Tanie Paczki AngliaPolska.pl Avaliações

O TrustScore é 2.5 de um total de 5

2,7

Veja o que dizem as avaliações

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Firma niestety współpracuje z brytyjskim DPD, które ma klientów głęboko w czarnej dupie. Żeby wręczyć przesyłkę kurierowi wziąłem wczoraj dzień wolny w pracy, jak się okazało bez powodzenia. Nikt oc... Ver mais

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Właśnie nadałem i odebrałem paczkę za pośrednictwem angliaposka.pl. Żadnych problemów, bardzo miła konsultantka, odpowiadają na emaile naprawdę szybko (około godziny). Na wszelki wypadek nagrałem proc... Ver mais

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Kiedyś oceniałam dobrze ten serwis, ale niestety, ostatnia, pełna wartościowych rzeczy paczka została przez firmę, ekhmm, "zutylizowana" bez mojej wiedzy i zgody tuż przed dostarczeniem do córki w C... Ver mais

Detalhes da empresa

1. Departamento de Transporte

Escrito pela empresa

🔥 PROMOCJA £29.99 za paczkę do 20 kg Tanie Paczki Anglia – Polska AngliaPolska.pl to tani i sprawdzony broker usług kurierskich działający na terenie całej Wielkiej Brytanii i Polski. 📦 Obsługujemy przesyłki: z UK do Polski z Polski do UK na terenie Anglii, Szkocji, Walii i Irlandii Północnej Dzięki rozwojowi rynku i dużej konkurencji, szybkie i bezpieczne przesyłki międzynarodowe są dziś dostępne dla każdego – nie tylko dla firm, ale również dla osób prywatnych. Nasza usługa powstała z myślą o osobach mieszkających i pracujących za granicą, które chcą łatwo wysyłać paczki do rodziny i bliskich. ✅ Bez cła i VAT 🚚 Odbiory paczek: poniedziałek–piątek, 9:00–17:00 📦 Szybka i bezpieczna dostawa 💻 Zamówienia online: 👉 www.AngliaPolska.pl Wyślij paczkę szybko, tanio i bez stresu – AngliaPolska.pl 🇬🇧🇵🇱

Informações de contato

4 estrelas
3 estrelas
2 estrelas
1 estrela

Sem histórico recente de pedidos de avaliações

Respondeu a 50% das avaliações negativas

Normalmente responde dentro de 24 horas

Veja como as avaliações e classificações são obtidas, pontuadas e moderadas.

Todas as avaliações

3 avaliações nos últimos 12 meses

Escreva uma avaliação

Avaliado com 2 de um total de 5 estrelas

Firma sama w sobie jest jak najbardziej…

Firma sama w sobie jest jak najbardziej pozytywna kontakt jest płynny i bardzo miły natomiast firma kurierska współpracująca z angliapolska to katastrofa.
Paczki pogniecione przesyłka dociera po 7 dniach w opłakanym stanie
Zmiencie dostawcę a wasza firma będzie na wysokim poziomie.

13 de novembro de 2018

Witam Pani Angeliko,

Dziekujemy za komentarz i sluszna uwage.

Niestety nie mamy wplywu na sama realizacje uslugi przez przewoznika. Z naszej strony robimy co w naszej mocy aby zlecenie zostalo przekazane do realizacji i zostalo zrealizowane terminowo.

Dbamy o kontakt z kientem i odpowiadamy na kazde, nawet najmniej istotne pytanie.

Mamy zatem rozumiec, ze firma DPD otrzymala te 2 * ale serwis angliapolska.pl 5*? ;)

Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ponownie :)

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Tu nie chodzi o te niecale 5 funtow…

Tu nie chodzi o te niecale 5 funtow tylko o zasady. Albo wy klamiecie albo kurier was naciaga.
Kurier nie dotarl po odbior paczki. Razem z mezem bylismy clay dzien w domu i prosze mi uwierzyc jesli ktos puka nie potrzebuje dzwonka bo mam szalonego psa ktory nie pozwoliby nikomu przejsc kolo domu bez szczekania wiec wiem kto i kiedy puka
Nie zostawil zadnej informacji ze byl w dniu odbioru paczki probowalam kontakyoeac sie z waszym biurem z dzialem obslugi klienta ale nikt nie raczyl odebrac tel czekalam 45 minut po czym Sami mnie rozlaczyliscie wiec dzwonilam bezposrednio do dpd by kontaktowac sie z kierowca. Kierowca w momencie kiedy nie zastanie nikogo w domu powinien zrobic zdjecie drzwi talkie maja zasady w dpd i tak mnie poinformowano w dpd, ale takiego nie posiada wiec klamie. Nie skorzystalam z uslugi by odebrac na nastepny dzien bo na naatepny dzien mnie nie bylo poniewaz pracuje i nie moge siedziec KOLEJNY clay dzien w domu czekajac na kuriera czy raczy sie pojawic czy nie.
Pracuje w biurze obrony polskich przedsiebiorstw i coraz czesciej widze ze to jednak konsumenci maja racje.
Szkoda tylko ze to zawsze trafia na polskie przedsiebiorstwa ktore probuja naciagac konsumentow.

Pozdrawiam Aleksandra

20 de setembro de 2018

Sprawnie i szybko

Sprawnie i szybko. Miła, rzetelna i solidna obsługa klienta. Polecam współpracę i wysyłkę swoich paczek z firmą anglia-polska.

11 de setembro de 2018

Dzien Dobry Panie Sergiuszu,

Niezmiernie nam milo za pozytyw.

Zapraszamy ponownie :)

Avaliado com 5 de um total de 5 estrelas

Korzystam od lat i jestem bardzo…

Korzystam od lat i jestem bardzo zadowolona z serwisu! Szybki kontakt mailowy i ekspresowa pomoc w razie nieoczekiwanych problemów. Paczki zawsze docierają na czas. Usługa door-to-door w bardzo atrakcyjnych cenach. Czytając komentarze nasuwa mi się tylko jeden wniosek - My Polacy już tak mamy, że zbyt często narzekamy;-)

5 de setembro de 2018

Witam Pani Anno,

Niestety to prawda, klient zawsze znajdzie powod do narzekania ;).

My z naszej strony robimy co w naszej mocy aby zlecenia byly realizowane terminowo. Niestety nie zawsze mamy wplyw na sama realizacje ze strony przewoznika DPD.

Milo nam slyszec, ze jest Pani zadowolona z naszych uslug :). Klienci czesciej dziela sie tymi zlymi doswiadczeniami wiec jest nam niezmiernie milo slyszec rowniez te dobre!

Pozdrawiamy Serdecznie,

POLECAM-Korzystam po raz kolejny

Korzystam po raz kolejny. Paczka ja zwykle dotarla w 4 dni. Pani na infolinii zawsze mila i pomocna.Noi cena dobra.

Ja jestem zdania, ze jak dobrze zapakujesz paczke to dojdzie w calosci :)

Goraco POLECAM angliapolska.pl !

4 de setembro de 2018

Resposta da Tanie Paczki AngliaPolska.pl

Dziekujemy Pani Ewo za mile slowa i zapraszamy ponownie.

Zespol angliapolska.pl

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

ZAPŁACIŁAM ZA PRZESYŁKĘ LECZ PO PARU…

ZAPŁACIŁEM ZA PRZESYŁKĘ LECZ PO PARU GODZINACH OTRZYMAŁEM EMAIL ZE ZAMÓWIENIE WSTRZYMANE I PIENIĄDZE ZABLOKOWANE . POWOD ODBIORACA JEST DŁUŻNIKIEM. CO MA NADAWCA DO ODBIORCY ZE ZABIERANE SĄ PIENIĄDZE NADAWCY NA POCZET ODBIORCY A PACZKA NIE WYSŁANA. NIE POLECAM

Ps..
W systemie jest ze podobno ja wysłałem nadgabarytową paczkę ( gdzie tak nie było) a druga paczka byla wysylala do mnie od wogole niespokrewnionego nadawcy i to jemu ukrasliscie pieniądze bo to on wysyłał paczke do mnie a ta podoobno ponadgabarytowa to byla wyslana przezemnie do innego odbiorcy.

Czy w regulaminie jest ze jeżeli będę wysylal paczkę do odoby, która jest zasłużona zostaną mi zabrane pieniądze ??

29 de agosto de 2018

Szanowny Panie Wojtku,

Z informacji jaka posiadamy w systemie wynika, iz nadali Panstwo paczke, ktora przekroczyla dozwolony gabaryty. Skladajac zamowienie w naszym serwisie potwierdzili Panstwo iz zapoznali sie z regulaminem serwisu angliapolska i DPD Polska. Zgdonie z tym regulaminem zostali Panstwo obciazeni dodatkowa oplata za przekroczenie parametrow paczki.

Kazda paczka wazona jest I mierzona na certyfikowanej wadze w depocie DPD. Przewozniki surowo podchodzi do paczek nadgabarytowych nakladajac na nie wysokie oplaty dodatkowe.

Aby uniknac podobnej sytuacji prosimy o upewnienie sie, ze paczka jest poprawnie zwazona I zmierzona.

Aby dowiedziec sie wiecej zapraszamy do przeczytania artykulu http://www.angliapolska.pl/aktualnosci/195-paczki-niestandardowe

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

ZERO GWIAZDEK!!! TRAGICZNA FIRMA- ODRADZAM!!!

Zamowilam paczke na trasie Polska-UK w Marcu 2018, paczke odebrano i dostarczono tak jak mialo to byc. Jak sie okazalo to byl dopiero poczatek klopotow!
Minely 4 miesiace, nikt nie pamieta juz o tamtej paczce. Zamawiam kolejna z ta firma na tej samej trasie, oplacilam zamowienie, po 2-3 godzinach dostaje email z informacja ze moja paczka w Marcu (4 miesiace temu!!) byla niestandardowych wymiarow lub ksztaltu- nie podano konkretnego powodu, wiec musze zaplacic kare £50 w ciagu 14 dni, do tego czasu wstrzymuja moje obecne zlecenie i pieniadze. Szok!! Meilowo kontaktuje sie z ich BOK, prosze o wyjasnienie jak to mozliwe, dlaczego czekali z tym az 4 miesiace? Prosze o udokumentowanie- protokol wazenia na sortowni lub zdjecia stanowiace o tym ze paczka byla niestandardowa- bo zgodnie z Polskim prawem mam taka mozliwosc, ja twierdze ze paczka byla ok! Odmawia mi sie wgladu do dokumentacji, zaslaniaja sie wzgledami bezpieczenstwa magazynow DPD. Pani Maria z BOK stosuje metode "kopiuj- wklej regulamin" w korespondencji ze mna- kobieto umiem czytac!! Ale zaden regulamin nie stoii ponad Polskim prawem i prawem transportowym! Jestem straszona windykacja, wpisem na liste krajowych dluznikow a nawet sadem w UK! Moja reklamacje "rozpatruja" w ciagu pol godziny oczywiscie odmownie. Ta firma to jakas kpina!! Kontaktowalam sie z DPD (podwykonawca) nie zajmuja zadnego stanowiska w tej sprawie. Nie odebrano paczki, nie ma zwrotu £20, ponadto usiluja wyludzic ode mnie wyimaginowana kare £50 z przed 4 miesiecy?! Nie zaplacilam- spotkamy sie w sadzie!! Banda oszustow i naciagaczy!!! Ludzie z daleka od tej firmy!!!

8 de agosto de 2018

Witam Pani Paulo Qayami,

Niestey nie posiadamy w systemie zlecenia na podane przez Panstwa nazwisko. Jezeli korzystala Pani z uslug naszej firmy to bardzo prosimy o podanie prawdziwyuch danych nadawcy/odbiorcy abysmy mogli to zweryfikowac i ewentualnie pomoc wyjasnic zaistniala sytuacje.

W obecnej sytuacji nie jestesmy w stanie zidentyfikowac Panstwa zlecenia.

W razie dodatkowych pytan prosimy o kontakt z naszym biurem obslugi klienta.

Pozdrawaim Serdecznie,

Wypelnilem aplikacje

Wypelnilem aplikacje, brak email z potwierdzeniem i brak kontaktu z oba numerami telefonów

24 de julho de 2018

Witam Panie Bartlomieju,

Zlozyli Panstwo dzisiaj zamowienie na naszej stronie o godz 12.51. po czym automatycznie wyslany zostal email potwierdzajcy zlozenie zamowienia. Z uwagi iz linie telefoniczne w moemncie kiedy probowal sie Pan dodzwonic byly zajete wyslal Pan do nas email, na ktory odpowiedzielismy w przeciagu 9min, prawda?

Niestety nie byli Panstwo usatysfakcjonowani szybkoscia reakacji i zrezygnowali z zamowienia :).

Chcielibysmy tylko dodac, ze platforma TrustPilot nie sluzy do formy kontaktu z biurem obsluig klienta.

Pozdrawiam Serdecznie, Best Regards

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Brak usługi- brak pieniędzy...

Chciałem spróbować innej firmy, by może trochę zaoszczędzić. Problemy zaczęły się zanim paczka w ogóle opuściła moje miejsce zamieszkania, sprzeczne komunikaty przez telefon i maile. Finalnie paczkę wysłałem firmą, która zdążyła paczkę dostarczyć bez żadnego problemu, a ja choć miałem obiecany zwrot pieniędzy oraz wypełniłem formularz, pieniędzy tych nadal nie otrzymałem, choć czas deklarowany na stronie już minął

6 de julho de 2018

Szanowny Panie Pawle,

Po przesledzeniu korespondenji ustalilismy iz potwerdzil Pan iz "Paczka nie mogła być odebrana z powodu mojej nieobecności. Zleceniodawca za późno poinformował mnie o terminach dostaw a zmiany zamówienia były niemożliwe do dokonania"

Zwrot srodkow zostal wykonany. Ksiegowanie wplaty zalezy od Panstwa banku i moze czasem zajac dluzej niz podany czas na stronie.

Jest nam niezmiernie przykro, ze podane w opinii informajce nie sa prawdziwe.

Generalnie wszystko bez problemu

Generalnie wszystko bez problemu. Ze względu na to, że musiałem wyjść z domu rozminąłem się z kurierem. Po kontakcie z infolinią udało mi się przestawić odbiór paczki na następny dzień.
Pozytyw za obsługę klienta i elastyczność.

14 de maio de 2018

Dzien Dobry Panie Janku,

Dziekujemy za pozytywna opinie. Robimy co w naszej mocy aby w takich sytuacjach zaaranzowac obior paczki w jak najszybszym i dogodnym dla klienta terminie.

Zapraszamy do ponownego korzystania z uslug angliapolska.pl.

Pozdrawiam,

Błyskawiczna dostawa

Paczka odebrana w terminie, dostarczona do adresata w ciągu trzech dni. Wszystko odbyło się sprawnie i bez zastrzeżeń. Śledzenie paczki przez całą podróż. Wszystkim życzę takich przewoźników, Ja korzystam już drugi raz i nie mam żadnych zastrzeżeń. Pewnie jeszcze nie raz będę wysyłał paczki do Anglii. Szczerze polecam.

12 de maio de 2018

Resposta da Tanie Paczki AngliaPolska.pl

Dziekujemy Panie Jerzy :). Jest nam bardzo milo slyszec tak pozytywna opinie! Zapraszamy do ponownego korzystana z naszych uskug.

Pozdrawiam,

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

Odradzam wszystkim ta firme kolejny raz …

Odradzam wszystkim ta firme kolejny raz maja problem z ostarczeniem byla to moja ostania wysylka za posrednictwem AngliaPolska.pl nie wspomne ze nie maja kontroli kiedy paczka jest odbierana po kilka razy. Teraz zgubili paczke nie odbieraja po kilkadziesiat minut telefonow jak dzwonie z tego samego nr. Kazali wypisac do DPD o odszkodowanie pomimo iz oni sa nadawca DPD odmowilo bo to nie ja jestem nadawca tragedia na same telefony stracilem £40 maja gdzies kientow obiecuja ze zadzwonia po kilku dniach pisza tylko email. Ide z nimi do sondu po odszkodowanie . Zanim wyslesz zastanow sie bo stracisz i paczke i nerwy Odradzam. Moi znajomi juz tez nie chca kozystac z tej firmy to jakas domowa firma prowadzona przez 2 osoby.;-(

31 de outubro de 2017

Witam Serdecznie Panie Rafale,,

Jest nam niezmiernie przykro z zaistniałej sytuacji.
Za wszelkie kwestie związane z roszczeniami odszkodowawczymi odpowiedzialny jest Partner (DPD Polska). Paczki w naszym serwsie ubepieczone sa do 1000pln, w razie uszkodzenia badz jej zagubienia. Serwis AngliaPolska.pl nie ponosi odpowiedzialności za zniszczenia czy zagubienie przesyłki, ani jej opóźnienie. Reklamacje nalezy zlozyc bezposrednio u przewoznika zgodnie z instrukcjami jakie otrzymali Panstwo w korespondencji z dzialek pbsugi klienta.

Wiecej informacji mogą Państwo uzyskać w regulaminie: http://www.angliapolska.pl/biuro-obslugi-klienta/regulamin-uslug.

W razie dodatkowych pytań prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem obsługi klienta w celu wyjaśnienia zaistnialej sytuacji.

Z poważaniem, Best Regards

Starszy Specjalista ds. Reklamacji

Świetny broker

Rewelacyjna jakoś usługi - jestem w pełni zadwolony. Stały kontakt i informowanie o przebiegu zamówienia - polecam.

19 de dezembro de 2016

avoid

Damaged my parcel, lost an item, no solution after 2 months of complaints

8 de setembro de 2015

Dear Renata,
We are sorry to hear that your parcel was lost.

Unfortunately we are a broker company and we can’t take responsibility for your loss. Your parcel was transported & insured by DPD. In case of damage or loss you must claim compensation directly from DPD as you are the owner of the lost goods.

The claim process take up to 30 working days. We do not have any influence on that.

Best Regards,
Zespol angliapolska.pl

Avaliado com 1 de um total de 5 estrelas

No answer to phone calls

They are a DPD broker who gathers orders for them.
I found them online and decided to have a go as they provided address on the website and their facebook page shows quite few likes.
Made an order which was picked up by DPD unfortunatelly the pracels were destroyed - it was ceramic tiles (check out my other review). Obviously it is not fault of Angliapolska. I wanted to post exactly the same through them and here the steps begin.

It is virtually impossible to get through to them - I was on the phone ringing for half an hour - one call after another. It was actually the second day of calling. I contacted them via their facebook page and at some point I received message to call now.
Over the phone I wanted to complete the order - not possible either.
On the website I wanted to recover the order I made day before just to pay - guess what - not possible.

At least they were not rude.

HAHAHAHA

5 years later... they send me a message asking for the details... :-D
I cannot believe this. They are laughing stock. It must be April Fools Day thing. Good one guys, good one. :-)

28 de janeiro de 2015

Dear Thomas,

We are sorry to hear that your parcel was damaged.Unfortunately we are a broker company and we can’t take responsibility for damage of your parcel.
Your parcel was transported & insured by DPD. In case of damage you must claim compensation directly from DPD as you are the owner of the goods.

Please note that according to T&C of the service we do not recommend transportation of fragile items as parcels are handled several times by the time they get to the destinations.

This information was available on our website http://www.angliapolska.pl/biuro-obslugi-klienta/najczesciej-zadawane-pytania#pyt3

During Christmas period our phone lines were very busy but if you send us an email we make sure you always get a reply within 2 working hours.

To avoid similar experience please read information on our website or email us to confirm that the good you are sending are eligible for cover and whether suitable for transit.

Please note we would NEVER recommended sending tiles in DPD transport!

Best Regards,
Tel (UK) +44 20 3287 4650

Saiba mais sobre o processamento das avaliações da Tustpilot.

Aqui estão 8 dicas para escrever ótimas avaliações.

Saiba mais