Korzystamy z platformy GLOBKURIER regularnie i jesteśmy bardzo zadowoleni z jej działania. Serwis jest intuicyjny i prosty w obsłudze – zamówienie można złożyć szybko i bez zbędnych formalności... Ver mais
A empresa respondeu
Pierwszy raz wysłałem paletę przez Global Kurier do Holandii .Co prawda było sporo problemów ale to po stronie przewoźnika .Serwis Global Kurier zajął się sprawą tak jak powinien. Trochę zostaje obawa... Ver mais
A empresa respondeu
Skoro według Państwa paleta nie miała etykiety, to w jaki sposób kurier DPD w ogóle ją zeskanował, przyjął na auto i wprowadził do systemu, gdzie widniała przez kilka dni? Kurierzy nie odbierają anon... Ver mais
A empresa respondeu
Łatwość wyceny paczki, zamawiania kuriera, ogólnie cały proces i system są bardzo intuicyjne. Jedyny minus jest taki, że nie można wycenić paczek o różnych wymiarach dla jednej przesyłki; trzeba to... Ver mais
A empresa respondeu
GlobKurier.pl to platforma transportowa, która umożliwia łatwą wycenę przesyłki kurierskiej i wybranie idealnego kuriera do realizacji zlecenia. Zalogowani klienci Globkurier mogą cieszyć się dedykowanym cennikiem i specjalnymi ofertami. Możesz założyć konto indywidualne lub firmowe. Globkurier oferuje niższe ceny niż popularni przewoźnicy. Wysyłaj tanie przesyłki w kraju i za granicę! Naszym klientom oferujemy usługi na terenie Polski, na terenie Europy i na całym świecie. Szybko i wygodnie, bez podpisywania umów i zbędnych formalności! Porównywarka cen i połączenie wszystkich usług kurierskich w jedną platformę to rewolucja, ułatwiająca nadawanie przesyłek dla branży e-commerce: sklepów internetowych, czy klientów indywidualnych. Dla firm, które realizują duże ilości zamówień na paczki oferujemy dedykowane rabaty i oferty. Oprócz standardowych przesyłek, Globkurier oferuje usługę paczki wielkogabarytowej czy niestandardowej. Jesteśmy elastyczni, dzięki czemu możesz z nami nadać każdą przesyłkę! Dla naszych klientów oferujemy również usługi dodatkowe, aby przesyłka dotarła w miejsce docelowe bezproblemowo i na czas!
al. Wojciecha Korfantego 138a, 40-156, Katowice, Polônia
Pede aos clientes que avaliem
Respondeu a 100% das avaliações negativas
Normalmente responde dentro de 1 semana
Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Resposta da globkurier.pl
Bardzo miła i profesjonalna obsługa kuriera.

Resposta da globkurier.pl
Kurierzy wielokrotnie nie przyjeżdżają po odbiór paczki w umówionym terminie - telefoniczna obsługa klienta jest fatalna, nie sposób dowiedzieć się, czy kurier przyjedzie, czy nie, bo zawsze na infolinii czeka w kolejce 7 osób. Marnujesz godziny by się do nich dodzwonić - konsultant obiecuje zweryfikować sprawę i oddzwonić (czy kurier przyjedzie w końcu czy nie) po czym nie oddzwania. O 17:00 bezczelnie wyłączają linię nie interesując się czy problem, który stworzyli, zostanie rozwiązany, czy klient zostanie o rozwiązaniu poinformowany… masakra. Nie jest to niestety pierwszy raz, ale już na pewno ostatni.

Resposta da globkurier.pl
Świetna usługa, która pomaga w dobrej cenie i szybko wysłać paczkę za granicę :) Przejrzysty panel dla klienta, a w razie potrzeby pomocna obsługa klienta. Polecam

Resposta da globkurier.pl
Korzystam juz kilkakrotnie z uslug globkurier.pl i jak dotad najmniejszych problemow.

Resposta da globkurier.pl
NIE POLECAM, OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!
EDIT : przestańcie kłamać, przesyłka była dokładnie w tych rozmiarach które zostały podane, posiadam zdjęcie które pokazuje, że paczka była dokładnie taka sama jak inne w wymiarach.
NIECH NIKT NIE KORZYSTA Z ICH USŁUG !
Zgłaszają błędne wymiary przesyłki po ponad miesiącu od doręczenia, nie mają absolutnie żadnych dowodów na błędne wymiary przesyłki i dodatkowo nie odpisują na maile.
NIGDY WIĘCEJ NEI SKORZYSTAM Z GLOBKURIER I KAŻDEMU BĘDĘ ODRADZAĆ

EDIT 24.09.2025
Dziękuję za odpowiedź pod moją opinią. Niestety, zupełnie inaczej wyglądało to w rzeczywistej komunikacji – do GlobKurier wysłałam kilkadziesiąt maili, na które nigdy nie uzyskałam odpowiedzi. Odpowiedź pojawiła się dopiero tutaj, publicznie, pod opinią.
Podkreślam, że jako klientka nigdy nie otrzymałam od przewoźnika ani od GlobKurier żadnych zdjęć ani protokołu z pomiaru paczki – jedynie automatyczne wezwania do zapłaty. Tymczasem zgodnie z art. 6 Kodeksu cywilnego, (na który sam Globkurier się powołuje!!) ciężar udowodnienia faktu spoczywa na stronie, która z tego faktu wywodzi skutki prawne. To Państwo – jako podmiot wysuwający roszczenie – powinni przedstawić wiarygodne dowody, bo to Państwo oczekują dodatkowej zapłaty, a nie przerzucać obowiązek na klienta.
W praktyce klient został całkowicie pozbawiony możliwości weryfikacji rzekomych pomiarów. Zamiast merytorycznej odpowiedzi dostawałam jedynie automatyczne wezwania do zapłaty, co uważam za działanie nierzetelne i nieprofesjonalne. NIE POLECAM!!!!
Moje doświadczenie z GlobKurier jest bardzo negatywne. Zamówiłam usługę przewozu paczki, podałam prawidłowe wymiary i wagę, które dodatkowo udokumentowałam zdjęciami. Po kilku tygodniach otrzymałam fakturę korygującą z ogromną dopłatą, bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów, mimo że wielokrotnie o nie prosiłam.Zamiast rzetelnej odpowiedzi dostawałam wyłącznie automatyczne wiadomości i ogólniki powołujące się na przewoźnika. Na dalszym etapie uruchomiono wobec mnie windykację, mimo że sprawa pozostawała sporna i nieudokumentowana.Według mnie taka obsługa klienta jest nieprofesjonalna i bardzo krzywdząca – sprawa ciągnęła się miesiącami, a ja zostałam z dodatkowymi kosztami bez żadnego realnego wyjaśnienia. Wystarczy przejrzeć inne opinie, by zobaczyć, że podobne sytuacje zdarzają się często. Nie polecam!

Resposta da globkurier.pl
Nie polecam, kurier nie przyjechal po odbiór przesyłki. Żeby zmienić adres nadania dostałam informację, że trzeba zamówić nowy odbiór.

Resposta da globkurier.pl
Tragedia, kurier naliczył mi wagę 34 kg ( w paczce znajdowały się trzy poduszki max waga 3 kg), mój wielce opiekun wiecznie mydlił oczy, że sprawa w toku( w tym czasie złożyłam 4 reklamację i niezliczona ilość telefonów) tak długo była w toku, że mam e-mail o windykacji, mam rozmowy z klientem w której jasno jest powiedziane co jest w paczce, ale tak sprawę załatwił, że nic nie załatwił.. Dzwoniłam na własną rękę do firmy kurierskiej ale dostałam informację, że to glob kurier musi zająć się tą sprawa, OMIJAJCIE TĄ firmę bo szkoda waszych nerwów, a owego Pana mam nadzieję, że zwolnią

Resposta da globkurier.pl
Szeroki wachlarz firm kurierskich. Szybki proces składania zamówienia.

Resposta da globkurier.pl
Poziom uslug to DNO. Paczki mialy byc odebrane miedzy 9-12, nikt nie przyjechal, nikt nie zadzwonil. Totalna olewka. Zlozylam wniosek o zwrot. Mam nadzieje ze chociaz zwroca pieniadze.

Resposta da globkurier.pl
Od lat wspolpracujemy z globkurier, wszystko bezproblemowo, super ceny szeroki wybor kurierow, wysylamy rowniez za granice!

Resposta da globkurier.pl
Jest dobrze - dobre ceny , dobre wsparcie -jestem z szerokiej oferty przesyłek firmy bardzo zadowolony.Bardzo fajny i przyjemny interfejs do zamówień i obsługi całości ...Poprawiłbym mapę oraz moduł dodawania punków odbioru zwłaszcza paczkomatów - nie wyświetlają się wszystkie okoliczne do adresów odbiorców - jak jakiegoś nie ma na liście to dodanie go jest koszmarem wymagającym wiele czasu . Opcja ponownej wysyłki tak jak u większości konkurencji powinna być w pełni powtarzalna ale u was tylko dane nadawcy i odbiorcy są przenoszone - punkty odbioru należy ponownie ręcznie dodać . No i faktury - moduł często zawodny - często nie działa lub przychodzą najpierw por-formy a następnie faktury - często FV przychodzą mocno opóźnione .. Ale ogólnie ocena bardzo wysoka w porównaniu do konkurencji ...Widać profesjonalne ,prawidłowe zarządzanie .

Resposta da globkurier.pl
Przyjechał kurier nie oklejonym busem, zabrał paczkę i tyle ją widziałem. Po miesiącu znalazła się na magazynie, niestety był to zwrot z allegro za prawie 2tys zł i z racji tego że zwrot nie dotarł na czas kasy nie odzyskałem, omijać ten badziew. Zapłaciłem ubezpieczenie, niestety w moim wypadku nie działa bo przewoźnik nie ma określonego czasu na doręczenia. W odpowiedzi jeszcze bezczelne kłamstwa że nie udostępniłem danych, moje dane jak i przesyłki są udostępnione dla trustpilot.

Resposta da globkurier.pl
Wszyscy przeźnicy w jednym miejscu, bardzo dobre ceny, ogólnie wygoda

Resposta da globkurier.pl
Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.