Rezerwacja na 3 pokoje (3rodziny, 7osob) dokonywana z półrocznym wyprzedzeniem ze względu na konieczność wczesnej deklaracji urlopowej. Zdecydowaliśmy się na biuro podróży ze względu na niemowlaka na... Ver mais
Veja o que dizem as avaliações
Zamówiliśmy wycieczkę rano a wieczorem Okazało się, że trzeba dopłacić ok 200 zł do całej kwoty, ponieważ podobno "nie ma wycieczki u operatora niemieckiego ale jest u innego i dlatego cena rezerwacji... Ver mais
A empresa respondeu
Mimo wcześniejszego anulowania rezerwacji pobrali prawie całkowitą kwotę zaliczki.Wczesniej twierdzili że pobiorą tylko 1/3 sumy,w mojej a także innych jak tu widzę na opiniach ocenie jest to najgorsz... Ver mais
A empresa respondeu
Respondeu a 34% das avaliações negativas
Normalmente responde dentro de 2 semanas
Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.
TRAGEDIA Z TYM BIUREM PLATNOSC ZA…
TRAGEDIA Z TYM BIUREM PLATNOSC ZA WCZASY PLACONE NA CZAS I NON STOP PONAGLENIA NA EMAILA ,ZE BRAK WPLATY.OSZUSCI
Polecam dobre ceny!
Zmiana hotelu na 10 godzin przed…
Zmiana hotelu na 8 godzin przed wylotem mimo ,że rezerwacja dokonana 5 miesięcy wcześniej. Skandaliczny pośrednik który problemy przerzuca na biuro podroży które jest organizatorem a biuro informuje o tym ze sprzedawca jest Travelplanet a klient jest zupełnie nie istotny.Sprzedają oferty których nie maja a dowiadujesz się o tym 8 godz przed wczasami
Pobieranie i przetrzymywanie pieniędzy za niedostępne wycieczki
"Skorzystałem" raz i już nigdy więcej nie spróbuję.
Znalazłem wycieczkę na Cypr, która na stronie Travelplanet była w pełni dostępna. Jako, że na stronie nie ma opcji dokupienia bagażu rejestrowanego i oferowane są jedynie najtańsze taryfy Ryanair i WizzAir, skontaktowałem się telefonicznie z obsługą Travelplanet by dokupić bagaż. Pani zmieniła moją ofertę o dodatkową opłatę i przesłała zamówienie emailem prosząc by jak najszybciej opłacić wycieczkę, bo zamówienie będzie aktywne bardzo krótko. Po wpłacie BLIK dostałem info SMS, że Travelplanet dopiero będzie weryfikować dostępność! I już po kilku minutach telefon, że niestety nie ma miejsc w samolocie i mogą zaoferować coś w zamian - osobna osoba zadzwoniła z ofertami, które później przesłała mailem, ale były w nich: dokładnie te same ofert, które samemu widziałem na ich stronie, połowa była w terminie przekraczającym maksymalny dzień powrotu, który komunikowałem kilka razy, a jedna oferta była nawet na dokładnie ten sam lot, na który nie było już miejsc w pierwotnym zamówieniu - oferta zrobiona totalnie na odwal bez jakichkolwiek bonusów za niedogodności. Po odmowie poprosiłem o zwrot środków. Byłem zapewniony telefonicznie, że dostanę je w sobotę (zamówienie było złożone i opłacone w piątek). Środki oczywiście nie wpłynęły w sobotę, a na ponaglenie mailem dostałem info, że zwrócą do 3 dni roboczych - w regulaminie przy takiej sytuacji nie ma sprecyzowanych dni (czy kalendarzowe, czy robocze). Kwota nie była mała (prawie 9k), co w przypadku krótkiego terminu urlopu zablokowało mi możliwość wykupienia innej wycieczki przez 4-5 dni kalendarzowe i realnie pozbawiła mnie szansy na wyjazd zagraniczny w dostępnym mi czasie urlopu. Zwrot dostałem we wtorek popołudniu.
Rozumiem, że kwestia dostępności miejsc w samolocie nie jest do końca zależna od Travelplanet ale w żaden sposób tego nie komunikują wyraźnym ostrzeżeniem przed wpłatą przy ofertach, które są w pełni dostępne na stronie przy ustawieniu konkretnych i szczegółowych danych. BOK nie sprawdza też tej dostępności po kontakcie, dopiero jedynie po wpłacie. Firma potrafi przyjąć szybką płatność na mnóstwo sposobów, jednak zwrotu nie potrafi już tymi metodami wykonać, tłumacząc się koniecznością "zaksięgowania" wpłaty.
Zdecydowanie szkoda tracić czas, nerwy i mrozić sobie środki.
Jestem bardzo zadowolony z wycieczki…
Jestem bardzo zadowolony z wycieczki kupionej przez Travelplanet.pl. Proces rezerwacji przebiegł sprawnie i bezproblemowo – wszystko było jasno opisane i zgodne z ofertą przedstawioną na stronie. Otrzymałem kompletne informacje o wylocie, itp. mailowo. Cała organizacja wakacji była na wysokim poziomie, bez żadnych niespodzianek. Zdecydowanie polecam!
Zdecydowanie nie polecam Trawel Planet.
Zdecydowanie nie polecam Trawel Planet.
Problemy zaczęły się już przed wylotem – na 24 godziny przed podróżą nie mogliśmy się odprawić, bo strona do odprawy nie działała. Zwróciliśmy się do Travel Planet po pomoc, ale nie otrzymaliśmy żadnego wsparcia. Odpowiedź była krótka: „Proszę kontaktować się z organizatorem, my jesteśmy tylko pośrednikiem sprzedaży”.
Organizatorem było biuro podróży z Niemiec – kontakt wyłącznie w języku angielskim. Konsultant potwierdził problem techniczny i poinformował, że możemy odprawić się na lotnisku. Obiecano, że koszty odprawy zostaną nam zwrócone.
Na lotnisku zapłaciliśmy 5 euro za osobę – mamy potwierdzenie. Po powrocie z wakacji skontaktowaliśmy się z Travel Planet. Efekt? Zero pomocy. Kompletny brak odpowiedzialności. Przerzucanie winy na biuro podróży.
Nie było wsparcia ani przed wylotem, ani po powrocie. Zostaliśmy z dodatkowymi kosztami i ogromnym stresem.
Na koniec warto wspomnieć, że Travel Planet blokuje możliwość wystawiania opinii na swoim Facebooku oraz wyłącza komentarze pod postami. To mówi samo za siebie – gdyby opinie były dostępne, z pewnością negatywnych byłoby bardzo dużo.
Odradzam korzystanie z usług Trawel Planet. Klient zostaje sam z problemem, a firma umywa ręce.
Travelplanet najgorsze biuro z jakim…
Travelplanet najgorsze biuro z jakim byłem na wczasach, a latamy z żoną od ponad czterdziestu lat. Na stronie Travelplanet wybraliśmy hotel Silver Beach na Korfu (22.07-29.07 2025). Zapłaciliśmy całość, ale nie otrzymaliśmy umowy. Dopiero po interwencji telefonicznej ją otrzymaliśmy - nasze zdziwienie w języku niemieckim. Poprosiłem o polską wersje, ale odpowiedziano mi, że lecimy z niemieckiego biura i umowa jest tylko w języku niemieckim. Otrzymałem mailem informację, że mamy się zalogować na stronie Raynera aby wykonać odprawy bagażowej. Pani poinformowała mnie, że należy wykonać to na 72 godziny przed odlotem, podała adres mailowy i hasło, i tak też zrobiłem. Moje zdziwienie na lotnisku przy odprawie bagażu, że mamy zapłacić 440 zł za odprawę. Tak zrobiliśmy, miejsca w samolocie w różnych rzędach. Hotel ok ale następne zdziwienia, brak polskiej rezydentki, sejfu w pokoju, telewizora, mimo, że na stronie Travelplanet to wszystko mieliśmy mieć. Przed odlotem musiałem odpłatnie dzwonić do biura aby dowiedzieć się kiedy transfer na lotnisko, miało to być na tablicy ogłoszeń i w recepcji, oczywiście nie było. Pytałem kiedy mam zrobić internetowo odprawę bagażu, otrzymałem odpowiedź, że na 72 godziny przed odlotem, tak zrobiłem. Oczywiście przy odprawie musieliśmy zapłacić 110 euro, bo inaczej nie polecimy. Horror. Hotel w porządku tylko trzeba uważać na czarnowłosą barmankę, strasznie oszukuje np. chciała 42 euro gotówką ale już przy płatnością kartą 33 euro, a powinno być 27 euro.
Ryszard Cichosz
Urlop
Ogólnie, duży wybór atrakcyjnych cenowo ofert. To tyle jeśli chodzi o plusy. Niestety kontakt z firmą utrudniony , bo jesli masz zapytania o cokolwiek to odpowiedź otrzymujesz od różnych pracowników działu obsługi klienta. Brak kontaktu rezydenta kiedy byliśmy na miejscu w hotelu( dla osób nie znających języka )może stanowić problem.Przelot samolotem gdzie każde z członków naszej 4osobowej rodziny miało inny numer miejsca ( absurd)zwłaszcza gdy podróżujesz z dziećmi to trzeba było prosić innych pasażerów o zamianę siedzenia. Myślę, że biuro podróży powinno takie rzeczy dopilnować. Reasumując to warto wydać parę stów więcej i wybrać kogoś innego w zamian za rzetelność firmy która zaaranżuje urlop tak jak trzeba,
Nie udało się wyjechać po opłaceniu…
Nie udało się wyjechać po opłaceniu wycieczki. Stracone Inny termin uzgodniony na infolinii, a inny na dokumentach.
Nie polecam omijać szerokim łukiem
Nie polecam tragedia chcą tylko żeby szybko zapłacić za wycieczkę a później ją odwołują chyba że dopłacisz do wycieczki bo się zmienił organizator wtedy zrobią rezerwację . Omijać szerokim łukiem szkoda czasu na dyskusje pracownicy jacyś ułomni
Moja opinia dotyczy anulowanej…
Moja opinia dotyczy anulowanej wycieczki, za którą nie otrzymałam zwrotu kosztów.
Rezerwację wycieczki dokonałam w sierpniu zeszłego roku, a planowany termin wyjazdu przypadał na maj tego roku.
Po dokonaniu wpłaty, w wysokości wymaganej 40 % -otrzymałam ogólne warunki uczestnictwa, z którymi się nie zgodziłam. W zawiązku z tym jeszcze w maju - tego samego dnia - poinformowałam organizatora o rezygnacji i poprosiłam o zwrot środków.
Niestety, mimo wielokrotnych prób kontaktu, z firmą pośrednicząca TRAVELPLANET, jak i organizatorem, do dziś nie otrzymałam zwrotu pieniędzy ani żadnej konkretnej odpowiedzi.
Uważam, że warunki uczestnictwa powinny być udostępnione PRZED ZAWARCIEM UMOWY I DOKONANIEM WPŁATY, A NIE DOPIERO PO FAKCIE. Było to naruszenie art.40 ust. 1 3 pkt ustawy o imprezach turystycznych, oraz art.12 ust.1 ustawy z dnia 30.05.2014 roku o prawach konsumenta.
Mam nadzieję, że moja opinia pomoże innym klientom podjąć świadomą decyzję.
Sprzedają nieaktualne oferty....chyba…
Sprzedają nieaktualne oferty....chyba tylko po to,zeby później zlapac frajera na inne gorsze bo wciskają inne
Radzę omijać tego pośrednika szeroki…
Radzę omijać tego pośrednika szeroki łukiem. Dostaliśmy informację, że zaszła zmiana miejsca wylotu. Niestety miejsce te nie wchodzi w grę z uwagi na podróż z małym dzieckiem. Pomimo prośby o zaproponowanie alternatywnego miejsca wylotu- bliższego naszego miejsca zamieszkania-brak wiadomości zwrotnej, dopiero po kilkukrotnym upomnieniu się. Zgadzam się z poprzednimi opiniami, że pracownicy są mili jedynie do czasu wykupienia wakacji. Zrzucanie winy na linie lotnicze w żaden sposób nie działa na ich korzyść bo jakby nie patrzeć dokonuje się rezerwacji za ich pośrednictwem. W tym momencie nie jesteśmy w stanie zarezerwować wakacji w tej cenie ale w żaden sposób nie poczuwają się do odpowiedzialności za zaistniałą sytuację.
Вот перевод вашего
Вот перевод вашего
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy.
Przyszliśmy do Pani Barbary, która pracuje w tym biurze, aby kupić wycieczkę do konkretnego hotelu. Kupowaliśmy wakacje z biura podróży po raz pierwszy.
Po pierwsze – cena na stronie internetowej i cena w biurze różniły się o ponad 2000 zł. Nikt nie wyjaśnił nam, dlaczego tak jest.
Po drugie – Pani Barbara zaczęła nas straszyć, że jeśli nie podpiszemy umowy tego samego dnia, to następnego dnia cena wzrośnie o kolejne 30%. Zaufaliśmy jej i podpisaliśmy umowę – jak się później okazało, zupełnie niepotrzebnie. Dopiero po podpisaniu zobaczyliśmy, że organizatorem wycieczki nie jest Travelplanet, ale Anex Tour – czyli mieliśmy do czynienia z pośrednikiem. Spoiler: cena następnego dnia ani nie wzrosła, ani nawet tydzień później – przeciwnie, spadła.
Po trzecie – przyszła pora na opłacenie reszty wycieczki. Chcieliśmy zapłacić gotówką w biurze i przez trzy dni dzwoniliśmy oraz pisaliśmy do Pani Barbary. W sobotę przyszliśmy osobiście do biura – było zamknięte, mimo że godziny otwarcia wskazywały, że powinno być czynne.
Dzwoniliśmy do centrali Travelplanet – tam nikt nie wiedział, gdzie jest Pani Barbara, a naszej rezerwacji nie widzieli w systemie. Usłyszeliśmy tylko: „Po prostu zapłaćcie i tyle”. Serio?
Po wielu próbach kontaktu i wymianie wiadomości – w końcu oddzwoniła do nas Pani Barbara… i zaczęła na mnie krzyczeć. Była agresywna i zarzucała, że ją niepokoję w sobotę, że przecież nie pracuje i że rzekomo wcale do niej nie dzwoniliśmy. Wysłaliśmy jej zrzuty ekranu z SMS-ami i połączeniami. Nawet nie przeprosiła.
I teraz najgorsze – po powrocie pojechaliśmy do Anex Tour i dowiedzieliśmy się, że przepłaciliśmy za tę wycieczkę około 3000 zł. Gdybyśmy teraz chcieli zerwać umowę z Travelplanet, musielibyśmy zapłacić karę umowną wyższą niż zaliczka i różnica w cenie. To po prostu rozbój w biały dzień.
Nie wspomnę już o samym hotelu – nie miał nic wspólnego z opisem na stronie, było po prostu tragicznie. Dopiero na miejscu dowiedzieliśmy się, że ceny za tydzień w Beso Beach w Turcji nigdy nie są aż tak wysokie.
Zapłaciliśmy ponad 6000 zł za fatalną jakość usług.
I tak – sprzedano nam wyjazd jako 8 dni i 7 nocy, ale w rzeczywistości:
– w pierwszy dzień przyjechaliśmy do hotelu o 21:00,
– w ostatni dzień wyjechaliśmy o 4:50 rano.
Oczywiście zapłaciliśmy również za te dni, jakby były pełnoprawnymi dniami urlopu.
Jestem w szoku.
Wszystko super
Wszystko super. Choć rezerwacją zajmowało się kilku konsultantów wszystko poszło sprawnie łącznie ze zmianą hotelu (zarezerwowałam przez pomyłkę zły)
Polecam to biuro bo ja już któryś raz…
Polecam to biuro bo ja już któryś raz lecę z tym biurem i nigdy się nie zawiodłem. Hotele w których byłem są super .
Ich system komputerowy to jest jakiś…
Ich system komputerowy to jest jakiś żart. Na stronie pokazuje że dostępna oferta potem po wykonaniu telefonu okazuje się że wyprzedana i to dwa razy pod rząd taka sytuacja. Omijac !
Pośrednik który sprzedaje wycieczki…
Pośrednik który sprzedaje wycieczki firmy JoinUp, ci zaś korzystają z przewoźnika SkyUp, połączenie katastrofa, nie polecam. Lot opóźniony, wielokrotnie przekładany, przepływ informacji żaden. Jak można sprzedawać coś co jest tak beznadziejne !!!
Kupiliśmy wycieczkę
Kupiliśmy wycieczkę, kilka dni później zadzwoniliśmy się spytać czy są już przygotowane dokumenty z rezerwacją, dostaliśmy informację, że jednak wycieczka została odwołana, tydzień przed wylotem, operatorka powiedziała, że mają wystawione wycieczki i kto pierwszy kupi ten ma zarezerwowaną, szkoda tylko, że kupić może 10 osób a potem możecie czekać i dać im numer konta do zwrotu, omijać szerokim łukiem.
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.
Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.