Klacht over ongeoorloofde beëindiging van internetcontract, vermeende lijnovername en onterechte kosten
Geachte Autoriteit Consument & Markt,
Ik wil een klacht indienen over mijn internetprovider Budget Thuis BV. Mijn contract is zonder mijn toestemming beëindigd, met als reden dat KPN mijn lijn zou hebben overgenomen. Ik heb echter nooit een contract met KPN afgesloten en geen toestemming gegeven voor een overdracht.
Om duidelijkheid te krijgen, heb ik contact opgenomen met KPN. Zij hebben bevestigd dat er geen enkele registratie op mijn adres bestaat en dat zij geen lijnovername hebben uitgevoerd.
Ondanks deze situatie wil Budget nu meer dan €200 bij mij in rekening brengen voor de resterende contractperiode, alsof ik zelf de opzegging heb aangevraagd. Dit is onjuist en onacceptabel.
Volgens de Nederlandse en Europese telecomregels is expliciete toestemming van de klant vereist voor een overstap. Deze toestemming heb ik niet verleend. Hierdoor ben ik momenteel zonder internetverbinding en heb ik mogelijk extra kosten moeten maken.
Resposta de Budget Internet