Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Trzy miesiące temu wykupiliśmy z żoną wycieczkę z TUI. Przy okazji opłaciliśmy miejsca w samolocie. Wczoraj odkryliśmy że na przelot z Polski nasze miejsca zniknęły z rezerwacji a system zachęca nas d... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Umyślne zatajenie faktu przed wylotem że hotel w którym będziemy przebywać ma wadliwy generator a co za tym idzie wielogodzinne braki prądu, wody, nie działająca klimatyzacja, chłodziarka i wszecho... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Byłem z tui w MARS ALAM w hotelu Aleksander od 4 kwietnia całkowita porażka najgorszy hotelu brud, smród,meble przedpotopowe rozpadające chyba nigdy nie odświeżony.Jedzenie tragedia nie wspomnę o st... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Problemy od samego początku. Zmiany godzin lotu i to bardzo radykalne - różnica w wylocie 16 godzin, praktycznie stracony dzień. Jak już udało skontaktować się z obsługą to Pani naburczała, że to dzie... Ver mais

1,4

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Nie polecam, sprzedają oferty wypoczynku w hotelach z uciążliwym remontem, o którym nie informują klientów. Informują na miejscu, że hotel nie poinformował ich o tym, ich rezydent też o tym nie wiedział !!!!! Remont trwał już ponad pół roku. !!!!!!!!! Jedyna rekompensata, jaką zaproponowali to 95 EUR za 5 osobową rodzinę. Proponuję być czujnym przy współpracy z tym biurem.

25 de fevereiro de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Rodzinny wyjazd 2 dorosłych i 8 latek…

Rodzinny wyjazd 2 dorosłych i 8 latek luty 2025. Organizator TUI opcja all inclusive
biuro podróży TUI.
Plusy: szybki kontakt na czacie. Koniec plusów.
Minusy: transfer z lotniska do hotelu oraz z hotelu na lotnisko miał trwać około 30 minut trwał dużo ponad godzinę. Wiem w Dubaju bywają korki. Dlatego wystarczy w ofercie zmienić info transfer 60 minut. Brak jakiegokolwiek posiłku po przyjeździe do hotelu (godzina 22).Wymeldowanie o 12.00 transfer na lotnisko o 18.00 brak możliwości skorzystania z oferty all inclusive. Podczas korespondencji TUI twierdzi, że za to odpowiada hotel i proponują zapytać w hotelu. Zapytałem od czego są jako biuro podróży? Sami napisaliśmy maila do hotelu. Odpowiedzi nie było przez pewien czas. Napiszę jeszcze o tym w opisie hotelu.
Moje przemyślenia o TUI. Po co korzystać z TUI? jest booking oni też nic nie robią a cena mniejsza. Jest też wiele innych biur podróży, które mają fizycznego rezydenta, potrafią mieć umowę z hotelem (biznesowym też), że goście hotelowi mogą w dniu wyjazdu korzystać z opcji all inclusive.

21 de fevereiro de 2025

Odradzam TUI

Rezerwowaliśmy wakacje w październiku 2024 na maj 2025 ponieważ wiadomo że first minute zawsze wychodzi taniej. Wylot z Wrocławia. W lutym wiadomość od TUI że zmieniają nam lot z Wrocławia na Katowice (godziny lotów dramatyczne). Oczywiście operator ma w nosie i nie rozumie że nie zgadzam się na zmianę z miasta do miasta na loty nocne ponieważ mam dwójkę dzieci i proponuje wylot z Warszawy. Ogólnie nie poczuwają się do niczego i mogę zmienić wycieczkę z obecnej oferty po aktualnych cenach - oczywiście obecne ceny pozwalają rezerwację hotelu w dużo gorszym standardzie. Latałem z TUI od paru lat i tutaj kończymy swoją współpracę.

26 de fevereiro de 2025

Omijać oszustów z daleka

Madera 2024. Według opisu piękny nowoczesny hotel z milionem udogodnień. Rzeczywistość: Klimatyzacja nie działała. Sam hotel wyeksploatowany w 100%, pamiętał ostatni remont na początku lat 90tych. Teneryfa 2025: powtórka z rozrywki. Hotel skrajnie zdewastowany i brudny. W Polsce taki poziom brudu wiązałby się z automatyczną wizytą sanepidu. Nie remontowany od lat 90tych (na sprzętach można odnaleźć oznaczniki z datą produkcji) Drzwi połamane. Łóżko skrzypi. Klima nie działa. Firanka podarta, ręczniki… z plamami. Do łazienki wręcz strach wejść. Gdyby to były wczasy typu „sortuj od najtańszych” to mógłbym to zrozumieć. Niestety to była wyższa półka jeśli chodzi o hotele. Nie chcę nawet wiedzieć co się dzieje w tych tańszych, które oferuje to biuro. Dla mnie to biuro podróży jest definitywnie skreślone ze względu na brak uczciwości w opisach tego, co oferują.

1 de fevereiro de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Wycieczka po polsku do Abu Zabi z…

Wycieczka po polsku do Abu Zabi z Dubaju.
Program wycieczki bardzo skromny. Wszystko w biegu. Ale niestety najgorszy był polskojęzyczny przewodnik. Polskojęczny to w tym przypadku wielkie nadużycie. Więcej opowiedział nam kierowca taksówki przy kilkunastominutowej podróży niż przewodnik tej wycieczki podczas całego dnia. Wycieczkę dla całej rodziny wybraliśmy tylko i wyłącznie z powodu przewodnika, a lepiej było pojechać taksówką. Nie polecam.

4 de fevereiro de 2025
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Oszustwo - te recenzje to prawda - żałuję, że nie widziałem wcześniej

Jestem klientem który nie boi się płacić ceny premium za wygodę i udogodnienia - i tak skorzystałem i kupiłem droższe wakacje w hotelu klasy premium w biurze z pokojem dla 3-osobowej rodziny.

Niestety po przyjeździe okazało się, że biuro zamówiło dla nas najmniejszy pokój hotelowy, w którym nie zmieściłbym się pewnie i sam, nie mówiąc już o komforcie 3-osobowej rodziny z kilkumiesięcznym dzieckiem za który komfort oczywiście dodatkowo dopłaciłem.

Reakcja na zgłoszenie to oczywiście wyśmianie w twarz - poinformowanie, że nie zamierzają z tym nic zrobić - Pani Weronika popisała się wyjątkową bezczelnością przyznając się, że rzeczywiście okłamali mnie, ale mają mnie i moją rodzinę gdzieś (nagrania z rozmów oczywiście posiadam). Gdyby nie możliwości finansowe które pozwoliły mi przekwaterować rodzinę pewnie udało by im się zepsuć nam wyjazd/wakacje (pokój naprawdę był niemożliwy do zamieszkania) jednocześnie okradając mnie z pieniędzy.

Jeśli rozważasz wakacje z tym biurem i widzisz tą recenzję NIE KORZYSTAJ I NIE DAJ SIĘ SKUSIĆ - jest masa innych biur takich jak ITAKA albo RAINBOW TOURS.

Moją sprawę przekazałem na drogę sądową i zgłosiłem do UOKiK oraz policję jako próba oszustwa i wyłudzenia - to samo polecam innym poszkodowanym, których jak widać jest cała masa.

7 de janeiro de 2025

Przykre doświadczenia

Nie będę w żaden sposób oryginalna jeśli napiszę, że biuro TUI niestety leci na łeb i szyję jeśli chodzi o standard organizacji wczasów.
W skrócie, to maszyna do robienia pieniędzy przy minimalnym zaangażowaniu dbałość o komfort klienta.
Ceny wycieczek fakultatywnych przebijają już wszystkich innych organizatorów, w Egipcie nawet trzykrotnie !
Niektóre wycieczki takie jak np. rejs statkiem Nefertari z portu Ghalib, to jakiś żart. 100 USD za wsadzenie nas na statek i pozostawienie samych sobie na jakieś 3 godziny. Snurfowania nie było bo zbyt wiało, a przez oszklone dno niewiele można było zobaczyć. Pan przewodnik stracił się na czas trwania wycieczki i zjawił się dopiero po przybiciu do portu, gdzie cała grupa próbowała na nim wymóc szybki powrót do hotelu, bo już nikt po spędzeniu trzech godzin na wygwizdowie nie był zainteresowany zakupami w tamtejszym centrum handlowym. Niestety kierowca i tak przyjechał po nas po 40 minutowym oczekiwaniu. To chyba najgorzej wydane pieniądze w moim życiu.
Szczerze odradzam tą atrakcję.
Generalnie odradzam podróż z tym biurem. Nie oczekuj, że poczujesz się zaopiekowana, o nie !

28 de novembro de 2024

Oszuści

Nawet jedna gwiadka to przesada. W listopadzie polecieliśmy na wakacje z TUI. Opłacona rezerwacja, wybrany hotel... Po wylądowaniu na miejscu w Turcji okazało się, że nie jedziemy do hotelu, za który zapłaciliśmy, ale do hotelu o wątpliwych 5*. Trzeba było walczyć o to, żeby zostać przeniesionym do wybranego hotelu. Dodatkowo, oferowali swoje zadośćuczynienie. Ci, którzy je zaakceptowali, zmuszeni zostali do pozostania w pseudo 5* hotelu. 3 z 7 dni spędzonych na wypisywaniu, walce, według TUI "warte" było 700 zł. Na pewno w żaden sposób nie zrekompensuje to zepsutego urlopu. NIGDY więcej TUI i oby NIGDY nie dane nam było lecieć z tymi oszustami

9 de novembro de 2024
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

jeśli chcecie mieć udany wyjazd proszę…

jeśli chcecie mieć udany wyjazd proszę przeczytajcie mój komentarz do końca. we wrześniu wybraliśmy się z partnerem na Kretę do Polis Hotel na all inclusive płacąc 3500 złotych od osoby. Gdy dotarliśmy na miejsce okazało się, że zrobiono overbooking i nie ma dla nas miejsca w naszym hotelu. Ze strony biura podróży TUI nie było żadnego odzewu, mimo rzekomej opieki polskiego przedstawiciela na miejscu. Zostaliśmy przeniesieni do hotelu Casa Orama, który standardem 4 gwiazdki powinien odpowiadać naszemu wybranemu hotelowi. Niestety spotkał nas spory zawód i spory bałagan.Pleśń pod prysznicem, kurz, zamiecione za toaletę śmieci. Po skontaktowaniu się z biurem przenieśli nas do innego pokoju, który różnił się wyłącznie widokiem. Nie mieliśmy innego wyboru, musieliśmy zostać tam na kolejne trzy noce. Po powrocie do wybranego przez nas hotelu Polis spotkało nas ponownie niemiłe zaskoczenie mianowicie podsunięto nam kartkę w języku angielskim, której podpisanie skutkowało brakiem możliwości ubiegania się o odszkodowanie w związku z zaistniałą sytuacją. Oczywiście nie podpisaliśmy tego i przez następne 4 dni wyjazdu byliśmy traktowani jak trędowaci. Dzwoniąc codziennie do biura podróży ubiegaliśmy się o zwrot pieniędzy za 3 doby spędzone w innym hotelu. Początkowo proponowano nam sumę uwaga 200 złotych! Przypominam że łącznie zapłaciliśmy za wyjazd 7000 złotych. Nie zgodziliśmy się i zdecydowaliśmy się złożyć reklamację po powrocie z wyjazdu. Po 3 miesiącach oczekiwania na odpowiedź dostaliśmy ostateczną ofertę o maksymalnej kwocie 400 złotych. Wykorzystano fakt, że zgodziliśmy się na nocleg w drugim pokoju hotelu Casa Orama, ale proszę powiedzieć co mieliśmy zrobić w takiej sytuacji? Spać na dworze czy nad basenem? Również stwierdzono, że oba hotele posiadają 4 gwiazdki i ich standardy są identyczne-nieprawda. Z całego serca przestrzegam przed planowaniem wymarzonych wakacji z biurem podróży TUI, gdyż w naszej opinii wykazują się absolutną ignorancją w stosunku do swoich klientów. Były to moje pierwsze zagraniczne wakacje, dlatego zdecydowaliśmy się na biuro podróży. Zdecydowanie łatwiej i taniej byłoby zorganizować taki wyjazd samemu. Nerwów i emocji, które towarzyszyły nam podczas rozmów z konsultantami oraz żmudnego procesu reklamacji nigdy nie zapomnimy.

22 de setembro de 2024

90 dni!!

90 dni!!! Tyle zajęło TUI oddanie mi moich pieniędzy! Więc, jeśli chcecie stracić mnóstwo nerwów, czasu, być ciągle zbywanym( sprawa jest w trakcie weryfikacji, prosimy czekać- jak widać, dość długo trzeba być cierpliwym), traktowanym jak śmieć, to polecam wakacje z TUI! Ja nie sądzę, żebym kiedykolwiek jeszcze z nimi chciała mieć coś wspólnego. NIGDY WIĘCEJ TUI!!!

18 de dezembro de 2024
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Tegoroczny wyjazd był kolejnym z Tui i…

Tegoroczny wyjazd był kolejnym z Tui i ostatni, DRAMAT, warunki na Krecie porażające, brudno, jedzenie nie nadające się do spożycia, zero sprzątania, wymiany ręczników i kosza na papier ( jak ktoś był na greckich wyspach wie o czym piszę) , w życiu wyjazd nie był tak nerwowy i przykry, Tui jednak nie uwzględnia reklamacji, mają gdzieś klienta, zero poszanowania

22 de setembro de 2024

Tragedia!!

Wakacje z biurem odbyłam z narzeczonym we wrześniu. W skrócie-pokoje z grzybem, bez klimy (38 stopni na dworze), brak jedzenia, picia-generalnie wszystko tragiczne. Grupa 30 Polaków kłócąca się i prosząca o zmianę hotelu. Kontakt z czatem żenujący. Po powrocie złożona reklamacja, ale wg pracowników za mało pisałam podczas wakacji i odrzucają mi ją. Ostatecznie po odwołaniu zaproponowali mi aż 100 zł zwrotu. Pamiętajcie „zdjęcia hotelu/pokoju nie stanowią oferty”-kupujecie kota w worku. Ostatnie wakacje z tym biurem. Nie polecam!!!

2 de setembro de 2024

Nie polecam.

Korzystaliśmy z usług TUI od lat i na przestrzeni tego czasu widzimy wyłącznie pogarszający się standard jakości i obsługi. Mam nieodparte wrażenie, że jako organizator podróży TUI zapomina, że nie jest niezastąpione i traktowanie klienta jak bydło zapędzone na łąkę nie jest godne marki, która do niedawna była godna zaufania. Nie będę polecać usług tego biura podróży, wręcz skutecznie będę odradzać.

1 de novembro de 2024
Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Identyczna wycieczka z innym biurem…

Identyczna wycieczka z innym biurem kosztowała kilkaset złotych mniej, wycieczki dodatkowe oferowane przez TUI są droższe niż na miejscu, na lotnisku w Egipcie Tui skasowało o 3 $ więcej za wizę niż kilka kroków dalej, transfer na lotnisko - nie polecam, dojazd z lotniska do hotelu zajął nam 1,5h mimo że hotel położony był w odległości ok 10 min, transfer powrotny wyznaczony na 3.5 h przed odlotem.

7 de novembro de 2024

Brak transferu

Żenada. Byłam wieloletnią klientką, ale przez incydent z ostatniego wyjazdu już NIGDY nie wybiorę TUI. Transfer powrotny za który zapłaciliśmy nie zjawił się, a nikt nie mógł przez 40 minut na infolinii powiedzieć dlaczego i czy w ogóle się zjawi. Stracone nerwy i pieniądze na taksówkę. Jedna reklamacja została odrzucona bezpodstawnie, na drugą nie dostałam odpowiedzi do dnia dzisiejszego. Wysłałam również pismo do siedziby TUI, na które również nie otrzymałam odpowiedzi od dwóch tygodni. Nie polecam.

30 de setembro de 2024

Totalny brak poszanowania klienta

Zdecydowanie nie polecam. Brak możliwości skontaktowania się z biurem w sytuacji problemu (który został wywołany wyłącznie przez samo TUI) przed wyjazdem - pan na infolinii nie może pomóc, brak odpowiedzi na maile od dwóch tygodni. Totalny brak poszanowania klienta i jego potrzeb, pomimo tego, że wielokrotnie korzystaliśmy z ich usług, niestety na przestrzeni lat jakość biura i obsługi klienta spada na łeb na szyję. Stanowczo odradzam korzystanie z ich usług.

15 de outubro de 2024
Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Wszystko dobrze jak jest dobrze?

Niestety TUI Polska nie stanęło na wysokości zadania. Jak się wykupuje imprezę turystyczną i jest wszystko ok to świetnie. Jednakże gorzej jak coś pójdzie nie tak i trzeba to reklamować. Wówczas TUI Polska pokazuje rogi i działa niezgodnie z prawem, w sposób automatyczny i bez merytorycznego odniesienia odrzucając reklamację. Oczywiście wówczas kontakt z klientem się urywa - dotychczas słodcy i milusi sprzedawcy nie mają nic do powiedzenia, nie pomogą klientowi. Byłem wielokrotnym klientem TUI, który w 1,5 roku wydał u nich ponad 90 tysięcy złotych plus miałem zaplanowane kolejne imprezy turystyczne na ok. 100-110 tysięcy na kolejne 1,5 roku. Jeśli ktoś myśli, że to coś znaczy dla TUI to szybko się z tego powinien wyleczyć. Klientem premium dla TUI jest się do czasu jak trzeba wciskać kolejne wycieczki - wtedy dzwonią, miłego dnia życzą, interesują się potrzebami klienta itd. W momencie problemów zostaje tylko droga sądowa. Tak więc drodzy potencjalni Klienci sami się zastanówcie gdzie wydajecie swoje pieniądze.

18 de agosto de 2024

Ostatni raz z TUI

Ostatni raz z TUI. To jakaś kpina, organizacja przelotów, zameldowania i wymeldowania jest uwłaczająca dla klientów. Jeżeli chcecie się poczuć jak śmieci - jedźcie z TUI. Zapłaciłem za 7 dób hotelowych, które rozpoczynają się o 15 a kończą o 12. Pierwszego dnia o 15 nie byłem jeszcze nawet na lotnisku - wylot był o 17:40. W hotelu zameldowałem się po 1:00! Czyli zapłaciłem za pokój, który od 15:00 do 1:00 stał pusty. Myślicie że TUI jakoś wam to wynagrodzi przy wymeldowaniu? A skąd! Wypad z pokoju o 12:00, a WYLOT ZAPLANOWANY JEST NA 23:40!!! Co masz robić przez te 12 godzin? TUI to guzik obchodzi, na zgłoszenie odsyłają regułkę że zgodziłeś się na warunki imprezy i wypad. Jesteś zdany na łaskę hotelu, trzeba zapłacić sowicie i modlić się by wasz pokój był dostępny do late checkoutu. Żenujące, ja tego tak nie zostawię.

21 de outubro de 2024

Esta empresa é sua?

Criar uma conta gratuita

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais