Świetna obsługa pod względem dobraniem odpowiednich opon szybka wysyłka.OponyYokohama Advan Fleva V701 215/45 R17 bardzo ciche na suchej nawierzchni bardzo dobrze się trzymają na mokrej jeszcze nie s... Ver mais
Veja o que dizem as avaliações
Opony dobrze opisane na stronie sklepu, do wglądu wszystkie parametry + opinie użytkowników, bezproblemowo zamówione i opłacone a na następny dzień już był u mnie kurier z dostawą.
Kupiłem opony zimowe YOKOHAMA i muszę powiedzieć że są perfekcyjne ciche jak na zimówki dobre na oblodzony asfalt i mają atrakcyjny wygląd Cena jaką zapłaciłem w SklepOpon była bardzo dobra strona też... Ver mais
Zamówienie zrobione 10.05. przyszły 21.05 Opony przyszły całe w błocie, porysowane, ze zdartym bieżnikiem. Ogólnie jakby były używane do testów kaskaderskich w puszczy białowieskiej. Opony z de... Ver mais
Detalhes da empresa
Escrito pela empresa
Sklepopon.com to jeden z największych sklepów internetowych z oponami w Europie Środkowo-Wschodniej, z siedzibą w Krakowie. Firma działa od 1994 roku (korzenie sięgają lat 80.), oferując szeroki wybór opon samochodowych, motocyklowych i 4x4 – od premium po ekonomiczne, z szybką dostawą i montażem.
Informações de contato
Cementowa 10, 31-983, Kraków, Polônia
- 123760930
- bok@sklepopon.com
- sklepopon.com
Sem histórico de pedidos de avaliações
Não respondeu a avaliações negativas
Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.
Opony zamówione 25 września co chwilę wysyłka przekładana na inny termin. Ostatecznie miały być u mnie 3 października gdy na następny dzień zadzwoniłam okazało się, że opony leżą u nich na magazynie i nie wiadomo czemu nie zostały wysłane.
Błędnie skompletowane zamówienie
Zamówiłem 4 x opony zimowe firmy Continental. Otrzymałem niestety 3xopony firmy Continental i 1x oponę firmy MAXXIS Premitra. Nie polecam firmy Enis S.A. (Sklepopon.com) innym klientom. Opona to nie jest igła w stogu siana i skompletowanie 4 jednakowych sztuk nie powinno być problemem zwłaszcza, że czwarta opona ma całkiem inny bieżnik, rozmiar i innego producenta co od razu rzuca się w oczy.
Kiepskie zapakowanie produktu
Zamówiony komplet opon premium za 4000, a opony przyszły nawet nie owinięte folia ani zabezpieczone w jakikolwiek sposób. Inni sprzedawcy lepiej zabezpieczają przesyłki, szczególnie w takiej kwocie. Z drugiej strony szybka wysyłka.
Kupiłem 4 opony
Kupiłem 4 opony, dwie zostały dostarczone, dwie kolejne nie, po tygodniu opon wciąż nie ma, w systemie że dostarczone, nie mogę nic zrobić, musze cierpliwie czekać, aż to wyjaśnią, tragedia.
Kupiłam komplet opon Falken 235/55R17…
Kupiłam komplet opon Falken 235/55R17 103V XL AS210. Po krótkim czasie zauważyłam nierównomierne zużycie bieżnika – nadmierne ścieranie barków przy zachowanym środku. Zgłosiłam reklamację, która została odrzucona z typowym tłumaczeniem: „zbyt niskie ciśnienie lub przeciążenie”.
Auto nie było przeciążane, ciśnienie kontrolowane zgodnie z zaleceniami, zawieszenie sprawne – ale producent oczywiście żadnych nieprawidłowości u siebie nie widzi. Odpowiedź szablonowa, brak chęci realnego zbadania sprawy, a decyzja została „z góry” podtrzymana, mimo odwołania.
Zamiast rzetelnej obsługi klienta – przerzucanie odpowiedzialności na użytkownika. Reklamacja w praktyce nie ma sensu, bo i tak wszystko zostanie uznane za "niewłaściwe użytkowanie".
Nie polecam – ani opon, ani polityki reklamacyjnej sklepu i producenta.
Nie otrzymałem produktu za który…
Nie otrzymałem produktu za który zapłaciłem
Zamówione 4 opony Vredestein
Zamówione 4 opony Vredestein
Dostałem najpierw 1 w następnej dostawie 3 .Za kupno 4 opon bonus na Allegro 100 złotych. Po zgłoszeniu reklamacj problem klienta nie sklepu.
Na 5 gwiazdek
W sierpniu kupiłem opony całoroczne Michelin R 19. Zależało mi na szybkiej wysyłce z uwagi na wyjazd. Wysłali natychmiast. Pomimo, że kurier nie dostarczył na czas , bezzwłocznie wysłali drugi komplet innym kurierem i na następny dzień miałem opony. Bardzo dobra i kompetentna obsługa. Fachowe wyjaśnienia przy zakupie. Doskonały kontakt-zawsze odbierają telefon. Zdecydowanie polecam.
Nie polecam.
Nie polecam.
Czekałem na dostawę opon 14dni a miało być 12 dni. Po upływie tego okresu konsultant nie był w stanie określić kiedy otrzymam zakupione opony.
Zażądałem zwrot gotówki, na którą czekałem kolejne 3 dni.
co do opon jest ok
co do opon jest ok, ale czas oczekiwania i jakość obsługi do naprawy.
Wyszukiwarka opon wprowadza w błąd
Wyszukiwarka opon wprowadza w błąd, podając prawidłowy rozmiar opon, pierwsze z góry wyniki są jakaś totalną loterią. Przez co użytkownik może kupić nieprawidłowe opony. Mimo zastosowania dokładnego filara tego co oczekuje. Osoba, która kupuje szybko, może popełnić błąd. Stałem się taką osobą szkoda, że warsztat założył, bo nie ma teraz opcji oddania. Nie polecam.
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym…
Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. Zakupiłem komplet 4 felg AEZ za 8061 zł brutto, które otrzymałem 12 maja, po sprawdzeniu czy pasują przyłożone do mojego samochodu, wulkanizacja założyła opony i rozpoczęła wyważanie. Ostatnia z felg latała na wyważarce, nie założyliśmy kół i ta jedną felgę zareklamowałem w dniu 13 maja. W dniu 6 czerwca otrzymałem informację "Informujemy, że w badanym towarze nie stwierdziliśmy wad produkcyjnych ani materiałowych, więc z technicznego punktu widzenia nie ma podstaw do uznania reklamacji. Jednakże - w drodze wyjątku - postanowiliśmy na nasz koszt felgę naprostować. ". Felgę nie była używana, opakowania nie śladów zniszczenia w trakcie transportu. Dodatkowo starają mi się wcisnąć felgę, którą sobie naprostowali, to jest kina z klienta. Dodatkowo odnoszę wrażenie że wprowadzają mnie w błąd, bo za kazdym razem, gdy starałem się uzyskać informację, dostawałem inną odpowiedź, na początku to było 'jest u nas w labolatorium', tydzień przed odpowiedzią na reklamację było to 'jest u producenta', po czym pismo że oni nie znaleźli wad i sobie wyprostowali. Drugie moje doświadczenie z tą firmą było w grudniu - zamówiłem komplet opon zimowych do nowego samochodu, po dwóch dniach się okazało, że mimo że zapłaciłem i były na stanie, to jednak nie były na stanie. Podsumowując - nie ryzykujcie, kupujcie u konkurencji
Niezgodny termin dostawy
Termin realizacji zamówienia niezgodny z opisem, na infolinii obiecanki, dwa razy przekładane terminy do dziś nie mam opon, nie wiem jak temat się rozwiąże. Jeśli sklep ma info o opóźnieniach powinien to przewidzieć na etapie przewidywanego czasu dostarczenia produktu oraz poinformować klienta, a nie beztrosko obiecywać kolejne terminy.
NIE POLECAM FIRMY!!
NIE POLECAM FIRMY!!! Firma nierzetelna. Nie odpowiadają na reklamację a zwrotem reklamowanych opon obciążaja kupującego. O fakturę za koszty związane ze zwrotem trzeba się upomnieć. Rozważam skierowanie sprawy do Rzecznika Praw Konsumenta.
Bardzo dobra obsluga i kontakt świetny…
Bardzo dobra obsluga i kontakt świetny produkt zgodnie z opisem Polecam w 100% zakupy opon naprawde warto
Reklamacja nie uznana
Zakupiłem w sklepie SklepOpon.com komplet opon Fortuna GOWIN UHP3 235/35 R20 92V XL. Po krótkim czasie użytkowania trzy opony uległy rozwarstwieniu w obrębie kołnierza wewnętrznego — wada poważnie zagrażająca bezpieczeństwu.
Złożyłem reklamację, licząc na profesjonalne podejście. Niestety, odpowiedzi sklepu były niespójne i zmieniały się w toku korespondencji:
• Najpierw wskazano, że opony zostały źle dobrane do pojazdu,
• później zmieniono stanowisko, twierdząc, że to problem, ponieważ samochód to Tesla, czyli auto elektryczne,
• następnie próbowano zrzucić winę na rzekomo niewłaściwe ciśnienie w oponach i zużycie bieżnika.
Żadne z tych twierdzeń nie zostało poparte twardymi dowodami, ekspertyzą rzeczoznawcy ani pomiarami technicznymi.
Co istotne:
• Opony posiadają europejską homologację ECE (oznaczenie E4),
• są oznaczone jako XL (Extra Load), czyli przystosowane do większych obciążeń,
• mają indeks nośności 92 (630 kg) oraz indeks prędkości V (do 240 km/h),
• nie zawierały żadnych informacji, ostrzeżeń ani ograniczeń dotyczących stosowania ich w pojazdach elektrycznych,
• zostały zakupione w dobrej wierze jako pełnowartościowy produkt, bez żadnych zastrzeżeń ze strony sprzedawcy.
Mimo przedstawienia propozycji ugody (w postaci vouchera o wartości 1200 zł) — w celu zakończenia sporu bez angażowania instytucji — sklep odmówił jakiejkolwiek formy polubownego rozwiązania, deklarując, że ich decyzja o odrzuceniu reklamacji jest „ostateczna”.
Brak otwartości na kompromis, zmieniające się w toku sprawy wyjaśnienia, brak dowodów technicznych oraz całkowite przerzucanie odpowiedzialności na klienta zmusiły mnie do skierowania sprawy do niezależnego biegłego sądowego.
Podsumowując:
Zakupy w tym sklepie oznaczają nie tylko ryzyko zakupu towaru wadliwego, ale również brak jakiejkolwiek realnej pomocy w sytuacji problematycznej. Obsługa reklamacyjna jest nieprofesjonalna, a próby unikania odpowiedzialności i zmieniająca się narracja budzą poważne wątpliwości co do rzetelności firmy.
Stanowczo nie polecam zakupów w SklepOpon.com.
Firma jest niepoważna
Firma jest niepoważna. Zamówienie złożone z terminem dostawy "na jutro" nie zostaje doręczone; rozumiem, opóźnienie, zdarza się. Zaglądam do systemu śledzenia GLS, gdzie widnieje informacja "Nadawca nadal numer paczce - paczka nie została jeszcze przekazana kurierowi GLS".
Skontaktowałem się z BOK sklepopon.com, gdzie dwukrotnie zapewniono mnie, że "firma kurierska odebrała opony", ale że system GLS dopiero "po południu wygeneruje update statusu" i że paczka jest w drodze, czyli dotrze na kolejny dzień. Sprawdzam w systemie GLS, paczka dalej widnieje jako nieodebrana. Podczas kolejnej rozmowy z BOK dowiaduję się, że opony nie dotrą na dziś (czyli dwa dni od złożenia zamówienia).
Co jeszcze ciekawsze, okazuje się, że zamówienia nie można tak sobie anulować, nawet pomimo tego, że nie zostało wysłane. BOK poinformował mnie, że opony "muszą zostać wysłane" (nie wiadomo oczywiście kiedy to się stanie) po czym mam ich nie odbierać i dopiero wtedy opony wrócą i dopiero po tym firma może rozpocząć procedurę zwrotu pieniędzy; co jest absurdalne.
Natomiast najbardziej oburzające jest, że firma wprowadza w błąd klienta poprzez podawanie nieprawdziwych informacji o rzekomym "pojawieniu się później" przesyłki w systemie firmy przewozowej i odebraniu przez nią opon, gdy kurier nawet ich nie widział na oczy. Rozumiem opóźnienia, ale nie kłamcie.
Pierwsze zamówione opony nie pasowały…
Pierwsze zamówione opony nie pasowały do mojego samochodu , bez problemowa wymiana na inny model , ekspresowa przesyłka i zwrot kasy. Pan na słuchawce bardzo miły i profesjonalny. Polecam
4 opony Dębica
Zakupiłem 4 opony Dębica, otrzymałem opony z 2013 roku, 3 opony produkcji serbskiej a 1 polskiej, zwrot opon płatny 80zl - firma nie widzi problemu bo opony do 36mc są uważane za nowe - dodam że można było kupić te opony z rocznika 2024 i 2023 jako tańsze i tam było info, że taki jest rocznik - ja kupiłem opony nowe bez oznaczeni rocznika i zostałem zrobiony na szaro - nie polecam!!!
NoNamePlayer
UWAGA, NIE POLECAM!!!!!!
Nim zdecydujesz sie dokonać zakupu opon na tej stronie zastanów sie 2x nim będzie za pozno.
Kupiłem u nich opony do Audi wybierając według auta wiec wydawałoby sie, że wszystko bedzie ok, ale niestety nie. Opony nie posiadały homologacji audi co skutkowało brakiem stabilnosci podczas jazdy, samochodem nie dalo sie wyprzedzac na drogach szybkiego ruchu gdyz przy predkosciach powyzej 100 km/h wykonujac jakis manewr samochod praktycznie wylatywal z drogi. Zglosilem reklamacje - odrzucili argumentujac ze wszystko jest ok i nie ma wad fabrycznych, ale jednoczesnie poinformowali iz opony nie posiadaja homologacji audi, a na ich stronie sami zalecaja te opony do mojego modelu - Brak słow! ZDECYDOWANIE ODRADZAM!
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.
Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.