KurJerzy.pl Avaliações

O TrustScore é 3.5 de um total de 5

3,6

Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Korzystałem z usług pośrednictwa tej firmy przy wysyłce paczki z Filipin do Polski. FedEx naliczył mi cło, vat i opłatę za magazynowanie w łącznej kwocie 566 zł za towary używane zakupione kiedyś w Po... Ver mais

A empresa respondeu

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Ostatnie przesyłki potrzebowałem do rąk własnych i nie chciałem kierować do Paczkomatów, dlatego celowo nie aktywowałem tych opcji, a wziąłem urlop, aby być przy dostawie w wygodnym dla Kuriera termin... Ver mais

A empresa respondeu

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Paczka odebrana ode mnie tego samego dnia co był zamówiony kurier więc super. Pierwszy pan kurier nie wziął paczki bo była niestandardowa -35 kg, rozumiem, ale załatwił innego pana kuriera który w nie... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Gwarancja dostarczenia paczki! Po niemałych problemach z poprzednim przewoźnikiem postanowiłam zmienić opcję posługując się firmą KurJerzy.pl. Kurier UPS zjawił się po paczkę już następnego dnia ra... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Serviço de logística
  2. Serviço de entregas
  3. Mensageiro
  4. Serviço de Encaminhamento de Carga

Escrito pela empresa

Serwis do zamawiania kurierów. Najlepsze przesyłki kurierskie. Gwarancja wysokiej jakości usług. Jesteśmy na rynku już 15 lat! Porównaj oferty firm kurierskich i sam zdecyduj, która jest najlepsza dla Ciebie. Wysyłasz więcej? Skorzystaj z naszej oferty cen hurtowych. Sprawdź nasze ceny przesyłek zagranicznych - niskie ceny, szybka dostawa, generowanie dokumentów eksportowych.

Informações de contato

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Sem histórico recente de pedidos de avaliações

Respondeu a 95% das avaliações negativas

Normalmente responde dentro de 1 semana

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Todas as avaliações

57 avaliações nos últimos 12 meses

Escreva uma avaliação

Solidna firma

Nie sprawdzilem tej firmy przed platnoscia i wystraszylem sie paru negatywnych opinii, ale okazuje sie i to chcialbym podkreslic, ze KurJerzy.pl to solidna firma. Wszystko funkcjonowalo bez zarzutu. Zapomniane przeze mnie rzeczy odebrano z hotelu i dostarczono do domu. Super. Dziekuje

4 de abril de 2024

Resposta da KurJerzy.pl

Dziękujemy za miłe słowa :) Mimo, że logistyka nie jest łatwym tematem a firmy kurierskie nie ułatwiają pracy - staramy się każdego dnia. Wszyscy jesteśmy ludźmi i pędzimy coraz szybciej, zapominając przy tym o wielu rzeczach ;) Proszę tylko nie zapomnieć o odpoczynku :D

Naciągacze i złodzieje

Naciągacze i złodzieje. Firma współpracująca UPS nałożyła karę za zbyt dużą wagę opakowania która niby ważyła 126kg a pan kurier wziął w 2 ręce i wrzuciła do auta....Kara 5200zl która chcą mnie obciążyć brawo wy a opinie sami sobie piszą omijać szerokim łukiem

8 de fevereiro de 2024

Resposta da KurJerzy.pl

Panie Adrianie już pracujemy w Pana sprawie. Faktycznie firma kurierska UPS jest jedną z tych, która ma srogie kary za przekroczenie granicznych wymiarów. Waga 126 kg dotyczy wagi wymiarowej liczonej ze wzoru, nie jest to waga rzeczywista przesyłki. Pracujemy i negocjujemy z UPS nad pozytywnym zakończeniem tego doliczenia. PS nie piszemy sobie sami opinii, nie mamy na to czasu :)

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Przesyłka do Holandii wysłana w…

Przesyłka do Holandii wysłana w poniedziałek dotarla na miejsce w środe. Zamowienie skłądało się bardzo łatwo i szybko. Płatność blokiem zaksięgowana natychmiast. Będę korzystał w przyszłości, polecam innym.

19 de fevereiro de 2024
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

W porównaniu z konkurencją bardzo łatwy…

W porównaniu z konkurencją bardzo łatwy sposób złożenia zamówienia. Strona jest intuicyjna, obsługa odbiera telefony i opowiada na maile, niby to normalna sprawa ale w dzisiejszych czasach to już luksus :) dla mnie super Kurczaki!

6 de fevereiro de 2024
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Zdecydowanie odradzam i nie polecam tej…

Zdecydowanie odradzam i nie polecam tej firmy. Dodatkowe koszty, które są naliczane, po przekroczeniu kilku cm są śmieszne. Za paczkę zapłaciłam ponad 46zł, a oczekują dopłaty w wysokości prawie 150zł.

25 de janeiro de 2024

Resposta da KurJerzy.pl

Przesyłka Pani Kamili został zweryfikowana przez firmę kurierską. Wykryto rozbieżność w zadeklarowanych wymiarach. Proszę pamiętać, że to firma kurierska dokonuje pomiarów i to ona dolicza dodatkowe kosza. W tej chwili czekamy na treść reklamacji od Pani Kamili. Chcemy pomóc w procesie reklamacyjnym, ale niestety na tą chwilę doczekaliśmy się tylko negatywu.

Przesyłka do Stanów Zjednoczonych

Przesyłka do Stanów Zjednoczonych. Łatwe zamówienie, dokumenty do wydrukowania. Paczka chwilę leżała na cle ale później przeszła odprawę bez problemu. Polecam.

7 de dezembro de 2023

KJ31001923658

UWAGA Na ta firme ktora oszukuje paczka ktora wyslalem do Hiszpani telewizor dobrze zabezpieczony otrzymalem rozwalony a firma za to ze paczka rozwalona ma rozbierznosc w wymiarach chce od mnie platnosci 4300zl

16 de dezembro de 2023

Resposta da KurJerzy.pl

Nasz system naliczył kilkukrotne zmian podawanych wymiarów zanim nadał Pan przesyłkę. Za każdym razem wyświetlaliśmy ostrzeżenia przed nadaniem tak dużej paczki co może grozić surowymi dopłatami.

Początkowo podawał Pan wymiary 170x25x80 cm, a finalnie na liście przewozowy zadeklarował 155x15x95 cm. Firma kurierska mierząc przesyłkę stwierdziła, że jej wymiary to: 163x23x103 cm, czyli bliżej tych wymiarów, które Pan początkowo wpisywał a następnie je zaniżył.

Nie odebrał Pan także przesyłki, co wiąże się z jej odesłaniem z Hiszpanii do Polski. Przesyłki zwrotne w firmach kurierskich wiążą się z opłatą za drogę powrotną w wysokości takiej samej lub wyższej w porównaniu z ceną nadania paczki.

Reasumując, zaniżył Pan wymiary przesyłki, nie odebrał przesyłki, nie zgłosił uszkodzenia przesyłki. Skontaktował się Pan z nami dopiero gdy przesłaliśmy informację o dodatkowej opłacie. Jesteśmy w trakcie procesu reklamacyjnego przesyłki, ale bazując na powyższych informacjach będzie trudno uzyskać od firmy kurierskiej jej pozytywne rozpatrzenie.

Firma do niczego

Firma nie zrobiła zupełnie nic w moim przypadku, czekam tydzień na odbiór paczki i nic. Pieniądze pobrane, codziennie piszę i codziennie jestem oszukiwanie, że kurier już jedzie. Moja rodzina nie otrzyma prezentów ode mnie na Święta przez niekompetencję tej firmy. Odradzam!!!!!!!
Uwaga, za każdym razem firma wysyła ponaglenie do dopłaty, po kilku tygodniach od wysyłki. Specjalnie zawsze zawyżam wagę i rozmiary żeby nie było problemu a oni i tak doliczają sobie jakieś koszty. Oszuści!!!!!
To co teraz, w odwecie za moją negatywną opinię o firmie otrzymuję w odpowiedzi to ohydne pomówienia i kłamstwa. Nie sądziłam że można posunąć się do takich oszczerstw. Jak można wypisywać, że podałam wagę paczki 5kg zamiast 17kg!!!
Przeciwnie, wiem, że zawsze firma dolicza sobie jakieś "dodatkowe" koszty i za każdym razem okazuje się, że paczka wazy więcej niż się podaję, zawyżyłem o 1/2 kg wagę, żeby uniknąć tych nieporozumień. Paczka faktycznie ważyła 4 i pół kg!!!!!!
Proszę zaprzestać kłamliwego działania na moją niekorzyść!!!
Może się to skończyć w sądzie!!!
KONSEKWENCJĄ DLA MNIE ZA WYSTAWIENIE NEGATYWNEJ OPINII O TEJ FIRMIE SA OSZCZERSTWA I POMÓWIENIA W INTETNECIE. POSUNĄ SIE DO KAZDEJ METODY ALE TWIERDZENIE, ZE MOJA PACZKA WAŻYŁA 17 KG ZAMIAST 5 KG ( JAK BYLO FAKTYCZNIE) JEST OSKARZENIRM MNIE O PRZESTĘPSTWEM, KTOREGO NIE POPELNIŁAM . NAGLE, PO PONAD MIESIACU, DZIENYM TRAFEM PO NEGATYWNEJ OPINII DOWIADUJĘ SIĘ, ZE PONAD TRZYKROTNIR ZANIŻYLAM WAGĘ PACZKI NIESAMOWITE!!!

20 de dezembro de 2023

Resposta da KurJerzy.pl

Nie wszystkie przesyłki dochodzą na czas, największy problem z zachowaniem terminu dostawy można zaobserwować w okresie przedświątecznym. W tym okresie firmy kurierskie pracują od rana do nocy, aby zdążyć dostarczyć przesyłki do wszystkich klientów. Najlepszym sposobem uniknięcia stresu przedświątecznego jest wysyłanie wszystkich paczek wcześniej, tak aby mieć pewność, że dotrą na czas.

Nasi konsultanci cały czas byli z Panią w kontakcie, niestety firma kurierska mimo zapewniania nas, że kurier przyjedzie po odbiór przesyłki nie była w stanie spełnić swojej obietnicy. Mam nadzieję, że rozumie Pani fakt, że my nie jesteśmy firmą kurierską i nie mamy wpływu na ich działanie.

Jeżeli przesyłka zostanie zweryfikowana w firmie kurierskiej i jej wymiary lub waga nie zgadzają się z zadeklarowanymi wartościami, firma kurierska zażąda rekompensaty. Dowiadujemy się o tym na kolejnej fakturze rozliczeniowej, stąd zwłoka czasami kilku tygodni.

W Pani wypadku zadeklarowana waga paczki to 5kg, a waga zmierzona przez firmę kurierską to 17kg. Nie wniosła Pani reklamacji i przyjęła dopłatę, tym większe nasze zdziwienie obecnym negatywem. Mamy nadzieję, że nasze wyjaśnienie przysłuży się również innym użytkownikom, aby bacznie sprawdzali wszystkie wymiary i wagę przesyłki przed jej nadaniem.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

bardzo mi się podoba profesjonalizm

bardzo mi się podoba profesjonalizm , szybkość załatwienia sprawy przez internet ..w kolejnym dniu miły kurier ups przyjechał i odebrał paczkę ..
paczka w 7 dniu roboczym trafiła do nadawcy we Włoszech ..

20 de novembro de 2023

Unikajcie jak ognia

Unikajcie jak ognia, chyba, że chcecie skończyć z podwójnym rachunkiem. Żadnej informacji, że UPS nalicza dodatkowe koszty za odprawę paczki zagranicznych. Nie cła, czy podatki, tylko wewnętrzne koszty UPS. UPS sam potwierdził mailowo, że mają cennik ekstra kosztów i że pośrednik powinien o tym poinformować a obsługa klienta w Kurjerzy pomimo dowodów, że spaprali sprawę, nadal upierają się, że to nie ich wina i że to opłaty “celne”
Aktualizacja: zajęło to kilka miesięcy ale UPS przyznało się do nieprawidłowego naliczenia opłat i otrzymam pełny zwrot kosztów. Przy okazji wyszło na jaw, że absolutnie nikt że strony Kurjerzy.pl się z nimi nie skontaktował w mojej sprawie. Tym bardziej ostrzegam wszystkich, którzy rozważają wykupienie usług tej firmy - coś pójdzie nie tak, to nie tylko nic nie zrobią, ale jeszcze będą kłamać, jak to niebo i ziemię poruszyli, żeby sprawę rozwiązać

8 de novembro de 2023

Resposta da KurJerzy.pl

Drodzy klienci, wysyłając przesyłki poza Unię Europejską musimy liczyć się z dodatkowymi opłatami nałożonymi przez Urząd Celny. Opłaty te pozostają do opłacenia po stronie odbiorcy. Gorzej wygląda sprawa gdy jesteśmy zarówno nadawcą i odbiorcą, w tym przypadku nie unikniemy opłaty. Nasza firma nie jest w stanie podać tych kosztów przed nadaniem przesyłki.

Z ciekawostek tych mniej przyjemnych to musimy być świadomi, że wysyłając dwa razy tą samą przesyłkę w różnym odstępie czasu możemy zostać obciążeni różnymi dopłatami. Zależy to czasem od pracownika UC, który może inaczej zinterpretować zawartość przesyłki. Kurier UPS posiada własną Agencję Celną, która odprawia przesyłki. Mimo, że opłaty nakłada UPS nadal są to opłaty celne.

Analizując podany przykład przez Panią Justynę na kilka tysięcy przesyłek zagranicznych napotkaliśmy tylko dwa przypadki, gdy taka dopłata faktycznie zaistniała. Nie naciągamy klientów na dodatkowe opłaty jeżeli one nie wystąpią.

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam!
Firma kurJerzy wprowadziła mnie w błąd informacją że przesyłka będzie odebrana tego samego dnia.
po czym kiedy kurier nie pojawił się nawet dnia następnego. nie mogłem dodzwonić się na obsługę klienta tej firmy aby uzyskać pomoc ( zaznaczam że dzwoniłem w godzinach pracy firmy). następnego dnia, kiedy próbowałem wyjaśnić sprawę, Pani kierowniczka obsługi klienta próbowała mi wmówić że to w zasadzie moja wina...

11 de outubro de 2023
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nie polecam, a wręcz odradzam. Po kilku tygodniach od dostarczenia przesyłki przyszło powiadomienie o naliczeniu dodatkowych kosztów za rzekomą przesyłkę niestandardową. Choć to była ta sama walizka opakowana w karton, którą wysyłałam nie po raz pierwszy. Kilkakrotnie przesyłka przechodziła weryfikację i było dobrze, za dobrze . Biuro obsługi jest nie po to by wysłuchać i pomóc, a dobić. Cytują słowa wyrwane z kontekstu. Najlepiej trzymać się jak najdalej od nich.

28 de agosto de 2023

Resposta da KurJerzy.pl

Doliczenia są nieodzownym elementem transportu w firmach kurierskich. Nie wszystkie przesyłki podlegają kontroli, są one często prowadzone wyrywkowo. Pani Elżbieta wysyłała kilkukrotnie przesyłki i nie natrafiła na kontrolę. Niestety ostatnie dwie przesyłki w trakcie weryfikacji okazały się, że są zapakowane jako niestandardowe co nie zostało zgłoszone w trakcie składania zamówienia.

Drodzy Państwo, każdy rodzaj opakowania, który nie jest prostopadłościennym kartonem uznawany jest przez firmę kurierską jako opakowanie niestandardowe i podlega dodatkowej opłacie. Wszystkiego dobrego Pani Elżbieto.

Szczerze polecam

Szybki odbiór i dostawa bez żadnych sztucznych problemów. Szczerze polecam, tak to powinno wyglądać.

31 de julho de 2023
Avaliação não solicitada

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais