Korzystamy z platformy GLOBKURIER regularnie i jesteśmy bardzo zadowoleni z jej działania. Serwis jest intuicyjny i prosty w obsłudze – zamówienie można złożyć szybko i bez zbędnych formalności... Ver mais
A empresa respondeu
Pierwszy raz wysłałem paletę przez Global Kurier do Holandii .Co prawda było sporo problemów ale to po stronie przewoźnika .Serwis Global Kurier zajął się sprawą tak jak powinien. Trochę zostaje obawa... Ver mais
A empresa respondeu
Skoro według Państwa paleta nie miała etykiety, to w jaki sposób kurier DPD w ogóle ją zeskanował, przyjął na auto i wprowadził do systemu, gdzie widniała przez kilka dni? Kurierzy nie odbierają anon... Ver mais
A empresa respondeu
Łatwość wyceny paczki, zamawiania kuriera, ogólnie cały proces i system są bardzo intuicyjne. Jedyny minus jest taki, że nie można wycenić paczek o różnych wymiarach dla jednej przesyłki; trzeba to... Ver mais
A empresa respondeu
GlobKurier.pl to platforma transportowa, która umożliwia łatwą wycenę przesyłki kurierskiej i wybranie idealnego kuriera do realizacji zlecenia. Zalogowani klienci Globkurier mogą cieszyć się dedykowanym cennikiem i specjalnymi ofertami. Możesz założyć konto indywidualne lub firmowe. Globkurier oferuje niższe ceny niż popularni przewoźnicy. Wysyłaj tanie przesyłki w kraju i za granicę! Naszym klientom oferujemy usługi na terenie Polski, na terenie Europy i na całym świecie. Szybko i wygodnie, bez podpisywania umów i zbędnych formalności! Porównywarka cen i połączenie wszystkich usług kurierskich w jedną platformę to rewolucja, ułatwiająca nadawanie przesyłek dla branży e-commerce: sklepów internetowych, czy klientów indywidualnych. Dla firm, które realizują duże ilości zamówień na paczki oferujemy dedykowane rabaty i oferty. Oprócz standardowych przesyłek, Globkurier oferuje usługę paczki wielkogabarytowej czy niestandardowej. Jesteśmy elastyczni, dzięki czemu możesz z nami nadać każdą przesyłkę! Dla naszych klientów oferujemy również usługi dodatkowe, aby przesyłka dotarła w miejsce docelowe bezproblemowo i na czas!
al. Wojciecha Korfantego 138a, 40-156, Katowice, Polônia
Pede aos clientes que avaliem
Respondeu a 100% das avaliações negativas
Normalmente responde dentro de 1 semana
Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.
Moja współpraca z GlobKurier zakończyła się całkowitym rozczarowaniem. Wysyłałam pięć paczek do Stanów Zjednoczonych i każda jedna sprawiała problemy związane z certyfikatem TSCA. Od samego początku komunikacja była chaotyczna, wiadomości przechodziły przez kilka osób, a informacje były niespójne. Klienci dostawali sprzeczne komunikaty od FedEx bądź nic nie otrzymywali, a GlobKurier przerzucał odpowiedzialność na mnie, mimo że wszystkie certyfikaty dostarczałam terminowo.
Dodatkowo mam wrażenie, że FedEx kompletnie nie poradził sobie z nagłym wzrostem odpraw celnych i ilością przesyłanych dokumentów. Wyglądało to tak, jakby nie spodziewali się tak dużej liczby zgłoszeń TSCA i zatopili się w ilości zamówień oraz maili, przez co część dokumentów zaginęła albo nie była w ogóle przetwarzana. To tylko pogłębiało chaos i powodowało kolejne opóźnienia.
Jeden z moich klientów musiał dzwonić do FedEx aż czternaście razy, mimo że wcześniej wypełnił certyfikat. Inna klientka wypełniła dokument we wrześniu, a paczkę otrzymała dopiero pod koniec października, przy czym grożono, że przesyłka zostanie odesłana. Kolejna osoba nie otrzymała żadnego maila od FedEx, a w tym czasie GlobKurier wysyłał do mnie ponaglenia, że mam dostarczyć certyfikat, który już dawno został przeze mnie przesłany.
Największym absurdem było to, że zostałam obciążona kosztami zwrotu paczki, mimo że certyfikat złożyłam prawidłowo. FedEx twierdził, że go nie otrzymał, GlobKurier umywał ręce, a ja zostałam z rachunkiem, chociaż spełniłam wszystkie obowiązki. Reklamacje nic nie dały, mimo że wcześniej usłyszałam, iż sprawa powinna zostać uznana. Gdy przyszła faktura, nagle zapadła cisza, a odpowiedzialność została zrzucona wyłącznie na mnie.
Dla mnie jest jasne, że zawiódł GlobKurier, ponieważ to do nich wysyłałam certyfikaty, a mimo to nie trafiły one tam, gdzie powinny. Po tej serii problemów całkowicie straciłam zaufanie do firmy, zrezygnowałam z ich usług i przeszłam do konkurencji. Nie polecam GlobKurier nikomu, kto oczekuje rzetelnej obsługi i odpowiedzialnego podejścia do klienta. Sprawę najprawdopodobniej przekażę prawnikowi, bo nie zamierzam płacić za błędy, które w żadnym stopniu nie były po mojej stronie.

Resposta da globkurier.pl
Po raz czwarty otrzymałem fakturę obciążającą mnie za złe podane parametry paczki . Jedna z nich wysyłana była prawie pół roku temu a ostatnia 4 grudnia tego roku . Obciążenia są z rzędu 114 zł do 240 zł
Nadmieniam że wszystkie wysyłane paczki są ważone i mierzona . Wszystko jest prawidłowo wypełnione . Odwołując się od tych faktur otrzymuje informację że wg nich jest inaczej , nikomu nie proponuje tego pośrednika GK250914503744

Resposta da globkurier.pl
Nigdy wcześniej, w ciągu ponad dwudziestu lat działalności, nie spotkałem się z tak fatalnym poziomem obsługi i tak wadliwym systemem informatycznym. Jest to moja pierwsza w życiu tak negatywna publiczna opinia.
Chociaż Globkurier funkcjonuje jako broker, moja ocena dotyczy wyłącznie obsługi klienta i funkcjonalności systemu.
System i procesy reklamacyjne
Wadliwy formularz reklamacyjny: System jest pełen błędów, a formularz reklamacyjny wydaje się zaprojektowany w celu zniechęcenia do zgłoszenia roszczenia. Wymaga wpisywania wszystkich danych firmy (mimo zalogowania) i uniemożliwia wysłanie zgłoszenia bez załączenia plików, nawet jeśli nie ma potrzeby ich dołączania.
Archaizm biurokratyczny: Konieczność przesyłania osobnych upoważnień dla kuriera do każdego pojedynczego zlecenia jest marnotrawstwem czasu i świadczy o zacofaniu proceduralnym.
Chaotyczne rozliczenia: Otrzymywanie monitów windykacyjnych dotyczących faktur, które zostały już dawno opłacone, świadczy o braku kontroli i wadliwym działaniu wewnętrznego systemu rozliczeniowego firmy.
Obsługa klienta
Zbywanie i niekompetencja: Korespondencja mailowa w sprawie jednego zlecenia wymagała ode mnie piętnastu wiadomości. Obsługa reaguje schematycznie, a każda odpowiedź jest zbywaniem klienta. Regularnie ignorowane są kluczowe informacje: na przykład, podanie numeru zlecenia w tytule i treści wiadomości skutkowało odpowiedzią z prośbą o podanie... numeru zlecenia.
Brak spójności: Mimo szczegółowego opisu problemu drogą mailową, klient i tak jest kierowany do wadliwego formularza reklamacyjnego. To świadczy o braku chęci rozwiązania problemu i celowym opóźnianiu postępowania.
Przykładowa reklamacja dot wysyłki fedex:
Data nadania: 15.10.2025
Data doręczenia: 20.11.2025
Komunikat na stronie globkurier: Transport przesyłki do USA wynosi średnio tydzień, ale w wielu przypadkach czas dostarczenia paczki może wynieść nawet 10 dni roboczych.
Reklamacja została odrzucona z automatu, przez system (mail wysłany w sobotę po 7 rano): Przesyłka była realizowana w ramach transportu drobnicowego, który – choć korzystniejszy cenowo – wiąże się z większym ryzykiem opóźnień i nie gwarantuje konkretnego terminu doręczenia.
Podsumowując: Poziom oferowanych usług informatycznych i wsparcia klienta jest głęboko rozczarowujący. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Globkurier firmom, dla których kluczowa jest sprawność operacyjna i efektywna obsługa posprzedażowa.

Resposta da globkurier.pl
Update w sprawie GK250925188170. Widze ze globkurier udzielil ponizej odpowiedzi na moja poprzednia opinie wygodnie pomijajac fakt ze o zwrot paczki poprosilam dopiero po tym jak najpierw zapytalam sie paczke w ogole za sie odzyskac od zlego odbiorcy - spotkalam sie z cisza na kolejne min 10 dni. Nadalam wiec klience drugie zamowienie bo czas leci a od was odpowiedzi zero po czym dopiero wtedy napisalam kolejna wiadomość do was z informacją ze klientce wyslalam juz drugie zamowienie wiec jesli paczke da sie odzyskac to wtedy juz oczekuje zwrotu na moj adres, juz na nastepny dzien paczka zostala magicznie odnaleziona i byla w drodze do mnie - oczywiscie na moj koszt gdzie od pierwotnego terminu nadania minelo ok 3 tygodni :) od daty zlozenia reklamacji do odpowiedzi minelo 31 dni (w tej sytuacji jesli dobrze sie orientuje reklamacja z roszczeniem z automatu powinna byc rozpatrzona na korzysc poszlodowanego). W odpowiedzi uzyskalam jedynie informacje ze koszt pierwotnej przesyłki laskawie mi pokryja i anuluja dlug za zwrot, o rekompensacie za zamieszanie i straty finansowe z konieczności oplacenia innego expressowego kuriera oczywiście nie bylo mowy bo odpowiedzialnosc spada na bog wie kogo. Dzis mija 4ty dzien, ani przelewu ani anulowania dlugu nie widac, zobaczymy czy sie w ogole doczekam czy znowu trzeba bedzie wypisywać tygodniami (od nadania paczki do dzis minelo juz ponad 2 msc :)

Resposta da globkurier.pl
Cóż, oferta jeśli chodzi o warunki cenowe jest w miarę ok.
Niestety, kiedy pojawiła się reklamacja, to nagle powstała inna czasoprzestrzeń rodem z emocjonującego horroru.
Zlecona przesyłka została uszkodzona przez kierowcę - paleta z ładunkiem wywróciła się w trakcie jego podnoszenia na windzie. Wszystko pięknie udokumentowane, zrobione zdjęcia, numery samochodu etc.
Czas złożenia reklamacji 10 września 2025. Dzisiaj mamy 24.11.2025 i oczywiście cisza.
Pozostało mi na tym etapie napisać - szczerze nie polecam i odradzam współpracę.

Resposta da globkurier.pl
Recenzja nr 2. Kontakt z wami nie należy do łatwych. Od przewoźnika otrzymałam już informację że reklamacja rozpatrzona pozytywnie i że przekazano wam wszelkie dokumenty, które nigdy do mnie nie dotarły. Telefonicznie dział reklamacji odsyła do kontaktu przez e-mail lub na stronę która ma jakieś problemy. na e-maile nie odpowiadacie od 13 listopada. Dziś dział techniczny zobligował się przekazać informację do działu reklamacji. Ciekawe ile zajmie oczekiwanie na odpowiedź którą zapewnialiście że otrzymam niezwłocznie po otrzymaniu decyzji firmy przewozowej. Stało się to już męczące.

Resposta da globkurier.pl
Przejrzyste zamawianie dobre ceny , trochę gorzej z rozpatrywaniem reklamacji lub pomocy w kontakcie z przewoźnikiem , lecz ogólnie polecam dużo firm w jednym miejscu

Resposta da globkurier.pl
potrafią wysyłać tylko automatyczne maile i wezwania do zapłaty, obsługa klienta na najniższym poziomie, brak pomocy w razie problemów, klient sam musi kontaktowac się z przewoźnikiem. Nie uwzględniąją reklamacji strasząc komornikime i windykacją. Omijajcie szerokim łukiem

Resposta da globkurier.pl
Sprzedaję na Allegro, przy pomocy globkurier chciałem wysłać rower do Węgier. Zamówiłem usługe przez ich stronę internetową. pomierzyłem paczkę dokładnie i dokładnie podałem jej wagę.
Wybrałem opcje wysyłki do klienta prywatnego, zapłaciłem za nią dodatkowo około 150 pln. Przesyłka wyszła prawidłowo o czasie. Kurier w Węgrzech nie dzwonił do klienta i podjerzdzał do niego w ciągu dnia.
Firma poinformowała mnie o tym po 2 dniach. odpisałem im i komunikacja się urwała. Nie można sie dodzwonić na ich infolinię nie odpowiadają na maile. Klientowi podałem numer śledzenia a oni mu odpisali że nie ma takie przesyłki!!!!
Klient zrezygnował musiałem mu zwrócić pieniądze.
Straciłem na tej zabawie 1500pln.

Resposta da globkurier.pl
Firma poinformowała mnie o zmianie daty odbioru przesyłki.

Tragedia
Pierwszy raz mialam do czynienia z firmą gdzie wyslalam paczke kurierem UPS do finlandii, przesylka GK250925188170. Nazwisko odbiorcy Nowak a kurier zostawia ja losowemu Kowalskiemu i nazywa to wykonana praca. Paczka zaginiona na dwa tygodnie, ja w tym czasie oczywiście musialam oplacic nowego expresowego kuriera bo i ups i globkurier milcza. Jakims cudem paczka wrocila do mnie po tych 2/3 tygodniach ale to nie koniec przebojów bo nie dosc ze za niewykonana usluge nie dostalam zwrotu srodkow to jeszcze po wypelnieniu formularza reklamacji nagle to ja jestem im winna kolejne 65 zl, tym razem za ich łaskawy zwrot paczki.
Ponad miesiac probuje wyjasnic sprawe a globkurier notorycznie to okewa i tylko wysyla mi tylko kolejne faktury z przypomnieniem o zaplacie. Porazka, najgorsze doswiadczenie z kurierem i pośrednikiem jakie mialam do tej pory, zrobie absolutnie wszystko co moge zeby odradzić kazdemu zarowno globkuriera jak i ups

Resposta da globkurier.pl
Firma stosująca metody wyłudzeń.
Niektóre wysłane przesyłki za jej pośrednictwem otrzymują status "zwróconej do nadawcy" (w rzeczywistości takich zwrotów nigdy nie było) i za przesyłkę zwrotną zostaje naliczona ponowna opłata.
Interwencję w sprawie niesłusznie naliczonych opłat nie przynoszą żadnych efektów.
Radzę omijać szerokim łukiem, jeżeli ktoś nie chce się naciąć na dodatkowe koszty.
Opinia edytowana od tego miejsca, gdyż nie mogę skomentować odpowiedzi firmy (jest tam trochę niedopowiedzeń).
O błędnym wystawieniu faktury zwrotu przez przewoźnika informowałem kilkukrotnie telefonicznie i mailowo. Wówczas firma globkurier nie była za bardzo zainteresowana rozwiązaniem problemu. Ich rozwiązaniem było zgłoszenie reklamacji do przewoźnika, co zrobiłem i otrzymałem odmowę uznania reklamacji. Co ciekawe po wystawieniu negatywnej opinii sprawę udało się wyjaśnić w mniej niż 24h. Okazuję się, że jednak reklamacja jest zasadna i faktura była błędnie wystawiona 😂
W swojej odpowiedzi firma globkurier zapomina dodać, że przy próbie rozwiązania problemu jedyne co otrzymałem to faktura za monit zamówienia (dodatkowe 25 złotych za próbę wyjaśnienia sytuacji). Czyli w tym momencie mam dodatkowy koszt w postaci monitu do zamówienia, którego nie było.
Reasumując naciąganie na koszty na każdym kroku.

Resposta da globkurier.pl
Globkurier jest szybki ,sprawny w obsudze i bezproblemowy.

Resposta da globkurier.pl
program na ,,siłe '' wybiera paczkomat INPOST w miejscowosci gminnej gdzie zameldowany jest odbiorca (wioska 7 km od gminy)
Natomiast odbiorca chce odebrać paczkę w miasteczku gdzie pracuje , a program nie pozwala wybrać z mapy.
Musiałem sztucznie zmienić adres zamieszkania , żeby wybrać odpowiedni paczkomat.

Resposta da globkurier.pl
Kontakt tylko w odpowiedzi na negatywy brak normalnego kontaktu. Nie odpisują na meile

Resposta da globkurier.pl
Z firmą Globkurier jestem pewna, że moje przesyłki dotrą do adresata szybko i bezproblemowo. Dziękuję

Resposta da globkurier.pl
Raczej dobra obsługa i oferta. Z drugiej strony dwa razy zdarzyło mi się że konsultantka była opryskliwa, czuć było złość że musi ze mną rozmawiać i odpowiadać na moje pytania. Dla niej wszystko było oczywiste, moja sprawa nie ważna, a moje pytania pewnie brzmiały jak bezsensowne. Bardzo się pogorszyli w tej kwestii w ostatnim roku. Przedtem wyróżniała ich dobra obsługa. Z tego powodu wróciłem do szukania alternatyw.
EDIT - Trzymam za słowo co do weryfikacji. Sprawa dotyczy GK250213120521. Przesyłka paletowa odwołana przez bardzo wysokie wymagania przewoźnika Kuehne+Nagel co do udokumentowania że towar jest neutralny. Konsultantka z niekrytą złością niemalże wykrzyczała mi do słuchawki, że jak mi się nie podoba to mogę sobie zamówić kogoś innego. Spieszyło mi się bardzo, brak towaru wstrzymywał produkcję i liczyłem na poradę, a nie stwierdzenie oczywistego faktu że mogę zmienić umówiony pilny transport i zaakceptować opóźnienie.

Resposta da globkurier.pl
Zamówiłam usł. transportową na Globkurier, zaplacilam za usługę dostawy towaru ponad 700 zł, miał do mnie dotrzec w 2-3 dni. Przesylka dotarla po ponad 7 dniach, bez słowa wyjasnienia, dodatkowo doszczętnie zniszczona. NIGDY, w całej naszej historii nie widzieliśmy tak zdewastowanej paczki. Oczywiscie złożyłam reklamację, zwłaszcza, ze towar był ubezpieczony na kwotę 4000 zł. Data reklamacji 24.09. i od tamtej pory nic sie nie dzieje. Tak, ze przestrzegam wszystkich - dział reklamacji oraz ubezpieczenie przesyłki to fikcja. Sprawa i tak bedzie musiała znaleźć swój finał w sądzie, bo niewyobrażalne jest dla mnie to, jak bardzo mozna byc aroganckim i miec gdzies odpowiedzialność za swoja działalnośc. Drogi Globkurierze, za darmo przecież nie pracujecie!!! Wypadałoby coś chociaż odpisac, co nie??

Resposta da globkurier.pl
Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.