Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Trzy miesiące temu wykupiliśmy z żoną wycieczkę z TUI. Przy okazji opłaciliśmy miejsca w samolocie. Wczoraj odkryliśmy że na przelot z Polski nasze miejsca zniknęły z rezerwacji a system zachęca nas d... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Umyślne zatajenie faktu przed wylotem że hotel w którym będziemy przebywać ma wadliwy generator a co za tym idzie wielogodzinne braki prądu, wody, nie działająca klimatyzacja, chłodziarka i wszecho... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Byłem z tui w MARS ALAM w hotelu Aleksander od 4 kwietnia całkowita porażka najgorszy hotelu brud, smród,meble przedpotopowe rozpadające chyba nigdy nie odświeżony.Jedzenie tragedia nie wspomnę o st... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Problemy od samego początku. Zmiany godzin lotu i to bardzo radykalne - różnica w wylocie 16 godzin, praktycznie stracony dzień. Jak już udało skontaktować się z obsługą to Pani naburczała, że to dzie... Ver mais

1,4

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Obsługa koszmarna

Obsługa koszmarna. Dopłaciliśmy 3k za pokoje 2x 2 osobowe, a na rezerwacji dostaliśmy 4 osobowy pokój. Po licznych próbach kontaktu dostaliśmy odpowiedź że nikt nam nie jest w stanie pomóc mimo że w hotelu są wolne dwa takie pokoje w tym terminie. Zapłaciliśmy 18k łącznie, a za naprawienie ich błędu żądają dodatkowej zapłaty 6k. To jakiś koszmar. Staramy się odsprzedać wakacje last minute. Nigdy więcej.

1 de agosto de 2025
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Byłem w Grecji na Rodos 30 06do07 07…

Byłem w Grecji na Rodos 30 06do07 07 było wszystko na wysokim poziomie, lot o czasie z Wrocławia na Rodos do leciałem przed czasem, przedstawiciel Tui był przed terminalem lotniska poinformował który autobus skąd do kad odjeżdża, w hotelu miła obsługa, pokój czysty zadbany co dziennie sprzatany, jedzenie smaczne duży wybór, leżaki parasole ręczniki w cenie, nie było do czego się przyczepić

7 de julho de 2025

Zdecydowanie nie polecam TUI

Zdecydowanie nie polecam TUI. Zamiast opłaconego hotelu Heronissos 4★, zostaliśmy na miejscu przeniesieni do zupełnie innego, tańszego i słabszego obiektu – Fedra Boutique Apartments (3★), oddalonego o 300 m. Warunki gorsze, brud, grzyb. Już pierwszego dnia zgłaszaliśmy problem przez infolinię, czat i mail – bez efektu. Rezydent sam przyznał, że to niedopuszczalne, ale otrzymał zakaz działania. TUI zaproponowało „rekompensatę” 75 zł na osobę – przy kosztach wyjazdu za prawie 6000 zł. Sprawa trafi do UOKiK i ECC. Brak profesjonalizmu i szacunku dla klienta. To była nasza ostatnia podróż z TUI.

1 de julho de 2025
Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Było OK poza nabiciem w butelkę z pokojem

Kupiliśmy 8 dniowe wakacje i prawie wszystko było OK, oprócz pokoju który nie do końca się pokrywał. Dopłaciliśmy I to sporo do lepszego pokoju skuszeni zdjęciami, a dostaliśmy gorszy.
W odpowiedzi usłyszeliśmy, że zdjęcia nie stanowią oferty handlowej. Reklamacja odrzucona.
Wycieczki fakultatywne przesadnie drogie i bardzo słabe. 110e/os za przejazd po mieście busikiem i krótki rejs statkiem uważam za przesadę. Zero obiadu, napojów w cenie - nic.
Natomiast cała reszta OK. Transfery, organizacja itp. wszystko w porządku i zgodnie z ustaleniami.

28 de julho de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Rejs statkiem po morzu czarnym

Rejs statkiem po morzu czarnym - miało być nurkowanie, pływanie, a było zwykłe wejście do wody w kapoku (kto chciał mógł sobie skończyć do morza). Miał być statek, a było coś w stylu stateczek pływający 20 lat temu po Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie. Spalinami śmierdziało na dolnej części pokładu. Uciążliwe! Mdliło! Krótki rejs po zatoce. Całość trwała 3 h, a miała być 4 h . Obiad okropny. Cena zabójcza. Czuję się oszukana. Jak za tę cenę 79 euro od osoby (dla nas 4 os. po przewalutowaniu to wyszło niecałe 1500 zł). Jestem rozczarowana i zniesmaczona. Nigdy więcej nie dam się nabrać.
Bądźcie ostrożni.

29 de julho de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Kolejny raz oferta tui nie pokrywa się…

Kolejny raz oferta tui nie pokrywa się ze stanem faktycznym. Tygodniowy urlop szybciej zepsują niż zapewnia, załatwianie czegokolwiek przez czat jest nieefektywne i czasochłonne. Ostatni raz kupujemy pakiet wypoczynkowy w tej firmie, a na sporą ilość rezerwacji, tylko 1 była bezproblemowa. Pokoje zawsze są jakieś zapyziałe (nawet jak nie rezerwujesz opcji eco). Trafiliśmy do hotelu, który okazał się mieć na 2* i lokalizacje minimum 500 m od plaży jak nie dalej, a na stronie TUI opis oferty hotel 3* (kategoria lokalna) i bezpośrednio przy plaży. Wprowadzają celowo w błąd klientów, szczególnie tych ufających marce i wierzących, że jako organizator imprez turystycznych mają w ofercie tylko obiekty zweryfikowane przez dział produktu. Już chyba bardziej wiarygodne są serwisy, które sprzedają wszystko co chce być sprzedane. Stan aktualny na wczoraj -zmiana hotelu może zająć do 48 godzin. Stan na dzisiaj - weryfikują kategorie hotelu (!!!! a co nas to po fakcie???) i mamy sobie poszukać innego hotelu 3* a tui nam go łaskawie wyceni i zarezerwuje !! Już poświęciliśmy czas na szukanie oferty przed wyjazdem i zdecydowaliśmy się 3*, kameralny, bez jazgotliwych animacji i przy plaży, a teraz mamy zrobić coś czego nie zrobił dział produktu. Unikajcie biura, jeżeli zależy Wam na udanym urlopie.

25 de julho de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Marne wsparcie TUI w sytuacji kryzysowej

Niestety, moje doświadczenie z TUI okazało się rozczarowujące. Spóźniłem się na samolot z powodu poważnego karambolu na trasie S8 – dwa wypadki, siedem aut, trasa zablokowana na wiele godzin.

Rozumiem, że TUI nie odpowiada za wypadki drogowe, ale w sytuacji kryzysowej oczekiwałem realnej pomocy w przeplanowaniu podróży – szczególnie, że jako kierowca miałem ograniczone możliwości działania.

Część konsultantów była życzliwa, jednak stwierdzenie, że "powinienem był lepiej zaplanować dojazd", trudno uznać za profesjonalną poradę. Zaskoczyła mnie również odpowiedź konsultanta, który przyznał, że sprawdza loty... w ChatGPT. To narzędzie w moim odczuciu nie jest wystarczająco rzetelne. Tego typu odpowiedzi podważają zaufanie do kompetencji biura podróży.

Nie podobało mi się także pytanie konsultanta o to, czy wykupiłem ubezpieczenie turystyczne. Samo pytanie sugerowało, że taka polisa chroniłaby mnie w opisanej sytuacji. Sprawdziłem OWU dostępne w aplikacji – zawiera ono zamknięty katalog zdarzeń objętych ochroną, a spóźnienie spowodowane staniem w korku z powodu karambolu nie jest tam wymienione, chyba że sam byłbym uczestnikiem wypadku. W mojej ocenie sugerowanie, że ubezpieczenie rozwiązałoby problem, było wprowadzające w błąd.

Ostatecznie samodzielnie zorganizowałem bilety na alternatywny przelot czarterem na sąsiednią wyspę i dalej - na przeprawę promem. TUI nie potrafiło pomóc nawet w rezerwacji noclegu przy lotnisku. Zabrakło elastyczności i realnego wsparcia.

Nie oczekiwałem cudów – ani zwrotów, ani rekompensat. Tylko zwykłej, ludzkiej pomocy. Chciałbym, żeby również to wybrzmiało – rozmowa odbywała się bez oskarżeń, bez podniesionego tonu z mojej strony.
TUI powinno się zastanowić, czy chce być faktycznie biurem podróży, czy tylko "supermarketem" sprzedającym gotowe wycieczki. W sytuacjach kryzysowych ma to kolosalne znaczenie.

14 de julho de 2025

Nie polecam TUI Poland

Nie polecam TUI Poland, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi.

Po opłaceniu wyjazdu TUI Poland nagle zmieniło godziny czarteru – z wygodnych, dziennych na nocne (np. wylot o 00:00 lub 03:30). Dla rodzin z dziećmi to ogromna różnica. Biuro zasłania się tym, że „to przewoźnik zmienia godziny” – ale nie informuje, że przez to do hotelu dociera się o 5 rano i trzeba czekać na pokój do 14:00. Alternatywa? Dopłata. My mieliśmy szczęście, że hotel okazał się uprzejmy, ale śniadania już nie dostaliśmy – za nie trzeba było zapłacić osobno.

TUI Poland stale zrzuca odpowiedzialność na innych: przewoźnika, hotel, lotnisko… Klient ma wrażenie, że biuro nie ma żadnej kontroli nad usługą, którą sprzedaje. Po co więc korzystać i płacić więcej za pośrednika?

Dodatkowo – mimo zgłoszonej potrzeby asysty dla osoby z niepełnosprawnością, lotnisko w Krakowie nie zostało poinformowane. TUI twierdziło, że przekazało to przewoźnikowi – który podobno nie poinformował dalej. Ani słowa „przepraszam”.

TUI Poland chętnie zasłania się innymi, ale to przecież od nich kupuję wakacje, więc ich obowiązkiem jest dopilnować całości. A skoro nie potrafią – lepiej kupić wszystko samodzielnie: lot przez linię lotniczą, hotel np. przez Booking albo bezpośrednio. Taniej, prościej i spokojniej.

TUI Poland nie wniosło nic do komfortu naszego wyjazdu – wręcz przeciwnie: tylko stres, chaos i brak konkretów.
Nie polecam, jeśli szukasz wsparcia, organizacji i poczucia bezpieczeństwa.

13 de julho de 2025
Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Very positive experience after reading …

Very positive experience after reading other reviews. Me and my family loved the trip and its organization. Everything went smoothly, transfers, accommodation and overall it was really good. Thank you tui Poland

8 de julho de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nie polecam.Pierwszy i ostatni raz

Nie polecam.Pierwszy i ostatni raz. Zmienili nam wylot na na godziny późna popołudniowe mimo dopłaty za wczesny poranny wylot. Odpowiedz sprzedawcy żebym się cieszył że nie Lecimy w Nocy. Dodatkowej wpłaty nie chcą oddać. Oszustwo w biały dzień. O tym że jedziemy w kilka rodzin i prosiliśmy o pokoje obok siebie też zapomnieli. Wylot z hotelu z popołudniowego zmienili na z samego rana. Prawdziwi OSZUŚĆI

27 de junho de 2025
Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

TUI gwarantował pokój z widokiem bocznym…

Tui gwarantował pokój z widokiem bocznym na morze za co doplacalismy ok 900 zł ekstra. Dostaliśmy widok na budynki zasłaniające całkowicie morze. Reklamacja zgłoszona zaakceptowana przez konsultanta na czacie -marne 500 zł zwrot . Poczym po powrocie okazuje się że mam zgłaszać ponowna reklamacje bo nie zaakceptowałam oferty w ciągu 24 godz.brak tej informacji w rozmowie z konsultantem . Mamy nawet zrzut ekranu gdzie konsultant akceptuje naszą decyzję i prosi o maila.
A teraz jakaś biurokracja mi została. Nie doplacajcie do pokoi bo TUI i tak was zrobi w konia.im droższe wycieczki tym większa zlewka na klienta w moim odczuciu.
Odpisali na zgłoszenie w dniu 06.07.2025,przyznając rację i zwrócili 500 zł 9.07. tak jak zarzadałam.

2 de junho de 2025

Brak rezydentów. Oszuści

Brak rezydentów, wycieczki miały być w języku polskim jak się okazało przewodnicy nie mówili po polsku i bardzo słabo po angielsku. Obiecują pomoc której nie ma.

13 de junho de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Najgorsze biuro podróży z jakim miałem…

Najgorsze biuro podróży z jakim miałem do czynienia. Pracownicy ignorują klientów, nie odpisują na e-maile, a ponadto firma stosuje nieuczciwe praktyki min w zakresie zakłamywania dostępności pokoi oraz nagłych zmian cen - co zostało zgłoszone do UOKIK. Odradzam.

26 de junho de 2025

Odradzam TUI Poland

Odradzam TUI Poland. Wyjazd na Cypr (rez. 64967747) okazał się pasmem problemów: w obie strony brak obiecanych miejsc w samolocie – pięcioletnie dziecko siedziało osobno – a hotelowy pokój z pleśnią zmienialiśmy na własną rękę, tracąc niemal cały dzień urlopu. Biuro nie udzieliło realnej pomocy poza automatyczną infolinią. Zamiast spokojnego wypoczynku dostaliśmy stres i konieczność samodzielnego „ratowania” wakacji. Następnym razem wybiorę organizatora, który dotrzymuje umów i szanuje klienta.

23 de junho de 2025
Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Byłam z Tui wielokrotnie

Byłam z Tui wielokrotnie. Ale tegoroczny wyjazd do Egiptu był moim ostatnim z TUI. Nie mam zastrzeżeń do hotelu (hotel zgodny z opiniami w Tripadvisor - naprawdę wspaniały), a popołudniowy wylot był mi wiadomy od początku, więc tu wiedziałam na co się piszę. Wiadome mi było od dawna, że na wycieczki lokalne nie jeździ się z biura , tylko wybiera lokalne. Od lat tak robimy, jak przekonałam się, że są to przeważnie te same wycieczki tylko sprzedane niejako podwójnie. Płacenie drugie tyle za wycieczkę, gdzie może mam obietnicę lepszego autokaru i lunchu mnie nie przekonuje. Dlatego zarezerwowaliśmy sobie wycieczkę do Kairu w lokalnym biurze w Hurghadzie za 64USD za osobę (ze starym Kairem, muzeum , piramidami i rejsem po Nilu, co jest bardzo bogatym programem) , zamiast 127 USD (po rabacie 114) w Tui . Następnego dnia po przyjeździe okazało się, że wybuchła wojna pomiędzy Iranem a Izraelem. Dlatego na pierwszym spotkaniu rezydent (a raczej ekspert wakacyjny się teraz tak nazywa to stanowisko) ostrzegł nas, a potem zaczął sprzedawać wycieczki. Jak ja powiedziałam, że my w niedzielę jedziemy do Kairu i się zorientował że nie z nim, to zaczął mnie straszyć, że zostaniemy aresztowani, że zapłacimy karę 10 tys USD za osobę i wymachiwał mi telefonem przed oczami, że rzekomo polski MSZ wydał ostrzeżenie dla Egiptu i zakazy. Po spokojnym sprawdzeniu w pokoju okazało się, że MSZ niczego nowego nie wydał (i do dnia dzisiejszego nie ma nic). Oprócz tego właścicielka (Polka) biura w Hurghadzie wysłała mi screeny z egipskich stron rządowych – również nie było nic o karach i aresztowaniach. Powiedziała, że TUI jest niezwykłe w straszeniu – że doświadczyła tego w pandemii zwłaszcza. Ostatecznie na wycieczkę pojechaliśmy z lokalnym biurem, potem jeszcze na kolejną z nimi. Nic się nie stało, zorganizowane było super. W ankiecie napisałam już do TUI, że jestem oburzona i nie życzę sobie, żeby mnie, dorosłą, świadomą osobę straszyć jak dziecko używając kłamstw (pracownik machał mi telefonem przed oczami krzycząc – patrz tu jest opublikowany zakaz – będziecie aresztowani). Brak słów.

13 de junho de 2025
Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Nie polecam!

Nie polecam!
1) błędne informacje o transferze - np.ujeto nasz hotel z godziną o której powinien być autokar, gdzie nie ma możliwości wjazdu, więc faktycznie transfer był z hotelu obok. Dobrze że o tym wiedzieliśmy, bo był to transfer powrotny.
2) nie zabrano nas (i 3 innych Polaków) na wycieczkę fakultatywna zakupiona pół roku wcześniej. Pracownica TUI obecna na.miehscu twierdziła, że nie było nas na liście... Pracownicy Tui w Polsce twierdzili że oczywiście na liście byliśmy. Nie chciano nam podac numeru telefonu do pilota wycieczki - pana Arkadiusza w celu dojechania przez nas na własną rękę do pierwszego punktu wycieczki. Stwierdzono, że to prywatny numer telefonu 🤨. Problem z komunikacją przez czat TUI - problem rozwiązaliśmy sami na miejscu szybciej,niż pracownicy TUI na infolinii. Pani z TUI obecna na miejscu stwierdziła że z TUI angielskim i innymi nie ma problemy,a z nami Polakami zawsze, że mamy inny system niezgodny z tym ich i stąd problemy... Pozostawie to bez komentarza.
3) na czacie często łączymy się z botem.. Trzeba czekać na rozmowę z prawdziwym konsultantem, w ciągu kilkunastu minut odpisuje nam ich kilku, zatem nie ma ciągłości konwersacji.
4) przedostatniego dnia pobytu zniszczono nam rzecz pozostawiona w pokoju. TUI po poinformowaniu o tym fakcie przekazuje nam różne informacje, w tym że sprawa została już wyjaśniona przez nas,co było nieprawda. Próby rozmów z managerem hotelu były przeciągane do czasu naszego wyjazdu z kraju ( sytuacja miała miejsce w hotelu Globales Cala Vinas na Majorce). Pani manager obiecała kontakt mailowy z nami na następny dzień - minęło już 5 dni i żadnego maila ani kontaktu nie mamy! TUI proponuje złożenie reklamacji. Złożymy, ale zapewne jak większość reklamacji w tym biurze w Polsce zostanie odrzucona a nam zniszczono rzecz o wartości niemal 200 euro przez sprzątaczkę hotelu !
Nie polecamy i sami również więcej nie skorzystamy !

8 de junho de 2025

zmiana lotów

Dokonując rezerwacji na wyjazd 17-24.05.2025 r. do hotelu Picalbatros Oasis kierowaliśmy się głównie terminem "od soboty do soboty" i dogodnymi dziennymi godzinami lotu. Po zapłacenia zaliczki godziny lotów zmieniły się dwukrotnie na loty nocne - takiej wycieczki byśmy nie wykupili. Ponadto straciliśmy w tej konfiguracji jeden nocleg w hotelu - kupiliśmy 7 noclegów,a mieliśmy 6. Na infolini oczywiscie juz nic nie można bylo zrobic - za mało dni do wylotu. Odpowiedzi pisemne - po złożeniu reklamacji - zlewka poniżej pasa. Cos w stylu - mój wybór - moja suwerenna decyzja :( Klient ważny do dnia wpłacenia zaliczki - później głupek który dał się złapać. To nie była moja pierwsza wycieczka z TUI ale ostatnia !

17 de maio de 2025

Niestety nie polecam biura

Niestety nie polecam biura. Kupiłam wycieczkę i zapłaciłam więcej żeby mieć dodatkowy dzień, biuro tak zmieniło godziny lotu że różnica wychodzi 14 godzin i tracę dzień za który zapłaciłam. Nigdy więcej nie wybiorę tego biura

9 de junho de 2025

Esta empresa é sua?

Criar uma conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais