Veja o que dizem as avaliações
Vandaag contact gehad via de telefoon met medewerkster van TUI...verschrikkelijk mens, Domme reactie en totaal o respons Mijn dochter schoonzoon zitten doodziek in Bali en kunnen waarschijnlijk mor... Ver mais
Tui Magic life De uitgebreide All Inclusive Fuerteventura. Hotel stuk ouder dan gezegd. Men kan niet reserveren in de restaurants. En als je deel wil nemen aan de sport activiteiten/handboogschieten,... Ver mais
Wij hebben deluxe stoelen genomen bij tui deze kregen wij niet uit eindelijk konden we comfort nemen die 18 uur voor vertrek werden gewijzigd waardoor wij zomaar ergens in het vliegtuig werden geplaat... Ver mais
Detalhes da empresa
Informação fornecida por fontes externas variadas
Met 1,4 miljoen vakantiegangers en een omzet van € 1,5 miljard in 2011 is TUI Nederland marktleider in de Nederlandse reisbranche. We voeren de reismerken Arke, Holland International, KRAS, ROBINSON, Sunplugged, KidsWorldClub, Sunrise, Goed Idee Reizen en Lastminute.nl. Daarnaast heeft TUI Nederland haar eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. Het beeldmerk van TUI Nederland is de kenmerkende smile. Naast het feit dat de smile is opgebouwd uit de drie letters T, U en I, komt hij ook terug in onze spirit: More than a smile. TUI Nederland is onderdeel van TUI Travel PLC, met wereldwijd ruim 200 reismerken in 27 landen.
Informações de contato
Holanda
- www.arke.nl
Zeer teleurstellende ervaring met TUI, allesbehalve klantgericht..
Zeer teleurstellende ervaring met TUI.
Ik heb een reis naar Marrakech geboekt voor mijn gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) ter waarde van €2400, waarvan ik 50% aanbetaald heb. Door een combinatie van foutieve contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer, er miste de 6 van 06) heb ik nooit betalingsherinneringen ontvangen voor het restantbedrag.
Wat deze situatie echter extra schrijnend maakt, is dat mijn vrouw vóór de annulering telefonisch contact heeft gehad met TUI Nederland omdat wij geen reisdocumenten ontvingen. Op dat moment had het voor TUI duidelijk moeten zijn dat er iets mis was met de communicatie. Toch is er toen met geen woord gerept over een openstaande betaling of een dreigende annulering.
Hierdoor is ons de kans ontnomen om alsnog tijdig te betalen.
Vandaag heb ik meerdere keren langdurig contact gehad met de klantenservice. De geboden “oplossing”:
voldoen aan de verplichting om het volledige reisbedrag te betalen voor een reis die al geannuleerd is en als ik dan een nieuwe boek via TUI dan kan dat met €350 korting
Dit is voor mij totaal onacceptabel en voelt allesbehalve klantgericht.
Ik vind dat TUI hier ernstig tekortschiet in haar informatieplicht en zorgvuldigheid. Zeker gezien het feit dat er wél contact is geweest, maar cruciale informatie niet is gedeeld.
Voor een grote organisatie als TUI had ik een veel professionelere en oplossingsgerichte houding verwacht.
Zeer teleurgesteld in de afhandeling en de geboden oplossing.
Je betaalt een stoel resevering extra
Je betaalt een stoel resevering extra, en bij checkin word deze stoel aan iemand anders gegeven
Vliegen in de Lux klasse van TUI.
Vliegen in de Lux klasse van TUI.
Wil mijn ervaring delen met toekomstige mensen, die in de Lux klasse van TUI met de dreamliner naar de Caribbean vliegt. Ik begin met de gratis stoelreservering, die je precies 30 dagen te voren kunt boeken. Dat gaat niet transparant, als je klaar zit om te openen, en het gaat open, dan is het merendeel al vol met X en poppetjes, en mag je blij zijn als er nog een plaats voor 2 beschikbaar is. De kans is dus best groot dat je niet naast elkaar komt te zitten. Als je dit van te voren weet, dan beslis je zelf of je dit niet erg vind, maar niet op het moment dat je de stoelen wilt boeken en ziet dat het niet mogelijk is. Je hebt al geboekt dus je kunt geen kant op. Dus beter is het bij een vlucht boeken of pakketreis, direct kijken welke stoelen nog vrij zijn, en dan boeken, dat is ook veel eerlijker, is het niet naar je zin, dan kijk je naar een andere datum, dat moeten ze maar snel.veranderen. Dan de stoelen, niets op aan te merken, wel op de steunen, waar je de voeten op kunt leggen. Die zijn niet verstelbaar, dus die blijven op de grond staan, je kunt ze wel opletten, maar zit geen rem op, dus als je de voeten er op legt, gaat de steun naar beneden, ben je niet van normale lengte, dan kun je er niet eens bij. Ik denk onder de 1.65 m heb je er niets aan. Op de eerste rijen heb je de bank, die je onder de stoel kunt uitklappen, zo'n 15 gr. dat is veel te laag, je benen krijgen op deze hoogte geen steun, die hangen en is zeer vermoeiend. Dus dit zijn zeker geen Luxe hulpmiddelen. Hier kan ook beter naar gekeken worden, moet niet zo moeilijk zijn, om dit in orde te maken, dan wordt het zeker Luxer, gerieflijker. Dan ook nog de artikelen die worden beschreven voor de nachtvlucht, die worden ook niet allemaal uitgedeeld zoals wordt beschreven, dus ook daar even aandacht voor schenken. De fast lane van TUI, die kennen ze niet op schiphol, aan meerdere Schiphol medewerkers gevraagd hierna, maar niemand kent de fast lane van TUI. Wat eten en drinken betreft, 5 sterren, kijken ook niet op een drankje, als je nog iets wil, kun je er gewoon om vragen, heeft bij ons niet voorgedaan, de dames hielden.het goed in de gaten. Conclusie: is de Lux klasse het waard? qua zit en lighouding onvoldoende, als dat wordt verberterd, dan is het perfect.
Bespaar jezelf de ellende
Bespaar jezelf de ellende en boek gewoon KLM voor AMS - CUR. Het is die paar tientjes besparing niet waard. Wat een rottigheid. Nare mensen aan de klantenservice lijn.
Rondreis door IJsland
Een dure rondreis door IJsland leverde volgens verwachting veel mooie natuur. Maar de bus waarmee we vervoerd werden had weinig beenruimte. De hotelaccommodaties onderweg waren over het algemeen matig van kwaliteit met nogal kleine simpele kamers.
De porties van het tweegangen avondeten waren doorgaans miniem zodat ik 's nachts meermalen met een knorrende maag wakker werd. Soms stond er een uitgebreid buffet klaar, alleen bleek dat dan niet voor ons bestemd te zijn.
Zeer slechte communicatie
Zeer slechte communicatie, annuleren ,ook binnen 24 uur is niet mogelijk, geen bereikbare email adressen, alleen een telefoon carousel met hindernissen.
Vandaag contact gehad via de telefoon…
Mijn dochter schoonzoon zitten doodziek in Bali en kunnen waarschijnlijk morgen hun vliegtuig niet halen, zegt de dame in kwestie dat de hoofdboeker zelf moet bellen
Duhhh, ik zeg net dat ze doodziek zijn en daar 0 telefonisch contact kunnen hebben? Tja, moeten ze toch zelf doen???
Niet boeken bij Tui
Niet boeken bij Tui! Zulke slechte service heb ik nog nooit meegemaakt. Bij contact zoeken via mail en/of telefonisch, word je niet geholpen. Je krijgt geen reactie en niemand weet iets. Heb oprecht nog nooit zulke slechte service ervaren als dit! Mag hopen dat ze failliet gaan, stelletje oplichters
Tevreden
Meerdere keren met Tui gereisd en binnenkort mag ik weer! Elke keer een positieve ervaring geweest en ik hoop dat het zo blijft.
Geboekte MSC Cruise moeten annuleren om…
Geboekte MSC Cruise moeten annuleren om medische reden. TUI klantenservice behartigd niet het belang van hun klanten. TUI verschuilt zich achter hun voorwaarden. TUI communiceert via e-mail als een chatbot en leeft absoluut niet mee met zeer teleurgestelde klanten. Wij zullen nooit meer via TUI een reis boeken en willen dit met iedereen die dit leest delen. TUI klantenservice geeft ongelofelijk slecht advies, is zeer onbetrouwbaar omdat uitspraken niet correct zijn en geen verantwoordelijkheid nemen en hun klanten alleen maar door verwijzen naar hun reisverzekering. Met andere woorden vriendelijk bij het boeken van een reis daarna hoef je verder niets meer te verwachten van deze reisorganisatie !
Assistentie.
18-08-2025 terug gekomen van rhodos naar Schiphol...assistentie aangevraagd i.v.m ongeluk op rhodos...was super geregeld zowel op rhodos als op schiphol mijn dank gaat uit naar tui
Review TUI Nederland
Review TUI Nederland - Wees voorzichtig
Wij boekten jaren met TUI maar sinds de groei ernstig achteruitgegaan.
Niet alleen het verblijf was misleidend ten opzichte van de informatie op de website, maar ook de transfers werden niet goed geregeld. Met als klap op de vuurpijl verloren geraakte bezittingen met een slechte aftercare, telefonisch niet bereikbaar, per e-mail van het kastje naar de muur worden gestuurd en inhoudelijk niet reageren op vragen.
Het is momenteel niet meer de TUI die wij kenden…
Wat een vreselijk slechte service en…
Wat een vreselijk slechte service en bereikbaarheid voor deze grote organisatie. Reis geboekt via Tui. Meer dan 24 uur later om bestemming en sturen mij door de de luchtvaartmaatschappij!!? Wat een rare manier van service. Tui is hier verantwoordelijk voor. De luchtvaartmaatschappij stuurt mij ook naar Tui. Maar Tui lijkt geen enige moeite te doen behalve een excuus?! Er is hier gewoon een wet voor in de EU. Het lijkt me dat Tui zich hier ook aan moet houden??
Meest slechte airline ooit en nog…
Meest slechte airline ooit en nog het L E F hebben om eens op de site & B R O C H U R E over comfort te spreken wat er niet is en ook nooit de laatste 10 jaar niet meer aan B O A R D is geweest .
Mijn man dikke twee meter groot in een stoel op te sluiten en dan met droge ogen durven te spreken over het woordje C O M F O R T wat bij deze totaal niet respect volle C R E W of luchtvaart firma loze woorden zijn de HOOFDPRIJS vragen en nog slechter dan B U D G E T A I R L I N E aan service en voorlichting niet er ooit was wordt met een simpel kort briefje af gedaan en dat was het dan wel tot de volgende reis denkt T U I F L Y NL die er nooit meer zal doen komen bij de waardeloze F L Y voorts de C R E W heeft de A R O G A N T T E houding bent gewoon serveerster in vliegtuig verbeeld je maar niet hoor !!!!
De rondreis Puglia is prachtig
De rondreis Puglia in juli 2025
Het is een prachtige reis, zoveel verschillende indrukken van dit deel van Italië. Van een oude middeleeuwse stad tot aan de rotsachtige kust,
Een week rondreizen kan intensief zijn en ben je slecht ter been , is dit niet de ideale reis . Veel steile straatjes en klimmen,
Complimenten aan de reisleidster Babette . Ze heeft zoveel mogelijk het iedereen naar de zin gemaakt . Wensen over het eten? Zij regelde het. Klachten over de warmte ? Ze regelde een taxi die ons naar het strand bracht . Een leuke boottocht langs de kust maakte de reis nog mooier. Fijn dat het alles zo goed is verlopen 🍀
Had een aantal klachten over onze…
Had een aantal klachten over onze groepsreis in februari. Die ik bij tui heb neer gelegt maar nooit meer iets van gehoord
Kijken alleen naar de verdienste is mijn indruk en verder ben je maar een nummer helaas
Vrienden met voedselvergiftiging terug…
Vrienden met voedselvergiftiging terug gekomen uit Mallorca. In het ziekenhuis daar gelegen. Eten in vier sterren hotel was lauw of koud. Ik ben benieuwd hou Tui dit oplost.
Ergernis en frustratie
Pinapparatuur voor het afrekenen van een drankje aan boord AMS-CUR werkt niet. Contante betaling niet mogelijk.
In januari 2025 bij tui Enschede…
In januari bij tui Enschede wesselenering geweest. Eindelijk een keer die drempel over en een vakantie voor mijn dochtertje en ik geboekt. Gekeken met de dame naar enigzins goede tijden, omdat ik graag onafhankelijk wil blijven en niet iemand hoeft te vragen voor het wegbrengen en ophalen. Dus met de dame gekeken naar accomodatie en vluchttijden.
We komen op salou 6 nachten in een familie hotel voor augustus 2025
Terugvlucht aankomst tijd op Schiphol 17:55.
Perfect dacht ik!
De dame gaf aan dat voor gunstige tijden, kosten erbij horen. Die geaccepteerd!
Een maand later februari log ik in op mijn tui, zie ik tot mijn verschrikking dat de terugvlucht nu staan op 23:40! Daar komen de tranen. Geen trein meer terug naar Enschede waar ik woon. Dus nu afhankelijk van iemand die ons gaat ophalen. Klein netwerk dus ik schiet in paniek.
Meerdere malen contact opgenomen met tui Enschede wesselenering. Nee mevrouw kunnen we niks aan doen. U heeft deze reis zo geaccepteerd en daarbij horen voorwaarden. Oh wauw, zei ik.. dus ik ga naar een fysieke winkel, met de hoop goed geholpen te worden en dan krijg ik dit. Naar meermaals klagen, gaf men mij van tui wesselenering 3 opties.
Zoals besproken aan de telefoon zou ik u per mail doorsturen op welke manier wij u graag tegemoet willen komen in verband met uw klacht.
Meerprijs vluchten van vluchten terugboeken €48,-
Parkeerkosten vergoed
Hotelovernachting met gratis shuttleservice voor gasten.
Graag ontvangen wij uiterlijk vrijdag 16 mei 2025 uw keuze voor 1 van de drie opties.
Ik koos voor het hotel, daarbij werd mij niet verteld dat ik dan met mijn dochtertje van 5 jaar oud een uur lang moet wachten op Schiphol, voor een shuttle bus die pas om 01:00 in de nacht bij de halte aankomt.
Het is voor mij een groot drama geworden en is mijn plezier naar de vakantie toe is weg. Het klagen met tui ben ik beu.
Naar een mail wisseling, omdat ik toch op mijn optie van hotel terug te komen en toch voor de parkeerkosten wou gaan, was dat niet meer mogelijk.
Mevrouw gaf aan dat ze eigenlijk al coulance genoeg deden.
Je boekt een vakantie en denkt ach wellicht een uur eerder of 2 uur later. Maar geen tijdverschil van 6 uur.
Ik weet wel, ik zal hier nooit meer een reis boeken.
Nu komt het mooiste, het hotel heeft men gewoon in mijn vakantie som gedaan, weg geboekt onder een kasbetaling.
Slechte service en onwerkbare links
De links die TUI in hun reisbeschrijving hebben staan werken niet of niet correct. Dit is de tweede x binnen 7 maanden dat ik met TUI vlieg en nog steeds kan je niet betalen met RABO pinpas of creditcard. Hoe lang moet iets duren in de IT wereld om te fixen. Deze vlucht maakte het toch niet uit want na 5 rijen te hebben bediend waren ze al uitverkocht en was er alleen nog chips over. Verder een slechte ervaring in Turkije met de TUI begeleiding. We hadden online ingechecked en stonden al bij de gate, bleek dat we alleen het vliegtuig in mochten met een papieren versie die je verkrijgt bij het inchecken van je ruimbagage. Maar wij hadden alleen handbagage. Verder lijkt het dat de stoelruimte bij TUI vliegtuigen steeds verder te worden beperkt. Oh ja voor de tweede x bleek de transfer service van het vliegveld naar het hotel een drama. Na wederom ruim een uur te hebben gewacht vertrok de (terecht) boze buschauffeur uiteindelijk zonder de op de lijst staande passagiers. Natuurlijk ligt dit ook aan de medepassagiers die niet op kwamen dagen maar ook door de lakse houding van aldaar aanwezig TUI personeel en de gebrekkige administratie automatisering van TUI. Voor mij was dit in ieder geval de laatste TUI ervaring. Wat een slechte en vervelende ervaring.
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.