8Odradzam! Dwa ostatnie wyjazdy to problemy z odprawą online. Brak informacji, błędny link, błędny kod. Wczoraj wróciłam a dwa dni przed wylotem spędziłam na mailowaniu i telefonowaniu do biura. Te... Ver mais
A empresa respondeu
Nie polecam!!!! Pytając się Pani czy bagaże są w cenie Pani potwierdziła!!! Po zapłacie zaliczki na drugi dzień dostałam dokument rezerwacji a tam pisze że bagaż nie jest w cenie!!!!! Dodatkowo dosta... Ver mais
A empresa respondeu
Traveplanet to jakiś Polski żart. Wycieczka kupiona w Styczniu dla 4 osób do Sharm El Sheikh na 21/06/2026 wylot z Warszawy. Miesiąc przed wyjazdem zmiana lotniska na lot powrotny na Rzeszów. Zmienili... Ver mais
A empresa respondeu
Jestem bardzo zadowolony z wycieczki kupionej przez Travelplanet.pl. Proces rezerwacji przebiegł sprawnie i bezproblemowo – wszystko było jasno opisane i zgodne z ofertą przedstawioną na stronie. Otrz... Ver mais
Sem histórico recente de pedidos de avaliações
Respondeu a 60% das avaliações negativas
Normalmente responde dentro de 2 semanas
Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.
Ich system komputerowy to jest jakiś żart. Na stronie pokazuje że dostępna oferta potem po wykonaniu telefonu okazuje się że wyprzedana i to dwa razy pod rząd taka sytuacja. Omijac !
Pośrednik który sprzedaje wycieczki firmy JoinUp, ci zaś korzystają z przewoźnika SkyUp, połączenie katastrofa, nie polecam. Lot opóźniony, wielokrotnie przekładany, przepływ informacji żaden. Jak można sprzedawać coś co jest tak beznadziejne !!!
Kupiliśmy wycieczkę, kilka dni później zadzwoniliśmy się spytać czy są już przygotowane dokumenty z rezerwacją, dostaliśmy informację, że jednak wycieczka została odwołana, tydzień przed wylotem, operatorka powiedziała, że mają wystawione wycieczki i kto pierwszy kupi ten ma zarezerwowaną, szkoda tylko, że kupić może 10 osób a potem możecie czekać i dać im numer konta do zwrotu, omijać szerokim łukiem.
Omijać te biuro , kupiłem wakacje , zapłaciłem za nie po czym dostaje informację że nie ma
Miejsc w hotelu , sytuacja powtórzyła się dwa razy , sprzedając coś czego nie ma , niestety czekam na zwrot pieniędzy
Omijajcie szerokim lukiem biuro trawel planet chciałbym bym ostrzec klientów.
Sobota wieczór dostałem e-mail że wycieczkę którą kupiłem miesiąc temu na poniedziałek o 5:50 rano została anulowana rzekomo przez organizatora TUI
Jak dla mnie są bardzo nie odpowiedzialni i nie kompetentni człowiek bierze urlop w pracy wpłaca kasę i zostaje na lodzie czekam teraz na zwrot gotówki
Fatalne biuro podróży. Za dopisanie drugiego członu nazwiska które zostało pominięte na 2 tygodnie przed wyjazdem ,gdzie wszystkie inne dane się zgadzały musiałem dopłacić travel 80 Euro bo inaczej nie poprawią. Na lotnisku w Antalyi nikt o takim biurze nie słyszał i kilkadziesiąt stanowisk obsługi podróżnych nie ma w/w. dopiero po ok 20 minutach i rozpytywań dowiedziałem sie że to Niemieckie biuro For You Travel gdzie znalazłem bardzo małą tabliczkę i Turka nie mówiącego po polsku, który zachował sie profesjonalnie zadzwonił po kierowce który nas odebrał i zaprowadził do nie oznakowanego busa i zawiózł nas do hotelu. Na drugi dzień na spotkanie z rezydentem przyszedł człowiek nie mówiący słowa po polsku z całkowicie jeszcze innej firmy mało tego nie wiedział że jesteśmy z Travelplanet zainteresowany tylko sprzedażą wycieczek. (Odgoniłem) Całe szczęście że hotel porządny i obsługa pomocna. Podziękować muszę pani z Coral Travel która mi pokazała gdzie jest tablica z danymi do powrotu.
OMIJAĆ!!!
Jednostronnie zmieniają kluczowe paramery oferty, takie jak godziny lotów , czy hotel i miejsce zakwaterowania. Współpracują z Exim Tours , na stronie UOKIK jest informacja o 20 mln karze za nieuczciwe praktyki wobec konsumentów.
Moje doświadczenie z Travelplanet.pl było niestety bardzo rozczarowujące. Chociaż firma działa jako pośrednik w sprzedaży usług turystycznych, oczekiwałem, że zapewni mi odpowiednią obsługę i wsparcie w przypadku problemów. Niestety, rzeczywistość była inna.
W trakcie mojego procesu rezerwacji zmiana uczestnika wycieczki okazała się skomplikowana i pełna nieporozumień. Informacje na temat opłat były niejasne i nieprecyzyjne, a sama komunikacja – głównie za pośrednictwem e-maila – była zbyt wolna, co spowodowało dodatkowe problemy. Mimo kilku prób kontaktu telefonicznego nie otrzymałem żadnego powiadomienia SMS, co w mojej sytuacji, jako osoby pracującej w SOR, było szczególnie niewygodne.
Zgłaszałem również zastrzeżenia dotyczące niejasnych informacji o możliwościach zmiany ceny, które zmieniały się na niekorzyść klienta w momencie, gdy opóźniałem reakcję. Po dokonaniu płatności, okazało się, że kwota była niewystarczająca, co nie zostało jasno wyjaśnione wcześniej. Samo obciążenie dodatkowymi kosztami, sięgającymi nawet 800 zł, w połączeniu z brakiem jakiegokolwiek kontaktu telefonicznego, spowodowało, że poczułem się zlekceważony jako klient.
Choć rozumiem, że Travelplanet jest pośrednikiem i nie ma pełnej kontroli nad polityką organizatorów wycieczek czy linii lotniczych, oczekiwałem od nich większego zaangażowania i transparentności w kwestiach związanych z obsługą klienta. Dodatkowo, mimo że firma przepraszała za powstałą sytuację, nie poczułem, by podjęli jakiekolwiek konkretne kroki, które mogłyby rozwiązać mój problem w sposób satysfakcjonujący.
Podsumowując, choć sama oferta i ceny mogą być atrakcyjne, brak profesjonalnej komunikacji i obsługi klienta w Travelplanet.pl sprawia, że nie mogę polecić tej firmy osobom szukającym rzetelnej obsługi w przypadku problemów z rezerwacją. W moim przypadku straciłem znaczną kwotę i czas na rozwiązanie sytuacji, co pozostawiło mnie z poczuciem niezadowolenia i frustracji
Obsługa klienta na wyjątkowo niskim poziomie, zupełny brak profesjonalizmu i elementarnych standardów. Na dwa dni przed planowanym i opłaconym wylotem biuro odwołało wycieczkę, nie oferując żadnej alternatywy ani sensownego rozwiązania. Mimo że na stronie internetowej nadal dostępne są oferty w tym samym terminie, otrzymałam informację, że "nie mogą nic zaproponować" — co pozostawia wrażenie celowej dezinformacji. Dodatkowe koszty, jakie poniosłam (ubezpieczenie, usługi notarialne i tłumaczeniowe), zostały całkowicie zignorowane. Brak jakiejkolwiek odpowiedzialności czy empatii wobec klienta. Zdecydowanie nie polecam — to miejsce, które lepiej omijać szerokim łukiem.
Nie POLECAM! wręcz ostrzegam przed Travel Planet. Wpłaciłam pieniądze na wycieczkę - bez wpłaty nie było podobno możliwe zarezerwowanie oferty. Pani Agnieszka W założyła rezerwację i przysłała wiadomość do opłacenia całej kwoty wycieczki. Po wpłacie oczywiście otrzymałam telefon, że wycieczki nie ma, nie było również żadnej innej oferty dla mnie - nagle wszytko co było na stronie Travel Planet (a oferty były dostępne) stały się nieaktualne. Zwrotu wpłaconych pieniędzy nie otrzymałam i nie wiadomo w najbliżej przyszłości kiedy to nastąpi i czy nastąpi. Przelew zrobiony - było potwierdzenie że środki dotarły, ale na zwrot muszę czekać, bo nie mają tych środków czekają na zaksięgowanie. Po anulowaniu wycieczki przez Travel Planet i zaznaczam już po rzekomo rozpoczętym procesie anulacji otrzymałam jeszcze polisę od Travel Planet wykupioną w pakiecie z życzeniami udanej podróży! Wystawioną bezpodstawnie do nieistniejącej podróży. Ubezpieczyciel umywa ręce odsyła do Travel Planet organizator umywa ręce odsyła do Travel Planet, natomiast sam Travel Planet odpisuje, że jest tylko pośrednikiem i nie bierze za nic odpowiedzialności. Wycieczki nie ma, pieniędzy nie ma i odpowiedzialności nie ma - takie praktyki stosuje Travel Planet. Jak widzę po opiniach nie jestem jedyna z podobnym doświadczeniem. Z przykrością zastanawia mnie fakt,
że Travel Planet uprawia sobie takie praktyki i że żaden nadzór KNF czy UIKOK nie reaguje. :(
Najgorsze biuro na jakie można trafić. Przestrzegam przed nie kompetencją pracowników z działu sprzedaży. Rezerwowaliśmy wycieczkę dla siebie i członków rodziny, sprzedawca tak zarezerwował hotel że zostaliśmy rozdzieleni na dwa różne miasta; a miał być wspólnie spędzony urlop. Przestrzegam nie korzystać z tej firmy
Najgorsza firma z jaką się spotkałem przez ostatnie 3 lata. Działają na zasadzie pośrednika. Odradzam kupno jakiejkolwiek wycieczki przez internet bo wrazie zwrotu pieniędzy żaden oddział stacjonarny nie może pomóc. Na wiadomości mailowe odpisują chaotycznie i za każdym razem odpowiada nowy konsultant. Na zwrot pieniędzy za wycieczkę czekamy z narzeczoną od kwietnia 2024r. NIE POLECAM!
Zamówiłem wycieczkę, po czym skontaktowała się ze mną przedstawicielka biura podróży, aby potwierdzić jej dostępność. Po sprawdzeniu poinformowała mnie, że wycieczka jest dostępna i poprosiła o dokonanie płatności. Przesłałem pieniądze w ciągu 10-15 minut.
Niedługo potem otrzymałem telefon z informacją, że jednak wycieczka nie jest dostępna. Zaproponowano mi alternatywne oferty, jednak jedna z nich obejmowała przejazd z hotelu do lotniska na dystansie aż 300 km, co uznałem za nieprofesjonalne podejście. W związku z tym poprosiłem o zwrot pieniędzy.
Po dwóch dniach braku jakiejkolwiek informacji skontaktowałem się ponownie, aby zapytać o status zwrotu. Otrzymałem odpowiedź, że do jego realizacji potrzebny jest numer konta, który niezwłocznie podałem. Mimo to, zwrot nie został zrealizowany. Kolejne zapytanie ujawniło, że konieczne jest również wypowiedzenie umowy ubezpieczenia.
Podkreślam, że ubezpieczenie zostało mi przesłane w niedzielę, mimo że wycieczkę zamówiłem w piątek. Do dziś czekam na zwrot pieniędzy, a obsługa klienta pozostawia wiele do życzenia. Cała sytuacja wskazuje na brak przepływu informacji i celowe opóźnianie zwrotu środków.
Gdybym zaakceptował tę ofertę bez dokładnej analizy, spędziłbym 6 dni na wycieczce, z czego 2 dni zajęłaby podróż – to absurd. Cała sytuacja jest niezwykle frustrująca i nieprofesjonalna.
Dobry kontakt i rozmowa konczy sie w momencie podpisania umowy (czyt. wplacenie zaliczki). Pozniej wszelka pomoc sie konczy i zaczyna lichwiarski proceder bez wzgledu czy pojechales na wczasy czy nie.
Lubisz rozdawac swoje pieniadze za darmo i byc oszukiwany? Polecam TravelPlanet, zrobia to profesionalnie!
Najgorszy pośrednik w całej Polsce, niekompetentni doradcy, przy zmianie lotu Pani nie potwierdziła mojej zgody na zmianę godziny lotu u organizatora co było efektem anulacji mojej wycieczki . Omijajcie Travelplanet Najgorszy pośrednik. Sprawę chyba podam do sądu za straty jakie poniosłem przy organizacji mojego wyjazdu , prywatne ubezpieczenie,parking i zamknięcie Firmy ( produkcji) na czas mojej nie obecności. NIE POLECAM
Sprzedają terminy których nie mają do tego z góry pobierając pieniądze. Nie polecam
W firmie pracują niekompetentne osoby wprowadzające klientów w błąd co do wymagań dotyczących wyjazdów. Firma nie poczuwa się do odpowiedzialności za ich kłamstwa. Jest niewiarygodna i przestrzegam - kupcie sobie wycieczkę w sprawdzonym biurze - jak najdalej od tych niekompetentnych krętaczy!!!
Po przeczytaniu opinii o Waszym biurze miałem wątpliwości, ale nie jest to prawdą byłem od 14 do 20 października 2024 w hotelu Ergun.Byłem zadowolony z waszej oferty i polecam z czystym sumieniem Wasze biuro pozdrawiam Krzysztof J
W podsumowaniu rezerwacji wysłanym przez opiekuna rezerwacji zostały podane nieprawidłowe wagi bagażu jaki możemy ze sobą zabrać do samolotu o 50%. Po zwróceniu uwagi, że w umowie rezerwacyjnej są dwa razy większe limity bagażowe opiekun odpisała, że celowo podała niższe wagi (o połowę!) abyśmy się zmieścili w limicie (?!).
Jeszcze nie wylecieliśmy na wakację, a już wiem, że więcej nie chcę korzystać z "usług" travelplanet...
Na infolinii brak możliwości dowiedzenia się o numer rezerwacji w liniach lotniczych w celu dokupienia bagażu (w ofercie jest TYLKO bagaż kabinowy)...
Wakacje miały odstresować a póki co generują dodatkowe nerwowe sytuacje...
Nie polecam! W dobie pełnej dostępności ofert w formie on-line, kontaktując się z doradcą liczę na profesjonalne wsparcie i doradztwo. W trakcie rozmowy telefonicznej z p. Karoliną dowiedziałem się że zostało 9 miejsc w samolocie ("widzę 9 miejsc w samolocie") i że za tą cenę warto kupić tę wycieczkę, po czym wystawiono rezerwację na inny hotel niż prosiłem. Cena była identyczna więc mogłem w zaufać Doradcy i musiałbym spędzić wakacje w innym hotelu niż wybrałem. Na szczęście sprawdziłem hotel a w zakresie dostępności i ceny po prostu zaufałem, bo przecież wycieczka była prawie wyprzedana… Kilka dni później cena była niższa o 1200 zł/os, co oznacza dużą dostępność miejsc i co potwierdził mi Pan na infolinii. Zatem mam prawo twierdzić, że zostałem celowo wprowadzony w błąd. Travelplanet Vogla 47 Warszawa
Saiba mais sobre outros tipos de avaliações.
Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.
Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.