid en het meedenken van de klantenservice is slecht. Als iets niet past wordt niet in oplossingen gedacht maar blijft het een probleem van de klant. De kosten van retourneren zijn ook absurd € 8,75. Ik heb dan ook besloten om hier niets meer te kopen.

6 de março de 2026

Hoi Daniella,

Dankjewel voor je review🌻 We begrijpen heel goed dat het frustrerend is als iets niet past en je dan een retour moet doen🥰 Daarom doen we altijd ons uiterste best om via onze maattabellen en maatadvies zo goed mogelijk te helpen vóórdat je bestelt 🤍✨ Zo proberen we retouren zoveel mogelijk te voorkomen, omdat we ook bewust met voorraad en duurzaamheid omgaan 🌿

De retourkosten liggen bij de klant, omdat deze per vervoerder verschillen en wij die helaas niet kunnen verlagen. Dat staat inderdaad ook vermeld op onze retourpagina zodat dit vooraf duidelijk is 💌

We vinden het echt heel belangrijk dat je je gehoord voelt. Als je twijfelt over een maat of styling, mag je ons altijd even een berichtje sturen via Instagram of Facebook 🫶 Dan kijken we graag met je mee om zo de juiste maat te shoppen.

Sample sale…

Voor de 3de keer naar een sample sale geweest. De andere 2 keren had ik het eerste tijdslot. Echter lukte dat vandaag niet en had het 2de tijdslot. De mensen van het eerste tijdslot liepen nog rond. Hoorde het personeel tegen elkaar zeggen dat ze moesten gaan roepen dat het erop zat voor hun. Dat werd één leer vriendelijk en te zachtjes verzocht. De mensen gingen niet weg. Zo heeft tijdsloten geen zin. Het was veels te druk. Wij zijn maar weggaan.
Het is veel fijner als ze de mensen van het eerste tijdslot allemaal naar beneden laten gaan en dan pas een andere tijdslot toe te laten.

25 de junho de 2025

Hoi Bakker,

Dankjewel dat je je ervaring met ons deelt! 💕 Wat jammer dat het deze keer zo druk was en dat het tijdslot niet helemaal soepel verliep. We snappen helemaal dat het daardoor niet zo fijn shoppen was.

We gaan kijken hoe we dit beter kunnen organiseren, zodat iedereen straks van de sample sale kan genieten✨

Hopelijk zien we je bij een volgende sale weer terug! 💖

Lieve groetjes🌷

Een sweet kast!!

Mijn kledingkast bestaat inmiddels voor 3/4 uit Sweet Jewellery kleding. Broeken, tops, vestjes, jurkjes. Ik ben er allemaal even blij mee! Met name jurkjes en tops gaan al meerdere zomers mee! Leuke betaalbare kleding waarbij er tenminste echt eerlijk gekeken wordt naar een vrouwenlichaam. Ik vind de filmpjes van Willemijn een feestje om naar te kijken. Ga zo door lieve dames!

3 de abril de 2025

Hoi Marjolein,

Aaaah wat een heerlijke review om te lezen! 🥹🫶 Je maakt ons helemaal blij met je “Sweet kast” 😍 Hoe bijzonder dat onze jurkjes en tops al meerdere zomers met je meegaan – daar doen we het voor! 💃🌞 Dankjewel voor je lieve woorden over de filmpjes😀💗

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nog steeds geen bestelling!

Begin maart een bestelling geplaatst. Bleek later dat er een pre-order item bij zat die in week 12 geleverd zou worden. Vervolgens in week 12 zelf maar erachter aan gemaild wat de verwachting van levering was. Drie dagen moeten wachten op antwoord. Het pakket zou vrijdag opgestuurd worden. Het is nu woensdag en ik heb nog steeds geen bestelling binnen. Bij DHL is de zending enkel nog aangemeld, maar niet in het verzendproces. Het pakket blijkt zoek en moet door de verzender worden opgelost. Mail je de klantenservice weer, kun je weer drie dagen wachten op een antwoord. Ik wacht nu al bijna 4 weken op een bestelling die blijkbaar nog zoek is ook! Bestel hier echt nooit meer!

25 de março de 2025

Hoi Maxine,

Oh nee, wat balen dat je zo lang hebt moeten wachten op je bestelling!💔 Dat is natuurlijk echt niet de bedoeling, en we snappen helemaal dat je hier teleurgesteld over bent. Je wilt je nieuwe items gewoon zo snel mogelijk aan! Helaas is je pakketje bij DHL zoekgeraakt, en dat vinden we super rot voor je!😔

We hebben je pakketje direct opnieuw voor je ingepakt💐 Vandaag gaat het met de vervoerder mee, en nu maar hopen dat je pakket heel snel wordt bezorgd🙈 Mocht het eerste pakketje toch nog opduiken, wil je dat dan alsjeblieft aan ons laten weten?

Nogmaals onze oprechte excuses voor het ongemak. We hopen dat je alsnog blij zult zijn met je items!✨

Lieve groetjes💗

Super service

Super service.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ze een super service bieden. Ik had wat pech met twee keer een broek die niet helemaal goed was, maar na contact is dit gelijk opgelost en heb ik het geld retour gekregen. Nogmaals bedankt voor de snelle service.

13 de janeiro de 2025

Hoi Marian,

Ahhh wat een lieve review!🥰 Super bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te delen!💌 Soms zit het even tegen, maar we zijn er altijd om het zo snel mogelijk op te lossen voor je💪 Jij blij = wij blij!😊 Nogmaals bedankt voor je vertrouwen en je lieve woorden.

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Helaas kloppen kleuren en maten vaak…

Helaas kloppen kleuren en maten vaak niet.
Op de afbeelding komt het vaak heel anders over.
Wat mij 2 x verzendkosten kost om het weer te retourneren. Je stuurt nog een vergelijken en bieden nog geen gratis retour aan maar zeggen ja kleuren kunnen verschillen
Ik ga ze ontvolgen , ik bestel er niet meer.

10 de janeiro de 2025

Hoi Debora,

Bedankt voor je review!💔 Wat jammer om te horen dat je niet helemaal tevreden bent met je bestelling. Dat vinden wij natuurlijk ook ontzettend vervelend, want we doen echt ons best om iedereen blij te maken met mooie items en goede service.

Bij items met een patroon, zoals de jouwe, kan het inderdaad zo zijn dat het patroon net even anders uitvalt dan op de foto. Dit komt doordat de stof op lange rollen wordt gedrukt, en we proberen zoveel mogelijk stof te gebruiken🌱 Dat is beter voor het milieu, maar daardoor kunnen we niet garanderen dat elk item precies hetzelfde is. Dit hebben de lieve meiden van de klantenservice ook proberen uit te leggen💗 Maar je mag natuurlijk altijd retourneren als het niet aan je verwachting doet.

Wat betreft de kleuren: die kunnen soms iets anders overkomen door lichtinval of je scherminstellingen🎨 We doen ons best om de foto’s zo goed mogelijk overeen te laten komen, maar een klein verschil is helaas niet altijd te voorkomen. Dit zetten we er ook altijd bij. Ook laat Willemijn de item via filmpjes zien, zodat je een zo duidelijk mogelijk beeld krijgt🩷😀

We vinden het heel jammer dat je ons uitleg niet prettig vond en dat er zelfs werd gedreigd met een slechte review. Dat doet wel een beetje pijn, want we werken hier met een klein team dat altijd klaarstaat om te helpen🫶 Dreigen voelt voor ons niet helemaal eerlijk, omdat we juist samen tot een oplossing willen komen.

Leuk, maar…

Hele leuke kleding, wordt ook leuk gepresenteerd op socials maar helaas toch de laatste keer voor mij. Ik heb in totaal 3 keer wat besteld en elke keer ging er wel iets mis. Twee keer een top besteld, pre order is dan twee weken verder wat prima is maar helaas bij elke keer was of de kleur niet juist of het maattabel klopte niet waardoor er nog eens 2 á 3 weken bij komt. Ze zeggen dat ze een mail sturen maar beide keren heb ik geen mail ontvangen. Vaak bestel je iets voor een vakantie, speciale gelegenheid maar dan kun je dus alsnog op zoek gaan naar iets anders en al die tijd ben je je geld gewoon kwijt. De derde bestelling was een jurk waar de ceintuur van ontbrak en tevens heel erg naar parfum rook, alsof het gedragen was, dit werd wel netjes opgelost door een nieuwe te sturen maar wel weer extra rompslomp met pakket weer terug sturen. Bij deze webshop moet je gewoon veel geduld hebben want van de pre order date kun je helaas niet altijd van op aan.

28 de outubro de 2024

Hoi Anoniem,

Dankjewel voor je uitgebreide feedback💌 Wat jammer om te horen dat je ervaring niet soepel is verlopen😔We begrijpen dat het super frustrerend is als dingen niet lopen zoals verwacht, zeker als je iets speciaals in gedachten had! Sorry hiervoor💐🌸

Omdat we geen gegevens van je hebben, kunnen we nu helaas niet verder kijken naar wat er precies is gebeurd. Maar weet dat we ontzettend ons best doen om zulke dingen te voorkomen en altijd openstaan om te helpen💕

Verliefd!

Zo verliefd op de kleding die ik tot nu toe besteld heb en binnen heb gekregen. Alle maten staan goed omschreven, ik heb nog nooit een miskoop gedaan qua maat.
Sommige dingen hebben vaak een pre-order maar dit wordt duidelijk aangegeven bij het bestellen. Maar zo blijft het altijd weer een feestje als je je bestelde producten uiteindelijk binnen krijgt.

Zo niet goed voor mijn portemonnee dit. Elke dag komen er weer leuke nieuwe filmpjes voorbij op Facebook en instagram en af en toe kan ik de verleiding niet weerstaan. Haha.

23 de outubro de 2024

Hoi Marloes,

Super bedankt voor je review😍 We zijn zo blij dat je helemaal verliefd 🩷 bent op je nieuwe items en dat de maten altijd goed passen. We doen ons best 💪🏻 om alles zo duidelijk mogelijk te maken, en het is fantastisch om te horen dat je dat waardeert!😊

En ja, die verleiding🥰 van nieuwe leuke items op Instagram en Facebook is ook wel heel sterk hè... Maar hé, je verdient het!😉

Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Som tevreden en soms minder.

Som tevreden en soms minder.
Ik heb een stuk of 10 kledingstukken van dit merk thuis. Het ziet er allemaal erg leuk uit!
Helaas al wel meerder keren een enorme tegenvaller gehad.
Deze zomer ook weer helaas een korte broek besteld en er zaten allemaal lichte vlekken in de blauw stof. Leek wel bleekwater.
Ik kwam er op vakantie pas achter dus terugsturen had geen nu meer.
De levertijd is superlang meestal ruim 3 weken. Wordt wel aangegeven maar als je iets nieuws koopt wil het het graag snel hebben.
Ik heb wel wat mooie dingen die ik met veel plezier draag. Verwacht geen hoogstaande kwaliteit maar leuke dingen die 1 seizoen meegaan.
Ik draag sommige dingen met veel plezier vandaar nog wel 3*

10 de outubro de 2024
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Doe al jaren met sjaals die ik bij…

Doe al jaren met sjaals die ik bij Sweet gekocht heb en krijg er nog steeds complimenten over als ik ze draag! Ook een geweldig gilet met top pasvorm dat ik graag draag en een tas waar ik echt intens blij mee ben. Heb ook meerdere jurken gehad en een tas soms ietwat mindere kwaliteit (te zien aan de afwerking) maar ook echt prima stukken zoals een dik vest wat ik ook al lang heb. Vanwege sommige materialen wordt iets pillig maar dat is met bv H&M ook. Prijzen zijn inderdaad omhoog gegaan eens en je betaald verzendkosten, dit staat echter vooraf vermeld dus eigen keus mijns inziens. De dames van de klantenservice zijn behulpzaam en vriendelijk. Toen een item al van de site was en ik hem toch graag wilde heb ik gebeld en is deze dus voor mij nabesteld.

6 de outubro de 2024

Hoi Wendy,

Wat een super 😍 lieve en gedetailleerde review! Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaringen te delen, we worden er helemaal 😃 blij van! Het is echt fijn om te horen dat je nog steeds zoveel complimenten krijgt over je sjaals, en dat je zo tevreden bent met je gilet, tas en vest.

We begrijpen dat de prijs soms een puntje kan zijn, maar we doen ons best om altijd transparant 🩷🌼 te zijn over de kosten.

En hoe fijn😍 dat we je hebben kunnen helpen met het nabestellen van dat ene item! Jouw feedback betekent veel voor ons!

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Lees hier slechte revieuws waar ik toch…

Lees hier slechte revieuws waar ik toch even op in wil haken, ( en nee wordt hier niet voor betaald ofzo!) Aller eerst ja, je moet wachten op je pre order, dat is niet leuk maar dat weet je zodra je iets koopt ( staat er namelijk bij) mogelijk kan je het ergens anders goedkoper krijgen, dan moet je dat doen toch?! Ik vindt de matches die ze vaak draagt gewoon erg leuk en wordt daar zelf ook weer blij van, ik ben nooit zo een fashion queen geweest ( en nog niet) maar je krijgt wel leuke inspiratie ervan! Ik heb nu al meerdere sets besteld en nog niet alles binnen maar wat binnen is, is goed van kwaliteit! Vandaag naar een sample sale van willemijn geweest en onwijs goed geslaagd! Tuurlijk zal ik ook nog een keer mopperen omdat iets niet naar wens is... dat kan... maar willemijn probeert echt iedereen zijn vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en is ( in schrift) een hele leuke onderneemster. Soms moet je het mensen ook gunnen ipv alleen azijn drinken!

Lieve groet saskia!

23 de agosto de 2024

Resposta de Sweetjewellery

Wauw, Saskia! Wat een lieve en eerlijke review, daar wordt je echt blij van!😍💖 We vinden het super fijn om te horen dat je zo goed geslaagd bent bij de sample sale!🎉

En ja, we weten dat het soms even geduld vraagt voor de pre-order items, maar we doen ons best om alles zo snel mogelijk bij je te krijgen en zorgen dat je tevreden bent!😊

Bedankt voor je positieve en lieve woorden over Willemijn, we proberen altijd snel en vriendelijk te helpen! 💌💫 Je hebt helemaal gelijk: een beetje geduld en elkaar gunnen maakt alles zoveel leuker! 😘 Dankjewel voor je review💐

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

2X iets besteld en 2X was de kleding…

2X iets besteld en 2X was de kleding stuk of niet goed. De kleding die stuk was dat is netjes opgelost maar de kleding die niet goed is dat dan weer niet. Jammer.
Alleen een kleine compensatie gehad.
Er wordt mij gezegd dat er geen nieuwe opgestuurd kon worden. Maar 2 dagen later zie ik de jurk in alle maten bij de snelle verzending staan. Ik vind de kleding gewoon duur in verhouding de kwaliteit. Duurt lang voordat je reactie krijgt op mail.

16 de julho de 2024

Hoi AvM v,

Oei, 1 ster💔 Dat is niet wat we willen! Wat jammer om te horen dat je niet blij was met de compensatie💐 Ik kan helaas niet met de gegevens die ik nu heb, je klacht inzien😢 De meiden van de aftersales doen altijd hun best om een passende oplossing te vinden.

Soms komen er items retour en worden die weer online geplaatst na een grondige controle🩷 Het kan dus voorkomen dat je een item opnieuw online ziet. We kunnen dit van tevoren niet voorspellen. Neem gerust contact op met onze aftersales als je dit ziet verschijnen☀️🌼 De meiden kijken graag met je mee om het netjes op te lossen!

China kwaliteit

Kleding wordt aangeprezen alsof het allemaal topkwaliteit is, zelf in opdracht geproduceerd en perfect qua pasvorm. Mooie foto's (vaak maar vanuit 1 zichtpunt te bekijken) die de werkelijkheid niet goed weergeven.
Meeste items zijn van slechte kwaliteit, erg goedkope stoffen.
China kwaliteit.
Prijs - kwaliteit niet in verhouding.
Jammer!

26 de junho de 2024

Hoi Lianne,

Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent met je aankoop💔

We zijn heel trots op de collecties die we samenstellen en laten produceren, en we besteden veel aandacht aan de pasvorm en kwaliteit van onze kleding. Het spijt ons te horen dat jouw ervaring anders was. Wij zijn heel eerlijk over onze materialen en die kan je van te voren ook altijd bekijken bij de productinformatie🩷 En wanneer je een kijkje neemt op Facebook of Instagram laat Willemijn alle items ook goed zien met filmpjes, zodat je een nog beter beeld krijgt van de items😘

Het lijkt erop dat we nog geen contact hebben gehad over jouw klacht, wat betekent dat we helaas nog geen kans hebben gehad om dit op te lossen😢 Zou je ons alsjeblieft meer informatie willen geven over welke items je hebt besteld en wat precies het probleem was? Je kunt ons bereiken via aftersales@sweetjewellery.nl🌸

Sweetjewellery flut

Ik volgende Sweetjewellery via FB en na de zoveelste leuke foto’s en filmpjes gezien te hebben, bestelde ik een trui (€34,99) en twee sjaals.(€27,99 per stuk).

De bestelling liet ruim een week langer op zich wachten. Ik kreeg daar netjes een mailtje over.

Het pakketje werd leuk verpakt bezorgd. Maar dat gaat de prullenbak in.

De kwaliteit van de trui is om van te huilen. Ali express kwaliteit. Maar schijnbaar in Italië gemaakt. Ongelijke lubberende mouwopeningen, dun materiaal, totaal vormloos en slecht afgewerkt.
De sjaals ogen mooi, maar ook daarvoor veel te veel geld betaald. Dun en snel lange lussen erin.

Ik plaatste met een aantal anderen dames een minder positieve reactie onder een post van de trui en deze werden allemaal snel verwijderd en ik ben direct geblokkeerd op FB.

Dat zegt genoeg.

Trap er niet in. Het is goedkope rommel.

28 de novembro de 2023

Hoi Susan,

Wat ontzettend vervelend dat je langer op je bestelling hebt moeten wachten💐 en dat je items vertraging hadden opgelopen. Sorry hiervoor💋 Zodra we een update hebben over de status hebben over je bestelling, stellen we je zo snel mogelijk op de hoogte via een mailtje📧 Want wij proberen altijd transparant te zijn.

Het verbaast ons dat je klachten niet eerder bij onze klantenservice terecht zijn gekomen, want we doen altijd ons uiterste best om problemen snel en goed op te lossen. Je mag in het vervolg natuurlijk gelijk contact opnemen met onze aftersales, zodat we de klacht netjes kunnen behandelen🌷

De vergelijking over de kwaliteit met een betreffende website vinden wij dan ook pijnlijk, want dat is absoluut niet waar wij voor staan🥲 Wij steken heel veel liefde en zorg in onze collecties.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Heel tevreden met de werkwijze

Heel tevreden met de werkwijze, verzending en producten.

20 de novembro de 2023

Hoi Elisa,

Oh wow, superleuk dat je zo tevreden bent!😍 We zijn echt blij om te horen dat je blij bent met onze werkwijze, snelle verzending en natuurlijk de Sweet items zelf. 🌟 Bedankt voor het delen van jouw positieve ervaring!

Goeie service en levering

20 de novembro de 2023

Hoi SG,

Wat een superleuke review, dank je wel!😍 We zijn zo blij dat je blij bent met onze service en snelle levering🚚💨

Lieve groetjes❤️

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.