Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Czekam na sprzedaż biletów na suficie pociągu jak to robią w Indiach, może w tedy uda sie znaleźć jakieś miejsce "siedzące". Mimo pustych przedziałów klienci są wypraszani przez konduktorów i zaprasza... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Pierwsza klasa (1806, Gdańsk-Szczecin) niestety nie spełniła moich oczekiwań. W pierwszej klasie nie jest włączona klimatyzacja przy temperaturze 35 stopni, podczas gdy przy kabinie konduktorskiej kli... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Młody chłopak z obsługi (nr11214) zachowuje się agresywnie i zamiatam normalnie komunikować się z pasażerami, jest opryskliwy i wyzwał ludzi od głupich bo wsiedli do pociągu .. informacja o 15 min op... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Masakra, nie wiem jak tak duży przewoźnik może być tak mało komfortowy. Tabory nie dostosowane do ilości pasażerów - sprzedają bilety na potęgę tak że miejsc w wagonach nie ma żeby puścić bąka co dopi... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Serviço de transportes
  2. Empresa de Ônibus Leito
  3. Agência de passagens de trem

Informação fornecida por fontes externas variadas

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

Informações de contato

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Sem histórico de pedidos de avaliações

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

1,4

Todas as avaliações

188 avaliações nos últimos 12 meses

Escreva uma avaliação

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Świetna

Chciałbym podziękować Pani konduktor Magdzie za profesjonalne podejście do klienta najchętniej osobiście przy kawie i mam nadzieję że się nie zgubię w jej oczach. 13.02 trasa Pasłęk-Gdynia główna

13 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Kilka słów o tym nieśmiesznym żarcie…

Całe PKP to jedna wielka kpina w stronę konsumentów ich usług. Pociągi notorycznie opóźnione, układ wagonów i miejsc się nie zgadza. Zamiast podać rzetelną informację kiedy naprawdę pociąg odjedzie, żeby móc zagospodarować sobie jakkolwiek ten czas, to karmią nas bajkami o opóźnieniach rzędu 10 minut, wydłużając ten czas co kolejne 10 minut. Serdecznie nie pozdrawiam i mam nadzieję, w końcu znajdzie się konkurencja, która zmusi was do poprawienia waszych „standardów”.

13 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Za każdym razem jak jadę tymi pociągami…

Za każdym razem jak jadę tymi pociągami to mam po ponad 120 godzin opóźnienia. W zeszłym miesiącu jechałam 12h tym pociągiem (trasa powinna trwać 5h), a w ramach rekompensaty nawet nie raczą oddać pieniędzy za bilet. To jest jakiś żart. Każdy podróż to są nerwy i dwa razy dłuższa podróż niż powinna być.

6 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Wprowadzanie w błąd i kasowanie podwójne

W dniu dzisiejszym moja Pracownica wsiadała do pociągu relacji Wrocław -Rzeszów, miała bilet kupiony łączony dwie osoby ponieważ miał jechać drugi pracownik. Wyszło, że jechała sama. I teraz zaczyna się Polska, pan bileter poprosił o bilet, pracownica dała i tu zdziwienie bo Pan mówi, iż bilet jest nie ważny ponieważ nie ma drugiego podróżnego😅 I jeszcze kolejna gwiazdka, że system policzył bilety ze zniżką przy zakupie bo 2 osoby to już rodzina i system jeżeli kupione są 2 a jedzie jednak jedna to bilet dla tej jednej jest nie ważny 😆😆😆 Trzeba kupić nowy i Pana. Ja się pytam jakim cudem taki zapis, gdzieś małym pewnie druczkiem funkcjonuje w regulaminie? To jest czysty skandal i oszustwo. Nie prosiłem o żadną zniżkę, system sam ją podpina jak przelicza. Pasażer jest w dezinformacji. Jeszcze rozumiem case, że trzeba dopłacić do biletu za tę jedną osobę, która jednak jedzie hahaha nieświadoma fantastycznej promocji, rodzinne nie rodzinnej. Ale, że ma płacić za nowy bilet... w takim razie do usłyszenia Drogie Intercity w mojej reklamacji za dni parę.

6 de fevereiro de 2026

TRAGEDIA

Pociąg był opóźniony o około 3,5 godziny. W trakcie postoju i opóźnienia pasażerowie nie otrzymali żadnej wody ani poczęstunku. Nie było również możliwości zakupu czegokolwiek, ponieważ w pociągu nie było wagonu WARS. Informacja przekazana przez konduktorkę mówiła o postoju trwającym około 1,5 godziny, który w rzeczywistości wydłużył się do 3,5 godziny. W czasie opóźnienia czynna była tylko jedna toaleta na cały skład, a w przedziale panowała niska temperatura. Sytuacja była dla mnie bardzo stresująca i doprowadziła do ataku paniki. Z powodu opóźnienia nie zdążyłam na zaplanowaną przesiadkę w Katowicach i dotarłam na miejsce późno w nocy, bez możliwości dalszego przejazdu do domu.

1 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Wagon gastronomiczny to żart! Wielogodzinne opóźnienia

Podróż zamiast niecałych sześciu godzin trwała dziewięć. Zero możliwości zjedzenia czegokolwiek, mimo że w opisie pociągu w aplikacji PKP i w aplikacji mWARS widnieje wagon gastronomiczny. Gdyby nie to, że zakład pracy zwraca koszta tylko za podróż pociągiem, w życiu bym się nie zdecydowała. Już się boję powrotu. Szczerze nie polecam.

3 de fevereiro de 2026
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Przylatując do kraju po długim czasie…

Przylatując do kraju po długim czasie nic się nie zmieniło. Wczoraj mój pociąg z Krakowa był tak opóźniony. Zero informacji, powodu opóźnienia i przeprosin. Nikt nie wymagał nie wiadomo czego tylko informacji odnośnie co dalej. Wiele ludzi w tym również ja przesiadało się na inne pociągi autobusy oczywiście nie było nawet komu to zgłosić. Rozumiem gdyby to był pociąg zatrzymujący się na głównym ale wychodzący? Brak informacji jest najgorszy niż same opóźnienie. Szkoda

2 de fevereiro de 2026

To jest istna porażka 29.01.2026

To jest istna porażka po wymianie rozkładu jazdy od grudnia 2025 roku wszystkie pociągi dalekobieżne są opóźnione to nie zdarza się raz w tygodniu ale to się zdarza codziennie notorycznie proponuję żeby na przyszłość zrobić rozkład jazdy tak jak powinien być a nie według kogoś widzimy się

28 de janeiro de 2026

Niecierpie tej sieci

Niecierpie tej sieci ! Jeżdżę z pracy co drugi dzień z Krakowa głównego do Miechowa . Wiecznie opóźnia ! Jeżdżę 2 lata i na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy nie opóźnił .
Nie wspomnę już o tym że dwa razy było coś nie tak z prądem w pociągu i nie otwarły mi się drzwi w Miechowie i Zajechałam stację 40km dalej . Nikt nie pyta czy ma czym wrócić ! A na pytanie o zgłoszenie tej sytuacji Pani kierownik pociągu stwierdziła że nie ma takiej możliwości
Najgorszej możliwa komunikacja to PKP Intercity

26 de janeiro de 2026

22.01 pociąg Bolko do Lublina

22.01 pociąg Bolko do Lublina o 9:31 przyjechał opóźniony. Jak już przyjechał poszłam usiasc na swoje miejsce siadziala tam starsza kobieta, zwróciłam uwagę że mam tutaj zarezerwowane miejsce, powiedziała że to jest pociąg postawiony po jej pociągu i że konduktor kazał siadać gdzie jest miejsce i mam sobie znaleźć miejsce, poszłam do konduktora to rozstrzygnąć no bo chyba place by mieć miejsce siedzące tak? A konduktor poprowadził mnie wagon dalej bym znalazła sobie miejsce. Co mnie interesuje że babka ma pociąg podstawiony. Skoro obowiązuje rezerwacja miejsce i mam na bilecie pokazane gdzie mam siedzieć to chce tam siedzieć a nie stać w pociągu albo szukać łaskawie wolnego miejsca bo starsza kobieta mi tak każe bo nie mogła się przesiąść do swojej koleżanki i musiała zająć dwa miejsca.

22 de janeiro de 2026

Okropne traktowanie pasażerów

Pociąg nie tylko odjechał niewłaściwą drogą, jak zwykle, to jeszcze ja i mój mąż byliśmy niegrzeczni. Nikomu nie radzę. Dyrygent jest po prostu okropny cham Wycieczka niedziela, 18 stycznia.Inny pociąg musiał jechać do domu jeszcze dłużej niż planowano. Okropne traktowanie pasażerów!

18 de janeiro de 2026

Wszystkie pociągi sie opóźniają

Wszystkie pociągi sie opóźniają, opóźnienia są nawet kilkugodzinne. Miałam bilet wykupiony z miejscem w wagonie bezprzedziałowym na miejsce mojego wagonu dano wagon przedziałowy i niestety do końca trasy nie miałam miejsca siedzącego mimo że było wykupione.

18 de janeiro de 2026

Trasa Gdańsk

Trasa Gdańsk - Słupsk … porażka , średniowieczne … przez tyle lat robić remont to jest jakaś kpina ! Trasa ok 120 km a jedziesz 2.5-3 godziny przy dobrych warunkach . Pociągi wiecznie opóźnione . Niekiedy musisz w połowie drogi przesiadać się w autobus …

16 de janeiro de 2026

Dno i wodorosty

Pociąg początkowo miał opóźnienie 30 minut po czym przejechał połowę trasy stanął na stacji i już nie ruszył, jakaś stara konduktorka z zadowoleniem oznajmiła że będą autobusy czekaliśmy na nie 1,5 godziny, w sumie przejechaliśmy trasę 120 km w 6 godzin. Nie polecam chyba że ktoś jest masochistą i nie ma co robić w wolnym czasie

10 de janeiro de 2026

Koszmar z pociągiem IC z Kielc do Krakowa

06.01.2026 miałem zakupiony dzień wcześniej bilet z Kielc do Krakowa na 10:04. Na właściwym peronie o 9:55 wyświetlała się godzina odjazdu do Krakowa 10:16.Myślałem, że z powodu opóźnienia. Sprawdziłem w rozkładzie. Okazało się, że nie zamiast pociągu o 10:04 będzie bus o tej samej godzinie z innego dworca... Pobiegłem do kasy. Pani kasjerka potwierdziła i wskazała nowe miejsce odjazdu. Niestety nie zdążyłem w tak krótkim czasie i wróciłem na dworzec. Kolejny odjazd miał być o 10:16, więc kasjerka wysłała mnie do kierownika pociągu IC o 10:16, bo jak sama twierdziła nic nie może zrobić w trak krótkim czasie. Kierownik pociągu zaproponował nowy bilet w nieznanej cenie i dopłatę karną 20zł za kupowanie biletu u niego. Ewentualnie mogłem wsiąść, kierownik miał sprawdzić cenę biletu w czasie jazdy pociągu, a ja w przypadku braku zgody na cenę mogłem wysiąść... w Jędrzejowie... Kierownik pociągu nie chciał uznać mojego zakupionego biletu na inny pociąg IC o 10:04, którego właściwie nie było. Pani w kasie wydrukowała mi potwierdzenie niewykorzystania biletu. Zwrotu pieniędzy nie otrzymałem w kasie. Pani kasjerka przekazała mi kilkustronicowy formularz papierowy do wypełnienia lub formularz online do zwrotu pieniędzy. Nie mogłem odzyskać ani pieniędzy ani jechac o 10:16 prawie pustym pociagiem.
Wypełniłem formularz elektroniczny, załączyłem zdjęcia biletu i zdjęcia rezygnacji. Czekam na zwrot pieniędzy i odszkodowanie.
Odradzam wszystkim korzystanie z tej pseudofirmy, której procedury i szacunek dla pasażera z zakupionym biletem jest zakorzeniony w czasach komuny.

6 de janeiro de 2026

Esta empresa é sua?

Criar uma conta gratuita

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais