Na een forse aanbetaling niets meer gehoord. Daarna is alsnog iemand langs geweest. Die keurde alle eerdere afspraken af. Toen ik de opdracht terugdraaide heb ik niets meer gehoord. Vele aanmaningen g... Ver mais
Veja o que dizem as avaliações
Snel kon een afspraak worden ingepland voor een bezoek aan huis. Verkoper Herman heeft uitgebreid de tijd genomen om onze wensen in kaart te brengen en vervolgens een geschikt aanbod gedaan. Voor... Ver mais
De twee Slowaakse medewerkers hebben keurig werk geleverd. Alles netjes achter gelaten. Uitstekend alles uitgelegd en alles samen getest. De splitairco doet z’n werk goed en krijgt het gemakkelijk... Ver mais
Via sociale media in contact gekomen met Slimair, ben zeer tevreden, goed advies gehad van adviseur Nick de Bruijne👍 Na het ondertekenen van de offerte werd na 3 weken de airco geplaatst door 2 ha... Ver mais
Detalhes da empresa
Airco expert
Informações de contato
Hanenberglanden 59, 7542 ES, Enschede, Holanda
- slimair.nl
Sem histórico recente de pedidos de avaliações
Não respondeu a avaliações negativas
Wrong Product – Only Acted After Lawyer Intervention
I purchased two air conditioners from Slimair in April 2025 under a written agreement. In May 2025, they installed a cheaper, different model in my bedroom without informing me beforehand. This was not a minor swap—the replacement had fewer features and was worth significantly less than what I paid for.
When I reported the issue immediately, Slimair ignored multiple emails and offered no solution. Instead, they sent payment reminders and incasso threats with penalties, even though the mistake was entirely theirs. This aggressive behaviour caused unnecessary stress and forced me to hire a lawyer to get any meaningful response.
Only after my lawyer sent a formal letter did Slimair admit that the original model was “not available” and agree to replace it by the end of August 2025. They never told me about the unavailability before installation, never asked for my consent to change the model, and never attempted to resolve the issue voluntarily.
Their public reply here tries to appear cooperative, but the reality is very different: there was zero willingness to fix their mistake until legal pressure was applied. The payment reminders they justify were entirely inappropriate in a situation where they were at fault. A responsible company would have acted immediately to correct the problem and suspended all payment demands. Instead, Slimair seemed to hope that by continuing pressure with reminders and incasso threats, I would simply accept their error and move on.
I have also incurred additional legal costs to make them honour the original agreement, and I believe Slimair should compensate for both these costs and the unnecessary stress they caused. This has been an extremely frustrating, time-consuming, and stressful experience.
My advice: triple-check your installation before paying anything and be prepared for poor communication if something goes wrong.
If I hadn’t involved a lawyer, Slimair would still be ignoring me today.

Prima ervaring met Slimair
Onze 1e ervaring met Slimair was het gesprek met adviseur Jelte Boer. Een uiterst vriendelijke en bekwame medewerkers. We werden uitgebreid geinformeerd over de (on)mogelijkheden van de systemen en verschillende merken.
Dit gaf ons zoveel vertrouen dat we direct hebben besloten te bestelling van het merk Kaisai te plaatsen, met name ook door de goede prijs/kwaliteitverhouding.
We hadden geluki dat het systeem binnen een week geplaatst kon worden. De monteurs (uit Slowakije) hebben ook prima werk geleverd. Om 10.15 uur begonnen en om 16.00 uur was de klus geklaard. Alles opgeruimd en schoongemaakt. Ze gaven zich zelf weinig tijd om te eten en te drinken. Aan 1 kop koffie en 2 glazen water hadden ze genoeg.
Gezien onze ervaring durf ik met een gerust hart Slimair bij iedereen aan te bevelen.

Resposta da slimair.nl
SlimAir komen afspraken na!
Door Wouter P is ons eind juni een Kajsan Airco splitunit verkocht voor onze woning. Een rustige jongen man, die staande het gesprek al een offerte had opgemaakt. Omdat de prijs ons goed leek en de levertijd op vrij korte termijn, besloten we onmiddellijk te tekenen voor akkoord.
Op de afgesproken (zater)dag kwamen twee redelijk Engels sprekende monteurs, Robert en Micheal, de installatie monteren.
Twee hard werkende, zeer correcte jongelui, welke duidelijk meedachten hoe e.e.a. te plaatsen.
Voor wat betreft de airco en koelleidingen niets dan lof!
Wat betreft het elektra gedeelte ging het niet conform de regels. Monteurs hadden geen elektrabuis, geen zadels, kortom onvoldoende materialen bij zich om de installatie helemaal top te maken. Zelf waren ze hierover ook duidelijk teleurgesteld.
Dit gemeld aan Slimair. Vrijwel meteen een reactie van Natascha, dat wat op de diverse foto's getoonde werk niet conform Slimair normen is.
Een voorstel gedaan hoe nu verder te gaan. Reeds de volgende dag een overeenkomst met Slimair hoe e.e.a. af te werken.
Ik herken me niet in sommige reviews dat het kantoor van Slimair niet te bereiken is en dat geen gevolg wordt gegeven op afspraken.
Ik zal Simair duidelijk aanbevelen.

Kaisai Airco van Slimair
Verkocht aan ons de Kaisai airco door Nick de Bruijne van Slimair.
In het begin verliep het niet zo soepel met afspraken. We hadden ook bijna afgezegd.
Maar uiteindelijk is het super opgelost allemaal.
Monteurs waren zeer netjes en vriendelijk.
Onze Kaisai Airco hangt nu door Slimair .
Super service uiteindelijk en super blij mee.

advies en uitvoering
Dit bedrijf (Jente de Boer) heeft goed geluisterd naar onze eisen. Ook bij de plaatsing van de multi splitunit hebben twee medewerkers (uitvoerders) mee gedacht over de meest geschikte plaats van de units en het professioneel aansluiten. Symphatieke en aardige medewerkers, netjes gewerkt en alles opgeruimd. Pluim is verdiend. Een echte aanrader.

Resposta da slimair.nl
Slimair is een slimme keuze voor koelen en verwarmen.
Door Jeffrey bij het eerste contact al professional geholpen met goede uitleg en betrouwbare informatie. Snel tot een mooie deal gekomen met een totaal offerte voor een geheel huis. Contract snel digitaal ontvangen en de afspraken over planning en start werkzaamheden zijn goed nagekomen. Ook tussentijds contact verliep snel professioneel en vakkundig. De monteurs Thomas en Micheal werkten vakkundig en goed klantgericht. Slimair komt afspraken goed na en leveren vakwerk

Resposta da slimair.nl
Altijd prettig contact en advies
Altijd prettig contact en advies. Plaatsing door beide (Engelssprekende) mannen was geordend en netjes en alles ging in overleg.
Nu genieten we van de koelte in ons huis!

Aankoop airco
Geholpen door Jeffrey van Slimair. Zeer tevreden met de aanschaf van onze nieuwe airco.
Vijf sterren voor de montage en verkoper.
Twee sterren voor het contact met het hoofdkantoor. Veel te lange wachttijden en slechte communicatie.

Resposta da slimair.nl
Zakaria heeft ons uitstekend geholpen.
Zakaria heeft ons uitstekend geholpen.

Goed en vakkundig..
Na een aanvraag via internet voor nieuwe airco’s kwam Slimair voor mij direct als meest betrouwbare partij over. Binnen één dag was de opname én de offerte geregeld, en drie weken later stonden de monteurs keurig op de afgesproken tijd bij ons voor de deur.
Na een korte inspectie van het huis gingen ze voortvarend aan de slag. Ze werkten uiterst netjes, dachten mee en overlegden wanneer er iets aangepast moest worden. Het was een flinke klus, maar aan het einde van de dag werkte alles perfect.
We kregen duidelijke uitleg over het systeem en de bediening, waarna ze alles netjes achterlieten. Wij zijn zeer tevreden over het hele proces – van eerste contact tot de oplevering.
Kortom, ben je op zoek naar een aircosysteem met vakkundige montage en goede service? Dan kan ik Slimair van harte aanbevelen.
— Marcel Slop

Resposta da slimair.nl
De vertegenwoordiger van slimair (…
De vertegenwoordiger van slimair ( Jeffrey Robken) heeft alles goed uitgelegd en ook onze wensen uitstekend behandeld. Zelfs toen er een probleem was heeft hij het met succes voor ons opgelost.
Ook maakt hij foto's van waar alles moet komen en waar de leidingen lopen.

Zeer tevreden…
Op de warmste dag van het jaar werden de airco met 2 binnenunits geplaatst op de afgesproken tijd waren de 2 monteurs aanwezig eerst koffie en daarna een rondje door het huis snel hadden wij de route van de leidingen en spanning bepaald wat best uitdagend was omdat wij een huis hebben van ruim 125 jaar oud de monteurs hebben perfect werk afgeleverd en het systeem werkt prima.
Zeer in mijn nopjes dat ik voor Slimair heb gekozen👌

5 units en grote buitenunit in de tuin met omkasting
Wij zijn aan het genieten van onze Kaisai aircosysteem geplaatst door Slimair.
De plaatsing ging niet helemaal soepeltjes, maar we zijn tot nu toe erg tevreden.
Het plaatsen van 5 units was een grote klus in ons huis met 4 verdiepingen. Wij hadden een beetje haast om dit in Mei te laten plaatsen.
Het is de beste prijs.
Medewerkers denken echt mee (zowel commerciële als technische) en zijn beschikbaar voor contact en hulp.
Gezien de haast waren na de eerste twee dagen niet alle onderdelen beschikbaar, maar er werd binnen een paar dagen een nieuwe dag ingepland om de klus af te ronden.
Helaas bleek bij het eerste gebruik dat een van de aansluitingen bij de buiten unit het niet goed was gegaan en daardoor een lekkage was. Hierdoor deed onze airco het niet.
Er werd direct een monteur (Zakaria) gestuurd. Hij heeft de tijd genomen, alles gecheckt, lekkage gevonden en hersteld.
Sindsdien doet het systeem het perfect.

Resposta da slimair.nl
Zakaria, servicemonteur slim air.
Zakaria, de servicemonteur, heeft keurig werk verricht na melding dat 1 van de aircopompjes storing gaf. Zeer prettige persoon, duidelijk in de uitleg.

Fijn gesprek
Fijn gesprek, goed advies en de airco werk super. Niks te klagen.
Hartelijk bedankt wouter

Teleurgesteld en gefrustreerd
Teleurgesteld en gefrustreerd
Ik kan hier helaas niets over de kwaliteit zeggen maar alleen over hoe met je omgegaan wordt.
Het eerste contact is leuk. Aardige verkoper, blijkt zich te willen inzetten voor jou.
Eerste afspraak voor de installatie: we zouden een mail een dag van tevoren ontvangen met de exacte tijden. Niet gekregen. Wel contact gehad met de verkoper die mijn nummer door zou sturen. Werd niet gebeld... de dag van de installatie vrij genomen, het was een zaterdag. Niemand komt opdagen, het bedrijf heeft geen service in het weekend blijkbaar. Bleek achteraf de bus kapot te zijn maar er kwam niemand op het idee om ons te bellen. Raar verhaal iig.
Nieuwe afspraak gemaakt. Deze keer wel een mail ontvangen met de bevestiging van de afspraak. Wij weer een vrije dag genomen. Komen ze weer niet opdagen en zeggen ze dat ze het de dag erna ingepland hebben staan. Jep... dus alles in beweging gezet om dan ook weer thuis te kunnen zijn. We hadden inmiddels een klacht ingediend (op verzoek van slimair by the way) waar niet op gereageerd werd. We kregen alleen een aanmaning om een restbedrag te betalen. Niet netjes mensen!
De dag erna: ze zijn op komen dagen.. yay! Heel aardige mensen, uit Slowakije volgens mij. Had een pluspunt kunnen zijn maar ze kwamen niet van slimair, ze waren van extern ingehuurd. Je zou denken dat nu loopt alles goed. Maar bij ons moest een groep in de meterkast toegevoegd worden. Geen van de monteurs had een licentie om dat te doen. Dus we konden de airco nog steeds niet gebruiken. En de monteur had dit al vaker aangesproken bij slimair. Dus ze hadden iemand anders moeten regelen.
Weer gedoe, we kregen heel moelijk contact, er kwam weer een aanmaning ipv even persoonlijk contact met iemand die even op onze vragen antwoord kon geven. Een aantal dagen later werden we eindelijk gecontracteerd over een nieuwe afspraak voor de elektricien. We zouden weer een mail krijgen de avond ervoor voor de tijd. Weer niet gebeurd. De dag van installatie is vandaag. Tot nu toe is er niemand komen opdagen. Weer een dag vrij genomen. Iedereen met kinderen die naar school gaan weet dat je sowieso al te weinig vrije dagen hebt om de vakanties en studiedagen op te vangen. Wij worden hier echt heel gefrustreerd van. Weer contact gezocht met slimair. We zouden teruggebeld worden. Ook niet gebeurd. Het is op dit moment heel lastig om niet openbaar te vloeken en schelden over het bedrijf. We zijn het zat. Fouten kunnen gebeuren. Maar dit is blijkbaar de normale manier van werken en omgaan met mensen daar. Ik vind het heel respectloos.

2 airco's door Slim Air laten hangen
Verkoper "I" kwam opdringerig over. Toch besloten om slim air de airo's te laten hangen. Paar weken later 3 man aan de deur. 1 monteur van slim air, en 2 Hongaarse jongens. Monteur Frank verstaat zn vak uitstekend en neemt ook de moeite uit te leggen wat hij aan het doen is en waarom op deze manier. De andere 2 jongens leken voor het eerst in hun leven een airco te zien. Daar ga ik niet over oordelen, iedereen moet ergenst beginnen.
Helaas hadden ze 1 verkeerde unit mee gekregen (kunnen de monteurs ook niks aan doen). De mannen hebben alles keurig achter gelaten. Na een week pas contact kunnen vinden met slim air om een nieuwe afspraak in te plannen.
Onderstussen bijna dagelijks platgebeld door de verkoper om een onderhoudscontract af te sluiten. Gegaranderd dezelfde prijs voor 10 jaar lang ( wel in 1x af te rekenen). Heb hem ook elke keer verteld dat ze maar eerst eens moeten zorgen dat ze ophangen en werken voor ik over onderhoud na ga denken.
Op nota bene hemelvaart 2 buitenlandse jongens voor de deur om de klus af te maken. Monteur Patrick is ook een vakman die alles keurig heeft opgeleverd en netjes achter gelaten. Nam ook ruim de tijd om de werking van de afstandbediening uit te leggen.
Tot nu toe zeer tevreden over de airco's. Koelen gaat super, ook met al een aantal warme dagen achter de rug.
- zeer tevreden over de airco's
- zeer tevreden over de montage
- verkoper was erg opdringerig
- Contact zoeken met hun kantoor is lastig

Resposta da slimair.nl
Zakaria heeft met veel geduld de klus…
Zakaria heeft met veel geduld de klus compleet gemaakt.
Kan ook goed samenwerken.

Resposta da slimair.nl
zakaria heeft vandaag de 2e airco naar…
zakaria heeft vandaag de 2e airco naar 100% tevredenheid geplaatst. Na in 1e instantie door een verkoper fout voorgelicht te zijn heeft slimair de situatie goed opgelost. Maxim de binnendienst medewerker heeft uiteindelijk een goede oplossing gevonden. De verkoper werkt er niet meer. Wat ook een opluchting was voor Slimair. Ik beveel slimair dus ook van harte aan.

Resposta da slimair.nl
Zakaria heeft zijn werk goed gedaan…
Zakaria heeft zijn werk goed gedaan alles werkt voor nu prima. Hij was ook vriendelijk. Goed werk gedaan.