Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 4 de um total de 5 estrelas

Ik was eerst sceptisch, maar uiteindelijk toch overstag gegaan. Heb met de actiecode 2+1 besteld. Helaas bleek dat de verkeerde maat te zijn. Contact met klantenservice gehad en die waren enorm behulp... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Deze beha zit echt lekker en doet wat ze beloven. Geeft mijn borsten een goeie vorm, knelt niet. Alle andere beha's die ik heb gehad in mijn leven deden maar één ding: niet knellen maar dan platte of... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Bestelling gedaan en betaald, bleek niet leverbaar. Geen geld terug, maar andere kleuren uitzoeken. Welke kleuren wel leverbaar waren, werd er niet bijverteld… Uiteindelijk bh’s ontvangen (na lange... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Bestelling gedaan op 8 mei nu 1 juni nog steeds niets binnen duurt wel erg lang zeg. Wanneer mag ik deze bestelling ontvangen.....

Detalhes da empresa

1. Loja de lingerie

Bij Monavida geloven we dat elke vrouw zich zelfverzekerd en comfortabel moet voelen, elke dag opnieuw. Onze bh's zijn ontworpen met liefde en aandacht voor detail, zodat jij kunt stralen in je eigen huid. Van perfecte pasvormen tot zachte stoffen, wij zorgen ervoor dat je jezelf kunt omarmen met stijl en comfort. Omdat jij het verdient om jezelf te zijn, op je best. 💖 Dank je wel voor je vertrouwen in ons! We kijken ernaar uit om deel te zijn van jouw dagelijkse routine. 🤗

Informações de contato

2,9

Bom

O TrustScore é 3 de um total de 5

240 avaliações

Respondeu a 100% das avaliações negativas

Normalmente responde dentro de 1 semana

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Deze heeft me echt verbaasd ik dacht…

Deze heeft me echt verbaasd ik dacht dat het nooit stevig genoeg zou zijn.
Maar dat is dus wel..zitten fantastische
Nu nog ervaren hoe lang ze meegaan

18 de março de 2026

Beste Monique,

Wat leuk om te lezen dat de BH je positief heeft verrast. We begrijpen heel goed dat je vooraf twijfels kunt hebben over de stevigheid, dus het is geweldig om te horen dat deze toch fantastisch zit en voldoende ondersteuning biedt.

We hopen natuurlijk dat je er ook op de lange termijn veel plezier van zult hebben. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben over het gebruik of de kwaliteit, dan helpen we je graag verder.

Bedankt dat je je review met ons hebt gedeeld en we hopen je snel weer te mogen verwelkomen bij Monavida.

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Eindelijk een bh die goed zit

Eindelijk een bh die goed zit. Ik heb al zoveel geprobeerd en meestal heb ik pijn aan m’n lijf aan het einde van de dag door de bh en kan ik niet wachten om hem uit te doen. Bij deze bh van Mona vida is dat heel anders. Hij zat gelijk goed met een mooi profiel vanaf de voorkant en vanaf de zijkant ik ben er echt heel blij mee.

14 de março de 2026

Beste Illustaartje,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat je eindelijk een BH hebt gevonden die echt goed zit. We begrijpen heel goed hoe vervelend het kan zijn wanneer BH’s gedurende de dag ongemak of pijn veroorzaken. Daarom is het geweldig om te horen dat dit bij jouw Monavida BH juist anders is.

Het doet ons veel plezier dat de BH meteen goed zat en dat je tevreden bent met zowel het profiel aan de voorkant als aan de zijkant. Comfort en een mooie pasvorm zijn precies waar we naar streven.

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om je review te delen. We zijn heel blij dat je zo tevreden bent en hopen je in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Monavida.

Frauduleus bedrijf

Ik heb 3 BH’s besteld die veel te klein bleek te zijn. Op mijn verzoek voor retour bieden ze een schijntje aan van het bedrag. Uiteindelijk kreeg ik een adres in China waarmee de verzendkosten voor mijn rekening zijn. Vervolgens wordt het pakket niet afgehaald en geeft ~”Elise” aan dat dat niet aan hen ligt. Ik ben er vanaf eind januari al mee bezig om mijn geld retour te krijgen!

De 30 dagen gratis omruil of retourgarantie geldt dus niet! TRAP ER NIET IN! Helaas voor mij is de waarschuwing te laat maar zegt het voort!

Reactie: ik heb meer dan 10 emails met je uitgewisseld dus alle gegevens heb je van mij. Nu alleen het bedrag teruggestorten!

5 de março de 2026

Beste Ellen,

Het spijt ons om te lezen dat u al zo lang met deze situatie bezig bent en dat het retourproces voor u zo moeizaam verloopt. We begrijpen heel goed hoe frustrerend het is wanneer een product niet goed past en het vervolgens veel tijd en moeite kost om dit opgelost te krijgen.

Ook begrijpen we dat het bijzonder vervelend is wanneer een retourzending niet wordt afgehaald en u daardoor het gevoel krijgt vast te zitten zonder duidelijke oplossing. Dat is uiteraard niet de ervaring die u mag verwachten.

We willen dit dossier graag opnieuw laten bekijken zodat duidelijk wordt wat er met de retourzending is gebeurd en welke vervolgstap mogelijk is. Wilt u ons alstublieft uw ordernummer sturen met een verwijzing naar deze review, zodat dit gericht kan worden opgepakt?

Super tevreden!!!

Vandaag mijn bestelling ontvangen, duurde best lang maar gelukkig vandaag de bh’s uitgepakt en gepast. Ze zitten geweldig! Passen perfect. De stof voelt super aan. Heel zacht. Ze knellen nergens! Ik ben 100% tevreden en ga dit zeker aan mijn kennissen aanbevelen!!
I will be back for more!!! 😃

10 de março de 2026

Beste Iris,

Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent met je bestelling. We begrijpen dat het wachten soms wat langer kan duren, dus het is geweldig om te horen dat de BH’s uiteindelijk perfect passen en zo comfortabel aanvoelen.

Het is fantastisch dat je de zachte stof en het draagcomfort zo waardeert en dat ze nergens knellen. Dat is precies waar we met onze producten naar streven.

We waarderen het enorm dat je ons wilt aanbevelen aan je kennissen. Dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen. We kijken ernaar uit om je in de toekomst weer te mogen verwelkomen bij Monavida.

Heel slechte ervaring

Heel slechte ervaring. Ik miste de broek van de bestelde bikini en wilde het terug sturen. Maar je moet de transport kosten voor de retourzending naar China zelf betalen.

8 de março de 2026

Beste Klant,

Wat vervelend om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad. We begrijpen heel goed hoe teleurstellend het is wanneer een bestelling niet compleet wordt geleverd, zeker wanneer je de bikini graag als set had willen ontvangen.

Het spijt ons dat de ontbrekende broek en het retourproces voor frustratie hebben gezorgd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In situaties zoals deze kijken we juist graag samen naar een oplossing, bijvoorbeeld een nalevering van het ontbrekende item of een passende terugbetaling voor het ontbrekende onderdeel.

We willen dit graag voor je oplossen. Zou je ons je ordernummer willen sturen zodat we direct kunnen controleren wat er met de ontbrekende bikini broek is gebeurd? Dan kunnen we dit zo snel mogelijk netjes voor je afronden.

We waarderen dat je dit hebt gedeeld en staan klaar om je verder te helpen.

Avaliado com 4 de um total de 5 estrelas

Ik heb een tijdje moeten wachten ,maar…

Ik heb een tijdje moeten wachten ,maar was aangenaam verrast.
Zowel de vorm als de ondersteuning was perfect .
Geen beugels of cup die niet volledig ondersteunde.
Ik ben fan

7 de março de 2026

Beste Ingrid,

Wat fijn om te lezen dat je uiteindelijk zo aangenaam verrast bent. We begrijpen dat wachten soms lastig kan zijn, dus het is geweldig om te horen dat de BH daarna zo goed beviel.

Het is mooi dat zowel de vorm als de ondersteuning perfect voor je werken en dat je het comfort zonder beugels zo waardeert. Dat is precies waar we met onze ontwerpen naar streven.

We waarderen je review enorm en vinden het geweldig dat je fan bent geworden. We hopen je natuurlijk in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Monavida.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Misleiding, trap er niet in!

Ik heb een BH besteld die veel te klein bleek te zijn. Zij hanteren de franse maatvoering in plaats van de europese. Wanneer je het artikel terug wilt sturen moet je het naar China sturen wat meer kost dan de BH die ik besteld heb. Je kunt ook kiezen voor geld terug maar dan krijg je slechts 15% van het aankoopbedrag vergoed. Ze maken nochthans reclame met 'Garantie; Biedt 30dagen pasvormgarantie, waarmee je gratis kunt ruilen of retourneren'. Ik heb al een hele emailwisseling gevoerd met 'Elise" maar volgens mij zijn dit gewoon AI antwoorden waar je niets mee opschiet. Het pakje dat ik ontvangen heb kwam uit Willebroek dus ik heb aangeboden om het daarnaar toe terug te sturen maar nog steeds geen goed antwoord. Je wordt aan het lijntje gehouden en ondertussen krijg ik allemaal mails met aanbiedingen van zoveel BH's ontvangen en er maar zoveel betalen. Pure marketing, trap er niet in!

7 de março de 2026

Beste Bernadette,

Wat jammer om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad. We begrijpen heel goed hoe frustrerend het is wanneer de maat niet goed blijkt te passen en het retourproces vervolgens verwarrend of teleurstellend aanvoelt. Dat is natuurlijk niet de ervaring die we voor onze klanten willen.

Het spijt ons ook dat de communicatie voor jou niet duidelijk of behulpzaam genoeg voelde. Ons doel is altijd om klanten zo goed mogelijk te helpen en tot een redelijke oplossing te komen.

We kijken dit graag opnieuw zorgvuldig voor je na. Zou je ons je ordernummer nogmaals willen sturen zodat we je dossier kunnen controleren? Dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing, bijvoorbeeld een vervanging in de juiste maat of een andere passende regeling.

Het is absoluut niet onze bedoeling dat iemand zich aan het lijntje gehouden voelt. We nemen je opmerkingen serieus en helpen je graag om dit netjes af te ronden.

Slechte ervaring

Slechte ervaring, maat advies van hun is super slecht, heke slechte pasvorm absoluut niet een bh voor een grote buste. Belachelijk retour beleid. In mijn optiek oplichting .

18 de fevereiro de 2026

Beste Geke,

Wat jammer om te lezen dat je zo’n negatieve ervaring hebt gehad. We begrijpen heel goed hoe teleurstellend het is wanneer het maatadvies niet goed blijkt te passen en de BH daardoor niet de ondersteuning biedt die je verwacht, zeker bij een grotere buste. Dat kan erg frustrerend zijn.

Het spijt ons ook dat ons retourbeleid voor jou zo heeft aangevoeld. Ons doel is nooit om het klanten moeilijk te maken, maar juist om samen naar een oplossing te zoeken zonder dat je met hoge retourkosten blijft zitten. Daarom bieden we vaak alternatieven aan, zoals een vervanging in een andere maat of een gedeeltelijke terugbetaling, afhankelijk van de situatie.

We kijken dit graag persoonlijk voor je na. Zou je ons je ordernummer willen sturen en eventueel kort kunnen aangeven welke maat je hebt ontvangen en welke maat je normaal draagt? Dan kunnen we dit zorgvuldig bekijken en samen naar een passende oplossing zoeken.

We vinden het oprecht vervelend dat dit je ervaring is geweest en helpen je graag verder om dit netjes op te lossen.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Wel betaald, maar de helft maar ontvangen

Ik heb een BH en een slip besteld bij Monavida. Het duurde ongeveer 2 weken voordat ik een pakketje ontving. Dus inderdaad spijt dat ik niet gecontroleerd heb, waar het bedrijf zit. Na 2 weken heb ik de BH ontvangen. Deze zit prima en zou er zo nog een paar willen bestellen. Echter de slip zat er niet bij en op mijn vragen hierover, ontvang ik wel altijd een antwoord dat ze het aan het uitzoeken zijn, maar er gebeurd ondertussen niets. Dit gaat nu al een maand zo. Dus ik heb 1,5 maand geleden besteld en betaald, maar maar een gedeelte ontvangen

21 de janeiro de 2026

Beste Liesbeth,

Wat vervelend om te lezen dat je bestelling niet volledig is geleverd en dat je hier al zo lang op wacht. Dat is absoluut niet hoe het hoort te verlopen, zeker niet wanneer je al anderhalve maand geleden hebt besteld en betaald. Dat begrijpen we heel goed.

Fijn om te horen dat de BH wel goed zit en bevalt. Dat maakt het extra jammer dat de slip nog ontbreekt. Als je al meerdere keren contact hebt gehad en het blijft bij “we zoeken het uit”, dan kan dat natuurlijk erg frustrerend voelen.

We willen dit nu graag concreet voor je oplossen. Zou je ons je ordernummer willen sturen? Dan controleren we direct wat er met de slip is gebeurd en zorgen we voor een duidelijke vervolgstap. Dit kan bijvoorbeeld een directe nalevering of een terugbetaling van de ontbrekende slip zijn, afhankelijk van jouw voorkeur.

Je hoort niet zo lang in onzekerheid te zitten. We gaan dit netjes en spoedig met je afronden.

Dropshifter

Dropshifter! Na 3 weken krijg ik beticht dat de door mij gekozen kleur niet beschikbaar is. Of ik maar een andere kleur wil bestellen.
Wil ik niet, ik wil m'n geld terug.
Weer bericht dat als ik wil wachten tot de kleur (gewoon zwart) weer beschikbaar is, ik 20%korting krijg op m'n volgende bestelling.
Wil ik niet, ik wil m'n geld terug.
Hoelang moet ik daarop wachten?

Update: Na bericht dat ik m'n geld terug zou krijgen en dat dit binnen 10 werkdagen zou geschieden, stond het dezelfde dag nog op m'n rekening. Dat was fijn.

1 de fevereiro de 2026

Beste Gerda,

Het spijt ons om te lezen hoe dit is verlopen. Drie weken wachten om vervolgens te horen dat de gekozen kleur niet beschikbaar is, is uiteraard erg teleurstellend. We begrijpen heel goed dat u in deze situatie geen alternatief of korting wilt, maar gewoon uw geld terug.

Wanneer een artikel niet leverbaar blijkt te zijn, hoort een terugbetaling duidelijk en zonder omwegen geregeld te worden als dat uw keuze is. We willen dit graag gericht voor u laten nakijken zodat duidelijk wordt wat de status van uw terugbetaling is en binnen welke termijn dit wordt afgerond.

Wilt u ons alstublieft uw ordernummer sturen onder vermelding van deze review, zodat dit direct en specifiek kan worden opgepakt?

zo goed is het niet.slechter pasvorm

zo goed is het niet.slechter pasvorm
geen lekkere stof
en retour kost veel geld mer dan €80.-
niet aan beginnen!
geen nederlands bedrijf maar China

24 de fevereiro de 2026

Beste Wendy,

Wat jammer om te lezen dat je zo teleurgesteld bent. We begrijpen heel goed dat een slechte pasvorm en een stof die niet prettig aanvoelt ontzettend tegenvallen. Zeker als je er andere verwachtingen bij had.

Ook de retourkosten die je noemt klinken erg hoog en dat kan begrijpelijk veel frustratie oproepen. Ons doel is juist om samen naar een oplossing te kijken die voor jou redelijk en passend is, zonder dat je met onnodig hoge kosten blijft zitten. Daarom bieden wij vaak alternatieven aan zoals een vervanging of een gedeeltelijke terugbetaling, zodat een dure retourzending niet nodig is.

We werken met internationale magazijnen, maar dat betekent uiteraard niet dat we onze verantwoordelijkheid niet nemen. We willen dit graag netjes met je bekijken. Zou je ons je ordernummer willen sturen en kort aangeven wat er precies mis is met de pasvorm? Dan kunnen we persoonlijk met je meekijken naar een passende oplossing.

We vinden het oprecht vervelend dat je deze ervaring hebt gehad en staan klaar om dit zorgvuldig met je af te handelen.

Goed draagcomfort.

Goed draagcomfort.

23 de fevereiro de 2026

Beste MT,

Wat fijn om te lezen dat je het draagcomfort als goed ervaart. Dat is voor ons één van de belangrijkste punten bij het ontwikkelen van onze BH’s.

Het is mooi om te horen dat je comfortabel bent in je aankoop. Dat betekent veel voor ons.

We hopen je in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Monavida.

Goede bh en top service

Goede bh en top service

23 de fevereiro de 2026

Beste CJ,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat je tevreden bent over zowel de BH als onze service. Daar doen we het echt voor.

Het is geweldig om te horen dat de kwaliteit en onze ondersteuning aan je verwachtingen hebben voldaan. Jouw review betekent veel voor ons en motiveert ons om dit niveau vast te houden.

We hopen je in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen bij Monavida.

Avaliado com 3 de um total de 5 estrelas

Net een bh besteld en lees nu de…

Net een bh besteld en lees nu de reviews, oeps! Reguliere maat is F85 dus heb nu volgens de maattabel XXL besteld. We gaan het zien, wordt vervolgd dus🙏🏻

22 de fevereiro de 2026

Beste Mart,

Wat begrijpelijk dat je even schrikt na het lezen van reviews. Dat geeft natuurlijk twijfels, zeker wanneer je net hebt besteld.

Wat betreft de maat, bij een reguliere maat F85 komt XXL volgens onze maattabel inderdaad overeen. Het is fijn dat je de tabel hebt geraadpleegd. Dat vergroot de kans dat de pasvorm goed zal zijn.

Mocht de BH toch anders vallen dan verwacht, laat het ons dan gerust weten. We kijken dan graag met je mee naar een passende oplossing. Je mag ons altijd je ordernummer sturen als je vooraf nog iets wilt laten controleren.

We hopen natuurlijk dat hij perfect zit en dat je er straks heel tevreden mee bent. We staan in ieder geval voor je klaar.

Waardeloze oplichters MONAVIDA

Mijn vrouw had een bh besteld maar toen hij binnen kwam niet was zo als ze had gedacht , de zijkanten van de bh was erg los er zat geen stevige rek in .
Na gemaild te hebben werd haar aangeboden dat ze de bh kon houden en iets nieuws te bestellen , waarop zij reageerde met dat zij haar geld terug wilde ( wat niet kon )
Toen ik ermee naar het postkantoor ging kwam hoorde ik dat het terug sturen 34,00 euro zou kosten helemaal belachelijk natuurlijk , dat koste de bh alleen al .
Toen ik twee keer contact via mail had gezocht kon ik 20% terug krijgen hahahaaha.
Ik had natuurlijk reviews gelezen die allemaal erg slecht waren, maar daar in kwam ik iets tegen van iemand die iets had ingeschakeld waar door zij haar geld terug heeft gekregen .

NIETBEZORGD.nl zo heet dit fijne bedrijf.
Zij hebben gezorgd dat wij ons geld hebben terug gekregen !!
Dus mensen schakel NIETBEZORGD.nl in bij dit bedrijf !!!!

11 de fevereiro de 2026

Beste Fred,

Wat vervelend om te lezen dat dit jullie ervaring is geweest. We begrijpen heel goed dat het teleurstellend is wanneer een BH niet zit zoals verwacht, zeker als de zijkanten los aanvoelen en niet de stevigheid bieden waar je op hoopte. Dat is natuurlijk niet fijn.

We begrijpen ook dat de verzendkosten bij het postkantoor als schrikbarend hoog zijn ervaren. Dat bedrag kan inderdaad fors aanvoelen in verhouding tot het product. Dat zorgt begrijpelijk voor frustratie.

Ons voorstel om het product te behouden met een gedeeltelijke terugbetaling of om een andere oplossing te bieden, is altijd bedoeld om onnodige retourkosten voor onze klanten te vermijden en het proces zo eenvoudig mogelijk te houden. Het is absoluut niet onze bedoeling dat iemand zich niet gehoord voelt.

Het spijt ons dat dit voor jullie niet als een passende oplossing voelde. We willen benadrukken dat wij altijd bereid zijn om samen tot een redelijke oplossing te komen. Als jullie dit alsnog rechtstreeks met ons willen bespreken, ontvangen wij graag het ordernummer en een korte bevestiging van de situatie, zodat wij het dossier opnieuw zorgvuldig kunnen bekijken.

We vinden het oprecht jammer dat dit zo is gelopen en staan open om het netjes met jullie af te ronden.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Onmogelijk iets retour te zenden

Onmogelijk iets retour te zenden. Kost heel veel. En komt niet aan. Niet kopen bij dit bedrijf

Ruim een half jaar na retourzending is de retourzending bij mij thuis bezorgd op 15-5-26.
Voor Monavida: Ordernummer 8042.
Retourzending 25-10-25 (ook bij jullie aangemeld)

1 de outubro de 2025

Beste HJ,

Wat jammer om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad. We begrijpen heel goed hoe frustrerend het is wanneer een retourzending lastig verloopt of hoge kosten met zich meebrengt. Dat is natuurlijk niet de ervaring die we voor ogen hebben.

We willen dit graag samen met je bekijken en tot een passende oplossing komen. Zou je ons je ordernummer en een korte toelichting op wat er precies is gebeurd met de retourzending willen sturen? Dan kunnen we dit zorgvuldig voor je nakijken.

We denken graag met je mee over een alternatief, zoals een vervanging, gedeeltelijke terugbetaling of tegoed, zodat we het op een prettige manier kunnen oplossen zonder onnodige kosten of zorgen voor jou.

We staan voor je klaar en doen ons best om dit netjes en soepel met je af te ronden.

Avaliado com 4 de um total de 5 estrelas

Ondanks dat mijn BH te klein is

Ondanks dat mijn BH te klein is, wordt het zonder pardon perfect afgehandeld... tegen alleen de verzendkosten krijg ik een nieuwe, top!

13 de fevereiro de 2026

Beste Sandra,

Dank u wel voor het delen van uw ervaring. Fijn om te horen dat het netjes is afgehandeld en dat u tevreden bent met de geboden oplossing. Het is prettig dat u ondanks de maat die niet goed was, toch positief terugkijkt op de service.

We hopen dat de nieuwe BH perfect zal passen en verwelkomen u graag weer bij een volgende bestelling.

Zeer slecht bedrijf

Zeer slecht bedrijf ik ben erin getrapt maten kloppen niet dan kan je nieuwe krijgen en dan hoef je alleen de verzendkosten te betalen die zijn belachelijk hoog
Een bedrag terug ter vergoeding is 15%
Waardeloos bedrijf trap er niet in

13 de fevereiro de 2026

Beste Elle,

Het spijt ons om te lezen dat u deze ervaring zo negatief heeft beleefd. We begrijpen dat het erg frustrerend is wanneer de maat niet klopt en de voorgestelde oplossing voor u niet passend voelt, zeker wanneer daar opnieuw verzendkosten aan verbonden zijn. Dat kan oneerlijk overkomen en dat nemen we serieus.

Het is jammer dat de geboden compensatie voor u geen acceptabele oplossing was. We willen dit graag opnieuw bekijken om te zien of er nog een andere mogelijkheid is die beter aansluit bij uw situatie. Als u daarvoor openstaat, kunt u ons het ordernummer sturen zodat we dit gericht kunnen beoordelen.

Retour naar China vastgelopen

UPDATE

Dank voor uw reactie Elise.
We hebben eerder al mailcontact gehad en alle benodigde bewijzen naar je toegestuurd.
Het verzoek om opnieuw bewijzen aan te leveren verandert niets aan de kern van de zaak. Terugbetaling wordt afhankelijk gesteld van fysieke ontvangst terwijl die ontvangst door uw eigen handelen niet heeft plaatsgevonden. Omdat er ondanks uitgebreide correspondentie geen oplossing is gekomen, heb ik de kwestie inmiddels ook voorgelegd aan ConsuWijzer ter beoordeling.
Ik blijf openstaan voor een correcte afhandeling en terugbetaling.
‐----------------------------------------

Retour naar China vastgelopen – geen terugbetaling ontvangen

Ik heb bij Monavida besteld via hun Nederlandse website (.nl, iDEAL). Bij retourneren bleek dat het product naar China moest worden teruggestuurd.

Ik heb de retourzending correct, tijdig en traceerbaar verzonden (kosten: €31). Het pakket is aangekomen bij de Chinese douane maar niet vrijgegeven omdat de ontvanger geen inklaring verzorgde. Uiteindelijk is het pakket weer aan mij terugbezorgd.

Ondanks dat ik aantoonbaar aan mijn retourverplichting heb voldaan, stelt Monavida terugbetaling afhankelijk van fysieke ontvangst in hun magazijn. Omdat zij zelf geen inklaring verzorgden, is die ontvangst nooit mogelijk geweest.

Na uitgebreide correspondentie en een formele ingebrekestelling is het resterende bedrag nog steeds niet terugbetaald.

Consumenten die hier bestellen moeten zich ervan bewust zijn dat retourzendingen naar China moeten worden verstuurd en dat er risico bestaat dat terugbetaling problematisch verloopt wanneer inklaring niet plaatsvindt.

9 de fevereiro de 2026

Beste Heidi,

Dank u voor uw uitgebreide toelichting. We begrijpen dat deze situatie bijzonder frustrerend voor u is, zeker wanneer u de retourzending correct, tijdig en traceerbaar heeft verzonden en daar aanzienlijke kosten voor heeft gemaakt.

Wanneer een retourzending bij de douane wordt vastgehouden en niet wordt vrijgegeven, ontstaat er helaas een complexe situatie. In dergelijke gevallen is fysieke ontvangst normaal gesproken vereist voordat een terugbetaling administratief kan worden verwerkt. We begrijpen echter dat u van mening bent dat u aan uw verplichting heeft voldaan door de retour correct te verzenden.

Wij willen dit dossier graag opnieuw inhoudelijk laten beoordelen, inclusief de correspondentie en verzenddocumentatie waar u naar verwijst. Indien u dat wenst, kunt u uw ordernummer en relevante bewijsstukken nogmaals delen via onze klantenservice, zodat dit specifiek en zorgvuldig kan worden herbekeken.

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Ik wilde hier een BH bestellen

Ik wilde hier een BH bestellen. Maar de slechte ervaringen van de mensen heeft mij overtuigt om hier niks te kopen. Rommel uit China wil ik niet. Mocht ik het wel willen dan ben ik bij Temu veel voordeliger uit voor dezelfde rommel.

12 de fevereiro de 2026

Beste Corrie,

We vinden het jammer om te lezen dat u op basis van reviews heeft besloten om geen bestelling te plaatsen. We begrijpen heel goed dat ervaringen van andere klanten invloed hebben op uw keuze en dat u zekerheid wilt over kwaliteit voordat u iets aanschaft.

We willen benadrukken dat wij streven naar duidelijke productinformatie en een correcte afhandeling wanneer er vragen of problemen zijn. Mocht u ooit toch overwegen om bij ons te bestellen en eerst meer informatie willen over materiaal, pasvorm of levering, dan helpen wij u graag verder zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Elise | Monavida

Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.